Inlägg

Inlägg som Krass har skrivit i forumet
Av Krass

Om det stämmer som Skuggan74 säger att de har tagit bort spotify för din modell så har du ett kankse jag har en lösning för dig.

* Fanns det någon klisterlapp/text på kartongen(eller onlinebutikens produktsida) som talade om att spotify fanns, eller nämnde säljaren det till dig som ett argument för att köpa den modellen?
* Hur länge sedan va det du köpte den?

För att om LG har tagit bort funktionen, och du anser att det var en avgörande orsak till att du köpte den Bluray-spelaren så har du laglig rätt att lämna tillbaka den och få hela köpesumman (tror jag) tillbaka. Oavsett vad det står i några ELUA som LG visade upp när du uppdaterade mjukvaran. Är lite osäker på vilken paragraf etc i konsumentköplagen, men vet att möjligheten finns. (Jag kan leta upp närmare imorgon om du inte hittar själv)

Och sedan använder du de pengarna för att köpa en nyare Bluray-spelare med stöd för spotify.

Detta förutsätter dock att du köpt Bluray-spelaren ifrån ett företag, och inte begagnad ifrån en privatperson,

Av Krass

Det står att alla spel får man på Origin men att man gå få vissa på Steam istället. Vilka av spelen är det man kan få på steam och hur exakt går man tillväga för det?

Av Krass

Telia har tydligen problem med Steam...
För mig funkar det felfritt med comhem.

Det går för närvarande inte att ansluta till Steam via våra bredbandstjänster. Vi jobbar på att lösa problemet så fort som möjligt.
http://www.telia.se/privat/aktuellt/artikel?item=9f8923e0-03f...

Av Krass

Precis som borrarensson så har du glömt att importera JQuery biblioteket. Senaste filen finns att ladda ner på: http://code.jquery.com/jquery-2.0.3.js

Av Krass
Skrivet av Knuckles:

Du kan köpa chromecast för 35dollar via amazon.com. Fick min 2 dagar sedan.

Sedan angående vad man kan göra med sin Chromecast är det lite limiterat just nu. I princip kan man bara streama sin dator, youtube app eller Netflix från sin dator/mobil/laptop till TV men i framtiden ska det även fungera att köra andra apps. Jag ser det som en trevlig streaming-apparat när man är på hotell och inte vill titta på sin laptop för att se på film

Du har lyxen att bo i USA... Jag försökte beställa ifrån Amazon men de ville inte skicka den till Sverige över huvud taget

"Buyers outside the U.S. cannot purchase the following types of items from sellers: video games, toy and baby items, electronics, cameras and photo items, tools and hardware, kitchenware and housewares, sporting goods and outdoor equipment, software, and computers."

Antar att Chromecast räknas till kategorin electronics

Av Krass
Skrivet av Aaron93:

Hur kan jag ta reda på vilken typ av protokoll används?

Gå in på http://192.168.1.1 och logga in. Om du inte ändrat lösenord så är både användarnamnet och lösenordet "user". Klicka sedan på "Management" i menyn till vänster. Sedan så står det vilket protokoll som används i dropdownen för Operations.

Av Krass

Någon som vet när man kan köpa ChromeCast i Sverige? Eller någon vettig butik att importera ifrån?
Ebay kändes inte så lockade då man typ fick betala $60 för själva dongeln och sen ytterligare $20-$30 i frakt

Av Krass

Hur länge sedan va det du köpte tangentbordet med röda brytare? Lång tid kvar på garantin? Isf skulle jag ändå kontaktat företaget och sagt att du fått fel tangentbord, men att du kan behålla det. Annars så kommer du få problem om det uppstår något fel senare som garantin täcker. Kvittot och ditt nuvarande tangentbord stämmer ju inte överens.

Av Krass
Skrivet av LINJEinc:

högerklicka på "Den här datorn" - välj egenskaper, så ska det väll stå där

Där står det väl bara om det installerade operativsystemet är 32 eller 64? Ingenting om datorns hårdvara, vilket TS är ute efter.

Skrivet av Zingo2000:

Finns pentium 4 som x64?

Ja, det finns, men de flesta är 32-bitars. Tex så är alla Pentium 4 Prescott processorer 64-bitars.

Av Krass
Skrivet av Meantek:

Hehe. He. Hehe. Hehehe. Regga serienummer, sälj kortet vidare, köparen av det begagnade kortet pajar kortet - försöker reklamera, svaret "det här moderkortet är inte registrerat på dig" kommer, och man sitter där utan garanti alls. Jättesmidigt sätt att slippa betala RMA-kostnader, och dessutom kan man påstå att man har lägre RMA-siffror, eftersom man räknar på kort man faktiskt tar emot och lagar, nekar man dem blir de aldrig del av statistiken.

Att jag inte tänkte på det här tidigare.

Skrivet av Meantek:

Nope, det är sant. Men det finns alltid en möjlighet att vara lite kreativ. Du kan t.ex. välja returadress från RMA hos vissa återförsäljare - om du skänker bort ditt moderkort till en vän kan du alltså skicka in moderkortet på RMA och få det tillbakaskickat till honom - även om garantin egentligen inte ska gälla.

Det är för övrigt frivilligt att erbjuda konsumenten bättre villkor än lagen stipulerar. Allt jag kan säga är att vi lämnar tre år på komponenter, tar butiken som ursprungligen sålt kortet emot det och reklamerar det till oss - då byter vi gladeligen ut det, eller reparerar. Vi skapar inga register utan att specificera garantivillkor för att senare trycka upp det i ansiktet på någon.

