Inlägg

Inlägg som admi har skrivit i forumet
Av admi
Skrivet av Sötgroda:

Jag är okunnig i ämnet så jag vet inte vilket av dessa förslag som är bäst.
Men jag vill kunna spela spel på max och ha ett så grymt grafikkort som möjligt så möjligt.
Läste testen som Sweclockers gjorde med Battlefield 3 Betan då verkade Geforce GTX 580 snäppet vassare som Krilleoh gav i förslag än Asus Radeon 6970?

Men jag vet inte riktigt vilken jag ska välja. Jag gillar däremot Nvidia bättre än AMD då jag hade stora grafikproblem(t.ex. stora färgstreck över hela skärmen då jag spelade) med mitt förra kort från AMD.
Vilket av förslagen verkar bäst? Eller finns det fler förslag?

Jag kan bygga en bättre dator om endast datorn kan kosta 13000kr. Tror mitt var bland de lite billigare om du ska hålla dig runt 13k och få med skärm och sånt.

Av admi

Här är mitt råd: http://www.inet.se/kundvagn/visa/937754/2011-10-01

Hörlurarna kan jag säga är super bra. Är otroligt nöjd med hörlurarna.
Tangentbordet valde jag eftersom du kanske är van med bärbar dator med "smala" knappar. Jävligt skönt också.
Mus valde jag random. Du får gå och testa det själv vad du föredrar för mus. Jag kör personligen med den fula vita Microsoftmusen och tycker det är grym.

Moderkort kan man antagligen ändra och göra datorn billigare. Annars valde jag moderkortet och nätagget för i framtiden kanske köpa ett till grafikkort och köra SLI.

Processorkylaren tog jag något skit. Det jag ville visa med det är att det kan vara bra att ha om du ska överklocka och så...

Skärmen verkar vara vad jag läst och nästan pluggat vara jävligt prisvärd och bra. Har även testat den lite, men inte tillräckligt för att kunna dra någon slutsats. Men majoriteten av de som skriver om datorn påstår att den är super.

Jag skulle inte välja SSD. Priserna sjunker och det handlar typ om 40 sekunder snabbare än vanlig hårdisk vilket iofs är ganska mycket. Men med din budget skulle jag satsat på andra saker! Det beror på vad som prioriteras!

Av admi
Skrivet av Söderbäck:

Äe men det är säkert så att det är en stor skillnad i uppspelningskvalité mellan din TVapparater. Jag tror dock att det beror på att din nya TV har bättre hård- och mjukvara över lag.
Om vi säger såhär. TVsändningar ligger på 24 bilder per sekund och därmed finns det inte mer information att visa än just detta. Har du 50hz på TVn så kommer TVn att visa samma bild av TVsändningen (eller bluerayfilmen) två uppdateringar i rad på ett ungefär. Har du 100Hz så visar TVn samma bild ca fyra uppdateringar i rad istället. Egentligen behöver inte TVn inte göra mer än en skärmuppdatering per ny bild som kommer från TVsändningen för att det skall upplevas som flytande. TVn visar ju ändå all information som finns tillgänglig.
Alltså, om TVn visar samma bild under två uppdateringar eller fyra bör inte spela någon roll. Däremot spelar paneltyp in. Även beräkningskapacitet i TVns processor samt vilka förbättringsalgoritmer som används för att få en så bra bild som möjligt.
Så jag tror helt enkelt att det är bättre grejer i din nya TV. Dessa faktorer är dock svåra att marknadsföra på ett snyggt sätt jämfört med att visa upp en siffra med högre Hertz.

Ok, då har jag lärt mig mycket nytt. Tackar för det. Men vilken TV av dem trådskaparen länkade skulle du välja?

Av admi
Skrivet av Söderbäck:

Hehe. Beror väl lite på vad man använder TVn till.

Kollar man på film eller TVsändningar så skärmen inte matad med mer än 24 bilder per sekund och då gör det såklart ingen skillnad om skärmen kan uppdateras 50 eller 100 gånger i sekunden.

Men jag vet inte... kanske sänds en del sportsändningar i mer än 24 bilder per sekund?

