Inlägg

Inlägg som dannesthlm har skrivit i forumet
Av dannesthlm

Dom borde hjälpa SINA utvecklare göra några spel över huvud taget...

Av dannesthlm
Skrivet av MetalWolf:

jag sitter på 128Gb ram men jag får inte windows11 att använda mera än 66gb?

Det är väl helt enkelt så att du köpt mycket mer minne än du någonsin kommer att behöva? (på denna dator iallafall...)

Av dannesthlm
Skrivet av draanexle:

Connections -> wifi calling
Samt
Connections > mobile networks > VoLTE

Har inte alternativet volte som beskrivet, kanske saknas om stöd hos operatören saknas? (Hallon)

Av dannesthlm
Skrivet av orginallinus:

Ja, precis

Öppna upp telefonappen, tryck på de 3 prickarna och inställningar, där ska du ha ett reglage för att stänga av Wifi-samtal.

Alternativt, så finns det under Inställningar/Anslutningar

Kan säga att på min S22 ultra var funktionen off per default, dock kanske andra modeller har den påslagen...?

Av dannesthlm

Jag är tydligen amatör, hittar noll resultat då jag söker under inställningar på volte etc... S22 ultra för övrigt.

Edit. Hittade något som heter wifi-samtal under anslutningar. Är det detta?

Av dannesthlm
Skrivet av Lussarn:

Det känns som det saknas en ordentlig "PC first" aktör på VR marknaden. Typ Nvidia borde göra headsets, kanske tillsammans med valve som är en bit på vägen. Ta 20.000:- för det men då är det 100% perfekt och anpassat till deras hårdvara, utnyttja samtliga tricks i boken för att få absolut bästa upplevelse. Släpp Cyberpunk VR och det skall se ut som inget någon sett tidigare. Det skall vara bra nog att läsa bibeln i om man skulle vilja.

Har en Quests 2 själv, och det är leksaker. 10 gånger bättre, det är vad som behövs. Sen får det trickla ner till billigare prisklasser precis som allt annat.

För tillfället drivs den här marknaden av Quests mobil-GPUer. Det blir inget vidare. Många tycker ändå att det är bra nog, men det finns nog också en hel del (som t.ex jag) som kommer vänta ett tag innan jag köper något nytt. Det räcker inte med lite bättre upplösning här. Mjukvaru-stack, det är den stora utmaningen, precis som på GPU-sidan.

Nu är jag ganska skeptisk till VR och dess framtid annat än som en nischprodukt... men att Nvidia skulle göra VR skulle inte lösa något alls... Dom skulle precis som för sina premiumgrafikkort ta patetiskt höga priset med höga marginaler. Dom skulle se det som den nischpridukt det faktiskt är idag.

Det jag tror du verkligen menar är att någon tillverkare gör någon mer långsiktig satsning och är beredd att göra betydande förluster. Microsoft är nog den du skulle hoppas på isåfall.

Av dannesthlm

Frågan kokar väl ner till

Vad får ett grafikkort kosta

Av dannesthlm

"Till skillnad från traditionella CD-skivor blev Blu-ray ingen braksuccé som lagringsmedia. Lagom till att tekniken lanserades på bred front var helt enkelt externa hårddiskar med USB-anslutning och USB-minnen av olika slag både mer praktiskt. "

Ja, fast inte bara det. Det var dessutom alldeles för dyrt, förmodligen för att Sony aldrig brydde sig om kunder som själva ville lagra data på skivor.

Av dannesthlm

Jag skulle nog aldrig lägga så mycket pengar på en så liten TV som det troligen är frågan om i detta fall. Små TV-apparater i premiumsegmentet får dessutom nog idag ses som ganska nischat, utbudet och därmed priskonkurrens är mindre bra.

Av dannesthlm

Min lilla gissning är nog att du blivit lurad att köpa ett trasigt kort.

Kan vara intressant om det finns någon garanti eller liknande reklamationsrätt kvar. Det borde det kanske göra med tanke på när 3080 släpptes. Nu är det ingen garanti att annan en ursprunglig köpare accepteras.

Av dannesthlm
Skrivet av Mobled:

äsch sluta va så grinig, bra nyhet enligt mig. Jag kommer åka och köpa en iaf

Det finns mycket saker jag handlat och fortsätter att handla som jag tycker känns malplacerat som Sweclockers-nyheter. Fast Ikea måste blivit glada iallafall då dom nu fick gratis marknadsföring om det nu inte var betald reklam.

Ett tips i övrigt angående Ikea som jag tycker isåfall är mer intressant är att dom säljer USB-sladdar utan att man blir rånad på kuppen. Dessutom är alla deras sladdar, dvs även de med en USB-A kontakt certifierad till 3A i många butiker säljs dessa sladdar antingen i obestämd kapacitet eller 2-2,4 A.

Av dannesthlm
Skrivet av Teddis:

Är väl ett sånt där typiskt PR-uttalande från dem.

