Inlägg

Inlägg som hipstergamer har skrivit i forumet
Av hipstergamer
Skrivet av Jonathanknet:

Om original-priset var 400 EUR så lär skatten inte vara inbakad, och då landar det på strax över 5000kr istället. Sen lär man inte få öppet köp där heller, vilket är det viktigaste då jag inte testat det.

Av hipstergamer

Brukar alla deals dyka upp natten till fredag och sen ta slut under natten, eller brukar det kontinuerligt komma nya deals under hela fredagen?

Blev sugen på Rift S för 4700 på elgiganten men funderade lite för länge och sen tog dem slut.

Av hipstergamer
Av hipstergamer

Fick min från Elgiganten för några dagar sedan; inga direkta klagomål än så länge. Ytterst lite backlight bleed på nedre vänstra hörnet men inget som man märker av. Kollar jag på en svart bakgrund och går lite åt sidan/ställer mig upp så blir det även ett sorts grått ljus som kommer fram; vet inte om det är så på alla IPS-paneler.

Detta har inte direkt med skärmen att göra, men det är lite irriterande att mitt 2070 Super vägrar köra den i 144hz tillsammans med en annan 1080/60-skärm i idle-clocks, utan måste istället gå upp i max-clocks och dra dubbelt så mycket ström som när jag ställer in skärmen på 120hz. Detta i sin tur gör att fläkten går av och på konstant när jag bara sitter och stirrar på skrivbordet.

Av hipstergamer

https://i.kym-cdn.com/photos/images/original/000/888/161/7c3.jpg

Det börjar bli drygt att vänta. Är det nån här som har fått sin levererad från Elgiganten än? Funderar nästan på att beställa Aorus-skärmen istället så jag har nåt bra att lira RDR2 & Outer Worlds på.

Av hipstergamer
Skrivet av Karate Taco:

Mycket bra - tack!

Nu en helt annan fråga. Min dator kommer nog få krysta ordentligt för att klara 1440p i mer krävande spel tills jag vill sponsra en uppgradering av GPU ...

Hur är uppskalningen från 1080p till 1440p? Lika usel som man kan vänta sig?

Då både Nvidia och AMD har vettiga lösningar för uppskalning av bilden innan den når skärmen så är detta ett bättre alternativ som bör landa nån stans mittemellan angående FPS, men det kommer antagligen se enormt mycket bättre ut jämfört med att rätt uppochner köra skärmen i 1080p.

Av hipstergamer

Fråga till er som beställt från nåt av Massdrop's "EU-test" där varorna skickas direkt från EU, fick ni paketet levererat direkt till dörren eller till ombud?

Av hipstergamer
Skrivet av Mumu55:

Denna kanske, klart nyare, oklart om den passar bättre ljudmässigt med dina Beyer.
https://www.mobileztore.se/product.html/fiio-k5pro-desktop-da...

Skickades från m.sweclockers.com

Har du testat den själv? Lite sugen, men undrar hur den är jämför med schiit-stacken. Definitivt snyggare.

Av hipstergamer
Skrivet av moondragon84:

@Mumu55: Hehe, älskar din humor. Sugen på dessa, har hört en hel del bra om dessa lurar. De ska vara lika bra som 6xx men det kan jag inte uttala mig om dock.

Beror väl lite på vilket sorts ljud du är ute efter. Efter vad jag läst så får man lite mer tryck i basen och ljusare diskant; dock förlorar man lite detaljer jämfört med 650/6xx.

Beställde själv ett par 650 nyss, men ångrar mig lite nu då jag inte visste om att massdrop hade 58X & 6XX i sitt EU-lager.

Av hipstergamer
Skrivet av Mumu55:

Introducing delivery to Europe within 5 business days, VAT included

Note: This offer is available to EU members only and is part of an EU shipping test. Price is inclusive of VAT, shipping, and handling and is listed in USD. Your product will be shipped directly to you from Europe with no post-office pickup (some exclusions apply). Delivery is expected within approximately 5 business days.

Så en HD580x bör bli 2050kr

Subtotal $210.00
Shipping & Handling FREE
Estimated Tax $0.00
Total (USD) $210.00

Kan man verkligen lita på att det tar 5 dagar? Enligt vad jag har hört så kan det ta upp till månader ibland pga hur massdrop fungerar (dvs de köper riktigt stora sortiment exakt utifrån vad en grupp kunder har beställt och därav blir det billigare)?

Av hipstergamer
Skrivet av moondragon84:

Är detta ett säkert köp, påstås vara inom EU och inga extra kostnader.

https://drop.com/buy/massdrop-x-sennheiser-hd-58x-jubilee-hea...

Tänkte precis fråga i tråden vad exakt som gäller med massdrops "EU"-varianter, 58X som du länkade t.ex. Är det nån här som beställt som kan svara på om tull & moms inte behöver betalas, samt hur lång tid det tar? Verkar inte finnas nån info på sidan om vad som gäller förutom "EU"-beteckningen i namnet.

