Inlägg

Inlägg som danskjefel har skrivit i forumet
Av danskjefel

Min polare har precis köpt ett Oculus Quest 2 och får det idag. Har ni några bra tips på spel man kan spela tillsammans? Jag fick mitt i förra veckan så är fortfarande väldigt grön på det hela!

Av danskjefel
Skrivet av MrBoXon:

Själv prutade jag ner mitt till 3690 vid beställning från Inet. 😁

Men ett presentkort på 300:- är väll ok, dem har väll ingen prisgaranti egentligen vad jag vet?

Tog en annan väg till kundtjänst och fick svaret att de naturligtvis hjälper mig med återbetalningen av mellanskillnaden. Så slutet gott, allting gott

Av danskjefel
Skrivet av p3pp3r:

Jag har en röd prick uppe till höger i synfältet på min Quest 2, kan det vara en död pixel? Den är ständigt i ofokus och stör därför inte jättemycket, kanske därför jag inte tagit upp detta förut... Någon mer som sett nåt liknande?

Antagligen castar du det du ser till någon annan enhet, eller spelar in. Då dyker den upp!

Av danskjefel

Har man nyligen köpt sitt Oculus Quest 2 från Inet så betalade man mest troligt 3990kr (som jag gjorde). Nu har de sänkt priset till 3690kr varför jag kontaktade deras kundtjänst. De kunde inte erbjuda att återbetala de 300kr som var mellanskillnaden utan man fick i så fall returnera produkten och beställa på nytt.

Märkligt förfarande tycker jag då returhanteringen och arbetskostnaden borde överstiga 300kr. Ett presentkort på mellanskillnaden var det som erbjöds om man inte ville returnera hela ordern. Tips till de som befinner sig i samma sits som jag.

Av danskjefel
Skrivet av Halldin:

Intressant att höra att du kan köra upp till 150 Mbps på den routern dock. Vilken inställning kör du på om du nu har stuttering vid 150?

Gällande Alyx så skalar spelet automatiskt grafiken efter prestanda som jag förstår det så det kanske är därför du inte märker något.

Inställning i HL:A? Tror jag körde på High Fidelity, inte pillat på de avancerade inställningarna. Sänkte till Medium och fick väl en liten förbättring. Har inte spelat så mycket, får prova mer i helgen.

Jag blev också förvånad att jag kunde välja 150Mbps, men jag ser ingen skillnad på 150 och 90.. Bara högre latens på 150.

Av danskjefel
Skrivet av Halldin:

Har precis fått fiber indraget med uttag nära datorn, så testat en del med den inkluderade routern (Technicolor 799vac Xtream, verkar vara standard hos flera operatörer).

Trots att den inte har externa antenner så kommer jag upp i drygt 90 Mbps. När det var andra enheter på 5Ghz fick jag horribel stuttering regelbundet, nu när de andra enheterna är förpassade till 2.4GHz är det helt stabilt. Jag kan utan större svårigheter se kompression i The Talos Principle och det är inte riktigt i klass med sladden (som också har en del kompression), men det är tillräckligt nära för att jag ska föredra det framför kablat.

Hade varit intressant att se 150 Mbps in action men skulle tro att det är good enough för alla utom de kräsnaste.

EDIT: Såg nu att detta var en tråd för Quest 1. Jag har Quest 2. My bad!

Jag har samma setup (nätverksmässigt) och kan välja 150 Mbps i VD. Upplevelsen kan väl sammanfattas i mer stuttering och knappt märkbar detaljskillnad i Half-Life: Alyx. Jag ser faktiskt knappt någon skillnad på Low Fidelity och High Fidelity i det spelet. Men det är också det enda spelet jag kört via SteamVR och VD.

Av danskjefel

@Pannkakskungen: Tror inte det finns något riktigt program som transkriberar ÅT dig utan du får nog nöja dig med hjälpmedel.

När jag skrev min uppsats använde vi iPhone för att spela in (medföljande applikation, röstmemo eller vad det hette) samt https://otranscribe.com/ för att transkribera intervjuerna. Det är tidskrävande men det är nog den väg du får ta.

Lycka till med examensarbetet!

Av danskjefel
Skrivet av forzzell:

hmm.. jag ligger mellan 52-75 fps när jag kör(har hänt att jag legat på 30). Är ganska långsamt spel och märks inte heller riktigt när man har Gsync aktiverat när man går in i närkamperna då rörelserna snabbt är över.

Jag kör på de högsta inställningarna.

specs:
i7-2600K 4,4Ghz
Gtx970 SLI
16gb ram

Så känns ju konstigt att du har det sämre än mig? För mig funkar det ju ändå ganska utmärkt när jag kör.

Jo, det är väl lite det jag menar med att det flyter på dåligt och är dåligt optimerat!

Av danskjefel
Skrivet av forzzell:

Köpte Early Access bara för att denna gång.

Men måste säga att jag faktiskt är grymt imponerad ändå för hur bra spelet flyter på. Har inte stött på så många buggar värda att nämna. Enda är väl ändå ljudlokaliseringen av monster, låter ibland som de är jätte nära en ibland men finns ingen i närheten.

Det mest störande med spelet just nu är att utvecklarna spärrat antalet users till deras servers så att de inte blir för överbelastade vilket gör att man inte alltid kan komma in.
Det är också lite väl långa loadtimes innan rundor sätts igång.

