Inlägg

Inlägg som Blain har skrivit i forumet
Av Blain

Nästa fråga är väl då - nån som har lyckats överklocka sin smartphone?

Av Blain

Ta ett Asus-ljudkort istället. Creative kan ha strulande drivrutiner. Har iaf haft det sedan audigy 1. Googla på det så hittar du massor av problem. Jag själv har haft samma problem med 4 olika creativekort men mitt första Asus nu funkar perfekt.

Klart du ska ha i7 och GTX 590. Har du budget så köp det bästa. Jo en i5 funkar typ lika bra till gaming. Men en i7 är fetare.

Av Blain

Stock ska enligt specen vara 750 mhz för Phantomkortet. Här kommer första resultaten för klockad GPU:
750 mhz: 34 grader idle
760 mhz: 37 grader idle
770 mhz: 38 grader idle
780 mhz: 38-39 grader idle

780 mhz ~80% load, fläktar på ~60% (automatic fan control): 65 grader

Kör Xpertool nu, bara för att testa. Har inte samma historik som Afterburner och UI är inte lika snygg, men det är ett mer lättviktigt program och sånt är alltid nice. Men det blir nog afterburner för historikdatan och för att få temperatur under load, vilket är det intressanta i detta sammanhang. Återkommer med det.

Har inte kört 3dMark överklockat ännu. Återkommer med det, nu ska det liras lite.

Stock results:
3DMark Score
22165 3DMarks
Graphics Score
21693
CPU Score
23716
Jane Nash
65.0 FPS
New Calico
62.03 FPS
AI Test
3303 operations/s
Physics Test
30 operations/s

Av Blain
Skrivet av dreams_in_digita:

Bra att du försöker i undvika fanboykrig! Det tar död på det roliga i samtalet.

Dock är jag lite osäker på vad det är exakt du menar. Vilka element är det som du anser vara rester från konsolen?

Oftast tycker jag denna anklagelse är grymt ö
Överdriven och det enda jag kan se som "konsol" grejer är eventuella stryrhjul som underlättar styrning med kontroll då man saknar hot-buttons som i tex dragon age.men det brukar gå att välja pc-interface.

Men rada gärna upp mer konkreta saker som är typiska konsolsaker enligt din mening

Skickades från m.sweclockers.com

Skyrim är t.ex. inte särskilt direktstyrt i musen. Man får samma "tung lera"-känsla som man får på många spel på konsoll. Sedan är knapparna typiska konsollknappar - vit text med grå ram runt om, i den där typiskt fula konsollfonten. Usch.

Av Blain
Skrivet av rullekorn82:

Jo konsolerna är överskattade och att köra FPS på konsol är för mig sjukt. Det känns som man rör sig i tung lera. Homeworld har jag hört rykten om att det kommer en uppföljare men Company of heroes 2 rykterna verkar ju i nuläget vara helt döda.

+1

!!! Precis, jag fattar verkligen inte hur folk står ut. Tung lera är helt rätt beskrivning.

Av Blain

överklockning av Gainwardkort

Jag har tänkt att överklocka mitt Gainward GTX570 phantom. Tänkte börja försiktigt. Duger gainwards experttool till överklockning, eller använder man något annat program?

Säg att jag vill komma upp från 730 mhz till 800 mhz, det borde väl funka utan att fixa bättre kyla?

Av Blain

Jag brukar använda siege tanks mot de flesta insekter. Testa det, men glöm inte luftförsvar.

Av Blain
Skrivet av Skillz:

Jag tror alla appelhatar lider lite av den svenska avundsjukan, folk som inte kan erkänna för sig själva att vissa företag släpper produkter som faktiskt är bra. Förstår inte allt detta hat faktiskt. Finns inget här som är "nytt" och som inte hänt med alla andra företag imellan också. Så varför skall man hata så mycket mot apple egentligen?
Är det för att folk inte har råd med apple produkter och kan därför inte ta del av produkterna?

Någon som har ett vettigt argument till allt hat? Och varför ni känner som ni gör?

Hat är kanske ett lite väl starkt ord... men det är ju ändå allmänt känt att det finns två typer av datoranvändare. PC-killar och MAC-killar. Det finns mycket humor i hela debatten, och många av mina kompisar som vill ha full flexibilitet och jobbar som programmerare, de har massa argument för PC. Men visst har skillnaden blivit mindre med åren, idag är det få program som är exklusiva för det ena eller andra, och man kan alltid emulera och köra windows på mac eller motsvarande på PC.... så det handlar nog mycket om känslan, associationerna och varumärket MAC vs varumärket PC.

Are you a PC or are you a MAC?

I dagsläget är en anledning till att jag är emot MAC att de väljer att inte stödja t.ex. flash nu står och faller inte min tillvaro med flash, men ändå, jag är mer för öppenhet, kompatibilitet, open source och kustomiseringsmöjligheter än vad jag är för Apples mer stängda strategi.

