Inlägg

Inlägg som Samev har skrivit i forumet
Av Samev

@Ruzikx: Testa att Maclaurin-utveckla lite längre än bara första termen så att polynomen inte tar ut varandra, efter att ha testat lite snabbt så fick jag en lösning som -> 1 när x->0 då.

Av Samev

@AReal_Human: Om jag säger att tan(x) = sin(x)/cos(x), dvs 1/tan(x)=cos(x)/sin(x) hjälper det?

Av Samev

@Kcce: Skulle inte basera mitt val på den där "kompassen". I så fall har många sagt betydligt mer vettiga saker att grunda beslutet på i tråden.

Som någon nämnde så kan det vara en idé att skugga en student, mycket möjligt att det finns på CTH för D och IT (vet iallafall program som har det), annars så kan du alltid slänga iväg frågor till studievägledning på CTH (vet inte hur vettiga svar de ger men skadar aldrig) https://www.chalmers.se/sv/utbildning/sa-soker-du-till-chalme... . Vad du också kan göra är att maila programansvariga för de olika programmen och beskriva vad du är ute efter och be de svara på vad de erbjuder och tänker om det du säger, min erfarenhet är att de brukar vara måna om att hjälpa till.

Av Samev

Fanns, vad jag tycker är ett ganska bra, svar i länken du skickade om man kollar igenom kommentarerna: https://community.spotify.com/t5/Desktop-Linux-Windows-Web-Pl...

Av Samev

Kanske https://www.blankspotproject.se/ kan vara intressant, det är förvisso utrikesfokus (fick lite intrycket att du var ute efter inrikes men jag kan ha misstolkat dig).

Av Samev

Som andra nämnt är det förekommer att dessa nycklar är stulna/köpta med andras uppgifter. När detta är fallet leder det dels till att du kan bli av med nyckeln, att någon person gör en vinst på illegal aktivitet samt att i fallet köpta med stulna kreditkort att utvecklaren inte får några pengar alls för produkten då dessa köp ofta hävs vilket har inneburit stora problem för vissa mindre utvecklare.

Av Samev

@Naxos: Mantle lär väl inte hända men att det skulle kunna komma stöd för Vulcan (som delvis bygger på mantle) tids nog är ingen omöjlighet. Har för mig att jag läst någonstans för ett tag sedan att det fortfarande var öppet för både Dx12 och Vulcan men kunde inte hitta den artikeln nu...

Av Samev

Smått irriterad. Har äntligen fått alla komponenter för datorbygge och sen lyckas jag, trots att jag tänkte efter en extra gång, att montera CPU-kylaren i fel riktning. Skulle egentligen inte varit så farligt, om det inte vore för att jag inte har grejer för att ta bort kylpastan hemma så jag måste vänta tills imorgon...

Av Samev

@Oskar127: Skulle som de andra säger främst gå på vad du är intresserad av och tycker är kul.

Om du är nyfiken på hur behörigheten skiljer sig mellan de olika programmen så kan jag rekommendera den här sidan: http://www.utbildningsinfo.se/gymnasieskola/2.323/behorighets...

Du undrade om biologi och språk är så viktigt. Personligen kan jag säga att jag tyckte att båda ämnena men främst biologin var mycket roligare på gymnasiet (det gäller väl i princip för alla ämnen för min del om jag tänker efter) än i grundskolan. Något som kan vara värt att tänka på (kanske mer under utbildningens gång än nu) är på meritpoäng (max 2,5 poäng som läggs på dina betygspoäng, vilket gör att man kan söka till universitet med 22,5 poäng istället för 20,0 som är vad man kan få från betyg), vilket kan påverkas en hel del av vad för kurser du läser (men det är också beroende på utbildning du söker på universitet). Mer att läsa om meritpoäng här: https://www.antagning.se/sv/Det-har-galler-for-dig-som-gatt/G... (kan eventuellt vara så att man kan få meritpoäng för andra kurser beroende på vad för utbildning man söker, men det kan eventuellt vara gamla gymnasiesystemet).

Av Samev

@Neonxz: Om man själv är seriös och om det är/verkar vara en seriös arbetsgivare så behöver ju en provanställning inte vara något problem. Istället för att du behöver gå på allmän visstid i två år (olika anställningsformer räknas inte ihop) för att det ska gå över till en fast anställning så har du ju bara ett halvårs anställningsperiod för att man ska ha fast anställning vid provanställning.

