Inlägg

Inlägg som Signature har skrivit i forumet
Av Signature

Tips på roligt projekt?

Av Signature

@Karlsson89: Har tyvärr ingen svart spacebar annars hade jag kunnat skicka en

Av Signature
Skrivet av Karlsson89:

Någon som vet vart man kan få tag på en mellanslagstangent som passar steelseries 6gv2 utan att behöva punga upp för kung och fosterland?

Har letat till och från i cirka två år men den här tråden verkar lovande. Ska försöka gå igenom alla länkar i OP

Ser ut att vara en 6.25u men behöver kan vara så att den är fäst annorlunda än andra spacebars.

Av Signature

@Tonajan: Aboslut bra om det är det du vill ha

Av Signature
Skrivet av KniFF:

Ingen här som vill sälja en Clack Skull? Haft Lite brocaps och annat som jag gjort mig av med.. Vill som bara ha en CC.

Beror på vad du vill ha och vad du bjuder

Av Signature

@anon257891: Skulle nog inte rekommendera scissor-switches som det första man skaffar, finns inget som passar ihop med det och de är allmänt osköna, men smaken är som baken

Av Signature

@marcusjj: Du kan byta allt som inte är enter vänstershift + <> tangenten, tror det kan vara problem det den knappen över den amerikanska entern.

Av Signature
Av Signature

@THB: Har bara hört bra saker om Varmilo som tillverkare, har dock själv aldrig haft ett t-bord från de. Om det är själva vit-rosa designen som du är ute efter är nog Varmilot enda alternativet.

Av Signature
Skrivet av careface:

Nu har jag haft mitt White Fox i över ett år och jag gillar fortfarande inte layouten jämfört med mitt HHKB. Trots att det är programmerat till att ha samma layout.. Det är svårt att sätta fingret på vad det är jag ogillar, om det är brytarna, extra knapparna till höger om "FN" (pil upp i standardlayouten) eller capsen (SA Penumbra).

Nåja, det är ganska fint på bild i alla fall.

https://i.imgur.com/03uwZ7c.jpg
https://i.imgur.com/l8Rvpe9.jpg

Det där är ju goals. Månne man fråga vad det är för skrivbord?

Av Signature
Skrivet av Khers:

Knappast ett tangentbord, men det kan komma att bli:
http://i.imgur.com/vz7lmbT.jpg

Nixdorf?

Av Signature
Skrivet av rhyme:

Hej!

Lyckades med konsten att hälla en stor mugg kaffe över mitt gamla qpad mk 85 så nu är det tyvärr dags för ett nytt, är det någon större skillnad på dessa förutom storleken?

https://www.komplett.se/product/857529/datorutrustning/mustan...

https://www.komplett.se/product/768799/datorutrustning/mustan...

Nej det borde inte vara någon markant skillnad på tangentborden i känsla. Har hört bra omdömen från båda så du blir förhoppningsvis nöjd vilket du än väljer!

Av Signature

@SYRE: Finns tyvärr inget "enkelt" sätt att öppna de som med Mx brytare. Man får lyfta upp en fästpunkt i taget (jobbigt)

Av Signature
Skrivet av HolyFather:

Humm, just det. Vilka mekaniska switchtyper kan man smörja utan att löda? SKA man smörja och varför? Mekaniska har 99 problems men kärva ain't one. Eller så

Vilket smörjmedel i så fall?

Alla tangentbord som inte har en platta mellan kretskortet och brytarna kan man öppna utan att behöva löda. Plattan består ofta av metall och nästan 99% av alla gaming mekaniska som görs har en platta mellan kretskortet och brytarna s.k. plate-mounted. Detta för att göra tangentbordet mer stabilt. Jag har en guide i tangentbordsguiden på hur man löder bort switchar. Smörjmedel beror på vilken typ av brytare. Tjockare smörj för brytare med taktil känsla och tunnare för linjära brytare. Jag brukar rekommendera "GHs lube kit" som går att köpa ifrån ctralt.io köp den tjocka varianten för ML brytare.

Varför skall man då smörja ML brytare? Mekanismen som rör sig i en brytare har ett antal friktionsställen. Dessa friktioner blir mer påtagliga med ML brytare då den har en annorlunda form på mekanismen än MX brytare. Att ML-brytaren har en annan form gör också det svårt att få tag på keycaps till ett ML-tangentbord.

Av Signature
Skrivet av hugokinner:

Tack!
Undrade här hur man skulle förklara för tjejen att köpa ett tangenbord för 2k!
Nu köpte jag istället 7st bara för att det är billigt och kan ges bort som julklapp

/hugo

Tänk på att det är näst intill ett måste att smörja ML brytare för att göra de lika sköna som MX brytare. Detta är dock enkelt då man kan öppna switchen utan att behöva löda bort den!

Av Signature
Skrivet av Khers:

Senaste bygget: plastic fantastic TMK Alps64:
http://i.imgur.com/L37sEoI.jpg
Rengjorda och smorda Alps SKCM Cream från ett AEK2 monterade i en platta i svart akrylplast och ett chassi från TEX i genomskinlig akrylplast. Hattarna i finfin PBT kommer från samma AEK2 som brytarna.

Ser ju helt undebart ut <3

Av Signature
Skrivet av Khers:

@snitten: Synnerligen tråkigt. GMK var obevekliga på sin 250 MOQ innan de gick till 150, så sannolikheten att de skulle gå med på en lägre MOQ är i bästa fall infinitesimal. Vad värre är, @huttala sålde sitt MX 5k när jag fortfarande trodde det fanns en chans att mitt HADd-on-infall skulle lyckas, så mina lekpengar låg bundna. Surt. Men @Leedogustav är nog glad :D.

Skickades från m.sweclockers.com

Hehe

http://i.imgur.com/qlYsGyM.jpg

Av Signature
Skrivet av Cindori:

Byggde mig ett nytt tangentbord för ett tag sen:

http://i.imgur.com/H0n6Fhz.jpg

http://i.imgur.com/E3fq9Rp.jpg

http://i.imgur.com/Qo57OZL.jpg

http://i.imgur.com/tX1WLnv.jpg

http://i.imgur.com/kbI57qL.jpg

Mer bilder här: http://imgur.com/a/qTmuO

B.face X2 PCb - $112
Hammer Replica Case - $146
Zealio LEDs and clear tops -$64
Gateron Ghost White - $60
Plate from SentrantPC - $41
Gateron Brown from Amazon - $51
Clear O-Rings - $4
Total $478

Var ditt KBT Race som fick mig att börja med tangentbord <3

Av Signature

@SYRE:

Ett tips är att hetta upp båda lödpunkterna hos leden och sedan antingen trycka på metallbenen eller dra den utåt, så slipper du löda loss den.

Av Signature
Skrivet av Khers:

@Leedogustav: Tack för support!

Dessvärre kan jag bara nicka och hålla med din analys. 50 hade nog inte varit några större problem, men 150 är sjukt svårt. Frågan är om det är värt att fråga GMK om de möjligtvis skulle vara villiga att producera något sånt här litet nischprojekt i en mindre kvantitet (naturligtvis till en högre kostnad), för att stödja tangentbordsentusiaster med modersmål ≠ Engelska.

Ja jag tror att det skulle gå lättare om du samlade alla layouter som inte är ANSI i ett pack och sen fick folk köpa hela packet. På så sätt uppnår du MOQ men folk som inte vill ha portugisiska t.ex. kan sälja det vidare sen! GMK är stenhårda med sina MOQs också