Inlägg

Inlägg som dussin har skrivit i forumet
Av dussin

GPU-information i "Aktivitetshanteraren" har utökats va? Gillar väldigt mycket att det under fliken "Processer" framgår under "GPU-motor" vad som sker, och att under "Prestanda" se hur GPU beter sig när man grejar med redigering är guld.

Av dussin

@aragon: Ja, det är lite lurigt med max fps och max rates osv osv osv osv och jag förstår verkligen viljan att göra en überedit där transcoding avtar med åren över att remastra filerna. Tyckte bara att det lät som ett kostsamt flöde att slänga på ökad maskinkraft i form av en Threadripper varje gång det springer ikapp.

H264/AAC kodat i hyfsad bithastighet med main level 3 inpackat i MP4 av redigeringsprogram som sätter propra headers har länge varit en slags catch-all. Sedan Android 3+ tror jag, vilket ju är bekvämt. Det är få som har äldre än 4+ idag, enligt min lekmannabedömning som jag gjorde precis exakt just nu. H264/AAC har idag även stöd i alla webbläsare över hela brädet vilket ju är bra om dina klienter ska visa sig för servering från en webbläsare och exempelvis Emby Webplayer eller motsvarande.

Angående att sätta GPU som transcoder så har det i alla fall tidigare funnits ett max för antal strömmar vilket kan påverka lämpligheten för användning vidare än hushållet. "Konsumentgrad-GPU" med NVENC-teknologi (sedan Maxwell?) pallar ~2 samtida vill jag minnas, samt att det inte är våldsamt fler strömmar för just denna användning med ett Quadro. Men det kan ju ha förändrats sedan det lanserades. När jag kollar listan över varierand hårdvaruacceleration i Emby står det "(experimentell)" efter varje, så det händer troligen fortfarande en del. Tjuvkolla på deras github vetja.

Av dussin

Är det föreningar av obetydlig storlek och få engagerade så fungerar det kanske att använda codecs som inte har stöd i webbläsare eller för direktuppspelning på 99 % av dagens enheter och således att ~100 % av mediamaterialet före servering måste kodas om till ~100 % av mediakonsumenterna ~100 % av gångerna någonting skall tittas på. Och för att upprätthålla detta sätt att gå tillväga får man ju hålla på att addera maskinkraft i händelse av att föreningarna blir fler etc.

Om man istället använder rimliga bithastigheter och H264/AAC/MP4 som har stöd i webbläsare eller för direktuppspelning på nära nog 100 % av dagens enheter så påtvingas transcoding primärt vid ovanliga fallen där mediakonsument ej har tillräckligt ös i sin internetanslutning.

Av dussin

Har noterat att e-sportsturneringar har flera miljoner tittare på sina direktsändningar/stream. Återstår att se huruvida sponsrat innehåll och prime-konton (för att slippa abrupt reklam) kan upprätthålla modellen.

Av dussin
Skrivet av Yoshman:

[...]

[Till och med Microsoft har bidragit långt mer till Linux-kärnan än vad AMD någonsin gjort!]

[...]AMD är inte några som på något relevant sätt bidrar till open source[...]

[Företag som bidrar till Linux Kernel]: [url="https://www.linuxfoundation.org/blog/the-top-10-developers-an..."]

Microsoft deltar i flera projekt under ledning av Linux Foundation, ex Node & OCI, men vad Microsoft bidrar med till specifikt Linux-kärnan vet jag ej.

Att bidra till Linux Kernel handlar primärt om aktivering av funktioner, och det är således rimligt att marknadsledaren för CPUs så att säga vidare deltar genom bidrag med instruktionsset etc särskilt i kontext av Linux Kernel.

Linux Foundation värderar AMD högt vilket framgår av den rapport du länkar.

Generellt bidrar AMD mycket till Open Source och arbetet kan bland annat följas via Open Source Zone på AMD Developer Central.

Vad gäller Intel Ice Lake får vi ju anta att det stämmer som spekulationen i SC-artikeln att Intel förbereder för fler kärnor och därför vill att användarna köper nya moderbrädor med extra kontaktstift för att undvika komplikationer. Man kunde tolka det som att skiftet kommer och att det kunde genomföras nu eller senare. Intel valde nu, och det får visa sig framgent huruvida det är båg eller ej.

