Inlägg

Inlägg som dannesthlm har skrivit i forumet
Av dannesthlm
Skrivet av aaaaa:

Har en Huawei P30 Pro.
Ska testa köpa denna från Clasohlson, med USB-C och USB-A i ändarna.
https://www.clasohlson.com/se/USB-C-kabel-1-m,-Clas-Ohlson-Su...

Kanske intressant att läsa
https://www.androidauthority.com/fastest-charging-cables-huaw...

Av dannesthlm
Skrivet av twit:

Jag kände igen företaget då jag kollade närmare på det i Juni eftersom det var samma företag (Neuronios Radicais) som sålde detta fynd. Då hade säljaren enligt detta inlägg några hundra recensioner, nu har de totalt två stycken så det är möjligtvis samma företag som agerar ny säljare på Amazon. Det luktar lite lurt, men jag har inget konkret att gå på mer än att det är lite väl många dåliga tecken.

En orsak att det är ett litet antal recensioner är att de recensioner som syns är de som är skrivna i den svenska Amazon-butiken. Går man in i den Tyska kan man se betydligt fler recensioner.

https://www.amazon.de/sp?marketplaceID=A1PA6795UKMFR9&seller=...

Av dannesthlm
Skrivet av twit:

Jag kände igen företaget då jag kollade närmare på det i Juni eftersom det var samma företag (Neuronios Radicais) som sålde detta fynd. Då hade säljaren enligt detta inlägg några hundra recensioner, nu har de totalt två stycken så det är möjligtvis samma företag som agerar ny säljare på Amazon. Det luktar lite lurt, men jag har inget konkret att gå på mer än att det är lite väl många dåliga tecken.

Ja, jag funderade lite då jag sökte runt efter att jag gjort beställningen. Tyckte det lät lite konstigt också. Den verkade däremot ha bra om omdömen innan de nollställdes.

Av dannesthlm

Beställde denna

Produkt: XFX SPEEDSTER SWFT319 AMD Radeon™ RX 6800 CORE Gaming Grafikkort med 16 GB GDDR6, AMD RDNA™ 2 (RX-68XLAQFD9)
Länk: https://www.amazon.se/dp/B09KW68M2G/ref=pe_24982401_503747021...
Kategori: Grafikkort
Pris: 7 023,77 kr.

Vet inte hurdan själva återförsäljaren är, hoppas att den dyker upp åtminstone (beställde en). Har man ca 7000 man önskar att lägga på ett grafikkort ser det åtminstone bra ut i sin prisklass.

Edit: Var uppmärksam kring denna försäljare. Mer info i diskussionstråden. #19684366 // MOD

Av dannesthlm
Skrivet av lossah:

Vilken har du? Får kolla upp den.

Ja, den är gammal och inte enligt nyaste standard. Jag kan inte se den exakta modellen eftersom inteldrivrutionen syns i enhetshanteraren, men ungefär denna modell rör det sig nog om.

https://www.amazon.com/ASUS-PCE-AC55BT-B1-Wireless-Bluetooth/...

Edit:
Eftersom denna modell är relativt gammal och heller inte verkar gå att få tag på kan kanske denna lite nyare fungera om man har tur?

https://www.inet.se/produkt/5410639/asus-pce-ax3000-bt

Senaste bluetooth är svår att hitta bland modeller med externa antenner om man nu inte vill köpa konstiga märken från vissa internationella marknadsplatser. Tror dock inte att du kommer att ha något problem med BT 5.0.

Något som kanske inte hade varit någon nackdel skulle kanske varit om den medföljande antennen sitter på sladd istället för att pluggas in på baksidan. Då kan man ställa den på skrivbordet eller ovanpå datorlådan och maximera räckvidden,

Av dannesthlm

Prova att kortslut anslutningspiggarna som kopplas mot startknappen. Låter ju dock konstigt att det skulle vara en sådan fördröjning i en knapp.

Av dannesthlm
Skrivet av lossah:

Ifrån USA, tänker inte köpa därifrån. Den ena verkar fått kassa betyg och den andra är audio only, den kommer inte fungera som en BT-enhet (högst troligast) precis som inte Avantree gjorde.

Har testat med antenn. Avantree DG60 har. Den kör också audio only. Problemet för mig är inte distansen, problemet är att jag vill ha 100% fritt från störningar/drop outs när jag sitter vid datorn.

Frågan är vilken adapter som ger stabilast signal (nära håll). Om det också påverkas av antenn, vilket chip, divrutin, eller vad det kan vara.

https://www.amazon.se/gp/aw/d/B09MZ8715D/ref=cm_cr_arp_mb_bdc... det är väl den eventuellt man kan testa.

Konstigt, jag har någon med antenn sedan ett antal år, det blir inga avbrott för mig som du pratar om. Då pratar jag om vanlig blåtand, ingen audio only...

Av dannesthlm
Skrivet av lossah:

Hej!

