Inlägg

Inlägg som Likabawz har skrivit i forumet
Av Likabawz

Tackar för förslagen Ska tänka ett par dagar, återkommer vid köp!

Av Likabawz

Allround dator + 144+hz skärm ~14k

Hej,

Jag är ute efter en ny stationär dator med budget på runt 14k inklusive datorskärm (helst 144+hz och 1440p). Kommer mest spela Football Manager, DotA2, CSGO. Är dock småsugen på att spela Cyberpunk också men är ej kräsen gällande grafik, hade varit acceptabelt att spela med låg grafik + 1080p. Känns som att jag med min budget hade velat prioritera 32GB ram + bra CPU framför något bra grafikkort, men ej hittat någon combo än.

Sett denna dator länkas runt en del: https://www.inet.se/produkt/2219182/lenovo-legion-t5-i5-16gb-...

Har själv tittat på denna skärm: https://www.inet.se/produkt/2219405/msi-27-optix-g27cq4-qhd-c...

Frågan är ju om inte 3060ti är overkill enligt mina krav, då pengarna kanske istället skulle kunna läggas på CPU+RAM? Är öppen till att bygga själv + behöver ej windows

Av Likabawz
Skrivet av DidTheKid:

Testat J4N50Ns två gånger men funkar fortfarande inte.
Händer mig också. Får vänta 5 min eller längre när internetsladden hoppar ut och PS4 är på.

Bor i Östergötland på samma breddgrad. Kan det ligga något i det?

Skickades från m.sweclockers.com

Aha, hörde att det var något fel med fibret i Väsby, men verkar inte vara pga det då. Jag kommer avvakta tills imorgon och hoppas att det ska funka, tog en dag sist som sagt. Hade du också Alltele eller någon annan leverantör?

Av Likabawz

Fick exakt samma problem idag. Provade J4N50Ns lösning men fungerar fortfarande inte. Hände samma sak för ett halvår sedan för mig och tog en dag innan det började funka igen.

Men sedan dess har jag fortfarnade haft problem då jag skiftar lan-kabeln mellan olika enheter. Om jag t.ex. tar lan kabeln från datorn till PS4 så har det tagit fem minuter innan det börjat fungera. Byter jag kabeln tillbaks till datorn tar det fem minuter att fungera.

Bor du möjligtvis i Väsby och/eller har Alltele?

Av Likabawz
Skrivet av Oliver91:

byt grafikkort typ ett GTX 670 begagnat sen köp dig ett nytt nätagg på runt 650w kanske begagnat där med av hög kvalitet samt skaffa dig en SSD på 250gb sen sparar du ihop runt 5000kr och köper en skylake i5, moderkort och 16gb minne vid ett senare tillfälle

din processor är inte jättedålig och borde hänga med relativt bra med ett GTX 660 ti/GTX 670 det du upplever som slött är nog avsaknaden av SSD och kanske ett felande nätagg som ger mer skada än nytta på hårddisken, har själv varit med om ett nätagg som dödade 3 hårddiskar av att skicka ut fel spänning så de höll runt ett halvår

Hehe lät ju ej bra. Vore kanske inte så kul om nya SSDt skulle gå sönder. Vad är det jag ska kolla på när jag letar efter nätagg? 650W, något mer ?

Skrivet av criscros:

Du säger ju att du har nog med fps i det spel du spelar.. Vrf är cpun ett problem? Den är inte ens överklockad och den duger fint?

Har du inget annat behov förutom csgo och vanlig använding så tycker jag det är helt onödigt att uppgradera då din cpu fortfarande gör ett bra jobb och dessutom i stock klock. När du känner att du behöver mer rå cpu kraft så är det ju bara att överklocka?

Edit: en annan sak jag vill lägga till är att inte köpa den snabbaste ssden, troligen kommer inte moderkortet ha stöd för de senaste ssdernas hastigheter men de kommer att funka att använda dem. Dessutom är det rätt svårt att subjektivt känna av skillnaden på en snabb och en mindre snabb ssd. Alla upplever dom som en jätte stor skillnad mot hdd. Så slösa ej onsöigt mycket pengar för siffror o benchmarks. Försök skaffa en begagnad vore ju mer prisvärt. Just saying.. Och säkert finns det någon som inte håller me mig men detta är min personliga åsikt bara.
Mvh

Du kanske har rätt ändå. Har pratat med folk som säger att de tycker att 120fps knappt är spelbart för dom, som är vana med 250+fps. Jag själv som aldrig upplevt 250+ tycker att 120 flyter på som bara den. Kanske lika bra att stanna här för att inte inveckla sådana lyxproblem? Som du säger kan jag överklocka också, då är väl ett nytt nätagg rekommenderat? 500W är nog ingen värsting de, speciellt inte mitt nätagg

Av Likabawz

Tack allihop! SSD blir nog prioritet då, men känns som att CPUt borde uppgraderas också

Skrivet av anderjo4:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/8347744/2015-08-22
eller
https://www.komplett.se/product/806937/datorutrustning/pakete...

