Inlägg

Inlägg som Signature har skrivit i forumet
Av Signature
Skrivet av Eph:

Hur är det att använda ett tangentbord utan de nordiska tangenterna och andra keys som har andra former? Undrar då det finns snyggare tangentbord som inte är nordiska.

Skrivet av Mix0r:

Undrar som ovan - står mellan ett IKBC MF108 som endast finns i ANSI vs Ducky One RGB som finns hos MaxFPS.

Läst runt lite och tydligen är det bara att mappa om knapparna och fiffla med inställningar så ska det gå, finns det något annat att tänka på förutom att "<>" bredvid Z fattas? Undrar även hur smidigt ni tycker det är med att använda AutoHotKey? Använder just nu ett Steelseries tangentbord där färg och makro inställningar är extremt smidigt med ett brett urval av funktioner

Jag tycker inte att jag saknar något förutom"<>" som Mix0r sa men som sagt, det är ju lätt fixat med ett script. Har inte kodat supermycket men tecken tangenterna stämmer inte, då nästan alla specialtecken ligger på andra ställen i iso layouten, men om man kan skriva utan att titta på tangentbordet är det lungt.

Av Signature
Av Signature
Skrivet av huttala:

Alltså att alla brytare inte klickar i samma ton som varandra.

Tangentbord som instrument?

Av Signature

Bra info! Jag lyssnar mycket på jazz, funk o dyl. så kanske är bra om högtalaren är så neutral som möjligt, och sen får man fixa egna justeringar innan ljudet kommer till högtalarna? Skall kika på era förslag!

Av Signature

Högtalare ~4k budget

Har tänkt investera i en mindre högtalaranläggning, vill ha de vid datorn men komma bort ifrån datorljudsystemen, då de gärna får vara lite mer flexibla.

Har kollat på t.ex. ruark mr1 mk2 men tycker inte att det finns tillräckligt med recensioner. Vad skulle ni satsat på?

Av Signature
Skrivet av Näbbdjuret:

Min favorittant vill ha ett tangentbord som är tyst, nordisk layout samt stor Enter tangent. Numpad är inte alls nödvändigt. Ducky har ett som ser väldigt rätt ut:
https://www.maxgaming.se/gaming-tangentbord/one-tkl-rgb-mx-br...

Antar att tant behöver ut i butik för att testa, men kan någon av er proffs tipsa om specifika märken, modeller, brytare osv att kolla närmare på?

Helst skall det kosta under fyrsiffrigt, men kvalitet kan ju kosta mer.
Tack för hjälpen!

Hänvisar dig hit istället.

Är bakgrundsbelysning något som är viktigt? Viktigt som du säger att vara ute o känna på brytare och kan nog avråda dig från mx-blue om du vill att det ska vara tyst.

Här är ett (vad jag har för mig) bra bakgrundsbelyst under tusenlappen: https://www.maxgaming.se/gaming-tangentbord/k63-gaming-red-le...

Om du inte måste ha bakgrundsbelysning så är det här tangentbordet väldigt tyst, men har numpad: https://www.maxgaming.se/gaming-tangentbord/nordic-quiet-pro-...

Många av oss här brukar rekommendera märket varmilo för de har riktigt bra kvalité men då går prislappen upp lite också. Kan dock vara en värd investering då det som sagt ändå är en investering.

Ducky gör imo riktigt bra tangentbord också med bakgrundsbelysning men priserna kanske är lite i överkant!

Bara att gå ut o känna på lite switchar så har du bättre koll

Av Signature
Skrivet av lingvistik:

Genomskinliga PBT ISO keycaps, totalt omöjligt att hitta verkar det som. Förslag skulle uppskattas.

Här kanske: https://www.aliexpress.com/item/Word-Transparent-Keycap-Set-D...

Av Signature
Skrivet av moonblase:

Dx har ju iallafall möjlighet att jusera sig på många sätt iallafall jämfört med t.ex. markus som rekommenderas väldigt ofta. En ryggkudde hälften så tjock på DX samtidigt och möjlighet att ändra bredden på armstöden hade varit underbart

Tror markus rekommenderas ofta för att det är en bra stol för pengarna. Är det en bra gamingstol? Upp till var och en. Men den fungerar utmärkt som kontorsstol och skulle kunna liknas vid en budget kinnarps. Sen är smaken som baken (hehe) finns ingen ultimat stol så om man har möjlighet skall man alltid testa!

Av Signature
Skrivet av Nivity:

Jag förstår inte hypen med Kinnarps. Hade en 8000 tidigare, en 6000 nu (bara står här typ), inte alls sköna att sitta i någon av dom.
Sen sitter jag inte rakt upp och ner heller så kanske därför sådana stolar är skräp för mig.
Sitta med fötterna i marken, 90 graders vinkel på benen, rakt i ryggen med ryggstöd etc. Sitter folk så?

Jag har ex fötterna på en pall vilandes, sitter ofta med ena underbenet under andra låret osv.

Sen är DX racer inte sköna för mig heller just pga vingarna på sätet då jag inte kan sitta som jag gör med dom där.

Skulle nog säga att skillnaden mellan en "gamingstol" och en kontorsstol är att kontorsstolen är framtagen för att folk ska kunna sitta i de 8h om dagen och 340 dagar om året, medan en DX racer ska vara snygg och skön i medellånga gamingtillfällen. Så om man sitter mycket vid datorn så har ändå kinnarps inte bara komfort i stunden i tanken, utan kanske en lite över medelkomfort. Det resulterar inte i bra ergonomi vid långa tillfällen, men kanske inte behövs om man inte gamear superduper mycket.

Se bara till när ni köper stol att sittkudden inte är tokmjuk, den blir nedsutten snabbt och då sitter man rätt på spånskivan...