Av dussin

I The WAN Show talades om en kamera med beteckning "FLIR" som har bakdörr. Kom att tänka på det när jag såg din tråd. Verkar vara suspekta aktörer på "kameramarknaden" just nu.

https://www.youtube.com/watch?v=zhlufVy7uZU&t=3084s

Av dussin

Jag gjorde en slant på Starbreeze (Payday2).
Har haft lite koll på Kalypso (Dungeons, Tropico, etc) men det verkar aldrig börsnoteras eller så har jag tyvärr missat det.

En fördel med EA är ju deras plattform EA Origin som tar sig för varje år. Att sälja månadsabonnemang på Origin Access för tillgång till utvalda spel, periodvis slussa rabatter och erbjudanden, gratis testpiloter före skarpa släpp via beta-tillgång, spela nya spel före lanseringsdag, osv. Inte så tokigt.

Sony's gren för spel (Sony Interactive Entertainment?) är förmodligen inte heller så tokigt. 60 miljoner sålda PS4-enheter, och typ alla vänner som har barn köper spel via PlaystationStore - samt köper/hyr film via den samma eftersom det blir smidigt.

Har inte kollat om relevanta bolag är börsnoterade och inte heller om detta är fristående. Poängen var att det är spelrelaterat och att här strömmar pengar diversifierat även om vissa titlar floppar.

Av dussin
Skrivet av Partheen:

[...]
Alla tips tas tacksamt emot!

/Johan

När du skriver kandidatuppsats och lever på kaffe & halvtorra frasiga frallor från en medioker kafeteria, vill jag bara uppmärksamma om det här med undermåliga sladdriga tangentbord där vissa tangenter slutar fungera eftersom smulor letat sig ned och inunder; men du kanske är redig och packar ihop böcker, laptop, och allting annat för att gå iväg på utfodring. Annars är mitt tips att gå och pilla på datorerna i butik.

Av dussin

Denna typ av forskning är intressant.

Piratsegmentet går att omvandla till ett marknadsföringsvärde där om andelen pirater hålls under en viss punkt så blir utfallet för en produktion positivt, och emellanåt blir effekten av piratsegmentet betydande i termer av genomslag/hype som ”inte kan köpas för pengar”.

Problem introduceras för ”money grab” och för produktioner som av varierande anledningar lider av usel kvalité.

Av dussin
Skrivet av SvenskGaming:

@dussin: så alla mina lösenord, bankkort, osv som jag varit inloggad, köpt saker med riskerar att bli kapade? steam, origin, facebook och mail

Säkerhetshål är konstaterat.

Det är bekräftat att data har kunnat överföras från användarnas datorer till en fulserver i USA.

Veterligen är det inte utrett vilken typ av information/data som faktiskt finns på den där fulservern som varit mottagare, eller om bovarna haft tillgång till den, osv.

Eftersom UAC varit kringgått och att användare beskriver hur deras Skyddsprogram identifierat olika varianter av malware i förbund med CCleaner/Cloud så vet ju ingen riktigt vad det är för fulkalas som pågått, om det arbetat i kedja, eller hur det ens gick till.

Företaget har i pressmeddelande dock bedömt att det är ”okänslig” data som kunnat överföras via säkerhetshålet, och att inga indikationer finns för att någon ”känslig” data hämtats från användarnas datorer.

Om du är orolig så säkerställ att ingen fulkod finns kvar på datorn, eller än bättre använd en icke-utsatt dator, och byt dina lösenord etc. Säkra upp saker med tvåfaktorsautentisering inför ”nästa gång”. Men detta är du såklart medveten om och har redan vidtagit dessa åtgärder

Av dussin
Skrivet av SvenskGaming:

@dussin: för mig hände det inget förutom att virusskyddet hittade trojanen, viruset. Men vi hade inte samma trojan, virus? Men jag har inte märkt av att datorn varit seg eller så.

http://provirusesremoval.com/remove-ccleaner-5-33-virus/

Här står om några symptom datorn borde ha men inget av dessa hade min dator.

Vet inte vad du menar skall hända. Detta är en bakdörr (som ger "Obehörig/a åtkomst") där data/information skickas iväg eller hämtas från din dator - som i detta fall till en fulserver i USA - utan att du är medveten om att det sker eller vad det är för data/information som har hamnat på orätta vägar.

Jag upplever att företaget tonade ned allvaret, vilket kan tyda på att man gör sig redo för att erkänna något allvarligare om ett par dagar.

