Inlägg

Inlägg som dussin har skrivit i forumet
Av dussin

Fick uppdateringen på ”huvuddatorn” via Windows Update onsdag kväll. Utöver att allting blivit mycket tjusigare nu med exempelvis ikoner i menylistor osv så gillar jag att hur Windows Defender fått en mera framträdande roll. Att webbläsaren Edge äntligen fått tillägg verkar bra, och det skall bli intressant att testa ”Office Online”-tillägget för att se huruvida man kommer behöva installera Office lokalt framgent; eller om ett sådant ”online”-beroende framkallar vansinne när stabiliteten hos ISP till äventyrs svajar. Använder webbläsaren Chrome för funktionen ”Lägg till på skrivbordet” ”Öppna som fönster” istället för fristående Appar såsom Netflix, Spotify osv. Vet inte om Edge fått någonting liknande ännu.

På surfplattan har jag inte fått uppdateringen via Windows Update ännu, så kommer eventuellt använda länken från tidigare i denna tråd för att få in uppdateringen snabbare.

Av dussin

Inga större konstigheter med en darwin-passus i det finstilta så att känslan av obehindrad användning av tjänsten inte tas bokstavligt av vissa segment. Således bra att Microsoft agerar innan det spårar ur och eventuellt hotar driftsäkerhet, accesstider et al. för den absoluta majoriteten vilka använder tjänsten vettigt. Sannolikt har en trend noterats där vidare förändringar syftar till att göra avgiftsfritt användningssätt av tjänsten olämplig för ett visst segment.

OneDrive fungerar bra och har aldrig krånglat. Har tidigare använt Drive & Dropbox med lika erfarenhet. OneDrive är fint ankrat med Windows10/Office/Windows Phone/Outlook mail osv. Drive har någonting liknande med Gmail. Vad Dropbox har som säljpunkt vet jag ej.

För övrigt är det slående hur ”entitlement”-generationen helt ogenerat gör gällande att det i princip är kränkande att få 5GB avgiftsfritt i molnet av någon annan, att det är dåligt att inte kunna avgiftsfritt säkerhetskopiera fler TB i molnet än vad man har lokalt på datamaskinen. Skräckblandad förtjusning varje gång man skådar fenomenet.

Av dussin

Ett av flera väntade steg som Microsoft tar för att "bryta upp" spelkonsolen som koncept. Mycket bra.

Av dussin
Skrivet av mackan533:

@dussin: hur gick du till väga för att få en gammal version?

Om det inte var från deras forum, så var det från CD-skivan som kom tillsammans i lådan med grafikkortet. Om inte annat så är MSI Afterburner likvärdigt om inte bättre.

edit: Hittade "MSI Gaming APP 4.0.0.5.zip" på min datamaskin, i en mapp för sådant man av varierande anledningar bör spara. Om jag inte verkar vara något datageni som lyckats framställa en fulfil så kan du PM:a en e-postadress att sända filen till.

Av dussin

Vilken version av Gaming App'en?
Jag minns att många (oberoende av OS-version) fick rulla tillbaka till Gaming App Version 4.0.0.5.

Av dussin

Jag vill mena att det främst är ett spörsmål angående användarens beteende.

Hålles användaren exempelvis med fulversioner av mjukvara/OS utan att vid detta ha en susning om vad som faktiskt injiceras i datamaskinen, godkänner allt osignerat som UAC initial tvekar till, installerar kända "open source" såsom VLC men i modifierade Über-Super-Duper-Codec versioner nerladdad från inofficiella sidor, hoppar av glädje över vinsten på 25 miljoner euro i Nigerias Nationella Lotteri, klickar på varenda tjusigt fruntimmer i suspekta reklambanners, och liknande – ja, då kan det kanske vara en god idé att installera diverse säkerhetslösningar som mera än mindre "darwinanpassar" datamaskinen. Det torde avhjälpa vissa potentiella tråkigheter så länge inte självaste plattformen är av fulversion och eventuellt redan är injicerad med lurigheter.

I övrigt går det alldeles utmärkt med Windows (numera) inbyggda lösningar.

