Inlägg

Inlägg som UndaC har skrivit i forumet
Av UndaC
Skrivet av ELF:

Förstår om denna omröstning tas med lättja. Om inte så bör den nog göras om eller så får ni räkna ihop dem efteråt med något skript.
Blir ju som sagt fel om vissa röstar på bara första sidan, några röstar i bara artikeln och några på båda.

Jag hänger fortfarande inte med på vad det är som blir fel där?

Av UndaC
Skrivet av ClintBeastwood:

Ja, men folk som röstar på både förstasidan och i tråden då, och folk som inte gör det? Siffrorna blir helt fel.

Hur blir de fel menar du?

Av UndaC
Skrivet av Fire_Ice:

Tycker det är konstigt att Linux har legat strax under 1% så länge

Det låter relativt representativt för Linux marknadsandel som i dagsläget ligger på runt 0,8-3,8% beroende på vilka rapporter man tittar på. Bland Sweclockers användare ligger det på 0,82% senaste 12 månaderna.

I en undersökning som riktar sig primärt mot speldatorer är det i min mening inte orimligt att anta att siffran vore något lägre än vad användandet är generellt. Steam brukar pendla mellan 0,7% som absolut lägst och precis strax över 1% som absolut högst.

Av UndaC
Skrivet av ClintBeastwood:

Det är två olika resultat på förstasidan och här i tråden. Jag kunde rösta på båda två dessutom så siffrorna kommer redan där bli helt tokiga. Vissa röstar bara på förstasidan, vissa röstar bara i tråden och andra röstar på båda.

Det är en omröstning i tråden som inte är kopplad till den på förstasidan. Svarsalternativen är de samma dock.

Av UndaC
Skrivet av Reko85:

Under vilken tidsperiod? Var väl några år sedan sist nu.

Sedan tidernas begynnelse

Av UndaC
Skrivet av jan-banan:

Blir den här omröstning bra?

Antar att det finns noll chans att få förfrågan om man inte har steamkonto elller har använt det någon gång?

Borde det inte vara ett alternativ som är likande

Nej, är inte med i steam.

Alternativ två frågor en som frågar om du är med och använder Steam och sen frågar denna fråga

Vi förutsatte att de som är med och svarar använder steam.
Men har lagt till ett ”jag använder inte Steam” nu

Av UndaC
Skrivet av cooldfs:

Tillverkas ens 3080 korten längre? Känns som alla andra modeller kommer ut med jämna mellanrum men 3080 köerna står näst intill still

De verkar, likt RX 6800 (utan XT) vara helt bortprioriterade.
Det är säkert förhållandevis sämre lönsamhet på dem så därför väljs de bort till förmån för annat.

Av UndaC
Skrivet av EntropyQ3:

Det klart folk på forum, i synnerhet på forum där det finns teknikintresserade vill se nya balla prylar!
På resetera finns en tråd som på fyra och en halv månad genererat två biblar (330 sidor gånger 4600 ord per sida) av pie-in-the-sky spekulationer om Nintendos nya Switch som på något sätt lyckas tänka bort time-to-market, tillgänglig litografi, möjliga minneslösningar, 3W begränsning för själva SoC:en i mobilt läge och naturligtvis pris. Man jämför med stationära lösningar och undviker nogsamt att t.ex. titta på mobiltelefoner med processorer faktiskt byggda på Samsungs 10/8nm nod.
Det är tydligen kul för dem som ägnar sig åt det, men bara för att folk vill ha saker innebär det inte att det är realistiskt eller ens möjligt.

Jag är intresserad av fotografi, och ser ständigt hur folk vill ha förbättringar i sensorernas ljuskänslighet som helt enkelt är omöjliga eftersom deras quantum efficiency är så hög idag att det inte finns så mycket mer att hämta där. Men det hindrar inte människor från att vilja ha det i alla fall och vara besvikna på kameratillverkarna som inte levererar.
Fenomenet är nog ganska allmänmänskligt.

Som nämnt tidigare, det är ett väldigt svartvitt sätt att dela upp världen på:
De som är realistiska och förstår att Nintendo redan levererat det bästa som är tekniskt och företagsstrategiskt möjligt och de löjliga som vill ha "allt" och inte fattar någonting av de tekniska eller strategiska problemen med det.

Ett läger som i princip påstår att det är tekniskt omöjligt att göra något bättre 2021 än vad man levererade 2017 som i sin tur byggde på teknik från 2015. Som motargument tycker jag frågan är valid: ska vi bara stänga ner butiken och säga att det går inte att göra bättre så kunde vi väl gjort det redan med Gameboy Color t.ex. Varför ska vi dra gränsen vid 2017?
Och när får man ha förväntningar på något annat? Om ett år, om fem år? 10? När Nintendo säger att vi kan ha det?

Ett annat läger som tycker att allt under 1080p60/4K60 är ett skämt. Utan hänsyn till vilken teknik som finns tillgänglig, är ekonomiskt gångbar etc. Självklart har de flesta inte inblick nog att förstå att vad de begär inte är tekniskt genomförbart.