Det är helt enkelt två ganska lika produkter för olika segment av marknaden dvs för olika användare. Självfallet ska man dissa det andra segmentet ^^

Det känns som att många (men INTE alla) MAC-användare inte vet varför de gillar MAC så jäkla mycket. Men de tycker att PC är otrendigt, och de vet att många reklamare kör MAC. Då måste det vara bra.... Man stör sig nog mer på dessa användare än man gör på själva Apple. Och nej, det är inte avundsjuka.

Du får ha en humoristiskt elak syn på det hela. Då blir det mer logiskt, och roligare.

Av Blain
Skrivet av oyegie:

Köp en sådan så har du 2 zoner och gott om anslutningar.
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=826676
Du kopplar med HDMI-kabel från dator till receiver.

Verkar riktigt bra. Typ halva priset mot Denon. Men den verkar ju ha det man behöver. Grymt tips.

Av Blain
Skrivet av Svensktiger:

Koppla recievern till "front" med en 3.5mm->2xRCA adapter till valfri AUX in.
Och det behövs ingen D/A omvandlare.
Märkligt val av reciever dock, du betalar ett rejält överpris för inbyggd bluray
Imo så vore en flerkanalare med multi room funktion eller liknande ett bättre val.
Men du kanske har ont om plats eller gillar designen =).

Njah, det var lite budgetmässigt och dessutom så slipper man köpa separat blue-rayspelare då. MEN, nu är det ju ljudet jag är ute efter, och kanske är smartare att fokusera på det. T.ex.:
http://www.hifiklubben.se/produkter/hemmabio/receiver/denon_a...

den verkar ha ordentligt stöd för 2 zoner och en del annat gott. Behöver man bry sig om det är 24- eller 16-bitarsljud? Krävs 24 bitars ljudprocessor i receivern för att spela upp blue-rayfilmer med true HD-ljud? 3312:an ligger egentligen ovanför budget, men det är väl bara att jobba lite mer eller spara på något annat

Av Blain

Behövs D/A omvandlare? Hur kopplar man?

Jag ska köpa lite bättre ljud. Planen är:
* en styck receiver, typ nåt i stil med http://www.hifiklubben.se/produkter/stereo/system/denon_rbd-x... kanske plus minus 1500 kr

* 2 högtalare till datorn, och 2 till TV:n. Båda zonerna kopplade till en och samma receiver. Jag börjar alltså med 2.0-ljud både till dator och TV. Budget till högtalare ligger på ca. 2500 kr styck dvs ca. 10k för alla fyra högtalarna.

Frågor: Hur kopplar jag in datorn till receivern? Har ett Asus Xonar D2/X. Vilken utgång använder man? Behövs en D/A-omvandlare mellan datorn och receivern?

Tips på högtalare?

Av Blain

Ditt nätagg kan vara trasigt, testa med annat nätagg för att utesluta det. Det kan rent av vara brist på ström - det ska inte mycket till i spänningsunderskott för att maskinen ska boota om.

Av Blain

VG236H

Det var nån här i tråden som sade att "man får vad man betalar för" och det är också väldigt sant.

Av Blain
Skrivet av Setesh:

Angående koppar vs aluminium till flänsarna så har jag för mig (OBS! är inte säker) att aluminium faktiskt är mer effektivt för att föra över värmen från flänsen till luften som omger den medan koppar är betydligt effektivare för att leda värme inom själva materialet.., varför man då väljer aluminium till flänsarna. Andra anledningar som redan nämnts är att koppar är väldigt dyrt samt väger mycket mer än aluminium.

Det är faktiskt så att koppar leder bättre till luften än vad aluminium gör. Silver är en av de metaller som leder värme till luft bäst, så om man ska vara riktigt hardcore så ska man ha flänsar i solitt silver kommer iof väga lite mer än alu....

Koppar överför ca 400 W / m^2 medan alu överför ca 250 W / m^2 vid rumstemperatur (typ 25 grader C). Med tanke på hur stor faktor priset är i de flesta riggar skulle jag sätta mina pengar på att det är en ren kostnadsfråga när tillverkare väljer koppar vs aluminium.

Länk: http://www.spiraxsarco.com/resources/steam-engineering-tutori...

Av Blain

Kan rekommendera Asus skärm. Supernöjd med den och Asus gör i princip alltid förstklassig hårdvara.

Av Blain

Håller med föregående post - ring och anmäl skadan (eller anmäl skadan via deras hemsida) för det värsta som kan hända är att de av någon anledning nekar ersättning.

Att en skada är ogiltig för ersättning är INTE samma sak som bedrägeri.

Av Blain

Gainward GTX570 låter inte som ett jaktplan så ifall du har budgeten, kör på det. Phantomversionen är knäpptyst. Det enda jag hör från min burk är chassiefläktarna.

Av Blain
Av Blain

Njah, hellre bra grejer än att gå för långt i kompromissen med kvalitet för att få lägre pris.

Av Blain

Tack, det funkade. Trodde inte man kunde göra det i sbs.

ipconfig /all