Inlägg

Inlägg som hipstergamer har skrivit i forumet
Av hipstergamer

Har kikat lite på denna, och enligt några så verkar den ha problem med "banding" (exempel), och även black crush. Skulle uppskatta om ni som har skärmen gör dessa test och rapporterar tillbaka:

http://www.lagom.nl/lcd-test/gradient.php
Denna bild ska se jämn ut, inga streck eller band.

http://www.lagom.nl/lcd-test/black.php
Hur många svarta boxar kan du urskilja?

Av hipstergamer

Nu verkar den vara tillbaka till originalpriset. Lite tråkigt att jag totalt missade denna deal. Var denna verkligen i listan för medlemstips i fredags? Har för mig att jag kollade både fredag och lördag men då var den inte där. Mitt eget fel antar jag då jag mest gick efter prisjakt's lista över IPS-paneler; denna skärm hade de inte kategoriserat som IPS så den sorterades bort.

Skrivet av FireFlower:

Nu fick jag mail om att Asus skärmen är på väg.

Önskar dig lycka till i panel-lotteriet. Verkar vara stor varians i pixelfel och backlight bleed med dessa Asus-modeller.

Av hipstergamer

Om de är certifierade så ska de funka ganska bra, annars brukar det bli flimmer vid FPS-fluktueringar och lite andra hyss.

Av hipstergamer
Av hipstergamer
Skrivet av Nima2001:

Det kan inte bara vara telias DNS servrar som strulat.
Har också telia men använder inte deras DNS. Märkt kraftigt tröga hastigheter senaste timmen. Twitch börja laggs ordentligt och YouTube fryser fler ggr på 1080p..
Har telia fiber här

Skrivet av Tanji:

funkar här i skåne med. dock segt som sirap. ligger runt 5-10 mb/s mot vanliga 300.

Samma här. Sitter på mobilt och det har gått som tåget senaste veckorna. Men nu efter dessa DNS-problem ska ha blivit "fixade" så får jag endast ut runt 2mbit på twitch-streams och svtplay. Youtube fungerar dock som vanligt.

Av hipstergamer
Skrivet av Runqen:

Tack för svar! Märkte att det var vissa kriterier jag kanske borde nämnt innan.

Jag vill ha define 7 chassit pga dess utseende. D-15 kylaren just pga att jag haft den innan och tycker den är grym. Moderkort med stöd för trådlöst nätverk och blåtand.

Men kanske bör jag köra på alt. 1 men byta mot ett 2080 ti såsom det skrevs ovan. Men dem är så galet dyra. Matchar prestandan den 50% prisökningen jämfört med 2080super?

Edit: nätagget i alt. 2 valde jag för att det hade 80+ titanium klassning och var på rea på inet. Kanske ändå är för överflödigt och på tok för ovärt kostnaden?

2080ti är ungefär 10-20% snabbare än 2080 Super, men 12GB vram mot 2080 Super's 8GB kommer göra ganska stor skillnad om några år när spel äter ännu mer vram. Om det är värt det eller ej kan ju bara du bestämma, men om du har en budget som tillåter det så kan du inte lägga pengarna på nån annan komponent och få samma prestandaboost.

Av hipstergamer

Ett nätagg för 3000 kr är nästan omöjligt att rekommendera. Du kommer inte märka nån skillnad i spel. Det som du får ut mest av i spel är grafikkortet, så en bra kompromiss skulle jag säga vore att köra med första bygget men byta ut till ett 2080ti där.

Av hipstergamer

@Laxpudding Har du nån rekommendation på en bra 2-3m Displayport-kabel som du vet är problemfri?

Edit: Hade framme multimetern nu och detta verkar vara en riktig knaskabel. Pin 20 leder inte ström, men det gör inte de flesta andra pinnar heller.

Av hipstergamer

Eftersom den endast ska vara till text så skulle jag satsa på nåt med högre upplösning. Du kan få en 4k-skärm för samma pris, och då betalar du inte för snabb pixelrespons och annat krafs som du inte behöver.

Av hipstergamer

Det verkar som jag råkat ut för detta fenomen nu; antingen det eller så är det skärmen som strular. Har fått för mig att hitta en 27-tums VA-skärm som inte suger, vilket visar sig vara svårt. Drog en lott och testade VG27WQ som inte fanns några recensioner på, och förutom bottom of the barrel pixelrespons så är den oerhört bångstyrig när jag använder displayport-kabeln som följde med. Har tyvärr ingen annan kabel här jag kan testa.

När jag först kopplade i den var det inga problem. Men efter ett tag visade sig att skärmen vägrade köra i 60hz med displayport, så när jag startar spel som bara kan leverera en 60hz-signal blir det bara svart (iblnad står det no signal ibland inget alls).

När man stänger av eller på freesync i skärm-inställningarna så vägrar skärmen återhämta sig. Går jag då in i nvidia-kontrollpanelen med andra skärmen och kollar så visar det sig att den bara upptäcker 60 och 100hz som alternativ (inga utav dem fungerar). Fixas efter jag drar ur och sätter i kabeln några gånger. Idag så har den även börjat slockna när jag startar datorn och kommer till inloggning. Ibland fungerar det igen när jag drar ur och kopplar in kabeln, men andra gånger får man försöka flera gånger. Också då saknas fler alternativ än 60 och 100hz i kontrollpanelen.

När man kör skärmen med G-sync (compatible) så blir skärmen även svart i nån sekund när man växlar till en application som använder adaptiv sync (t.ex alt-tabbar till/från ett spel).