Jag pratar om TVsändning? (boxer). Jag hade en 50 Hz och bytte till 100Hz. Jag ser otroligt stor skillnad. Det kanske inte endast beror på frekvensen om det ens gör det, men är du helt säker på att 100Hz inte hjälper något i sändning? För det är STOR skillnad på TVn jag har hemma jämfört min förra TV i just sändning. Typ mjukare rörelser. Jag som antagligen är amatör (jag är amatör men trodde jag visste detta).

Av admi

Man ser OTROLIGT stor skillnad på 50 och 100 Hz. 100Hz TV:n skulle jag köpa.

Av admi

Spelskärm

Tja!

Jag ska införskaffa en datorskärm om 1-2 månader. Jag har inte bestämt någon egentlig budget än, men för tillfället ligger den på max 2000kr, gärna billigare.
Den får minst vara 19" och kommer främst användas för spel. Mina grafikkort kommer vara 2xHD 6950, crossfire. BF3 är spelet som kommer spelas mest.
Jag fotar även ganska mycket och håller ibland på med att redigera film.
Jag vill ha ultimat spelupplevelse för den budgeten och förstår att det kan vara personligt vad man tycker framhäver det (stor skärm, hög upplösning osv).
Jag tror jag prioriterar mindre men skarp skärm med hög upplösning än stor och lite sämre upplösning.

Om ni nu vill hjälpa mig med era råd, motivera gärna varför ni väljer just den skärmen. Jag är väldigt lost gällande skärm och vill gärna lära mig lite.

Tack på förhand.

Av admi

XFX Radeon HD 6950 är kortet som kom efter 6870. 6950 är alltså nyare. Det presterar bättre i spel. Högre FPS.

Av admi

Köp den Janee rekommenderade. Du kommer inte ångra dig.

Av admi
Skrivet av janee:

Elgiganten har ett mycket bra pris på Sony Bravia KDL-40EX503 just nu, detta är en bra TV och har dessutom en DVB-T2 mottagare som klarar HDTV kanalerna från marknätet http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=764767

Jag rekommenderar dig stark att köpa den. VÄLDIGT bra pris. Kanske själv införskaffar den och säljer min gamla.

Av admi
Skrivet av Xclusiv8:

Ska köpa en ny tv och som student måste man vara extra noga med pris/prestanda. Jag vill ha en 42" och priset får inte överstiga 5000. Jag har kollat på dessa två.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?j=571139,857477

Vad jag inte förstår är vad skillnaden mellan dem är. De kostar ju nästan lika mycket. Logiskt borde ju vara att den som slutar på 550 är bättre och borde kosta mer men jag har ingen aning om hur allt sånt fungerar.

Blir jätte glad om ni kan förklara skillnaden och vilken som egentligen är bättre. Sen om ni har några bättre alternativ så tar jag gärna emot dem också.

Tack så mycket!

Tjena.

Jag tänkte upplysa dig lite vad jag personligen tycker är viktigt när du letar TV.
Vilken butik är det bara leta där de säljer billigast. Elgiganten tycker jag är rätt bra. Sen har mediamarket ofta bra priser, men man måste gå dit och hitta allt.

Saker att tänka på:
1. Märken jag skulle satsa på. Samsung, Philips, Sony och LG (finns säkert mer som duger, orkar inte tänka).
2. Om du köper LCD eller LED så är 100Hz viktigt. Du kan absolut få ha mer än 100Hz, men det är ett stort hopp mellan 50Hz och 100Hz. Så 100Hz är minimum.
3. Full HD tycker jag du ska köra.

Det är vad jag tycker är viktigt om jag köper TV. Det jag använder min TV till är film och spel.

Så min fråga till dig är: Vad ska du använda din TV till?

Av admi
Skrivet av snuggelpuff:

Du har inget stöd för crossfire eller Sli om du i framtiden vill uppgradera datorn. Sen är 60GB inte så mycket och räcker inte till så många spel. Ville bara upplysa dig om det innan du köper datorn.

Av admi
Skrivet av GylleneKvisten:

Intel vs AMD är väl mest en smaksak som jag förstått det, men jag skulle satsa på i5 2500k.

Skrivet av snuggelpuff:

Mmm jag hör folk säga mer o mer intel....2500k är tydligen överklockbart oxå?! Men hur stor roll spelar ett moderkort,säg om man ska välja mellan ett för 800-1400...har hittat ett kort för 800 som stöder sli o crossfire till och med.

