Inlägg

Inlägg som dannesthlm har skrivit i forumet
Av dannesthlm
Skrivet av Swedishchef_90:

Nu har jag inte kollat din länk, men visst det kanske ökar. Dock sitter väl de flesta på reguljära laptops och inte speldatorer...?

Av dannesthlm
Skrivet av mihon:

005 - Jag använder en seperat email till varje social media eller tjänster.
T.ex Twitter@domän.se , youtube@domän.se, spel@domän.se bara för att jag vill organisera allt och min privata mail är till bara för viktiga privata saker.
På det viset håller jag det rent och fint

Jag tycker det låter jobbigt att regga en ny e-postadress så fort man t.ex. handlar i någon e-butik som kräver registrering eller vid liknande tillfällen...

Av dannesthlm
Skrivet av Karaff:

Vore rätt intressant o veta hur mycket det handlar om.

Hundralappar? Bara strunta i det.

Tusenlappar? Synd, se till att vara bättre informerad nästa gång du säljer nått.

10 000 tals kronor? Hmm. Här börjar det väl bli lönt att krångla.

Men med tanke på att du tänkt sälja det för ett pris du satt och kände dig nöjd med från början så kan det ju knappast vara livsavgörande.

Det ligger ju ändå i ditt eget intresse att ha lite koll INNAN du säljer.

Min gissning är att ett komplett datorpaket sålts där det ingående grafikkortet visat sig ha ett högre värde än tänkt från början.

Handlar nog isåfall om ett par tusenlappar, men knappast 10000.

Av dannesthlm
Skrivet av Palme_570:

Det finns kort i lägre prisklasser man måste inte ha det värsta.

Det här Är inte det värsta heller...

Fast nuvarande grafikkortsmarknad verkar tyvärr fungera så att man får köpa grafikkort långt efter lansering. Det bygger på att man inväntar ett random rabattkampanj, kanske säljs några 4070ti till ok pris 1,5 år efter lansering. Då får man passa på.

Av dannesthlm
Skrivet av smygolf:

Skillnaden mellan LED och laser är vilken sorts ljuskälla du har har.
Men tekniken är fortfarande densamma med en ljuskänslig trumma som kan skifta spänning - xerografik.
LED är både enklare och billigare än laser och är idag på samma nivå kvalitetsmässigt.

*edit*
Mer text

Tackar, kände iof till den grundläggande skillnaden som du beskriver samt likheterna i konstruktionen. Jag reagerade mest lite på artikelns formuleringar.

Man kan ju också fundera över om eller varför dom inte vill producera Led-skrivare isåfall, dom skapar ju inte skadligt ozon som laserskrivarna gör. Om man tänker på miljön då ..

Av dannesthlm

Att skrivare delas upp i (enbart?) laser och bläckstråle skulle jag nog säga är fel som artikeln verkar påskina. Sitter själv med en s.k. LED-skrivare t.ex...

Av dannesthlm
Skrivet av mistahh:

Din post är vansinne!

Tänk dig att på ett bil entusiast forum skrika ut att inte köpa en ny Audi för miljonen för Volvo 240 duger ju eller på ett foto forum skrika ut att inte köpa en dyr systemkamera eller bara ett objektiv för över 15000kr för det duger ju att fota med gamla iPhone 8...?

Det finns över 114 000 miljonärer bara hos Avanza så en massa folk i Sverige har råd att köpa dyra entusiast prylar.

Sitter folk med 240 idag så är det nog till stor del just entusiaster... Ja förutom A-traktorägarna förstås.

Av dannesthlm

Trippelmardröm för intel
- Tappat gräddfilen med försäljningen till Apple
- Rejäl konkurrens från AMD på CPU-sidan
- Mardröm på grafikkorts-divisionen, något som inte verkar finnas någon snabb vändning på

...lägg därtill på vikande konjunktur, försämrad köpkraft för folk samt att många som sitter med datorer för att t.ex spela på kan känna sig nöjda med billiga processorer ur tidigare generation.

Av dannesthlm
Skrivet av superapan:

Kanske är ett argument för att headroom för bättring på drivrutiner, och därmed prestandan, är ganska stor? Man får mycket GPU för pengarna...kanske?

