Inlägg

Inlägg som Signature har skrivit i forumet
Av Signature
Skrivet av Lallo:

Menar ni att jag måste löda bort alla tangenter för att komma åt en enda?
Nu i efterhand verkar det som att tangenterna jag försökt göra rent blivit ännu sämre...
Har jag blivit lurad på mitt köp? Allt detta med att löda osv hae jag ingen koll på...

Skickades från m.sweclockers.com

Nej om det bara är ett fåtal tangenter kan du löda bort bara dem. Jag har en guide i "Guide: Mekaniska Tangentbord" hur du löder bort switchar

Kolla dock det Felion länkade, det är nog det smidigaste om det funkar!

Av Signature

Eftersom du ska ta bort alla switchar spar du mycket frustration genom att bara köpa nya switchar. Isf skulle jag nog köra gateron eller kalih som är nästintill identiska (om inte bättre), och mycket billigare!

Av Signature
Skrivet av mkl:

Jag letar efter ett sånt där delat/separerat ergonomiskt tangentbord (har de något officiellt namn?) som är trådlöst och tillåter enkel växling mellan två system.

Jag ser gärna att switcharna är bruna, att det medföljer en trådlös dongel samt att den också har tråd ifall det någong gång skulle önskas.

Jag har bestället en Anne Pro men jag skulle inte ha något emot ett delat tangentbord av ergonomiska skäl.

Har hittat dessa DIY-lösningar men undrar om det finns färdigbyggda:
https://www.reddit.com/r/MechanicalKeyboards/comments/66588f/...
https://www.reddit.com/r/olkb/comments/7n4zwi/wireless_lets_s...

Jag skulle satsa på ett Ergodox, och sen får du fixa trådlösheten på extern väg. De är inte färdigbyggda men det går enkelt att skaffa PCB + Case + Teensy och de är lätta att programmera = vilka kommandon du vill

Av Signature

@fillishave: Skulle denna funka? https://www.maxgaming.se/gaming-tangentbord/fc660m-pbt-svart-...

Annars kan jag rekommendera att se om du kan köpa en whitefox av någon på reddit eller GH (förmodligen reddit eftersom du behöver haft ett konto i minst 2 månader, kan om möjligt dra i lite trådar).

Av Signature
Av Signature
Skrivet av jH0Ni:

Har lite funderingar över programmeringen av min zeal60. För det första har jag svårt att få fram symbolen mellan vänster shift och Z, "relationsoperatorn". Jag har dubbelkollat att jag har lött (?) rätt jumpers på undersidan. I .bat-filen har jag KC_NUBS där, taget från exemplet från pok3er_ISO-filen. Men det det blir inget alls. Om jag testar en annan keycode blir det ändå inget. Kanske trasig witch, inser jag nu medan jag skriver detta...

Och en annan fundering, har ni "hålla ner för att byta lager" eller togglar ni? Det känns bökigt att behöva hålla ner om man vill använda ytterligare kortkommandon på samma lager, det blir liksom en extra tangent att hålla ner.

Skulle antagligen tro att det är något fel på switchen eller att det inte finns en diod för switchen.

Om du har två stycken fn knappar skulle jag ansätta den ena som en "shift" för det andra lagret och den andra som en toggle

Av Signature
Skrivet av Khers:

@jH0Ni: Du kan i alla fall vara glad över att du inte köpte dessa: https://geekhack.org/index.php?topic=79769.0

Never forget: https://geekhack.org/index.php?topic=71995.0

Av Signature
Skrivet av Manett:

Inte mycket att visa upp men ett nytt skrivbord med betong-look är införskaffat. Väldigt praktiskt skrivbord och extremt stabilt!

https://i.imgur.com/1JIpUKC.jpg
https://i.imgur.com/LMpLL3Q.jpg
https://i.imgur.com/NuFFER6.jpg

Supersnyggt! Vad är det för skrivbord?

Av Signature
Skrivet av WFabbe:

Tips på några bra mekaniska tangentbord som inte är allt för dyra?

