Inlägg

Inlägg som dussin har skrivit i forumet
Av dussin

Min Phenom II 1090T gör sin sista vända med tjänstgöring som embyserver. Det får den göra ett litet tag till, dock inte som 24/7 maskin. Kommer att bytas ut med anledning av just hur mycket ös systemet tar från väggen även i idle. Gillar inte sådant.

Annars tycker jag mig ha upplevt att systemet blev något bättre genom ~årtiondet i takt med att fler saker tog användning av fler kärnor, för att inte nämna användarbeteendet att på 2 skärmar göra flera saker samtidigt. Helt klart ett värdigt åldrande.

Av dussin

Hoppas att det blir en variant även i Ryzen-serien för desktop med ett hyfsat ös som börjar utmana segmenteringen 65/95 W, och börjar trycka upp prestandan i segmentet för 35 W (där AMD idag erbjuder Athlon-linjen).

Av dussin

Tvingas också ha Telia, och bytte till Cloudflare DNS (1.1.1.1 / 1.0.0.1) vilket löste problemet. Tycker mig även uppleva att det blev mera ös än vanligt i linan.

Av dussin
Skrivet av Gorian:

Jag uttalar mig inte om den underliggande motivationen här, men det verkar instinktivt rimligt att lösningen skulle kunna förlänga batterilivet på telefonen. Om så är fallet så bestraffas de nu för att ha försökt hålla konsumenternas enheter vid liv längre, vilket i dessa "slit och släng"-tider är rätt stört.

Men de borde (onekligen) ha varit öppna med det.

Så har även jag tolkat det. Just livslängd anser jag är USP som iPhone har över Android-telefoner. Uppåt 500 miljoner dollar för att denna gång missat en redogörelse kring avsikter i det finstilta. Får "kaffet är varmt"-vibbar.

Av dussin

Hoppas att Microsoft behandlar sina Android-baserade produkter på ett bra vis i avseende (säkerhets)uppdateringar, och inte överger sina modeller efter ett par år likt ungefär alla andra aktörer i Android-segmentet.

Av dussin

Detta förslag tror jag faktiskt kommer från parter med genuint intresse för miljön. Om man lyssnar riktigt noga kan man höra hur armadan av rättighetsjurister skriker. Dessa har ju jagat diverse instruktörer som velat visa hur bland annat en telefon kan repareras med enkla medel.

Av dussin

iPhone 5S var den sista modellen bland smartphones som lyckades kombinera proper storlek och den där känslan av robust kvalité. Den hade för sin tid ganska duktigt ös i hårdvaran, vilket som du märkte inneburit att den även fått följa med upp till iOS 12. Det gäller inte femman utan S, vill jag minnas.

Jag kan förstå lite hur du har tänkt kring ditt mobilanvändande. Men sen så har det blivit smidigt och extremt användbart med en slags elektronisk Schweizer Taschenmesser på fickan. Det blir ju någonstans vad man gör det till. Man kan, men behöver inte, använda allting som är möjligt. Man kan ha en dedikerad GPS i bilen, eller använda sin smartphone. Man kan stövla till kontorsdatorn och kolla inkorgen, eller sippa kaffe vid automaten och scrolla om där är någonting brådskande. Man kan lägga diverse onödigt på minnet eller fysiskt notera, eller knäppa en bild med sin smartphone. Och så vidare.

För mig är det otänkbart att idag inte kunna skicka och ta emot exempelvis fotografier från släkt och vänner eller rappt kolla upp en adress osv.

Skall bli intressant att se hur du återrapporterar eventuell förädling av vissa arbetsflöden och kommunikationer.

Av dussin

Har intern Bluray-läsare/brännare. Den klarar som ni förstår bluray, dvd och cd. Blir mest att den används till läsning för att lägga på mediaservern, men det händer att man säkerhetskopierar lite ibland också.

Av dussin

yada yada använder Firefox.

Har använt lite olika webbläsare genom åren, men aldrig varit vidare förtjust och har alltid försökt undgå att använda mjukvara och tjänster som tillhandahålls av den gigantiska reklambyrån.

Med Firefox har jag nu lyckats lära mig vilka tillägg som ger mig önskvärd funktion, och jag känner mig trygg i att använda Firefox’s officiella rekommendationer vilka är kvalificerade baserat på säkerhet och prestanda. Är även mycket glad i Synk-funktionen vilket underlättar vid nyinstallation etc, bara logga in och så tuggar det någon minut – sedan är det precis som man vill ha det igen med bokmärken, tillägg och inställningar etc. Det är min förhoppning att frivilliga donationer som affärsmodell håller Firefox/Mozilla från dumheter för överskådlig framtid.