Här har du två uppgraderings-kit, du klarar dig på ditt nuvarande nätagg... Dock rekommenderar jag att du byter ut det så snart du kan.
Byt till ett billigare moderkort och en billiga cpu så får du kanske ihop de pengarna.

Jasså? Mitt förra nätagg (Deltaco PSU-???) brände ihjäl sig eller något så jag fick ersätta. Vill inte riskera något liknande, eller något värre. Lika bra att köpa till ett nätagg då. Kan gå över i budget, komplett-paketet verkar lovande. Får man något någorlunda bra nätagg för ~500kr

Vad tycker ni om paketet då? ( https://www.komplett.se/product/806937/datorutrustning/pakete...
)

Av Likabawz

Uppgradera sketen CPU

Hej

Har haft samma dator i säkert minst 6 år och har bara uppgraderat mitt grafikkort och RAM-Minne. Känns som att CPU:t är riktigt utdaterat då t.om. skoldatorn gick mycket snabbare. Jag klarar av spel som CS:GO på stabila 120fps men det går riktigt segt allmänt när jag surfar runt, byter låtar i spotify O.S.V. Dags att uppgradera lite grann känner jag.

CPU: Intel Core 2 Quad CPU Q9400 @ 2.666GHZ (4CPUs)
Moderkort: ASRock P5B-DE
RAM: 6gb
Grafikkort: Gforce 560ti (är 570 markant bättre? har en liggandes tror jag)
Nätagg: HuntKey LW6500HDP v2.2 (500 W tror jag, efter ha googlat lite. Nätagget känns lite lurt eftersom jag hittar nästan inget om den modellen)

Hur kan jag uppgradera min dator för budgeten 3 500 +/-? Jag är nöjd med grafikkortet och 6gb RAM tror jag räcker. Känns som att det är CPU:t som skall uppgraderas, och då måste jag väl köpa nytt moderkort till det? Kommer mitt nätagg då klara av allt eller behövs det nytt?

Hoppas det inte blev alls för luddigt, tack på förhand!

Av Likabawz

Tjena! Jag letar efter en bra TV som mest kommer gå till PS4-spelandet men även film osv såklart. Jag är van vid 120hz skärm till dator så jag söker efter en TV utan input lag. Finns det någon bra 42~ tummare för ca 3500-4000kr ? Behöver inte vara Smart-tv eller något fiffigt. 1080p är ett måste också

Har hittat två stycken:
https://www.dustinhome.se/product/5010792130/42lb550v

http://www.netonnet.se/art/tv-och-bild/lcd_led-och-plasma-tv/...

Någon som har något å säga om dessa?

Av Likabawz
Skrivet av koreinu:

Du får en rätt så snabb TV på 28ms i storlek 39 tum för 2990kr inkl frakt: Samsung UE39F5000

annars får du lägga på lite grann om du vill få 40 tum i 28ms - Samsung UE40EH5000 3699:- utan frakt.

Inte i Sony klass, men fullHD 1080p och bra bild, samt fullständigt spelbar online på hög nivå då de utklassar de flesta TV apparater förutom Sony och Panasonics plasmor.

Lycka till!

Är sony alltså så bra? Kan tänka mig att gå upp lite i budgeten om det är så stor skillnad, finns det ingen utread Sony TV kanske man kan fynda? Tack för hjälpen!

Av Likabawz

Ska köpa en en ny TV för PS4an men hittar inte riktigt perfekta TVn för mig. 40", 1080p och 3500 i budget. Kan man hitta någon bra TV för spel för den budgeten och mina krav?

Av Likabawz

Prova å kör Tibia i OpenGL och minimizera det

Av Likabawz

ASRock P5B-DE Error vid BIOS-uppdatering

Hej,

idag fick jag för mig att uppdatera BIOS, något som jag aldrig gjort förr, men det slutade inte så bra tyvärr! Anledningen till det var att systemet bara använder 3,5 gb RAM när jag har 6 gb ikopplat, då läste jag någonstans att uppdatera bios kan vara bra (min dator är säkert 5 år gammal).