Av hipstergamer

Finns det bra alternativ till Schiit's modi+magni att köpa i Sverige? Är inte särskilt uppdaterad i brexit, men hur länge kommer det gå att beställa från UK utan att behöva betala tull?

Ska även fråga eftersom jag tittat in mig lite på HD650: Vilka av dessa butiker bör jag välja? Har ni handlat från dem?

Av hipstergamer
Skrivet av brillorm:

En otroligt nöjd 3700X-ägare här som egentligen bara har ett klagomål. Det har inte med processorn i sig att göra utan de nya X570-brädorna.

Den förbannade chipsetfläkten!

Om någon har ghettomoddat ett TUF GAMING X570-PLUS eller för all del någon annan bräda så skriv gärna ett inlägg om detta.

Hur mycket låter den? En av anledningarna till att jag inte valde Asus själv var att de är de enda som inte har ett passivt läge för fläkten. der8auer plockade bort fläkten på sitt moderkort och ersatte den med en vanlig liten kylfläns. Funkar antagligen utmärkt så länge du har bra luftflöde i burken och inte kör två PCIE4-SSDer i raid eller liknande.

Av hipstergamer
Skrivet av makatech:

Undrar av nyfikenhet: Hur varm blir egentligen 3900X under Prime95 körningar med AVX2 instruktioner?

Någon på Overclock verkar få temps över 90 med AIO, undrar hur det ser ut för er?

Han skriver: "AMD lied that AVX2 does not require any offset compared to AVX or simple Float operations"

För mig verkar inte Prime95 kunna kräma ur mycket stress alls ur min 3900X. All-core boost går inte högre än 3700, detta på alla stresstest man kan välja. Använder jag fel version eller är det inställningar jag måste ändra?

https://i.imgur.com/tVgHNX8.png

Av hipstergamer

Har nån här beställt från Elgiganten och varit i kontakt med dem angående leveransdatum? Känns lite tråkigt att vänta en månad till.

Edit: Av nån anledning så tänkte jag inte på att datumet som nu står på produktsidan inte behöver gälla för de som beställt tidigare. Fick SMS idag och de ska tydligen skicka den idag/imorgon.

Av hipstergamer
Skrivet av frasse_84:

Efter att ha läst https://www.tftcentral.co.uk/reviews/asus_tuf_gaming_vg27aq.h...
så känns det som att LG:n är det klara valet.

Skrivet av 3rk0:

Sjukt detaljerad review vad är det som gör det till klara valet ? Pallar inte läsa 300 sidor

Skickades från m.sweclockers.com

Jag blev heller inte imponerad av Asus-recensionen.

  • För att slippa overshoot så måste man stänga av overdrive helt vilket innebär 12ms responstid. Även med overdrive i mellanläge ger det bara 7ms och då massvis med overshoot. Kör man skärmen i 144hz hela tiden så är det OK antar jag, där är det inte så farligt. LG å andra sidan klarar antingen 6ms med ingen overshoot alls eller 5 ms med lite overshoot vid 60hz.

  • Bara 80% DCI-P3, vilket betyder "tråkiga" färger. Ska du använda den till arbete där rätt färg är viktigt är detta bra, men till spel och film så är de mer vibranta färgerna nåt som jag föredrar.

  • Kontrasten är bättre än LG men inte lika bra som Aorus.

Av hipstergamer

Det är kondensatorer till ljudlösningen. Det är ingen fara om de sitter lite snett så länge de är fastlödda riktigt på baksidan. Om du försöker vicka lite på dem och de sitter stadigt så är det nog ingen fara. Om du vill vara säker, ta ut moderkortet och kika på baksidan.

Av hipstergamer

Hur stor skillnad bör jag se med 15-15-15-15 istället för 16-16-16-16 på följande inställningar? I aida64-testet så blev Read & Copy runt 1000 MB/s sämre, och latensen var oförändrad på 66.7-67. Inga av de auto-timings som är med i Ryzen Master hade ändrats av sig själva.

https://i.imgur.com/s5Ky0Mx.png

Av hipstergamer

När du säger "dör" vad menar du exakt då? Blåskärm eller att den bara stänger av sig? Innan du kastar minnena så kan du ju testa att klocka dem själv istället för att använda XMP; i värsta fall har dina minnen degraderats och klarar inte längre av att hålla igång XMP-profilen med samma volt. Men eftersom detta hände precis efter ominstallation av windows så låter det inte direkt hårdvaru-relaterat. Ändrade du nåt i bios i samband med ominstallationen?

Av hipstergamer

Hur ser det ut när du kör 1080p? Hänger processorn fortfarande med där och tillåter grafikkortet att jobba i 100%? När FPS raser ner till 40-45, går grafikkortet fortfarande på 100%? Om svaret är ja på dessa frågor så är det grafikkortet du bör uppgradera i första hand. Din CPU börjar bli gammal, men det finns ingen speciell anledning att uppgradera allt samtidigt, så testa med ett nytt grafikkort först.