Av dussin
Skrivet av Albinfiskare:

Köpte en lumia 920 på tradera. Here maps var inte installerat och jag hittar den inte i store heller. När jag klickar vidare från microsoft hemsida (på telefonen) så kommer jag till store, men då står det att "this app is not avalible".

Lösning?

Det är konstigheter efter senaste uppdateringen, eller hur det var, och därför faller den för tillfället bort för vissa. Detta diskuteras på windowscentral forat, där några menar att det fortfarande fungerar att hitta och installera dessa appar via cirkulerande QRkoder eftersom dessa tydligen är direktlänkar. Det kan du ju testa om hålla i hästen inte är ett alternativ.

Av dussin

Man kunde hoppats på någonting bättre än att utvecklarna glömt kryssa ur en default den sena koffeindrypande aftonen, såsom en riktig bugg vilken aggressivt och utan pardon uppgraderar samtliga versioner pre-W7 till fantastiska W10.

Av dussin
Skrivet av MrMadMax:

Danskebank och Länsförsäkringar funkar det med personnummer och Mobilt bankID för att logga in.

Tack för informationen om att det är möjligt. Det alternativet skulle jag vilja ha på Handelsbanken och skall försöka komma ihåg att nämna detta nästa gång de ringer upp och frågar hur jag trivs samt om någonting kan göras för att förbättra tjänsterna; "Mobilt BankID-inlogg likt danskarna och försäkringsfolket, bitte dank". Den här dosan, med världens kortaste usb-sladd som man alltid har lyckats förtränga att göra någonting åt mellan inloggningarna, skulle jag gärna förpassa till återvinningen. Sladdlöst är dosan yttermera ett aber eftersom detta adderar fler steg av oromantiskt knappande på dosan.

Drömmer även om yubikey et al för banken men... det lär kanske dröja en tid innan det blir av i Sverige även om dessa produkter utvecklas här. I Amerikat har dock exempelvis "Bank of America" och ”American Express” gått med i FIDO, så det kanske rör på sig kvickare än vad man anar.

Av dussin

På Handelsbanken kan jag obesvärat utföra mina göromål och tycker mig inte sakna någonting. Mobilappen är tjusig även den. Support via telefon är outstanding. Skulle dock gärna vilja kunna logga in på www med hjälp av "Mobilt BankID"-proceduren istället för att behöva hala fram dosan och kortet varje gång. Vet inte om någon bank kör med det än.

Av dussin

Mig skulle det av uppenbara anledningar förvåna om Microsoft inte redan har planerat vissa ingångar för hur det skall gå till att börja bryta upp konsolen som fenomen, och istället lansera någonting baserat mera på Windows/PC.

Av dussin

Riktigt tjusigt chassi.

Har det för tillfället i kundvagnen till mitt nya planerade bygge, men det återstår att se huruvida man lyckas ta sig över den här "allt passar alltid" man fått genom åren med rymliga/tysta/stilrena Fractal Design R4; det är som sagt undervärderat att kunna förnya sig utan att behöva forska närmare i om prylarna går plats osv.

Blir till att googla litet om det här med kylningen i InWin 805C för sådana problem orkar ingen med när datamaskinen skall pressas. Tack till sweclockers som uppmärksammade detta.

Av dussin
Skrivet av Mithras:

Vad Windows har gjort med W10 är inte alls det jag syftar på. De har funnits på telefonmarknaden i flera år, och inte gjort ett skit för att det ska vara enklare för programmerare att utveckla för WP7 och sedan 8. Ett exempel är ju att jag själv ville testa och utveckla till WP8, bara för att inse att det kostar faktiskt pengar att få göra det. Då sket jag fort som fan i det och vände mig till Android isället...

Okej. Min uppfattning är att redan för tidigare versioner av Windows Phone har Microsoft gjort mera än "ett skit" genom att tillhandahålla utvecklingsverktyg samt grundliga guider och annat användbart, samt att detta i och med crossdevice-W10 har kompletterats med tydligare UWP API:er och bättre ingångar för publicering till den numera gigantiska marknaden Store.

Vidare kommer Visual Studio i en "Visual Studio Community"-version som är en integrerad utvecklingsmiljö för att skapa grejor till Windows, iOS, och Android i ett svep. Så att säga. Att programmerare historiskt har skippat Windows kan ha sina varierande anledningar, men så kommer det sannolikt inte att förbli.

