Inlägg

Inlägg som Blain har skrivit i forumet
Av Blain

Hjälp / hitta IP i windows SBS 2011

Hej!

Jag behöver hjälp - ska installera ett program på en klientdator och vet inte hur jag får fram rätt IP på servern? Det är SBS 2011.

När jag googlar hittar jag bara installation notes etc..

kör jag whatismyip så funkar inte det pga brandväggen...

Tack på förhand!

Av Blain

Svar på min egen fråga:
JA, Blackberry är MYCKET bättre på att komprimera mail än alla de andra som ligger på ungefär samma nivå. Blackberry komprimerar inkommande mail inklusive bilagor ca. 10 ggr bättre än övriga, så om man vill hålla månadskostnaden på data från inboxen på en låg nivå finns inget alternativ. Källa: teknisk support business, Telenor

Tyvärr är ju S2 och andra telefoner bättre på alla andra punkter så man får isåfall ha två telefoner typ en resetelefon och en vanlig.

Av Blain

Desire Z vs S2 vs Bold?

Jag ska ha en ny telefon och jag använder inte särskilt mycket spjutspetsteknik, utan det är pushmail som är det huvudsakliga, och snabbhet på tangentbord. Jag får ca 6-700 mail per dag och behöver kunna skriva snabbt. Reser en del också, så den måste funka i både Europa och Asien.

Vad är bäst av Blackberry Bold, HTC Desire Z (med utfällbart riktigt tangentbord) och Samsung Galaxy S2? För- och nackdelar?

Jag har hört att Blackberry har bättre mailkomprimering än konkurrenterna dvs att det tar längre tid att slå i limiten varje månad.Stämmer det?

Jag har idag en blackberry storm I som jag är sjukt missnöjd med pga att den hänger sig, går långsamt och är långsam att skriva på. Men jag har klarat mig på 4-5 tusen per månad i dataroaming när jag reser medan vänner som reser med sina iphones lätt kommer upp i 15-20k per månad....

Tacksam för både stora och små tips

Av Blain

Om det där är alla dina komponenter som du skriver så har du glömt cpu.

Av Blain

Alla ni som tycker att detta är ett "skrytkort", hade ni föredragit om utvecklingen stod still och ni fortfarande hade Pentium 60 med triple speed CD?

För det första förstår jag inte vad ni menar med "skryt", väldigt få datorer har fönster i chassiet, och man måste titta väldigt nära för att se vad som gömmer sig där inne - därför känns det som ett otroligt dåligt sätt att skryta på.

Jämför med allt annat i världen t.ex. http://en.wikipedia.org/wiki/The_Maltese_Falcon_%28yacht%29 bara för att ta något orelaterat. Det är ju helt grymt bra att det finns goa killar med för mycket pengar som testar vad som går att göra. Tacka dem för att ett "sunkigt" GTX570 ligger runt 3000 kr idag.

Hade ni haft mer pengar hade ni, självklart kört in 2 st Mars II i datorn, bara för att! det hade jag också.

Det är ju mer badass att ha två såna än typ femton 64-MB kort. Nu överdrev jag, bara för att förtydliga poängen.

Hellre två ferrari än 10 saab....

Av Blain

Asus, Gainward, EVGA

inget fel på MSI heller.

personligen tycker jag att det känns mer kvalitativt med grejer som är gjorda i Taiwan än Kina.

Av Blain

Kan man spela olika låtar på de olika zonerna? Alltså kan man kolla på en film i TV-zonen samtidigt som man lyssnar på musik i datorzonen?

Finns det receivers som klarar av 5 zoner?

Av Blain

Jag vet inte riktigt vad jag menar men jag antar att jag måste ha någon form av central enhet, eller inte, eller flera stycken. Alltså, till en vanlig stereo har man en förstärkare och två högtalare. Klart. Hembiosystem är väl ofta fristående från den vanliga stereon? Eller kanske inte nuförtiden? Jag har en gammal harman kardon AVR35RDS hemma, och när jag köpte den för typ 15 år sedan så fick man välja mellan hembioförstärkare eller stereoförstärkare, då fanns det enligt importören av HK inget som var riktigt bra på både film och stereoljud.