För mig är detta hurusom tillräckligt allvarligt och har helt dumpat mjukvaran.

Ingen större förlust, minns inte ens varför jag installerat CCleaner; använder ju alltid "Diskrensning" i alla fall.

Som @Tiamat påpekar kan man se även detta fall som en påminnelse att använda tvåfaktorsautentisering för sådant som är viktigt.

Av dussin
Skrivet av SvenskGaming:

@dussin: jag hade trojanen, virus då Norton hittade en trojan i CCleaner exe filen men jag har har Windows 7 64 bit.

Windows Defender sparkade bakut inom en timme efter att jag skrev tidigare inlägg i denna tråd. Tänkte inte på att uppdatera inlägget.

"Backdoor:Win32/Floxif" med global varningsnivå "Allvarlig".

Man har identifierat att delar av koden i CCleaner kringgår UAC när mjukvaran startas, vilket är "mindre bra" när någon lyckats göra vidare fördärvliga tillägg i CCleaner.

Windows 10 Pro x64.
(Minns ej) ver av CCleaner x64.

Har följdaktligen dumpat CCleaner.

Av dussin

I all välmening,
Är det uteslutet att placera datamaskinen i ett annat rum / på andra sidan väggen där du nu sitter?

Av dussin

Enligt pressmeddelandet har säkerhetshål konstaterats i 32-bitars versionerna av CCleaner v5.33.6162 och CCleaner Cloud v1.07.3191.

Angående vilken data/information som hamnat på orätta vägar via säkerhetshålet skriver företaget: "The compromise could cause the transmission of non-sensitive data (computer name, IP address, list of installed software, list of active software, list of network adapters) to a 3rd party computer server in the USA. We have no indications that any other data has been sent to the server. Working with US law enforcement, we caused this server to be shut down on the 15th of September before any known harm was done."

Grov översättning: Man betecknar datan/informationen såsom ”icke-känslig”, och menar att det handlar om 'namnet på din dator', 'IP-adress', 'vilken mjukvara som datorn har installerad', och liknande, men att ingen antydan finns för att annan data/information (dina lösenord från webbläsare etc) skickats iväg till den upptäckta servern vilken nu är nedstängd i samarbete med amerikansk polis.

Av dussin

Gillar inte inriktningen på Sveriges statliga medier och hoppas således innerligt att förflyttningen till skattsedeln går igenom; delen i förslaget angående progressiv skatt är en fantastisk bonus.

Förslaget skulle utsätta verksamheten för metapolitiska möjligheter som tidigare inte fanns.

Så det är ju positivt. En strid i taget.

Av dussin

Mozilla meddelar initiativet Mozilla Information Trust Initiative (MITI) och inleder samarbete med Soros-finansierade 'Full Fact'. Det skall utvecklas teknologi och automatiserade verktyg för att ”skydda” användare mot ”fake news”, vilket allt som oftast är en omskrivning för information som är missbehaglig för ägarna till stora mediabolag etc.

Kommer Mozilla att bygga in en massa sådant orwellskt i sin webbläsare eller kommer det att bli frivillig plugin? Tänkte om det var någon ettor&nollor-person här som även rör sig på andra forum och kanske snappat upp någonting om det..?

Av dussin

Linus på Linus Tech Tips stod på scenen under gårdagens video och viftade med både ett RX Vega och en PC med Threadripper CPU, så om det är fler utvalda recensenter som har fått exemplar kan mycket väl komma en strid ström av tidspublicerade videos när embargot lyfts om ett par timmar.

Av dussin

" Mini size with tons of power. The new GIGABYTEUSA AB350N mITX board is here, with support for Ryzen & ready to go. http://bit.ly/2sdExdN "
AMDRyzen

Av dussin
Skrivet av CyberVillain:

Min dator ser utsåhär när jag ger den lite arbete, går inte göra något vettigt på den samtidigt Snacka om att utnyttja hela burken

http://i.imgur.com/mAsEiYK.png

Det var rejält. Sitter du på Windows kanske det fungerar att kryssa ur en kärna från processortillhörighet, om lasten har introducerat störigheter i annat du hålls med. Vet i och för sig inte vad du menade med ”vettigt”

Av dussin

HardwareCanucks: "Today is the day where we no longer have to wait for videos to render to use our PCs again. Dmitry swaps out his trusty i7 6700K for a multi-tasking monster the Ryzen 7 1700X"