Å andra sidan, om man inte känner att man litar helt på arbetsgivaren och räknar med att de kan blåsa en så kan ju allmän visstid vara att föredra. Tänk som sagt då på att inte hoppa mellan allmän visstid/säsongsanställning/vikariat då det krävs två års anställningstid för något av de olika för att anställningen automatiskt ska övergå till fast anställning.

Av Samev
Skrivet av Fraction_91:

Är denna statistik baserat på "grundlön" eller är även årsbonusar, traktmente, resersättning etc inräknat? Då kan jag sjävklart förstå statistiken. Bara där hamnar jag på närmare 30.000kr i månaden om man räknar med sådant vid eventuella kunder.

Saxat från deras information om lönestatistiken:

Citat:

Sveriges Ingenjörers lönestatistik avser total månadslön om ingenting annat
anges.

I lönebegreppet total månadslön ingår:
• Fast månadslön
• Rörlig lön, genomsnittligt per månad (t ex bonus, pro
vision, resultatlön)
• Naturaförmåner, genomsnittligt per månad (t ex bilförmån, lunchförmån)

I lönestatistiken ingår ej:
• Särskild övertidsersättning
• Traktamenten
• Restidsersättning
• Semesterersättning

Av Samev
Skrivet av Json_81:

Lögn, förbannad lögn, statistik.

SI ljuger såklart inte, men ett genomsnitt är ett genomsnitt.
För ett genomsnitt på 29k eller vad det nu var så med vanlig normalfördelning så är spannet rätt stort och det kan ju finnas en del som drar upp det rejält. Median vore intressant utöver min/max värden.

Kanske inte var så tydlig innan när jag hänvisade till att SI har en hel del statistik men då tänkte jag även på deras lönedatabas, där man även får med saker som tex ort, arbetsområde och arbetsroll (skulle gissa på att man kan få upp annat än bara medelvärden där också, men det vet jag inte).

Av Samev
Skrivet av Fraction_91:

Japp, högskoleingenjör. Var en utbildning som skulle flytta uppåt i landet så jag var sista året som gick.
Kom in som elkonstruktions ingenjör, men jobbar nu som projekt ingenjör där jag både jobbar med elkonstruktion samt process.
Jobbar inom industry samt life & science. Rätt lågt lönemässigt är nog en stor bidragande faktor, men första jobbet och man redan varit arbetslös x-antal månader så var man inte så jävla sugen på att kräva massa pengar hehe. Då lät 24.000kr bättre än skit bidrag.

Sveriges ingenjörer har jag tagit statistiken med min chef om, men enligt honom så är den statistiken skit och fake.
Kan mycket väl stämma då jag pratat med mina kollegor i denna bransch och dem ligger runt 32-36.000kr med en medelålder på 37 år. Räknar man det faktum att jag "bara" är 24 år, och bör hamna på 28.000kr efter årets löneökning. Och sen lägger man till årlig ökning av lön typ 2-2,5% +10 år så har jag helt plötsligt en väldigt okej lön.

Då skulle jag ha 30-31.000kr+ när jag är 28år. Om man räknar på minimum procentuell ökning, och där bör jag kunna göra bra framsteg med högre kvalificerade uppgifter och dylikt..

Men känns så himla ovärt att tänka så, kanske "Måste" byta jobb för att kunna få ett löne skjut på 3-5.000kr sen arbeta uppåt därifrån.

Har svårt att tänka mig att SI skulle fejka/ljuga om sin statistik, så personligen vet jag inte hur seriöst jag skulle ta din arbetsgivare.

Kan förstå du "nöjde" dig med låg ingångslön om du suttit ett tag innan utan jobb och som du själv resonerar tror jag att byta jobb kan vara ett bra sätt att ge lönen en skjuts (oavsett om man ligger "rätt" lönemässigt eller ovan, och framförallt under), men om man vill byta jobb kan ju bero på en lång rad faktorer utöver bara lön.

Av Samev

@Fraction_91: Antar att du är högskoleingenjör att döma av åldern och att arbetat något/några år(?), samt att du inte jobbar med något yrke som du är överkvalificerad för. Ingångslön mellan civil- och högskoleingenjör skiljer ju sig en hel del. Vad som kan vara intressant att kolla på är dels inom vilket område du arbetar inom (det varierar en del), men sen verkar du också som du säger ha gått in rätt lågt lönemässigt, iallafall om man tänker på att Sveriges ingenjörer rekommenderar att man begär en ingångslön på minst 29400kr/månad nu 2015 som högskoleingenjör. http://www.sverigesingenjorer.se/Loner-avtal-lagar/din-lon/in...