Men i min beskrivning ovan vill jag ha stereoljud OCH gamingljud från datorn, och bioljud från TV:n. Behöver jag köpa tre olika förstärkare då? Eller finns det nån bra låda som man kan koppla in allting till, och som även har docka till smartphones och kan styras med smartphones?

Av Blain

Hur köper man en anläggning som kan allt?

Jag ska köpa en anläggning från grunden. Jag ska ha den i min lägenhet, så jag har inte behov av supertung bas. Jag vill ha en anläggning som är inkopplad både till dator och TV så att jag kan lyssna på musik på 2 högtalare som jag har vid datorn, och dessutom till en separat uppsättning högtalare som jag kommer att ha till TV/hemmabio.

Vad köper man? En allt-i-ett-förstärkare? Finns det? Jag vill också kunna sätta i min smartphone (skall snart köpa en ny androidtelefon) så att jag inte nödvändigtvis måste ha datorn igång. Skulle också vilja kunna streama till de högtalare som sitter i badrummet. Gärna med smartphonen.

Budget? Ja det beror på... jag är villig att spara och bygga ett tag, jag har inte råd med high end-prylar. Högtalare jag tittat på ser ut såhär:

till TV och som vanlig stereo dvs fest: http://www.hifiklubben.se/produkter/hogtalare/stativsma/bw_cm...

till dator: antingen samma som ovan, det är ju snyggt med enhetlighet, eller något billigare typ http://www.hifiklubben.se/produkter/hogtalare/vagg/dali_fazon...

tacksam för hjälp

Av Blain

Om du funderar på att köra ett till grafikkort längre fram tycker jag att du bör ha lite mer kräm i nätagget.

SSD-disk: kör på Intel istället, har hört att de är "bättre" just nu.

Grafikkort: rekommenderar Asus GTX 570. Asus har bra kylning. Men 560ti som du valt ger mycket för pengarna.

eller gainward, som jag personligen gillar som märke... men jag är märkesfixerad också

Av Blain
Skrivet av Henrikfotograf:

Nej, tyvärr hittar windows inte hörlorarna alls :/

men jag tror jag har hittat en lösning nu, fick igång dem igår kväll, får se om de funkar även idag sen efter jobbet...

Som ett av tipsen ovan, byta USB-port, de verkar bara funka på just den USB-port de installerades första gången. Well done Logitech! Not. Nåja, funkar det så kör jag på det.

Av Blain

g35 headset

Jag har precis köpt ett G35 headset och har problem med att hitta det. Vid första installationen funkade allt perfekt. Det enda jag gjort sedan dess är att starta om datorn och lyssna på lite musik genom ljudkortet. Nu hittar ej datorn headsetet längre.

Har googlat och letat här på forumet och sett andra som har haft problem men inte samma problem. Ett problem vissa haft verkar vara att headsetet inte är satt som default device, och det är inte default i mitt system heller, den hittar ju inte ens dem....

Tips någon? Min spec. finns i signaturen.

*EDIT
Verkar som att jag har hittat en lösning. Windows hittade dem när jag satte dem i samma USB-port som jag hade när jag installerade dem. Får se om det funkar över tid, dessa lurar verkar ju vara något instabila.

Av Blain

Ja det är en vanlig knapp. Titta på ultimate edition också.

Av Blain

Svårt att säga vilket som är bäst för dig. Det är ju lite mer krut i GLH, men jag kör själv med phantom och det är tystare.

GLH går betydligt varmare än phantom, eftersom den är överklockad. Du kan dessutom dra upp GLH:n ytterligare så om du har ett bra luftflöde i chassit blir det inga problem.

Kort och gott
GLH pro: lite mer prestanda
GLH con: varmare
Phantom pro: Tyst
Phantom con: lite mindre prestanda

Men jag personligen hade kört phantom, eller jag kör phantom rättare sagt. Båda korten är jäkligt bra. Jag resonerade som så att jag uppgraderar ändå till ett 590 eller nåt sånt om 2 år eller vad som nu finns för roligt på marknaden då.... så jag personligen struntade i överklockningen på glh.