Mycket GPU för pengarna? Ja hela 406 mm² för dessa pengar menar du då? Det kanske faktiskt är ganska mycket.

Av dannesthlm
Skrivet av cyklonen:

Ja, små elektronikprylar där en lagom kontakt kan vara en fjärdedel så stor som en USB-C.

USB-C är också dyrt om man följer standarden, helt i onödan för enkla smågrejer som bara behöver några bråkdelar av ampere för laddning.

Dessa enheter har ju redan idag Micro USB i de flesta fall, om de nu inte har Usb-c redan idag .. Används idag Micro-usb kan man ju ersätta till C utan problem.

Av dannesthlm

Ett dåligt beslut av AMD att försämra produkten så avsevärt bara för att ha ett stort utbud av kylare vid release. Med lite förberedelser hade det kunnat funnits ett acceptabelt utbud av nya fungerande kylare.

Av dannesthlm
Skrivet av pistage:

Vet de ens vad bluetooth är hos Microsoft?

Har aldrig fått bluetooth-hörlurar att fungera på mina privata PC:s som har windows.
Nu har det åter gått 6-12 månader sedan jag spelade något spel och blev sugen på nytt, och ånyo bestämde mig för att "enklare att connecta med bluetooth än släpa hit något kablat headset", och åter igen bli påmind varför jag inte använder headset vid min PC.

Windows 10 klarar helt enkelt inte av Bluetooth-lurar.

Har en Bose QC35, och en Sony 1000MX4, alltså två ganska high-end BT-lurar i spannet "massproducerade". Heeelt omöjligt att connecta till windows-maskinen. Android, works as a charm. Linux-PC:n, worsk as a charm. Windows, downs syndrom.

QC: Ena gången prövar den connecta en halv sekund men går direkt tillbaka till paired utan felmeddelande, andra gången prövar den i 10 sekunder och säger that didn't work. Remove device bara låser den utan att något händer. Avinstallera alla QC-drivers från device manager, då försvinner de, kopplar in hörlurarna med USB så de installeras på nytt, pairar, fungerar "LE-Bose QuietComfort 35" kommer upp, men inte den utan "LE-". Men samma skit. Nu när jag kikade bara för att kontrollera sekunderna i beskrivningen ovan då var plötsligt samtliga devices borta ur Bluetooth-menyn. 5 min senare var de där igen.
1000MX4: Connectar, men har bara valet till headset, inte headphones. Alltså ni vet när ljudet låter som ren skit för att mic och högtalare måste dela på bandbredden i gamla BT-versioner. När jag väljer det som playback device blir det helt tyst i youtube och spotify vill inte playa alls i brist på ljudutgång.

De har fungerat någon gång, ibland. Ibland bestämmer den sig för att fungera. Men nästa gång är det helt snedknullat igen. Vilket gör det nästan ännu värre, då det inte finns något röd tråd.

Min förra windows-PC hade exakt samma problem med bluetooth-headsets, där använde jag en extern USB-Bluetooth-adapter. Så när jag köpte den jag har nu, 1-2 år sedan, så la jag en lax extra och köpte jag med integrerat bluetooth i moderkortet för jag tänkte att det kanske var adapter-metoden som windows inte gillade. Hjälpte det? Neeej, så klart inte, för Microsoft har inte en jävla aning om vad bluetooth är.

Jobb-windows-PC:n har jag tack och lov fått till ett logitech headset som för det mesta fungerar som tänkt. Men där kopplar jag aldrig in något annat headset (och inget annat BT heller förutom tangentbordet och musen), och headsetet kopplas aldrig till något annat, just för det fungerar och jag vill inte råka lägga ens en liten fis i närheten av mikrofonen i rädsla av att windows 10:s spröda bluetooth totalkolapsar.

Är bluetooth-lurar med windows bara att ge upp?

Bluetooth adaptrar i en liten usb-dongle är skit, använd enheter med extern antenn istället. Bluetooth "integrerat i moderkortet" är ofta samma skit, en liten usb-dongel som är fast monterad.

En riktig Bluetooth-adapter ansluts som expansionskort och har en antenntillsats som finns utanför datorlåda. Ofta kräver Bluetooth ändå en usb-anslutning till nämnda kort, men antenn är ändå extern.