Utöver detta anser jag att det spelet fungerat bättre än vad många andra storreleaser gjort(Assassins creed och Battlefield, uhm...).

Vad har du för specs? Jag kör med specsen i min signatur och jag hamnar stundvis under 50 fps och sällan över 70 när jag kör på high/ultra (vet ej vilka alternativ som finns, den var inställd på högsta iallfall). Det skulle jag inte kalla välflytande..

Av danskjefel
Skrivet av Pulchi:

@danskjefel:

Jodå, det kan den göra. Men den gör det genom att dra en vcore på strax över 1.4v. Riktigt så högt vill jag inte gå, för temperaturerna börjar rusa iväg

Låter himla märkligt.. Jag kör min på stock clock nu med 1.15v! Temps aldrig över 60-65.

Av danskjefel

Jag kör också en 8600K, oklockad just nu. Jag kunde få min till 4.6 stabilt med 1.2Vcore, så något verkar lite knasigt hos dig..

Processorn ska ju kunna boosta upp till 4.3ghz själv, gör den inte det menar du?

Av danskjefel
Skrivet av xpeciel:

Pwm mode är när fläkten/fläktar får pulserande signal dvs fläkten körs inte konstant i 12V. DC mode körs fläkten @12v oberoende varvtal så fick jag det förklarad.. om ngn annan kan mer inom området får dem gärna skriva/rätta mig.

*Uppdatering temperaturen i datorn har blivit några grader lägre 53-58c i PUBG.
verkar som att pastan i Pure Rock blir bättre efter en vecka "inkörd".. upplever du samma?

Mvh

Där ser man!

Jag har Arctic Silver-pasta så kan tyvärr inte uttala mig om det

Av danskjefel
Skrivet av xpeciel:

i5 8600K samt Pure Rock

Fractal Design Define C har 2 fläktar fram och 1 bak..
idle 27-31c
pubg som max 55-63c
kör turbo 4.3Ghz på alla 6kärnor..

Kan få ner tempen ännu mer då pwm mode är inställd endast på 63% vid 65c

Liknar mina temps då! Mina går inte över 64 grader längre efter jag ställt ner VClocken.

PWM vet jag inte riktigt vad det är, lust att utveckla?

Tack för svar!

Av danskjefel

Har också ett MSI GTX 1080 Gaming X och det idlar 50 grader!

Av danskjefel
Skrivet av ThAnOs:

4.3 ghz är med 1 kärna belastad. 4.1 ghz med alla kärnor. Testa höj multipel till 43 o sync all cores om du vill ha 4.3 ghz på alla. Det är nog inga problem med den vcore du ställt in.

Provar detta nu, sänkte även VCore till 1.15v.

Återkommer!

Vill bara säga att jag är väldigt tacksam för alla svar - det uppskattas!

EDIT: Ett game PUBG senare och tempen stannar på 63 som max. Är detta lugnt eller bör jag åtgärda något?

Av danskjefel
Skrivet av danskjefel:

Väldigt ny på att pilla i bios med Vcore osv men satte det som heter VCore voltage till 1.175 nu. Den stod på auto innan. Satte igång manual och ändrade. Återkommer strax!

Skrivet av morotis:

Frontfläkten kommer inte påverka så mycket. Vcore borde ändra det

Har nu spelat ett game PUBG med VCore på 1.175. Temp stannade nu som högst på 65 grader enligt Core Temp 1.11. Dock vägrade processorn gå över 4.2GHz? Ska jag höja VCore för att få ut 4.3GHz som den skall kunna ge?

Av danskjefel
Skrivet av Fortitude:

Sänk Vcore, den ligger på 1.29 och 1.328 som max vad jag såg på bilden. Sänk till 1.15V - 1.20V

Väldigt ny på att pilla i bios med Vcore osv men satte det som heter VCore voltage till 1.175 nu. Den stod på auto innan. Satte igång manual och ändrade. Återkommer strax!

Av danskjefel
Skrivet av Fredrikforfan:

Hej,

Du har listat spec på datorn men det viktigaste är att du får ut den varma luften som avges ur chassit och samtidigt sprider det inuti ditt chassi. som vissar föreslagit skulle jag kolla att du har moterat kylare korrekt och att pastan ligger tunt och jämt utsmetad. Annars se över hur luften flödar i ditt chassi.

Lycka till !

Tack för bra svar!

Min frontfläkt som sög in luft i chassit gick sönder vid montering och en ny är påväg. Kan det vara det som gör att tempen sticker iväg upp mot 70c tror du?

Av danskjefel
Skrivet av Nikoam:

Sitter på exakt samma processor och kylare och ligger själv på cirka 50 grader efter 15-20min stresstest. Kör du med kylpastan som satt på kylaren eller har du kört dit egen?
Kör med arctic cooling och den har levt upp till mina förväntningar med råge hittills.

Jag kör med Arctic Silver 5-pasta..

Av danskjefel
Skrivet av morotis:

Har du på någon boost funktion i bios?

Skrivet av MinscS2:

Kolla så att Asus Multicore Enhancement är avstängt, och kolla hur mycket volt din cpu matas med.

Min i7-8700k fick 1,33V i stock vilket var galet högt. 1,15V räcker.

Bifogar en bild på temps nu efter 15 min spelande

https://imgur.com/a/ppT4L