Av Blain

Jag fyller väl på då... Jag är GRYMT nöjd med mitt 650D. Rekommenderas. Kompisen med Antec är avis nu

Kabeldragningen är hur bra som helst, luftflödet är bra, det är snyggt, gott om plats etc etc...

Man får vad man betalar för, så är det med allt från datorer till bilar och bostäder mm.. Dessutom är Corsair ett najs märke.

Av Blain

Utan referenskylare:
Länk 1: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=623947

På ovanstående kort ser du att det sitter fläktar ovanpå kortet och blåser som "vanligt" så att säga.

Med referenskylare:
Länk 2: Phantom: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=620660
Länk 3: GLH: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=619615

på phantom och GLH ser du inte fläktarna särskilt tydligt, de sitter under skalet och suger in luft som sedan går ut som varm luft på baksidan av chassiet dvs du får ut all värme från grafikkortet utanför chassit. GLH är överklockad från fabrik och låter mer. Phantom är tyst.

Av Blain
Skrivet av oyegie:

Svar till Blain:
Logitechmög hör inte till denna tråd och ska därmed undvikas.

Jag kan inte annat än hålla med. Jag beklagar det inträffade

Av Blain
Skrivet av matnojje:

Det ser bra ut men minnena är kanske för höga för kylaren.

Sen är det inte tillåtet att bumpa.

Jag tror att det är lugnt för Corsair vengeance monteras enligt instruktionsboken på socket 2 och 4 på sabertooth, så det är ok ifall kylaren tar upp lite utrymme ovanför ettan.

Av Blain

Ser bra ut, fast jag hade nog tagit 1 st 1 TB-disk istället för 2 x 500 GB, men du kanske har skäl att köra två och det funkar självklart. Hade kanske varit nice med Win7 Pro istället för Home också, goare och enklare med nätverk om man nu eventuellt ska köra det.

Sony optiarc har en enhet som även bränner och läser bluray, det är ju nice, kan tipsa om den för har en själv men det beror självklart på budget...
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=622013

Men det är lugnt att köra på grejerna du har tänkt. Corsair och Gainward är najs. Har det grafikkortet du valt referenskylare? Referenskylare är jäkligt bra.

Av Blain

Det är lätt att bränna pengar på ljud, och flaskhalsar förstör hela upplevelsen. Se till att ha ett bra ljudkort till att börja med.

Kommer du bara lyssna på musik eller spela o kolla på film också dvs ha användning för 7.1 kanalsljud?

Helst ska du ha ett par såna här: http://www.hifiklubben.se/produkter/hogtalare/golv/dali_megal... men om vi håller oss inom budget så kanske en förtärkare för ca. 2000, Denon kanske?
http://www.hifiklubben.se/produkter/stereo/forstarkare/denon_...

kanske några såna här högtalare:
http://www.hifiklubben.se/produkter/hogtalare/stativsma/dali_...

då har du typ en tusenlapp över till sladdar och annat extra som tillkommer.

om du vill ha mer tryck i basen, ta en dyrare typ
http://www.hifiklubben.se/produkter/hogtalare/stativsma/dali_...
eller
http://www.hifiklubben.se/produkter/hogtalare/stativsma/bw_dm...

Det finns självklart andra bra ställen än hifiklubben att handla på... som oyegie redan sagt spelar märket mindre roll - köp det som låter bra i dina öron bara du undviker skräpet. Lägg inte massa pengar på högtalare och inga pengar på förstärkare eller tvärtom, se till att sakerna ligger på ungefär samma nivå så att du får utnyttjat kapaciteten.

Detta är från en glad amatör till en annan. Jag kan inget tekniskt om ljud, jag köper det jag tycker låter bra. Köp inte ett par jättestora golvhögtalare, man får inget bra för 4000 kr och det behövs inte något stort till 20 m^2.

Men det är ju ok ljud även i ett billigare system tycker jag t.ex. http://www.logitech.com/sv-se/speakers-audio/home-pc-speakers...
om du vill ha en perfekt studentlösning som kan spela högt och dessutom fixar 7.1-kanalsljud. Då har du 2000 kr över till sprit.

På 20 m^2 blir ljudstyrka och råhet inte ett problem. Bara för att understryka det igen, du behöver inte några jättegolvhögtalare.