Av dussin
Skrivet av PlogarN97:

Det är säkert jättebra fram tills att ett litet sandkorn eller fickludd letar sig in i mekanismen

Skickades från m.sweclockers.com

Det har fungerat fint ett antal månader nu, men visst kanske bös i mekanismen kan bli ett problem för Xiaomi-varianten likt exempelvis en spricka i glaset eller flott över kameran kan bli det med Oppo-varianten. För mig är valet hur som helst enkelt eftersom jag av varierande anledningar inte vill fundera över kamerans status (i brist på hårdvaruavknapp).

Plot twist: Kameran ser rakt genom skärmen i nedfällt läge

Av dussin

Tekniken är häftig, antager jag, men föredrar ändå Xiaomi’s lösning med en kamera som aktiveras genom att ”komma upp” ur telefonen (demo). Erkänner, jag är en sådan där som skaffar sinnesro genom att tejpa över laptop- och telefonkameror.

Av dussin
Skrivet av CFSsss:

Extrem sammanfattning:

Boris Johnson är en populist som gjort karriär på att vara brexit-förespråkare.
David Cameron trodde aldrig att brexit skulle gå igenom så han tillät en omröstning (misstag).
Ingen tog omröstningen seriöst så ganska få röstade.
Omröstning vann en knapp seger för utträde (va? va hände? Sa brittiska folket och EU)
Kaos i x antal år
Boris Johnson är nu PM.

Valdeltagandet i folkomröstningen om Brexit var över 70 %,
vilket är ~dubbelt mot vad UK-valdeltagandet till Europaparlamentet någonsin varit.

Spiken blev sannolikt EU-maktens överdådiga tilltag att 10-20 år för tidigt söka ersätta samtliga fördrag med en konstitution, vilket gav alldeles för enkla angreppspunkter i medlemsländer med levande debatt.

Effekten sågs på nytt häromdagen med några häpnadsväckande resultat där bland annat ett antal historiska Labour fästen såg till att stötta Brexit-Boris. Samtidigt såg man att skottarna, som var stora ”remainers”-anhängare, stöttade nationalistpartiet SNP vilka tog andelar från allt och alla vilket förmodligen innebär att det är dags för en ny vända folkomröstning om skottarnas oberoende (från UK); SNP-ledaren Sturgeon har nämligen kommenterat resultatet som att regeringen inte har ett mandat att ta Skottland ur EU.

Personligen är jag inte särskilt avigt inställd till EU. Det är ett rejält monsterverktyg som skapas vilket kan användas för riktigt bra saker framgent när det hamnar i händerna på goa gubbar.

Av dussin

Har du testat att inaktivera så kallad ”snabb start”..? (”Välj ett energischema” -> ”Ange hur strömbrytarna ska fungera” -> kryssa ur ”Aktivera snabb start”). Detta aktiverat förhindrar en redig avstängning, och det kan uppstå kompatibilitetsproblem med enheter som inte stöder ”sleep mode” eller ”hibernation” vilket kan ta sig i uttryck plötsliga och oförklarliga omstarter.

Har du även testat systemfilskontrollen (sfc /scannow i kommandotolken) och efter filsystemfel med Felkontroll(en)..?

Av dussin

Såg att Inet listat RX 5500 XT 8GB Red Dragon för 2349 sek, vilket fram till nyligen även varit priset för 580/590 8GB Red Dragon som nu är överstruket och säljs iväg för ~1800 sek.

Instegssegmentet borde förvisso vara mera prisvärt,
men priset står still och prylarna har blivit bättre är mitt sätt att se på det.

Av dussin

Jag har använt både USB-variant och numera PCIe-variant.

När jag valde vilket kort att köpa, blev min undermåliga test att först titta på hur stark WIFI-signalen var på mobiltelefonen från routern till den plats datamaskinen står placerad. Detta tillåter att i alla fall göra något slags rimligt antagande gällande väggarna emellan osv. Det visade sig vara helt okej.

Är routern likaså kortet som införskaffas dual-band är det i min erfarenhet inte särskilt kinkigt, och att läsa tidigare relevanta kundrecensioner var något jag värderade vid mitt val. Det kan vara bra att faktiskt läsa vad lågt betyg beror på, det kan ju vara Linuxhjältar som har problem med drivrutiner osv.