Från första inlägget:

"Rekommenderade märken:
”Svenska Mekaniska Tangentbord” (ISO SE/Nordic) tillgängliga på svenska marknaden (2018-02-08)

Cooler Master (CM) ("Masterkeys Pro S/M/L", QFR)

Ducky (One, Shine)

Vortex (Pok3r m.fl.)

Varmilo (VA69, VA88, VA104/105)

Filco

Realforce(Topre)

Matias(Alps)

Leopold (Topre och Cherry MX)

Detta kanske inte är varumärken du känner till: men det är för att de fokuserat på materialval, ingenjörstimmar, produktutveckling, kvalitet och funktion i stället för marknadsföring, sponsring och "branding"! "

Av Signature
Skrivet av Khers:

Rediga nixdorfs med genomskinlig top?

Av Signature

@Hund: Tror han menar att det inte gör någon skillnad i Gateron för att de inte har samma wobble-problem som en cherry-switch har.

Av Signature
Skrivet av dorf_se:

När jag har varit ute efter m2 eller m2.5 så har jag beställt här.

https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050430.m5...

Får köpa på mig innan 1 mars!

Av Signature
Skrivet av Khers:

@jH0Ni: Jag har ingen egen erfarenhet av det - jag brukar använda pensel, men det borde funka fint om det inte blir för mycket smörja så det rinner om fjädrarna.

Vet att man kan doppa fjädrar i olja, men det gäller bara för oljor med låg viskositet. Pensel är nog bäst om det är lite tjockare smörj

Av Signature
Skrivet av Ozzed:

Troligen, och det lär L och KD också göra som det ser ut nu. Det lär bli omrört i riksdagsgrytan.

De kommer vara kvar mha stödröster

Av Signature
Skrivet av anon127948:

Du tror inte på fullaste allvar att de som laddar ner kommer bränna upp pengar de "sparar in" genom att ladda ner? Majoriteten av jordens befolkning har begränsad budget vilket betyder att om de "sparar in" på ett ställe kommer de använda det på ett annat ställe. Så pengarna kommer gå runt hursomhelst.

Läs mitt tidigare inlägg. Bara för att pengarna går runt och de kommer tillbaka in i systemet, betyder det bara att nationalekonomin inte kommer att krascha, företaget får ju fortfarande inga pengar. Jag vill värna om dem företag som gör bra produkter och därför köper jag deras varor för att jag kan.

Skrivet av anon127948:

Om folk är inte villiga att betala kommer den industrin att gå under. Är inte det som är meningen med kapitalismen? Dock verkar det som att mediebolagen gör väldigt bra ifrån sig trots alla dessa onda pirater.

Du är villig att betala för det men du gör det inte för att du är snål. Meningen med kapitalism är att man betalar för de tjänster du använder, annars skulle inget funka. "Bla bla bla, de är rika det är inte synd om dem" jag kan säkert stjäla en hundring från dig och du överlever iaf, är det rätt?

Skrivet av anon127948:

Patent används mest för att förhindra konkurrens i dagens läge så om vi tar bort den kommer företagen behöva konkurrera med bättre produkter i stället för mer advokater. Bättre produkter kommer kräva forskning. Många företag kör med en hel del R&D utan att skaffa patent för de ligger före konkurrenter och tills konkurrenter hunnit ikapp är man redan längre fram. Men med patent går det att blockera konkurrenter i år utan någon ansträngning (se qualcom till exempel). Iden var kanske ok i början men som den är implementerad idag gör den betydligt mer skada än nytta.
PS: Försök läsa några nyare patent och några som är 100 år gamla. Det är en enorm skillnad. Dagens är skrivna så luddigt och krångligt som det bara går för att ingen ska fatta vad fan de pratar om men ska täcka så mycket som möjligt. Det är anti-konkurrensmedel för stora företag mot mindre och inte mycket annat.

Jag håller med om att patent kan ha förlorat sin ursprungliga mening, men patent finns inte för att pengahungriga företag ska kunna tjäna pengar på den ack så arbetande befolkningen. Patent finns för att du och jag ska kunna patentera en Idé som är så bra att vi kan använda den i ett företag, innan ett företag som är superrikt bara tar din idé och producerar den istället för att de har mer pengar. Så tvärtom så förespråkar patent konkurrens men på allas lika villkor, om du kommer på en idé är den din.