Men det finns ju också ett tredje läger: de som bara vill ha "bättre än den första". Det kanske inte är lätt men det är ju genomförbart. Kanske inte lika självklart med en off-the-shelf-part osv. Men 100% möjligt.

Folks vilja att ha bättre produkter kräver ju inte att de ska ha full insikt i alla tillverkningsled och exakt vilka produkter Nintendos underleverantörer har tillgängliga till vilka priser. Det är, i alla fall i min mening, fullt rimligt att ha önskemål om en bättre produkt än en fyra år gammal produkt.
Om du köper en Iphone 13 i år så är det rimligt att anta att den är bättre än en Iphone 8 från 2017 t.ex.
En PS4 Pro var på alla sätt bättre än en PS4, det har gått längre tid mellan Switch och Switch OLED än vad det gjorde mellan Playstations iterationer osv.

Av UndaC
Skrivet av Bernd_P1:

Blir väl nästa stora RTX feature 😉

haha kan se det framför mig, en gravallvarlig Läderlappen går upp på scen:

"Introducing RTX Cheat - it just works"

Av UndaC
Skrivet av jehuty:

Jag menar inte att lura systemet att det är en mus eller något annat. jag menar om systemet slår in 100 knapptryckningar I sekunden så borde ett system kunna avgöra att det inte är en människa.

Risken är väl att det finns ett gränsland där det kommer att bli svårt. Vid en viss punkt går det ju förmodligen inte att på ett rimligt sett se skillnad.

Av UndaC
Skrivet av Pelegrino:

Man kan ju fråga sig själv varför detta säljs av någon som vill utge sig för att vara en seriös spelbutik:
https://www.maxgaming.se/sv/ovriga-tillbehor-till-ps4/cronus-...

Den lite enklare föregångaren Chronus Max körde min polare för att han ville använda sin Xbox Lite-kontroll på PS4.

Så de har ju absolut legitima användningsområden (vissa skulle väl iofs också klassa det som "fusk" i någon mån). Men de har ju mer och mer gått över till att marknadsföra det som ett verktyg för att, om inte fuska, så i alla fall skaffa sig "fördelar".

Ganska osoft:
"inklusive Rapidfire, Anti-Recoil, Aim Assist, Aim Abuse, Quickscope, Strafe Shot, Drop Shot, Fast Reload, Auto Sprint, Sniper Breath, Steady Aim, och mycket mer"

Av UndaC
Skrivet av dagas:

Fattar inte att folk fuskar. Du får ju ingen respekt bara hat och du känner ingen stolthet. Aldrig fuskat i MP men fuskade lite i single player spel när man var yngre som tex alla vapen i GTA och sådant men det skadar ju ingen.

Själv spelar jag inte online annat än med kompis så inget jag påverkas av men tråkigt för de som spelar att så många ska förstöra. Satsa på att bli bra på riktigt istället eller bli ok med att inte vara bäst.

I många spel så går det ju att fuska bara sådär lite "lagom".

Framförallt i mer casual spel, looter shooters och MMOs osv där det kanske finns in game items bundna till vinster så kan ju det göra att folk går över gränsen. Inte för att man vill "vinna" i sig men för att man vill ha in-game rewards.
I den typen av spel har att fuska by proxy har ju också blivit en stor grej. Folk som tar betalt för att carrya folk till vinst etc. Många av dem som erbjuder sånt är bara genuint bra spelare men väldigt många fuskar förstås.

Sen finns det ju folk som bara gör det för att få fler viewers t.ex. Det händer ju titt som tätt att content creators/streamers etc åker dit på sådant. De är redan bra/jättebra på spelet men de vill uppfattas som bäst så då kan de toggla lite fusk i värsta fall om det går dåligt lite då och då.

Inte för att det är ett direkt competitive spel men en av Destiny 2s bästa spelare ertappades nyligen med att fuska. Han var by all accounts en av de bästa spelarna i världen (även utan fusk dvs), men det räckte tydligen inte.

Sen är det förstås mer "på riktigt" inom e-sport där det finns prispengar att spela om. Då är det ju helt andra drivkrafter.

Så det finns ju ett par andra aspekter av fuskande som inte bara är för att man vill vinna helt enkelt.

Av UndaC
Skrivet av prod01:

Lättar verkligen tillgängligheten?
"Regnet börjar lätta", dvs regnet avtar / försvinner.
Så tillgängligheten avtar, dvs svårare att få tag i kort?!
</rant>

Helt riktigt

Fixat nu i nyheten.

Av UndaC
Skrivet av FarbrorBarbr0:

Är det mest quest modell 1.A utanför main quest -typ spring hit och dit, skjut de och dem, och hämta det och det? Finns det någon anledning att ge sig ut och utforska den här världen, annat än att bara se den? Händer det saker organiskt i och utanför stadskärnan som är minnesvärt och kul att uppleva?

I regel nej.
Det finns en del "omarkerade" quests, nästan alla stöter man på när man bara spelar igenom huvudkampnjen dock.