Har testat runt olika blåtandsadaptrar till mina BT inear-lurar men ljudet kan hacka till till och från och uppkopplingen är inte 100%, vilket jag önskar. Har testat flera olika inear-tillverkare/modeller.

På telefonens BT är uppkopplingen alltid helt felfri på alla.

Kör med en USB förlängningssladd vilket är ett måste, får störningar annars, både på Asus och Avantree.

Kör just nu Asus BT500, har även testat Avantree DG80 samt DG60 men vill gärna slippa ha Audio-only då jag har andra enheter som behöver BT.

Alltså, telefonens BT, är den så överlägsen alla adaptrar som finns?

Också, varför finns det i princip inga blåtand 5.2 adaptrar? Standarden släpptes ju för 2,5 år sedan.

Om ni har något tips på en riktigt bra vore det underbart (behöver inte vara 5.2). Tack!

Du lär väl vilja använda någon modell med extern antenn till att börja med. Det borde väl vara ganska rimligt att adaptrar stora som en lillfingernagel inte fixar någon mottagning.

Av dannesthlm
Skrivet av Aka_The_Barf:

Dom borde tagit längre tid på sig om drivarna är så illa nu. Det är nu dom kan fånga en lojal kundbas och då måste korten fungera och där är drivarna väldigt viktiga.
har spelat med intels inbyggda kort förr i tiden på deras lite äldre cpuer (iris och dess föregångare). Vissa spel ville inte ens starta och är dom på den nivån är det riktigt illa. När det är en billig inbyggd GPU så kan man köpa det då det egentligen bara är till för desktop men det fungerar inte på dyra dedikerade gpuer.

Får hoppas dom löser de värsta buggarna tills släppet av deras gaming inriktade kort.

Ju längre dom väntar, desto mer irrelevanta blir korten att lansera över huvud taget. Dom har redan oacceptabelt stora förseningar och behöver få ut dom.

Jag tror nog ändå att denna generation kommer att bli något av beta-karaktär från intels sida som utvecklingen har varit. Det som kanske skulle kunna bli något vettigt av är nästa.

Intel har inte gått ut med några besked om prisjusteringar på produkterna vad jag vet, men mig skulle det inte förvåna om de dalar betänkligt relativt kort efter release (om kunder upplever dom för höga, vilket verkar rimligt).

För betaprodukter som dessutom ligger i lägre produktsegment kan man inte ta premiumpriser.

Av dannesthlm
Skrivet av Lj15:

Ok tack, så det är ingen digital licens man får? Gäller endast detta vid köp från Microsoft store och inte deras webbsida?

”Buying genuine Windows 10 from the Microsoft Store

Digital license

When purchasing from Microsoft Store, a confirmation email was sent to confirm the purchase. That email address (MSA) will contain the digital license.” Källa Microsoft.

Produktnyckeln ÄR själva licensen om nu inte detta var tydligt från början.

Av dannesthlm

En produktnyckel kommer att levereras om du köper på Microsofts hemsida. Kommer genom e-post. Jag vet inte om det finns något annat alternativ för leveransen som det ser ut idag.

Sen rekommenderas naturligtvis Windows 11 generellt för nybyggda datorer...

Av dannesthlm
Skrivet av MystiX:

Alltid funderat om kamerorna i södra länken verkligen var igång, för det borde delas ut nå fruktansvärda mängder böter iom att så gott som alla kör för fort där om det inte är köer. Har nog legat 5-20 över där väldigt många gånger, men aldrig åkt på en böter. Frågan är om kamerorna är kopplade till dom digitala hastighetsskyltarna eller om den alltid utgår från 70?

Den lagstadgade högsta tillåtna hastigheten är 70. Det markeras ibland då med en röd ring som visas kring siffrorna. Visas bara en siffra, t.ex. 30 är det en rekommendation, det är då tidigare visad hastighetsskylt som gäller.

Av dannesthlm

Gammal tråd förvisso, har dock läst att de blå ljusen ska visa plats för nödutrymmning. Dörren behöver inte sitta exakt vid signalen, men ska vara väl synlig från denna och ett maximalt avstånd mellan signal och dörr finns.

Kollade detta och kriterierna för denna teori verkade uppfyllda, dvs det har alltid legat dörrar i nära anslutning.

Av dannesthlm
Skrivet av Yoshman:

Sen kan vi nog tyvärr glömma att det blir riktigt lika "billigt" som det varit historisk. En väldigt olycklig trend för oss konsumenter är att tillverkningskostnaden skenar ju för varje ny nod, det är tyvärr helt enligt vad som planerats/förväntats.

Fast CPUer är ju inte så mycket dyrare än de brukar vara. Dessa innehåller ju dessutom ofta en produkt tillverkad på en avancerad nod... Förvisso inte bara dessa komponenter på ett grafikkort,men ändå.