Skickades från m.sweclockers.com

Intel är väl bättre till och med? Typ bättre kylare, överklockbar, snabbare bla bla. Men jag skulle köpa AMD med den budgeten. Funkar sjukt bra också vad jag vet. Många av mina polare har AMD och deras datorer funkar utmärkt.

Av admi

Jag ska köpa en dator snart som presterar MYCKET bättre fpsmässigt (beror dock på vad man anser är mycket fps) och är billigare. En mer prisvärd dator. Din kanske är lite mer framtidssäker då du kan köpa ett till kort så presterar din bättre i spel. Men jag tycker inte din dator är prisvärd.

Såg inte att du köpte 3GB 580. Vet inte hur den presterar. Men här är min dator annars http://www.inet.se/kundvagn/visa/828566/2011-09-05

Av admi

Ingen som rekommenderat 2st 460? Kanske något att rekommendera där man får mycket fps för denna budget? (Jag kanske har helt fel, är ganska ny inom datorbyggandet).

Av admi

Precis det jag hört. Frågan är om trådskaparen kommer köra eyefinity Och den stora frågan är om trådskaparen ens bryr sig om vad vi skriver, haha.

Av admi
Skrivet av Tedwallpro:

Vi kör en kompromiss då!

http://www.inet.se/kundvagn/visa/826704/2011-09-04 tycks?

Och trådskaparen får självklart berätta vad han tycker!

Grymt. Har dock noll koll på SSD nu länkade Annats rekommenderar jag den!

Dock har jag NYSS läst något! 2GB och 1 GB har samma prestanda fpsmässigt i spel!? http://www.sweclockers.com/recension/13964-asus-geforce-gtx-5...

Då tjänar man hundralappar på 1GB?

Av admi
Skrivet av Tedwallpro:

Dock så ser jag inget om att han vill ha en ssd?

Iaf om jag får ge "kritik" till ditt paket är:
Skärmen kan du väll lägga till ett par hundringar på?
I7'an inte precis prisvärd för spelande
Minnena är nog bättre om de är "lågprofil" vid ev. om trådskaparen vill köpa en mer dyrare CPU kylare (som en Noctua NH-D14)
Men det är ju jag dock.

Och en personlig åsikt ang. ssd så är 60 gb inget att hänga i granen då bara OS, ev. Office, webbläsare etc (basic saker) får plats på den. och till just spelande så ser jag faktiskt ingen anledning att ha ssd. till surfande, studier, redigeringar så är det något att ha.

Laddar en bana på t.ex crysis på 5-10 sekunder och startar till windows på dryga 40 sekunder med min mekaniska. Inte precis lång tid i min mening

MEN detta är min åsikt!

i7 är snäppet bättre enligt sweclockers, men håller med dig om att den inte är prisvärd. Sen håller jag med dig angående ssd, 60GB. Men om du rullar upp lite nämner trådskaparen att han vill ha ssd till OS. "kanske typ något engel ssd med OS". Men om han inte vill ha SSD, skulle jag gå din dator dirr. Fast ändra nätagg.

Av admi
Skrivet av Tedwallpro:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/824868/2011-09-04

Kan nog köra på max ett litet slag! Bror min har samma skärm och den har mycket bra bild och skärpa. färgerna är extremt bra för att vara en TN panel!

Bra dator! Men byt nätagg så blire billigare? 6950 crossfire drar typ max 500W. Sen så villa trådskaparen ha SSD för sitt operativsystem. Så vet inte om man kan kan komma till mitt pris med samma prestanda fpsmässigt

http://www.inet.se/kundvagn/visa/818759/15-16k-speldator-y-

Av admi
Skrivet av GylleneKvisten:

Jag skulle köpa en dell 23" (http://www.dustinhome.se/dell-u2311h-ultrasharp-23-wide-tft-b...) hellre än en benQ, då många på forumet sagt att det är det bättre alternativet.

Den är dock dyrare också

Av admi

http://www.inet.se/kundvagn/visa/818759/15-16k-speldator-y-

Denna dator är jävligt bra. Prisvärd Lär kunna maxa allt ganska länge