Och där försvann all min respekt för MSI... Om man jobbar som en företagsrepresentant så bör man tänka efter både en och två gånger innan man skriver något sådant i ett forum. Sen att ge 4 år istället för 3 år känns mer som en PR-kupp istället för någon verklig kundnytta känns mindre relevant.

Sen så är jag osäker på om ditt "kreativa" förslag ens är lagligt? Hos företag som enligt dess policy inte erbjuder garanti till andrahansköpare vill säga. Ligger nog i gråzonen för bedrägeri.

Av Krass
Skrivet av jetten:

Sedan måste du betala för att få tillgång till ett utvecklarkonto hos Microsoft och tillhörande SDK och emulator. Kostar runt 80€ har jag för mig.

Skrivet av teejee:

Tvivlar på att det kostar att ladda ner SDK'n, kollade just, är nog bara att ladda ner och börja programmera. Det är ju en annan sak om man ska ladda upp appar till app store, det kanske kostar.

https://dev.windowsphone.com/en-us/downloadsdk

Att utveckla appar till Windows Phone är helt gratis. Om du däremot vill lägga upp dina appar i marketplace eller testköra de på din mobiltelefon istället för i emulatorn i Visual Studio så måste man ha ett utvecklarkonto. Om man studerar så kan man få ett sådant gratis via Dreamspark. Annars kostar det $80-99, osäker på exakta summan.

Skrivet av Kaptenkok:

Hmm, okej. Tack! Jag ska nämligen gå en utbildning nu i höst i apputvecklign med java. Men jag är lite orolig att det är på väg ut...

Vilket språk du läser när du studerar är inte livsviktigt. En kompis till mig pluggade java. När han sedan skulle göra sitt exjobb hamnade han på ett företag som enbart programerade i C#. Efter exjobbet blev han anställd och numera är han en av deras lead developer :). Om du kan Java så går det oerhört snabbt att lära sig C#. Arbetsgivarna är oftast mer intresserade av andra saker när de nyanställer folk än vilket programmeringsspråk de behärskar bäst.

En annan på mitt nuvarande jobb gjorde nästintill samma sak. Det enda C# han hade läst va en grundläggande sommarkurs på distans. Resten var java. Iof så utvecklar företaget jag jobbar på såväl i Java som C#, men han programmerar mestadels i C# numera.

Så jag tycker inte du ska vara orolig att. Dessutom så tror jag att Windows Phone kommer dö ut innan Android när det gäller appmarknaden. WP8 slog inte igenom så bra som jag hade hoppats på. Fortfarande för få användare så företag utvecklar oftast i första hand bara appar till iOS & Android :(.

Av Krass

Nej, det du vill göra går inte.

Av Krass
Skrivet av Kodaq616:

Jag har ett NVIDIA GeForce GTX 570M grafikkort och åtta Intel Core i7 2.50GHz processorer!

ehhh, va?
Det finns ingen laptop som har 8 stycken processorer. Du har blivit grovt felinformerad.

Av Krass

Största skillnaden är nog grafikkortet. Men det finns även andra skillnader såsom RAM, batteri, hårddisk, vikt etc. Även om de är små skillnader så finns de där.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?j=1864423,1652405

Av Krass
Skrivet av FyoDisco:

Tack! Förstod inte de andra svaren Men är det denna kontakt som är strömförsörjning? Och ska den kopplas in i datorn eller väggen?

Japp det är för strömförsörjning. Dock så behöver du även en adapter eftersom HDDn bara ska ha 12V och inte 230V som du har i väggen :P.

Men miniDIN kontakter är ytterst ovanliga idag. Så om du inte har någon sådan kabel hemma eller känner någon som har så skulle jag plockat ut hårddisken ur den externa lådan. Och antingen kopplat in den internt eller köpt en ny extern låda.

Av Krass

Det är en 6-pins miniDIN

Av Krass

Kan bara instämma. Har själv en Samsung 840 Pro 256gb. Och när jag kollade på alternativ innan jag köpte den så fanns det ingen annan som lockade mig :(.

Av Krass

Vet inte exakt hur det är med de 3 spelen då jag inte har de. Men de flesta spelen på senare tid kräver ju ett online pass för att det ska gå att spela multiplayer online. Offline fungerar alldeles utmärkt utan. Detta online pass går att köpa i storen för ca 90k per spel för folk som har köpt begagnade spel.

Du har 2 alternativ. Antingen så säljer du med kontot. Eller så får köparen skapa ett eget konto med det användarnamnet han vill ha. Och då får han köpa till ett online pass för de spelen har vill kunna spela multiplayer online med.

Av Krass

Även om PS3/4 är regionsfri så är Playstation Network inte det. De voucher man köper om man inte köper PS+ direkt via PS store är regionslåsta. Och du kan inte ändra region på ditt PSN konto, då det baseras på vart du angav att du bor när du skapade ditt konto.
Tex så fungerar olika förbokningsvouchers bara i vissa länder etc. Inte helt 100% om PS+ voucherna är globala eller inte. Så kolla verkligen upp det innan du köper PS+ ifrån USA.

Av Krass
Skrivet av Tozzi:

Låsningar, för vadå? Vad har jag nu missat?

Om du bor i ett land som Xbox One lanseras i lite senare, så kan du inte importera ett Xbox ifrån ett annat land. Microsoft har gjort någon form av begränsning, troligtsvis via IP, som gör att du inte kan göra din 24h identifiering om du inte bor i rätt land.

http://www.gamereactor.se/nyheter/110571/Xbox+One+fungerar+ba...