Vid detta, vad gäller Windows, finns även Microsoft App Studio där i princip vem som helst kan börja fiddla med koderiet. Detta är inte helt obetydligt sett till hur succéartade appar för andra plattformar i princip blev till genom lek, med koncept såsom slunga iväg förbannade fåglar etc. (The Angry Birds Movie)

Att vissa utvecklingsverktyg är förenade med vissa kostnader när det kommer till att kapitalisera är inga direkta konstigheter. Dessa är dock avgiftsfria för enskilda utvecklare, projekt med öppen källkod, akademisk forskning, och yada yada.

Det är för övrigt inte min mening att låta som en "fanboy" även om jag inser att mina skriverier i denna tråd kan uppfattas visa på sådana tendenser. Jag menar bara att Microsoft har skapat sig en fin hävstång i och med W10, vilket bland annat föregicks av passage via initialt ilskna Metro-användare osv. Nu har Microsoft plötsligt ett OS-gränssnitt med både platta- och desktopläge, och vi har att se vad det innebär för telefonernas kommande uppdateringar till version 10; en notering i promovideon samt i marknadsföringen allmänt - telefonen med W10 paras med tillbehör och agerar desktop.

Det blir allt färre som minns tillbaka på fenomenet Surfplatta och dess lanseringar där man fick nya funktioner med Froyo, Kit Kat eller Ice Cream Sandwich samt allt vad det heter. Plattan är nu... som vilket datamaskin med Windows som helst och det får man i någon mening anse är att ha hävt sig in på marknaden och förbi. Vad med Telefonerna? Om UWP slår igenom kommer "allt" för W10 vara crossdevice vilket således innebär att brist på applikationer för W10-telefoner, det försvinner som argument. Det kan givetvis bli så att hävstången inte når riktigt så långt och slår in på telefonerna, men det tycks bli en tidsfråga i och med försöket med UWP. Exempelvis köptes inte Nokia av Microsoft för att det var roligt.

Av dussin

Vill bara inflika att takfläkt (på lågvarv), med eller utan hängdistans men gärna omkopplingsbar rotationsriktning, är undervärderat. Lär inte tömma kontot att finna en lämplig som ljudlöst trycker runt luften i detta krypin.

Av dussin

Det verkar som att min övergång till WP var betydligt mjukare än för många andra. För mig saknades ingen så kallad app & när jag velat ha någonting har det vid tidpunkten funnits att tillgå i Store; Handelsbanken, Nordnet, BankID, Swish, XE Currency, Amazon Kindle, HERE Drive+, Facebook Messenger, Plex, Netflix, Solitaire. Det finns även en rad användbara appar i Store som är utvecklade av Microsoft Mobile.

Generellt tror jag inte att en app för WP lanseras automagiskt, det skall förmodligen till ett antal förfrågningar och feedback från vinstgenererande klienter. Jag har hört av mig till utvecklarna bakom Nordnet angående en fristående app för Shareville, och där arbetade en trevlig herre som faktiskt hade ögonen på Universal Windows Platform (UWP) appar.

Jag tror att dessa UWP appar kommer att förändra hur vi uppfattar vad en "app" och vad en "hemsida" är, särskilt som olika enheters traditionella användningsområden fortsätter flyta samman.

Skrivet av Mithras:

[...] Förstår inte riktigt hur MS tänker när de vill lyckas på telefonmarknaden men vägrar ge incitament till programmerarna att faktiskt skapa appar för dem.

Nu är inte jag programmerare, men uppfattar det dock som att Microsoft tydligt har ställt 1) UWP API:er, 2) utvecklingsmjukvara, samt 3) marknad till förfogande för den pågående lanseringen av crossdevice-plattformen Windows 10. Det är alltså möjligt att utveckla "en till alla"-appar, och motsvarigheten till Androids Google Play finns i alla Windows desktop, mobil, platta – allt. Hur många miljoner potentiella sälj är det? Här bör finnas möjlighet att tidigarelägga pensionen rejält för den som tidigt är med och kapitaliserar behoven som finns (eller skapas). Det är till och med så en annan har varit och tittat på mjukvarorna samt youtubat how to's för att uppskatta inlärningskurvan. Nisch bransch med öppet mål är fina grejor.

