Inlägg

Inlägg som Arazand har skrivit i forumet
Av Arazand

Man betalar mycket för snygg design. Om man bara vill ha en funktion kommer man billigt undan (och vissa vill gärna bara ha en vitlåda som inte syns också så klart)

Men vill man ha något som syns och ser bra ut så kommer det alltid ha en högre prislapp

Alltid gillat deras design, men inte deras prislapp

På tal om prislapp och dansk design. Vill man ha audiofil saker med lite mer aggressiv design så finns ju Gryphon Audio istället.

Av Arazand

Nja. Hur ska man formulera detta...

Jag tycker inte om reklam, det gör nog väldigt få. Men vad reklam gör är att det kan inspirera och ge idéer. Det är sällan som jag ser en reklam och tänker sådana ska jag ha! (Sen att detta sker undermedvetet hos en överväldiga majoriteten är annan diskussion i psykologi)

Vad reklam gör när man aktivt ser den är att den fungerar som inspiration, någon arla reklam på bussen när man har tråkigt som berättar om att man kan använda deras ost att göra en lasagne eller något sådant, så går man till affären köper skånemajeriet och gör lasagne. För det var inte produkten ifrån märket som intresserade dig, det var vad den kunde användas till.

Samma sak med teknik prylar, kolla de här hörlurarna ramlar inte ut när du är ute och tränar, man letar efter produkt som gör saken bättre för du behöver ju hörlurar som inte ramla ut när du träna. Osv osv.

Av Arazand

Microsoft gillar att skapa e-waste...

Av Arazand

1'a plats: Hörlurar med extern hörlursförstärkare
2'a plats: Tangentbord
3'e plats: Stol

Av Arazand

Inget speciellt och inga moddar.
Bord: Iqunix F97
Switchar: Cherry Bruna
Caps: Tai-hao Smoky Quartz, ABS Double-shot

Funderar på att byta switchar så småningom och stumma up chassit lite mer. Försöka fixa stablizers.

Av Arazand

Vi har ännu tur med våra arbetsplatser med 160cm breda och 80cm djupa bord med hurts och skåp för varje person som går att låsa.

Så allt som inte används ofta eller just nu ligger i hurtsen eller i skåpet.

Vi har kabel rännor och annat kabel hantering på bordets undersida med strömkontakter direkt i bordet.

Om de introducerar flexibla arbetsytor så blir det nog krig, vi har varit bortskämda med egen yta för länge... XD

Av Arazand
Skrivet av Mahkizmo:

Har inte sett serien ännu då jag inte prenumererar på den streamingtjänsten ännu.

Men bara lite off-topic.

Jag som inte spelat Fallout sedan Fallout 2, är det något jag missat eller måste spela innan jag börjar kolla på serien?

Nej, du behöver inte spelat något av spelen för att titta på serien eller spela de andra spelen. En Fallout tradition är att samtliga är fristående men bara själva världen som koppling mellan dem.

Serien tar inte upp något som kräver förkunskap utan berättas ifrån tre perspektiv som presenterar alla aspekter utav settingen på ett väldigt bra sätt.

Av Arazand

Jag gillade den!
Ifrån små detaljer som att Scribes hade Fo1 och 2 10mm pistolen. Men senare döck Fo4 pistolen upp.

Kändes som samtliga karaktär hade valt bloody mess som en perk för det är fantastiskt köttig när de var i närheten.

När jag tittar på öron med kontroversen och sista bilden i serien så känner jag inte någon oro. Rent tekniskt så kan man få in dessa incidenterna i tidslinjen utan att det påverkar xyz. Heck det står prydwyn på luftskeppet så både NV och Fo4 har nog fått några av sina endings non-canonized.

Av Arazand

Du klarade quizet på 2 minuter 17 sekunder.

Vet inte hur jag missade på HL2 frågan... vilken brain fart...

Av Arazand

32:9 gang rise up(?)
Eller inte hehe

Jag kör 5120×1440 pixlar när jag kan annars blir det windowed

Av Arazand

Discord decentralized hade varit något. Alltså låt mig köra min server på min hårdvara med er klient. Hade varit nice. Strypt ner driftkostnader och jag hade varit villig att betala en licens eller årsavgift om jag vill ha rullande uppdateringar. Men den modellen är väl stortsätt död tyvärr.

Av Arazand

Jobbtelefonen stannar på jobbet efter arbetsdagen slut.
Tar bara hem telefonen om jag ska jobba hemifrån eller liknande. Men sällan som jag får samtal oftast är det ju chat eller mail istället.