Ja, tror inte ens det var menat som något utöver att väcka uppmärksamhet. Läste inte artikeln, men såg något TV reportage om det igår. I detta reportage framgick inte ens vad problemet var med dagens elnät som uppenbarligen inte klarar att driva deras hall.

Av dannesthlm

Ja, den var ju gullig... Fast helt ointressant som nyhet på Sweclockers dock enligt mig.

Av dannesthlm
Skrivet av raven6666:

För många år sen drog jag 5 meter usb-sladd till datorn och en usb-hub, konstaterade rätt snabbt att jag måste använda en hub med extern strömförsörjning, bara mus o tgb funkade utan medans bla usb-minne och dataöverföring till mobilen krävde extra ström.

Sen dess har tiden rullat på, istället för usb 2.0 sitter man nu med usb 3.1 gen 1 och usb 3.1 gen 2, behöver köpa en ny hub så frågan är om usb 3 är bättre än usb 2 på att leverera ström eller om jag fortfarande kommer behöva använda en usb-hub med extern strömförsörjning för att allting ska fungera?
Mvh Raven6666

Skaffa någon hub med extern strömförsörjning så löser det sig nog.

Edit:
Vet förresten att det kan vara problem med långa USB-sladdar av egen erfarenhet. En så kallad aktiv kabel kommer nog att lösa problemet, det beror nog inte på strömförsörjning i sig.

Här är 5 meter aktiv.
https://www.inet.se/produkt/8200702/deltaco-usb-3-0-forlangni...

Av dannesthlm
Skrivet av Password:

Grafikkortspriserna får följdeffekter.

Skulle handlat på steam ibland men skippar det sedan flera år. Har nu senast avstått kerbal space program 2 och sons of the forest men de blir svårdrivna i 4k och nytt grafikkort är otänkbart med nuvarande priser.

Eftersom det inte blir nytt grafikkort så sitter jag dessutom längre på samma processor, moderkort, minnen.

Funderar på att driva intresset åt ett annat håll än AAA gaming, retro-/indiespel på linux kanske.

Okej, men sen när är dessa spel enbart möjliga att köra i 4k?

Av dannesthlm
Skrivet av Jinxswe:

Kommer troligtvis avsluta vårt när säsong 3 av witcher är avslutad.

Efter att ha sett säsong 2 med en axelryckning förstår jag inte att du orkar vänta på trean... Men men, smaken är som baken och hoppas kan man ju alltid. Sa upp min prenumeration efter säsong 2.

Av dannesthlm
Skrivet av Tazok:

Haha, det här är ett forum på internet.
Det är inte styrelsen för Fingerprints.
Är väldigt säker på att dom vet vad dom gör, om inte annat tar dom beslut som behövs för att driva verksamheten.

Anledningen till att flera här reagerar så starkt är väl för att ni gillar Sweclockers, men jag tycker det snarare vore mer rätt att visa lite stöd och avvakta tills alla korten ligger på bordet. Att vara otrevlig hjälper ju inte direkt

Du inser väl att allt tyder på att korten i detta fall aldrig kommer att komma upp på bordet? Har du läst tråden?

Dock ska man ju aldrig vara otrevlig oavsett!

Av dannesthlm
Skrivet av Neon:

Hej,

Har en par månader gammal Samsung S22, tidigare har jag haft Samsung S8 samt 10e. Det som slår mig med S22 är hur extremt dålig batteritid den har!? Jag spelar aldrig på telefonen och pratar sällan i den, huvudsakligen sitter jag ju framför en dator så det finns inget behov. Men trots det är det svårt att få 2 dagars batteritid ut ifrån den!? Detta var inget problem på varken S8 eller S10e trots att de var 3-4 år gamla.

Jag har provat köra sparläge men den blir väldigt slö på att hålla sig uppdaterad då men visst kan man möjligen få ut 2 dagar då. Jag vet ju att batteriet är något mindre än tidigare men jag trodde inte vi skulle gå tillbaka i tiden på batteritid!?

Vad har ni för erfarenhet? Kan det kanske vara så att mitt ex är defekt på något vis?

Har ultra-varianten (Exynos), och ja...

Batteriet är skit även om den bara står idle.

Ultra-varianten stödjer iallafall laddning upp mot 45 watt... med rätt laddare då. Det går mao snabbt att putsa i lite extra ström om man behöver. Basvarianten stödjer upp till 25 watt dock.

Av dannesthlm
Skrivet av Enviro:

Eller så handlar det om att pandemin fick folk att tänka om sina liv och vad man vill göra. Det är det som är "konstigt" här.

Det konstiga är väl kanske att det inte kommer någon hälsning när någon tongivande slutar utan att det märks på detta sätt istället, en tid efteråt...

Av dannesthlm
Skrivet av Dumbullen:

Ja fy, hur vågar vi ha kul i ett spel som inte körs i 8k 240fps med allting i raytracing?!
Skit i innehållet, det är pixlar jag vill ha!

Jag kritiserade inget, det finns folk som håller på med retro-gaming också där grafik inte heller betyder så mycket.