Utöver det finns det egentligen inget utanför main och side quests som alla är progress-gateade. Världen i sig är död så när man väl betat av sin mission log så händer absolut ingenting längre.

Personligen gjorde det inte mig något. Vägen dit kändes levande tyckte jag. Men nya karaktärer och händelser som avlöste varandra med jämna mellanrum.

Jag kände mig rätt färdig med spelet när jag väl klarade det så jag hade inget direkt sug efter procedurally generated busy work som det oftast blir i sådana här titlar när de ska ha "evighetsinnehåll".

Av UndaC
Skrivet av Spawnbadboy:

Typ som de flesta företag i världen.
Bra säkerhet kostar en del pengar som företag inte vill lägga tills något händer men då är det försent

Ja eller snarare så är det väl ofta kallt kalkylerande också.
Lite böter, kompensation och förlorat anseende är ett temporärt problem, men att konstant att högre omkostnader i verksamheten blir på sikt mer kostsamt.

Dvs även när det är för sent så gör man inget nämnvärt åt det.

Av UndaC
Skrivet av johanandersson:

@UndaC Hej. Det är väl ganska många som använder SweClockers på mobilen nu? Bra design att gömma signaturer för att få en clean look, men kan ni inte göra så att man kan se signaturen på användarsidan? Lättare att klicka till på namnet och läsa än att växla vy i webbläsaren och försöka hitta rätt kommentar igen.

Vi har ett designförslag men som liggr ganska långt bak i prioritetsordning men som är just "visa signatur" i mobilen.
Är ju inte ofta men när folk refererar till sin signatur så lackar jag också på att jag inte kan se den likt alla andra

Av UndaC
Skrivet av Lordsqueak:

Bör nämnas att Veritasium vann vadet.

Jag tänkte försöka clickbaita in folk att faktiskt titta på videon genom att inte avslöja hur det gick

Av UndaC
Skrivet av Printscreen:

Såg den dyka upp på Apple podcast och dök in på youtube för att se att den inte var uppe än. Nu så

Jag råkade trycka publish istället för schedule, tänkte att vi kan bjuda podcastlyssnarna på lite förtur istället för att ta ner den igen

Av UndaC
Skrivet av Ssadfu:

Jag är definitivt ingen expert på ssd's så rätta mig ifall jag har fel.
Större ssd's presterar oftast bättre än mindre ssd's, så är det inte lite orättvist att jämföra 1TB och 2TB i samma test?
Källa: https://www.youtube.com/watch?v=2GvRL5dcinQ
Igen, jag är ingen expert men det är vad jag har lärt mig.

kan det absolut vara. Det brukar ofta vara så men det är inte givet.

Men skillnaderna mellan exempelvis en Samsung 980 Pro 1TB och 2TB är i princip försumbara. Samsungs 2TB -modell har teoretiskt sett 2% bättre prestanda vad det gäller sekventiella skrivningar.

I Seagates fall listar deras mindre 1TB modell 1% högre teoretisk IOPS-prestanda för läsningar medan övrig prestanda är identisk.

WD liknar Seagate fast med ännu större fördel för deras mindre disk där den ska erbjuda nästan 4% högre skrivhastigheter än 2TB.

Men absolut det vore önskvärt om alla diskar i testet hade varit av samma kapacitet då det är så folk i praktiken jämför.
De flesta står ju inte i valet och kvalet mellan en 2TB Smsung eller en 1TB WD tex.

Av UndaC
Skrivet av 98olllin:

Utgår/hoppas att dom spelar in samtalen som många andra företag gör när man ringer deras kundtjänst.

I och med GDPR har kraven på samtycke för att lagra inspelade samtal ökat. Så om de spelat in det bör du ha fått frågan antingen manuellt ställd av den du pratade med eller som ett val redan i telefonväxeln.
Om inte uttryckligen ett val så bör du som ett minimum ha informerats om det.

Att bara slentrianmässigt spela in samtal utan samtycke eller information har blivit betydligt ovanligare på senare år, framförallt bland större aktörer.

Men för att återgå till frågan, lite förenklat:

Om du bokade varan online och har fått en orderbekräftelse så kan du eventuellt kräva omleverans eller annan avhjälpning här. Framförallt om du också betalade online. Om datorn du köpte var en demoenhet eller liknande kan ju dock Elgiganten ha rätt att neka omleverans/avhjälpning om de inte har en liknande vara och leverans av en motsvarande vara är en oproportionerligt stor ekonomisk belastning. Då kan de välja att återbetala dig istället. (Exakt var gränsen går för vad "oskälig kostnad" för säljaren är smått luddigt så du jag säger inte att de har rätt att neka, bara att det är en risk i sammanhanget.)
Reseersättning borde du också kunna kräva i samband med detta.

Om deras bokningssystem är mer bara en "undanläggning" av varan för att du senare ska kunna genomföra transaktionen i butik så blir det betydligt luddigare om vad som gäller. Du skulle såklart kunna begära reseersättning dock.