Av dannesthlm

Jag tycker snarast att begreppet släppas bör handla om när den släpps till butiksledet och att kunden kan handla den. Lanseras är ett väldigt luddigt begrepp numera som kan betyda lite vad som helst...

Av dannesthlm

Poängen med PC är ju att man väljer mest prisvärda komponenter i förhållande till prestanda rent generellt. Då är ju märket inte så viktigt. Sen vill man ju ha bekräftat att det är viss kvalitet på delen också, t. ex. Vid inköp av nätdel.

Såklart kan märke ha viss och varierande betydelse beroende på vilken typ av del det är, jag skulle nog t.ex. inte köpa en nätdel av helt okänt märke även efter en bra recension.

Av dannesthlm
Skrivet av anon343162:

Egentligen inte.

En Ps5 har kraften likt en 3700x + RX5700. (Säg inte att konsolerna är bättre optimerade spel, då konsolerna är x86 och är exakt samma som PC.. dvs ''sänk grafiken till det slutar lagga''

och på en dator kan du göra så mycket mer än bara spela på.

och du kommer långt med en dator baserad på en Ryzen 2600 + GTX970 stuk.. vad kan dessa gå på idag? Typ 3000SEK för en hel dator.

Oftast har man redan en dator hemma och kan smäcka i en RTX2060 eller RX5700 för dagens begagnat priset.. vet inte vad dessa ligger på idag, men 2000-2500SEK?

Man behöver inte det allra senaste inom PC-världen för att spela på konsolernas kvalitet... Ps4 =720 eller 900P sen 30FPS på medium.. PS5 vad är detta? oftast 1080P eller dynamisk 1440P (Dippar ner till 1080P i intensiva scener) 30-60FPS.. fåtal titlar kör 4k native och dessa körs i low/medium.

Så dessa gamla myter från konsolfanboys kan man direkt skrota att PC behöver vara dyrt för att få en bättre upplevelse än konsoler..

En dator från 2017 har typ samma spelupplevelse som en PS5 idag.

Kraft likt 3700x? Nu hade jag för mig att konsolerna cacheminne var mindre än för 3700x vilket brukar ha stor betydelse för prestanda i spel.

Av dannesthlm
Skrivet av PeÖ:

Min dotter har en x58 pc x5690 cpu en 6 processorer. Har kört 4k på lg oled med en rtx 3080. Kör nu en rx 6700xt i 2k . Hon märker inte någon skillnad inte jag heller. Kan rekommendera en AMd på en äldre cpu. Detsamma tycker de Australlienska youtubarna jag tittar på.

Hon kanske använder den som en TV där man sitter ett par meter bort och inte som en datorskärm där man sitter 40 cm bort? På avstånd funkar ju en TV att köras på låga upplösningar.

Av dannesthlm
Skrivet av cheddar_bob5:

Okej! Då kanske det ändå är värt att smälla in 2060 också då! Skärmen är från samma tidsålder, men kommer uppgraderas till 34" och 144hz under hösten som det ser ut.

Låter som ett dåligt val att skaffa en sådan skärm till datorn i fråga. Vad är poängen med den om man i slutändan bara har kapacitet att spela 60 fps i 1080p? Det blir nog väldigt grynig om inte annat.

27 tummare är nog ett bättre val.

Av dannesthlm

Går det att pationera och formatera diskar från bios nuförtiden? Då lärde man sig något nytt. Något problem med hårdvaran har du definitivt. Minnet går ju att testa via teststickor som alternativ även om de nog är lättare att prova med en sticka i taget.

Frågan är om din SSD kan utgöra någon felkälla dessutom... Hade varit intressant att installera på en annan.

Av dannesthlm
Skrivet av NiaZ:

Hej,
Köpte en iPad av en Sweclockersmedlem som kom fram igår kväll. Gjorde en fabriksåterställning och kan inte längre gå vidare. Det står att den tillhör Göteborgs kommun och via någon ”Remote management” behöver man logga in för att kunna fortsätta vidare.

Någon som varit med om detta?

Någon som tröttnade på sin jobbpadda?

Av dannesthlm
Skrivet av the squonk:

7700X kommer lika sannolikt att ge mest för pengarna för allround användaren.

Det lär väl vara 7600X som förmodligen kommer ge mest för normalanvändaren?