Valet föll även på en variant som inte endast hade antenner som sticker ut från kortet i bak på datamaskinen, utan istället levererades med kablage till en antennmojäng som kan placeras ovanpå PC-chassit/skrivbord etc. Tänkte att det eventuellt kunde vara bra.

En del ös i linan kan säkert gå förlorat, i mitt fall har jag inga vidare koncepter om hur pass mycket eftersom det fungerar utan förhinder. Signalen är bra och anslutningen till Internet har aldrig försvunnit.

Minns inte exakt modell men det är en Intelbaserad ASUS-variant med dual-band wifi, blåtand och ”alla” säkerhetsstandarder för typ 400-500 sek eller bättre pris.

Bytte från USB-variant främst av bekvämlighet. Dessa fungerar också okej nu för tiden, men man kan få pilla med energiinställningar såsom ”stäng aldrig av denna USB” (eller hur det står), och dumsnålar man kan det bli värmerelaterade problem både i enhet och USB-port. Tittade även på ”via eluttaget” när det begav sig men lade ned det. Fick på känn - utan att faktiskt veta - att det eventuellt kunde innebära onödigt krångel om det var sjörövare som kopplat ledningarna här eller om boendet ändras osv.

Viljan att felsöka avtager med ålder, så mycket vet jag.

Blev vi klokare? Kanske.

Av dussin

Jag köpte Logitech G603 för lite över ett år sedan. G603 kan drivas med ett eller två standard AA batterier. Har bytt batterierna i musen en gång och använder nu två stycken uppladdningsbara AA från ett mediokert kitt med laddare & 4xAA. Har inte haft problem med scroll eller krånglande m4/m5. Är en sådan där som exempelvis navigerar framåt/bakåt i webbläsaren och aktivera mic-ingame/mic-discord genom att trycka m4/m5, så dessa har tryckts ”en hel del” under året i bruk så kvalitén är inte undermålig. Jinx. Gillar även att toppen av musen är i ett stycke som magnetiskt håller sig på plats, inte någon bökig batterilucka undertill. Är mycket nöjd, 5/5 skulle köpa igen - speciellt nu när prislappen är 479 sek.

Av dussin
Skrivet av Tip Top:

Haha , fläkten här med men va fxn, så mycket ström drar inte den kretsen det har De8ouer bevisat ju så vaför envisas med en fläkt lever vi inte i 2019 eller

Det är bland annat "M.2 SHIELD FROZR" som ses i bilderna, och dessa nya "kanalfläktar" syftar till att hålla hastigheter uppe på diskar som håller duktigt ös eftersom dagens varianter är kända för att ta knä och gå slött vid överhettning.

I övergången till gen4/5 kommer det förmodligen att inledningsvis bli en liten återgång till varierade typer av fläkt på brädorna när ett hölje kylfläns är undermåligt.

Av dussin

Utan att ens titta på telefonen kan du ju säga ”gymmet” till Bixby, och så startar exempelvis din träningsapp, träningsmusiken, blockerar notifikationer, alla samtal utom från barn/frugan blockeras, osv. Eller hur du nu väljer att ställa in kommandot. Detta kunde kanske vara en variant att testa.

Av dussin

Hoppas att det inte blir några dumheter med prissättningen på RX 5500 och det eventuella RX 5500XT.

Av dussin
Skrivet av tuomi:

Haha, spelade 1an och 2an vilka var rätt roande på sitt sätt.

Detta ger mig sån nostalgi då det ser ut som tidiga renders av 3an som tog en evighet att komma ut, i stil med Duke nukem Forever som en också väntade på innan en växte upp...

Skickades från m.sweclockers.com

Läste på Steam att det är röstskådespelaren Jon St. John, som gjorde just Duke Nukem-rösten, som gör "the dude" i Postal 4.

Även spelets titel kommenteras,
"Why call it POSTAL 4 when you’ve disowned POSTAL III?
We had entertained the idea of calling it something like The Real POSTAL 3 or even POSTAL 2x2 as a play on words. We could have also confused everyone and done the whole reboot thing by simply calling it “POSTAL”. Ultimately, though, POSTAL 4 makes it clear that it’s the next big game in the POSTAL franchise."

"Are you guys aware you’ve spelt ‘No Regrets’ wrong?
We Regert Nothing!"