Av dannesthlm
Skrivet av Dinkefing:

Känner inte nätdelen eller mobilen av om de klarar 9V resp 5V eller mer och anpassas efter varandra? Nu snackar jag mer om mer kvalitativa nätdelar som inte kommer med telefonen.

Det halvlånga svaret är följande...

Mobiltelefonen eller annan laddbar enhet väljer vilka olika spänningar och strömmar den är intresserad av att stödja när den ska laddas. Den är även utrustad med en eller flera standarder för att kunna stödja nätdelarna (som i dagligt tal kallas "laddare") som den ska kunna laddas från. Två sådana standarder är USB-PD och Quick Charge (som båda finns i olika versioner).

Det finns även andra tekniker som inte är kompatibla med någon av dessa som utnyttjas av enskilda tillverkare för att åstadkomma snabb laddning, två tillverkare som har egna är bl.a. Xiaomi och Oneplus. Generellt kan sägas om dessa är att de ofta är snabbare än de två vanliga standarderna (framför allt då de tillåter högre strömmar än vad dessa tidigare nämnda standarder tillåter i nuläget).

Ofta kan vissa laddbara enheter stödja flera tekniker samtidigt. Den som väljs blir alltså den som laddaren stödjer, stödjer laddaren flera tekniker måste då den laddbara enheten välja vad som ska användas. I vissa fall kommer även kabeln att behöva valideras när laddningsläge bestäms, detta för att säkerställa att en viss effekt kan levereras genom kabeln.

Själva beslutet sker iallafall genom en sk "handskakningsprocess", där laddaren (eller den "intelligenta" nätdelen då...) kommer överens om vad som ska levereras.

I de fall nätdelen inte stödjer någon formell standard för snabbladning (och ingen handskakning sker) gäller att 5 v levereras. I övrigt gäller "djungelns lag" på hur mycket ström som enheten belastar nätdelen med. Belastning kan göras med t.ex. 1 A, 1,5 A eller 2A. Man är ofta inte garanterad att nätdelen inte överbelastas om det är en svagare nätdel. Det är då upp till nätdelen att i bästa fall bryta strömmen om strömmen överstiger specifikationen. Vid laddning med handskakning finns fördelen att en laddning kan skapas som fungerar för både laddare, kabel och laddande enhet.

Angående nätdelar som kommer med telefonen, så gäller i grunden samma sak som för tredjeparts nätdelar (rent generellt). Vet inte om dessa alltid är "mer kvalitativa", kan säkert variera... (från telefontillverkarnas sida vill man nästan alltid rekommendera "originaladaptern").

Av dannesthlm

Man får väl nästan hoppas att EU går in och bestämmer hur mycket ett grafikkort får förbruka...

Av dannesthlm
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Blir mer intressant med mellan-klassen och high end-klassen. Jag tänker tillbaka på Nvidias 200 serie där det fanns en väldigt stor range av kort. Tex var GT220 ett instegskort och det var inte riktigt nån höjdare jämfört med de tyngre GTX korten såsom GTX 280 eller enthusiast i 285/295.

Tror du det kommer att finnas en high-end klass bland dessa kort?

Av dannesthlm
Skrivet av Alphahanne:

Jag kollade på moderkortets supportsida och där fanns iaf inget stöd listat ännu. Biosversionen finns ladda ner men står inget där heller att den innebär stöd för Zen3.

Det funkar även om dom inte uppdaterat listan med kompatibla CPU.

Av dannesthlm
Skrivet av Hudrof:

Hej

Okunnig behöver hjälp igen
Köpte nedan till grabben 2017 efter hjälp här på sweclockers och nu kommer frågan om man kan uppdatera den eller om det är bättre att köpa en ny burk

https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/grafikkort/nvidi...
https://www.inet.se/kundvagn/bild/11122567

Ram är uppdaterat till 16GB med https://www.inet.se/produkt/5300528/corsair-16gb-2x8gb-ddr4-2...

Funderingen är om man kan uppdatera med ett nytt grafikkort typ 3080

Spelas mest rust, CoD Wz, CoD, sedan kommer det att bli CoD Wz 2 ( det som kommer)

Hade själv samma CPU och moderkort tills någon månad sedan. Då slängde jag in R5-5600 istället, samt nya minnen (32 gig denna gång). Allt fungerar utmärkt, till och med minnet uppnår utan problem sin rätta hastighet genom överklockningsprofilen

Du måste dock uppdatera till senaste bios.

Edit: Du kan då dessutom uppgradera till W11...

Av dannesthlm
Skrivet av Gorham:

Är inte det moderkortet för Ryzen 3? Rätta mig nån om jag har fel men jag tror så är fallet. Är det detta du har?
https://www.inet.se/produkt/1903310/msi-mag-b550m-mortar-wifi...

5600 modellen existerade inte vid moderkortet lansering, därför kan stöd saknas för just denna. Hade t.ex. 5600X valts skulle just detta inte varit något problem.

Det är ju faktiskt ett rätt stort problem med AMDs idiotiskt sena lansering.