Av Arazand
Skrivet av mistahh:

De frågade säkert en AI ifall uppsatserna var skrivna av en AI.

Oftast kollar de referens listan och finner ingen som helst koppling mellan det som skrivs i uppsatsen och det som skrivs i den så kallade referensen. Chatgpt har ganska svårt för att göra så specifika kopplingar. Skolor kom alltså be om väldigt specifika referenser. T.ex sätta krav på att följa Harvard standard för referens med sid eller stycke nummer osv.

Sådana detaljkopplingar faller ai på rätt så hårt.

Av Arazand
Skrivet av serafim:

Ingen färsk frukt och annat? Låter lite enahanda med ett pulver man blandar ut med vatten, samma föda dag ut och dag in...

De kan också få det ibland men som basföda är det inge bra för de kan få svamp som växer på tandkött osv. Det ger vi bara som snack oftast lite mossad mango eller banan. Sen så har ren frukt för lite kalcium, iom att reptiler har svårt för att bryta ner saker och få ut kalcium ur olika saker måste detta oftast ges som supplement. Levande insekter kan de också få som stimulans och snacks. Mjölmask, syrsor, dubia kackerlacka, zoophobas osv.

Av Arazand
Skrivet av serafim:

Har inga men dina gör att man blir sugen. Inte svåra att hålla? Kan du ens åka bort t.ex. på semester i 5 veckor? Tack för bilderna.

De vill gärna ha mat var tredje dag, men matningen är enkel för det är ett pulver med frukt och insektsmjöl man blandar med vatten som de äter som basföda. Sen vill de ha vatten men detta kan automatiseras om så önskas, finns lite olika produkter man kan köpa eller så kan man lösa det med lite DIY.

Av Arazand
Skrivet av serafim:

Ser man djuren på bilderna? Har nog spenderat en timme på att hitta dem i dina bilder men förgäves. Är de så bra på att smälta in i sin omgivning? Finns de där kanske du kan ringa in dem så man kan skönja dem, i nya bilder då.

Haha, tänkte inte på att det. De syns nog inte och syns de är det nog bara en svans som stick ut någonstans. Daggecko'na är så skygga och ögonfransgecko är nattaktiv.

Neon daggecko. De blir drygt 12 cm nos till svanstip de är svåra att se även på en bra dag. Har video övervakning så kan se vad de gör när man inte är i rummet.

Ögonfransgeckon. Är drygt 25 cm nu.

Skrivet av Xougar:

Håller verkligen med, farligt kul att fixa med terrarier och sånt. Det blir så levande hemma då. Är uppe i närmare 38 djur nu.

Ja, jag har 5 nu. Råder plats brist. Men vill ha pilgift så småningom.

Du får visa dina egna!

Av Arazand
Skrivet av Enviro:

Skitsnyggt ju! Riktigt sugen på att göra något liknande.

Tack tack!
Det är farligt enkelt att börja med terrarier och reptiler. :'D

Av Arazand

Har några terrarier som jag gjorde bakgrund och planterat osv själv. Här är de jag gillar mest själv.

Phelsuma Klemmeri, Neon-huvud dag gecko.

Phelsuma Klemmeri, Neon-huvud dag gecko.

Correlophus ciliatus, Ögonfrans gecko.

Har varit jätte sugen på att göra ett akvarie. Kanske till och med saltvatten med koraller. Men börjar nog med sötvatten och aquascaping.

Av Arazand

Tror inte ja har någon unik eller sällsynt teknik pryl.

Samlar figurer:
LM7, Lavender Quartz: Lana Torabishi. Tillverkare: Trikt

Neco, Heavily Armed High School Girls, Roku. Tillverkare: MagicMould

Av Arazand

Kommer generativ AI kunna generera spel i realtid en dag? Ja
Kan det göra det om tio år? Ja
Kan det göra det nu? Ja, i text form
Kommer det ersätta människo tillverkade spel? Inte troligt.

Verkar ju som på GOG osv så är majoriteten utav de som köper äldre spel 2005 och äldre faktiskt är i åldrarna 20-25. Även i yngre åldersgrupper är fler intresserade utav äldre spel otroligt nog. Killen som inte får handla på system är mer sannolik att köpa Heroes of might and magic 3 än du som är 30+.

Jag tror helt enkelt inte att AI kommer ersätta detta. Det kommer ta jobb, orsaka personlig finansiell skada och störa pch göra förändring inom trippel A industrin. Men inte ersätta saker skapat för hand på mindre och även ibland större skalor.