@Laxpudding Låter detta som displayport-problem eller nåt med skärmen? Jag provade att koppla in den i en annan displayport-anslutning och där fungerade det. HDMI fungerade också. Men jag blir lite orolig nu eftersom det verkar ha blivit successivt värre att skärmen/kabeln har förstört min första displayport-anslutning på grafikkortet, och att om jag kopplar in den till det andra så kommer samma sak hända där.

Av hipstergamer
Skrivet av headphoneninja:

LG's 32GK850G 32" är en av få VA-paneler som har korrekt RGB-struktur. Sitter själv på en, är ägare av 3st 32" VA-skärmar, och denna är helt klart bäst!

Enligt denna recensent så har 32GK850 nåt som kallas partial subpixel illumination, som bidrar till att texten har vad som ser ut som en liten suddig aura runt sig. Det var nåt jag märkte med mitt exemplar.

Av hipstergamer

Jag testade en 32-tummare nyligen och störde även mig på hur pixligt det blev (just denna var också en VA-panel med konstig pixelstruktur vilket gjorde det värre). Sen just storleken tyckte jag var lite jobbig. Det andra kallar immersive skulle jag kalla overwhelming. Allt kändes lite för mycket "in your face", och i desktop-användning så var det jobbigt att hela tiden behöva röra på huvudet.

Önskar att typ 29 tum var mer vanligt. 27 är för litet och 32 är för stort.

Av hipstergamer

Har du testat att koppla skärmen direkt till moderkortet?

Av hipstergamer

De tre du har länkat verkar ganska lika. 27GL750 har jag testat och gillade inte pga det dåliga kontrastförhållandet. LG's nya IPS-paneler är dock snäppet snabbare än de andra så om hastighet är viktigare än svärta och skuggdetaljer så kör. Alla dessa skärmar har även wide color gamut, vilket betyder att de översaturerar färger om du inte kalibrerar och ställer in rätt färgprofil (och litar på att program faktiskt bryr sig om den). Just LGn överdriver ganska extremt.

Av hipstergamer
Skrivet av jchris:

Jag har ett Tele2 obegränsat som funkar på samma sätt och, tror jag, delar master med 3. Bor i ett mindre samhälle i Småland. Efter ett drygt halvår så har jag lärt:
- Mitt abonnemang dör efter dagsdosen är slut och jag måste sms:a vilket tv och vpn via dator har svårt att hantera. Måste ofta logga på på nytt. Jag ser 3:s fartsänkning som ett +.
- På dagarna går det vanligtvis fort men vissa kvällstider och särskilt vissa dagar märker man tydligt skillnaden. Jag har en uteantenn på taket men får ändå bara 5-17 Mbit, trots att vi bara är 1 km från masten. På dagarna har jag i stor sett alltid mer än 12 Mbit.
- Vissa tider är svarstidenna (ping) i mobila nätet så hemska att man inte kan spela. Jag märker det när min ena tonåring svärande kommer in och flyttar sin sladd till adsl-nätet (som vi också har).
- Jämfört med den tiden vi bara hade adsl så är det ett enormt lyft, åtminstone vad gäller filhämtningar, google doc-arbete och annat smått o gott.
Men 24 månader är lång tid...

Jag testade Telias mobila nät här med telefonen som mottagare, vilket blev ganska snabbt trots att jag bara har en mast på 2-3 kms avstånd, och använder endast mobilens inbyggda antenn. Kanske blir sämre med Tre's nät dock?

Resultat.

Av hipstergamer

Funderar på att testa detta då kopparn här börjar sjunga på sista versen. Om nån annan här har 3Bredband Hemma så kan ni väl skriva lite hur det har funkat. Det jag är mest orolig för är att de gör om det från obegränsat till t.ex 100GB om ett tag, och så sitter man där med ett års bindningstid kvar.

Av hipstergamer

Är nu ett bra tillfälle att uppgradera till senaste bios, eller bör jag vänta lite till? Har på känn att jag kan klocka mina minnen lite högre med nyare versioner men väntar hellre lite till om det fortfarande finns problem.

Av hipstergamer
Skrivet av oatp1b1:

Kanske ska testa något från Beyerdynamic? T.ex. DT770 om du vill ha slutna eller DT990 om du vill ha öppna.

Funderar på dessa, men är lite orolig att de kommer ha samma utmattande bas som 58X. Kommer jag undan utan dac/amp tror ni? Körs annars med moderkortet i signaturen.

Av hipstergamer

Efter några månader med HD58X som mina första seriösa hörlurar så vill jag testa nåt annat. Förutom att de trycker på huvudet så tycker jag det nåt saknas i elektronisk musik. Det är precis som om energin och kontrasten i musiken försvinner och allt smälter ihop när det kommer till volym, vilket leder till att klimax i musiken som annars sticker ut bara känns meh i dessa. Vet inte om det är för lite bas, men basen jag hör känns väldigt snabb och är inte alls samma typ av bas jag tycker låter bra. Istället för nåt som kommer som vågor är det mer som slag, vilket blir jobbigt att lyssna på efter ett tag.

Med detta i åtanke, vad skulle ni rekommendera? Budget helst 1000-2000kr, men kan gå lite högre om det är motiverat.

Av hipstergamer

Jag tycker också på senare år att det är svårare att hitta det jag letar efter. Många nyckelord jag inkluderar verkar ignoreras.