Av Signature
Skrivet av anon127948:

Samhälle är vi alla. Att ett visst företag inte får pengar betyder att ett annat får det med andra ord har ingen skada skett. Tydligen tjänar de tillräckligt för att muta/lobba politiker för hårdare lagar och för ännu mer skattepengar till "kulturen".

Hur går resonemanget att när ett företag inte får pengar får ett annat det. Skadan som sker är att om du hela tiden snor från en sorts företag och lägger in det hos någon annan kommer det att gå i konkan. Argumentet "de är så rika att det spelar ingen roll" funkar ju så länge du anser dig vara moraliskt över de och förväntar dig att någon annan ska betala det mervärdet som du stulit. Typ som att jag går in o snor mjölk på ICA för att de iaf klarar sig.

Skrivet av anon127948:

Dessutom tjänar samhället en massa på att kunskap och idéer sprids runt. Som exempel kan du ta Sci-hub som är det bästa som har hänt vetenskapen på flera sekler trots att mediebolagen skriker sig hesa om hur farlig Sci-hub är. Upphovsrätten är i princip censur med lätt kamouflage och ett sätt att styra flöde av information i samhället för att göra det lättare att manipulera folk.

Open-source är superbra för att sprida kunskap men när går skillnaden mellan upphovsrätt och patent. Skall ett företag lägga ut enorma pengar för att forska fram X och sen ska det bli open-source? Låter inte som en hållbar affärside. Sci-hub fungerar för att vi får betala det i skattepengar iaf. Om sverige gör forskning går det på skattesedeln och om du inte betalar det så finansieras det på ett annat sätt.

Av Signature
Skrivet av anon127948:

Med tanke på att ingen har lyckats bevisa minsta lilla skada på samhället på grund av fildelning så skulle jag tro att det är straffen för upphovsrättsbrott som är åt skogen för höga. 100SEK i böter är högsta rimliga straffet och 100SEK bör täcka att man skriver ut och postar böterna.

Beror på vad du definierar som samhälle. Företag är också en betydande del för samhällen som ska betala skatt och anställer folk och det är ju dem som får ta smällen. Sen kan jag hålla med om att straffet är lite overkill, men det kanske behövs för att risk/reward skall bli så pass liten att det inte skall vara värt att göra det. Just nu är det enda som hindrar från att ladda ner samvetet.

Av Signature

Man hatar ju inte cirkelrunken varje gång fildelning tas upp. Kanske är det så att fildelningsstraffen inte är oproportioneligt höga utan att de andra straffen för "riktiga brott" är oproportioneligt korta?

Av Signature
Skrivet av careface:

Små updates och lite finare bilder. Tänkte att det var några som uppskattade dem förra gången så det kanske är det nu med.

https://i.imgur.com/ebKARmu.jpg

https://i.imgur.com/x7tIOuD.jpg

Det där är Goals...

Av Signature
Skrivet av Fyren:

Allright! Så dessa till exempel? https://goo.gl/RbjX7z
Om jag förstått detta rätt så gäller det alltså alltid att ha PCB-monterade stabilisatorer (med undantaget du nämnde)?

Angående brytarna; Vad jag sett på de amerikanska sidorna som säljer Outemu så har Purple Ice helt genomskinligt skal/hus och det verkar alltid följa med sip sockets till LEDs. Vad jag förstår finns det även en vanlig purple (dvs icke "Ice" version), och vet inte riktigt hur man skiljer på dessa.

Här är andra brytare som uttryckligen anger att det är Ice varianten, med helt genomskinligt skal, men inga sip sockets.
https://goo.gl/PibPTH

Stort tack!

Yes det är såna stabilisatorer som du ska ha! Att en brytare heter ICE tror jag bara står för att skalet är genomskinligt. Skulle rekommendera sip-sockets om du kan då det är riktigt smidigt att slippa läda bort leds (Det jobbigaste med tangentbord).