För existerande verksamheter såsom banker et al finns framgent inget försvar till att inte finnas till Windows10+, världens största plattform(?).

Det återstår att se huruvida UWP drar upp Microsoft’s marknadsandel för telefoner på sikt.

Av dussin

Kör personligen med Windows Phone som i min erfarenhet är det bästa jag har haft. Man får en rapp 5" 720p telefon med Dual-Sim och 4G samt enastående batteritid för knappa 1700:-, vilket inte är mindre än fantastiskt. I med ett 128GB microSD, samt använda 1TB i OneDrive som man får via Office365, så är det bara att sedan förtränga eventuella utrymmesbekymmer. Vad produktlinjen i high-end-segmentet klarar måste således vara otroligt…

…vilket för mig till det som visas sist i promovideon där telefonen paras med desktop-prylar och ser ut att ha ett standard W10 gränssnitt. Eller, "en mobil implementation av Microsofts operativsystem Windows 10". Detta anser jag är mycket intressant, särskilt med tanke på Universal Windows appar och hur hela W10 enligt vissa utsagor är tänkt att bli crossdevice på sikt.

Om att Windows 10-telefonerna tycks vara på gång att kunna användas som desktop har sina användningsområden vill jag nämna att idag har mina äldre fått 10" Windows-hybridplattor (fullver. W10, 4core Intel-processor, 2GB RAM etc.) som parats med Blåtand 4.0 mus/tangentbord samt stor monitor med inbyggda högtalare via Microsoft Wireless Adapter (HDMI). Detta fungerar galant. Ett starkt mervärde med denna lösning är att efter göromål såsom betala räkningar, använda Office-paketet, härja med litet bilder osv vilket är bekvämare att sköta via "desktop" - så är det bara knalla iväg med plattan och exempelvis läsa eböcker eller para plattan med TV'n (igen, ytterligare en Wireless Adapter) för Netflix/Plex etc. För att reda ut konstigheter åt sina äldre är det inte heller så tokigt med plattans portabilitet. PC/Laptop/Surf&Läsplatta/HTPC-in-1, typ. Så, om nu telefonerna framgent klarar att... Med "standard OS gränssnitt"... Ni förstår min poäng. Det blir tillägg av aktningsvärd kamera och mobiltelefon till "in-1" raden.

Hur som helst intressant att Windows-telefonerna tycks vara på gång att kunna användas som desktop, om så bara med "en mobil implementation av Microsofts operativsystem Windows 10" - än så länge.

Av dussin

ÖS IF, "Ölstugan Som Inte Finns".

DLK, "De Lyckliga Kompisarna", med klassikern Hockeyfrilla som team/theme-song.

Av dussin
Skrivet av Johank82:

Basic fråga, men måste man ha en HTPC för att kunna köra XBMC med sin mobil gentemot teven?
Kan jag koppla min stationära vanliga PC till teven och få det att funka?

Antar att jag måste ha trådlöst nätverk i hemmet i alla fall?

Vet inte riktigt om jag förstår frågan, men menar du mobilen som fjärrkontroll så finns det (officiell app) för android vet jag.

Av dussin
Skrivet av machiavelli1337:

Har ett litet jobbigt problem med XBMC, är det något speciellt man ska döpa mapparna alternativt filmfilen i mappen till för att moviedb/imdb ska hitta information om den filmen? Så man an se filmerna i det bättre läget, där man ser fanart och info samtidigt (dålig på att förklara). Det jag måste göra nu är att de filmer som moviedb/imdb inte hittar måste jag applicera filmnamnet själv för att moviedb/imdb ska hitta filminformationen.

Jävligt jobbig förklaring av mitt problem jag vet, men hoppas någon förstår mitt problem.

För att få imdb att direkt gå till rätt film kan du göra så här:

exempel.mkv
exempel.nfo

I exempel.nfo klistrar du in - eller om där redan finns - imdb-länk till korrekt film.

Detta är det enda jag gör med mitt arkiv, och då drar xbmc hem all info samt bilder och Gud vet vad. Tjusigt blir det

Edit: 4min30sek in i detta youtube-klipp visas det - http://www.youtube.com/watch?v=rc0DnUDmyLc