Efter jag kört .EXE filen startas min dator, jag glömde följa ett steg i BIOS (Man skulle loada default settings) och jag gick direkt till datorn, men det fungerade inte. Jag fick "GRUB Error 22" typ, och kan inte göra någonting alls. Jag som aldrig rört bios innan kunde iallafall pilla mig framåt och hittade en annan disk, som jag kunde komma åt. Genom en annan drive är jag inne i Windows nu. Så varje gång jag startar min dator kommer den till ERROR 22 GRUB, nu måste jag använda Boot Menu. I boot menu finns det 2st: SATA:PMHD~ och SATA:SM-SAMSUNG, det är Samsung som fungerar.

Hur kan jag fixa den här errorn? Jobbigt och spamma F11 varje gång jag startar datorn (njaa)!

Passar även på att fråga det där kring RAM, är det BIOS som är problemet månntro? Det är 64bit och den är inte begränsad i msconfig.

BIOS filen laddade jag ner från http://www.asrock.com/mb/Intel/P5B-DE/?cat=Download&os=BIOS 1.3 WIndows

Tack på förhand, förlåt om det är lite luddigt!

Av Likabawz

Behövs ljudkort?

Jag köpte Creative Aurvana Live för några månader sen för cirka 500kr och är mycket nöjd över köpet. Eftersom jag inte är någon ljudfantast så vet jag inte hur mycket ett ljudkort förbättrar ljudet för ett par hörlurar som kostar 500kr det låter väl bra just nu, men jag gillar helt enkelt förbättringar!

Är det värt att spendera 500kr för ett ljudkort istället för mitt inbyggda? Kommer man höra en skillnad? Om det nu skulle vara värt kan ni gärna länka helst externa ljudkort för ca 500!

En till fråga, hur är CAL gentemot till t.ex. dt770, av ren nyfikenhet?

Av Likabawz
Skrivet av Svbg:

Jag har haft den vanliga versionen av SteelSeries 5H och tycker inte att den var någon höjdare. Väldigt platt ljud.

Ok, får bli extern mic + CAL

Av Likabawz
Skrivet av Wh1sp:

CAL! lurarna kräver nog inte externt ljudkort. Hur dom funkar i spel, tja, varför skulle dom inte fungera? De har rätt hyffsad soundstage vilket är bra i spel (förmågan att höra från vilken riktning ljuden kommer i från).

Tack så mycket, blir nog den då!
En fråga dock (inb4 steelseries är skit osv)
Detta headset: http://www.proshop.se/Horlurar-Headset/SteelSeries-5H-v2-USB-...
inbyggt ljudkort, mikrofon och gjort för gaming men vilka skulle vara bättre i musik/gaming? Nästan samma prisklass med

Skrivet av m1n1h0p:

Det är dumt att lägga 500kr på hörlurar och 500kr på ljudkort, de 500kr på ljudkortet kommer knappt förändra ljudet alls, bättre att köpa ett headset för 800-1000kr isåfall!

jaså! blir nog endast CAL lurarna då

Av Likabawz

Verkar nog bli Creative Aurvana Live då, ska man också köpa ett externt ljudkort då?

och hur kommer dom funka i spel så som CS?

Av Likabawz

Hörlurar 500~kr

Tjena!

Det är dags för att köpa nya hörlurar som ska hålla och inte vara överprisade, men är inte säker vilka jag ska köpa. Min budget ligger på ca 500kr och ska användas till främst musik men spel då och då.

Jag har funderat på denna:
http://cdon.se/hemelektronik/shure_srh240-14250019

för att sedan köpa detta ljudkort:
http://cdon.se/hemelektronik/creative_sound_blaster_x-fi_surr...

Vad tycks? Finns det bättre i den budgeten?

Av Likabawz

Ange:
* Användningsområden = FPS-spel & FIFA
* Önskad storlek = minst 22"
* Din budget = 2,500

Särskilda önskemål (om du har några sådana)
* Önskad upplösning = 1920x1080
* Önskat format = 16:9
* Önskad Panel =
* Önskad skärmyta =
* Önskad Hz = 120
* Butik = Svensk iallafall
* Märke = spelar ingen roll

Av Likabawz

120hz med 560ti

Tja!

Har kört min 60hz G2200HD i några år nu och har lust att prova på ny skärm, läst att 120hz är mycket bättre.
Jag kör spel som CS 1.6, BF3 och Skyrim.
Jag har dock bara ett 560ti grafikkort och får ut runt 50fps @BF3, jag undrar då ifall det är värt att köpa 120hz skärm? (BenQ XL2410T).

Kommer jag känna stor skillnad? Om inte, vilken skärm ska jag köpa annars?

Tack på förhand

Av Likabawz

Call of Duty 4 köpa

Hej!

Undrar vart man kan köpa CoD4 så billigt som möjlligt till PC?
Kan vara sidor som ger ut CD key, men finns det billigt med CD skiva funkar det också

tack på förhand!