Av Signature
Skrivet av dorf_se:

Tja, eftersom de levererades med "röda" fjädrar så var det ju nödvändigt. Vet inte om det "smörjer" mer ju tyngre det blir.

Tror du kommenterade i fel tråd, men då är jag med! Är inte så van att se gråa brytare överhuvudtaget

Av Signature
Skrivet av dorf_se:

Dagen övning var att smörja alla brytare samt att montera en 100g fjäder på space. Sagt och gjort.

https://i.imgur.com/dkXpbuX.jpg

Det blev verkligen stor skillnad på att smörja dem och jag skulle nog påstå att det är nödvändigt.

Håller helt med! Är det mer skillnad med smörjning ju tyngre fjäder det är måntro?

Av Signature
Skrivet av Khers:

Fast med den logiken skulle ju Matias vara lika billiga som Kailh då de stulit designen av Alps och tillverkar sina brytare i Kina.

Absolut, kanske är lite skadad av att han började på GH.

Av Signature

Mathias switchar har jag haft väldigt gott om! Det klart att. Kalih är billigare då de är tillverkade i Kina och har snott cherrys design men om du vill testa nåt nytt skulle jag nog kört på Mathias. Ett annat plus är att Mathias behåller mestadels av sitt andrahandsvärde

Av Signature

Som svar på dina frågor.
1. Jag vet att folks trådlöst ibland har slagits ut av aluminiumchassit så jag skulle nog inte rekommendera detta.
2. Försök göra din design så CNC snål som möjligt. Det är säkert möjligt att genomföra alla dina tankar men eftersom det är ditt första t-bord skulle nog jag göra det så simpelt som möjligt.
3. Ja! Det kommer det definitivt bli

Av Signature
Skrivet av sleepyoh:

Jag gick och införskaffade mig ett mekaniskt tangentbord med röda cherry switchar för en månad sedan, och det flyter ju på fint. Men det är inte förrens jag satte mig vid andra datorn och skrev på mitt äldre tangentbord hur jobbigt det kändes, satan så tröga tangenterna kändes, var jobbigt för fingrarna.

2 problem nu dock: 1: Alldeles för lång 'key-travel', knapparna aktiveras ju långt innan botten, men eftersom dom är så lätta trycker jag alltid ner dom hela vägen, vissa verkar ha satt 1 eller 2 oringar på botten av knapparna för att minska både detta och ljud. Känns inte det svampigt?

Fråga 2: Går det att köpa blåa switchar och rakt av byta dessa? Ingenting att tänka på eller är det bara att köra på?

Funderar på att antingen köpa blåa så man får lite feedback och inte behöver trycka ner dom, men misstänker att man kanske ändå inte blir 100% nöjd, känns som att man måste vara försiktig med fingrarna för dom kommer man säkert bottna ur där med. Så... Är o-ringar rätt väg att gå? Eller är blåa switchar Med o-ringar den bästa vägen? Samt, finns det svenska leverantörer? Beställer helst inom landet med en återförsäljare som accepterar fakturering.

Corsair k63 http://www.corsair.com/en-eu/k63-compact-mechanical-gaming-ke...
är det som införskaffades

Skulle inte rekommendera att byta till blåa, själv. Eftersom det har leds så kommer det ta sjukt lång tid att bara byta switchar. Oringar är inget att rekommendera heller, men kolla in det som tidigare skribent länkade

Av Signature
Skrivet av Hund:

Jag passade på att köpa två av dessa dyra busar när jag köpte lite annat häromdagen.

https://i.imgur.com/5PT9Voem.jpg

Och det är väl ungefär som man kan förvänta sig, de kortar färdsträckan lite och dämpar ljudet en del, men de gör inga underverk. Jag skulle nog säga att de kanske lämpar sig till de som är ganska kräsen när det kommer till ljudet.

De är helt okej. Men det är ändå svårt att motivera priset. Om jag kommer över clips från QMK kanske jag köper dem istället, men det är inget som jag kommer att jaga direkt.

Spännande! Har faktiskt inte sett såna förut. Andra tips om man vill minska ljudet är att minska resonansen i själva tangentbordet. Detta kan man göra genom att antingen skaffa hattar av tjockare plast antingen POM, PBT eller ABS av GMK eller dyl. Eller öppna tangentbordet och lägga in något som absorberar ljudet, typ tunna matta av något ljuddämpande material

Om man istället vill ha känslan och lite ljuddämpning rekommenderar jag O-ringar

Av Signature

Precis som @anon257891 sa, alipay är bara Aliexpress version av Paypal, inte att det är osäkert, bara att de fill få in den där 3.9% istället för att paypal får det

Av Signature

@Hund: Aliexpress har Alipay om jag inte minns helt fel. förstår med plåten, antingen använd något i plast eller köp ett verktyg

Av Signature
Skrivet av Hund:

Jag vill ha ett bra verktyg så att jag inte skadar switcharna när jag tar bort dem.

Switcharna är byggda för att hålla, jag har inte brutit en enda brytare under mina år som lödare så på den fronten borde det vara lungt. Har tyvärr aldrig sett ett dedikerat verktyg men kan ju alltid leta.

Av Signature
Skrivet av Hund:

Någon som vet vart man kan få tag på switchtoppöppnare och gärna switchborttagare på samma ställe? Enda stället jag hittat som säljer förstnämnda är Mechanicalkeyboards.com och ska man ha råd med deras frakt lär jag sälja datorn.

Skulle fråga på typ r/mechmarket , DT eller GH du får nog napp rätt snabbt. Vad är en switchborttagare? Det är bara att trycka in de två plupparna på sidan (har gjort en guide på den stora tangentb. Tråden.)