Sveriges ingenjörer kan säkert ha grejer som är intressanta att använda sig av i löneförhandlingar (om du inte redan gjort det), speciellt med tanke på att du ligger under deras "rekommenderade" ingångslön.

Av Samev
Skrivet av xBumbiBjörn:

Fattar inte riktigt lawl, kommer den fungera med 3G i Umeå sverige? Kanske inte högsta hastighet men kommer mest köra wifi ändå, men vill ju kunna ringa näst intill "everywhere"

Från vad jag hittar efter att ha googlat lite kort så fungerar den där telefonen för 3G frekvenserna som används i Sverige. För 4G så täcks inte alla frekvenser som används upp och det beror även på operatör.

Källa: http://europe.oppostyle.com/r5-vooc-power-bank/ (specifications --> Connectivity)
http://www.worldtimezone.com/gsm.html

Av Samev
Skrivet av stimpen:

Jag önskar jag inte hade sett den meningen år 2014.

"Det är för en person som gillar röd", hade verkligen varit ett vettigare svar...

On topic:
Funkar prestandamässigt säkert helt okej för det du beskriver, eventuellt att 2,2kg kan bli lite i värsta laget att släpa runt på i en väska en hel dag, men det beror ju också på hur mycket böcker och annat man har i den såklart... Eventuellt så skulle jag säga att den är lite i största laget också (storleksmässigt), men det är väldigt subjektivt också.

Gällande hållbarhet så beror det mycket på om den tas hand om på ett bra/okej sätt eller om den hanteras ganska så oförsiktigt.

Av Samev
Skrivet av Igelkott:

Använder twitch-chatten IRC? Nån som vet?

Yes, tror twitchs chatt är IRC.

Av Samev
Citat:

Säga bara några, Har också en annan fråga, Är det möjligt att plugga bo på något ställe själv bara för gymnasiet? typ en liten lägenhet?

Om du bor på en annan ort än där du är skriven (dvs där du bor nu) så kan du troligtvis få inackorderingsbidrag (läs på www.csn.se eller hör efter med din kommun).

Gällande utbildning så skulle jag gå efter vad du är intresserad av och därefter avgöra om du tror att du kommer att vara nöjd med de studier som erbjuds på orten - om inte skulle jag söka omkring (Jönköping ligger ganska nära och borde gå att pendla till - har vänner som pendlat större avstånd under gymnasiet), annars kan man även kolla på skolor i hela Sverige. Jag tror dock det krävs att kommunen gör bedömningen att du inte kan få samma utbildning inom kommunen för att du ska få söka utanför kommunen (vet dock inte alls hur hårda de är på det här så låt det inte avskräcka dig på något sätt).

Lycka till!

Edit: Om du vill bli läkare så tror jag att Natur-natur är det enda linjevalet som ger behörighet - det kan vara bra att veta.

Av Samev
Skrivet av jonatan80:

kjell&co kostar runt 100kr låt allt torka minst några timmar, just kontakter till batteri & lcd / touch kan skadas men allt ska borstas noggrant.
ser du något ovanligt främmande som inte borde vara där oftast är det vitt eller grönt klegg som blir när kontakterna korroderar.

testa INTE telefonen innan den är helt torr det tar längre tid än vad man tror innan all isopropanol försvinner.
andas inte in skiten, fick riktig rethosta i 1 vecka för ja suttit andats in ångorna.

T-röd borde funka men det innehåller ju andra ämnen så den är inte 99% alkohol/metanol

Spontant så skulle jag inte använda T-röd eftersom det innehåller kräkmedel (och annat?) som du nämnde och det är i värsta fall konduktivt vilket kan paja elektroniken (om den inte redan är paj).

Av Samev

De har ju ett kontaktformulär på hemsidan, testa att kontakta dem? Engelska lär funka, annars kan ni ju försöka med att översätta ert meddelande via google translate, annars hitta någon dubbelspråkig som kan hjälpa er. Om ni inte får någon respons från företaget så skulle jag kontakta mobiloperatören igen och berätta om läget och fråga om de kan hjälpa er att avsluta avtalet på något sätt.