Inlägg

Inlägg som hipstergamer har skrivit i forumet
Av hipstergamer
Skrivet av bluestahli:

Jag har precis satt upp min Svive Gemini T3. Jag förstår nu vad ni menar att den är väldigt hög. Jag själv är 190 och tycker att den är för hög. Sittplatsen är också väldigt bred, så det är skönt för dem som är lite THICC. Annars rätt skönt tyg, en väldigt ok stol tycker jag.

Köpte den på black friday för 2400kr. Fullpris är då 3500. Jag tycker inte att den är värd 3500, kan du få den för under 2500 så är det ett värt köp enligt min åsikt.

Tycker du den är för hög även efter du justerat ner höjden, eller menar du i högsta inställningen? Enligt specen så ska den kunna gå ner till 50cm, vilket är 2cm lägre än stolen jag sitter i nu; känns ganska lagom för mina 188cm.

Av hipstergamer

Blir det nåt extra för cyber monday eller bara samma krafs förlängt en dag till?

Av hipstergamer
Skrivet av XPerion:

Tänkte samma som du och väntade för se om Komplett sänker till 2000:- som Webhallen hade. Men Komplett har ljusgrå för 2399:- kvar fram till 30 nov om man inte måste ha mörkgrå variant.

https://www.komplett.se/product/1152277/gaming/spelutrustning...

Jo, såg det. Den vita färgen är nästintill en dealbreaker för mig, så avvaktar.

Av hipstergamer

Tänkte avvakta till idag och se om det blev ännu en prissänkning, men nu var de visst slut.

Aja, blir väl rea igen i mellandagarna. Ni som köpte kan ju skriva av er lite hur stolen var innan dess.

Av hipstergamer
Skrivet av lilmako:

Jag köpte en Svive Geminin på rea (2500kr) men har bara haft den i ca 2 dagar.
Den är skönare & lite "bredare" än min gamla Dxracer, jag är otroligt nöjd med köpet.
Det enda jag stör mig lite på är att kudden för nacken är väldigt hård & kudden för svanken sitter löst så den ramlar ner varje gång jag går ifrån stolen & den är ganska stor.
På min gamla stol så var kudden för svanken fastspänd så den satt alltid där man ville ha den.
Jag tycker absolut den är värt 2500kr.

Skrivet av Pinkaywr:

Jag är inte helt nöjd med min Svive Gemini, tycker den är för hög för mig och mitt skrivbord, trots att jag är 184.

Skrivet av nik_lin:

Får tyvärr hålla med... Jag är 178 och köpte den baserat på Webhallens bristfälliga text om att den är "bra för både korta och långa gamers", medan det på kartongen står M/L. Stolen i sig verkar bra kvalité och så, men blir väldigt obekvämt att sitta när fötterna inte når ned till golvet ordentligt Så det blir till att skaffa en annan eller köpa ett fotstöd, vilket lär kosta mer än man sparade på rabatten.

Är lite sugen att testa denna stolen själv. Kan ni bekräfta att lutnings-inställningen till ryggstödet går att låsa precis var som helst, och att det inte är begränsat till olika lägen längst vägen? Hur pass mjuk är den att sitta på jämfört med andra gamingstolar?

Skrivet av phedd:

Sitter i en Svive Phoenix Tier 3. Rätt nöjd. Skön.

Såhär efter två år ser jag en antydan till att sömmarna/limmet börjar spricka på sittytan, men så har jag inte heller varit så försiktig.

För typ ett halvår sen hoppade en mutter ur av sig själv så hela ryggstödet lossnade. Men det var bara att sätta tillbaka. Enda jag saknar är vadderade armstöd.

Gemini ser ut att vara några snäpp bättre än min. Tyg verkar bättre än fejkläder.

99% av alla de här gamingstolarna är ändå precis samma kinesiska stol som nåt företag i väst satt sin logga på.

Även intresserad av hur låsningsmekanismen fungerar på denna stolen: kan man låsa var som helst?

Av hipstergamer

Det enda jag är sugen på denna BF är ny kontorsstol. Av de som är på rea är 'Arozzi Vernazza Soft Fabric', samt 'Svive Gemini' de enda "gamingstolarna" jag kan hitta som inte är fula som stryk sam stora nog för mig. Vet att den sistnämnda har pratats om lite i tråden här, och tänkte undra om nån har nån erfarenhet av den andra stolen som Inet har på rea just nu.

Det som får mig att luta mot Gemini är att den har steglös lutning till ryggstödet. Testade nån billig skit hos Jysk ett tag sen som bara hade 3 olika lägen som man kunde låsa lutningen i, och det drev mig till vansinne då det var omöjligt att sitta skönt. På denna stolen verkar det bara vara 4 grader mellan stegen, så det kanske inte är så illa?

Komplett verkar även ha denna modellen av Svive som kanske blir rea på senare i veckan. Det står inget om lutningen så jag antar att det inte är steglöst där heller.

Av hipstergamer

Köpte hem ett par Fidelio X2HR och testade. Har haft 58X ett tag nu som jag inte var nöjd med dels på grund av den platta ljudbilden men mest för att de är oerhört obekväma att ha på sig för mig.

Föredrar absolut ljudet på Fidelio-lurarna; ljudet känns mycket mer fylligt och roligt att lyssna på. Tyvärr tycker jag även dessa sitter för hårt; inte lika hårt som 58X men efter en kvarts användande så är trycket det enda jag tänker på och vill sluta använda dem. Brukar dessa hörlurar släppa efter användning, och i så fall hur länge tar det?

Finns det några lurar som har liknande ljud som Fidelio X2 men mycket slappare clamp?

Av hipstergamer

För er som testat Fidelio X2HR och har lite större huvud, hur tycker ni komforten är? 58X var ett rent helvete för mig även om jag böjde ut dem, så jag vill gärna undvika samma grej igen. Basen kändes även alldeles för analytisk; man registrerar detaljer i basen men man liksom känner inte den.

Av hipstergamer

Det lär inte göra nån markant skillnad i spel, men grafikkortet kan behöva ligga i högre klockfrekvenser än vanligt vid låga belastningar (internetsurf, t.ex) om du kör väldigt annorlunda upplösningar på skärmarna, vilket drar mer ström i idle.

Av hipstergamer

5000%

Av hipstergamer

*screams in 2070 Super*

När jag tänker efter så funderade jag faktisk på ett 2080 Ti när jag byggde ny dator förra året, så det kunde varit värre.

Av hipstergamer

https://i.imgur.com/la2nVcd.jpg

Rotade fram min gamla Top Gun Afterburner II, och det verkar ha blivit konstigt klapp i både själva joysticken och gasreglaget. Drar jag reglaget upp lite från botten så åker själva signalen långsamt fram och tillbaka utan att jag rör på den, och joysticken är extremt okänslig, speciellt när man drar den tillbaka. Har nån annan liknade joystick med samma problem? Eftersom det strular med båda så kanske det är nåt med Windows 10.

Av hipstergamer

Är lite orolig för att starta pre-load nu med Xbox-appen. Om det inte hinner bli färdigt innan 00:00 ikväll så är jag rädd att det kommer fula sig och ta bort det jag laddat ner och starta om nerladdningen eller nåt liknande dumt. Nån som vet hur det brukar funka?

Av hipstergamer

@Laxpudding Enligt en annan recension på AG273QCX så slutar Overdrive att fungera helt (dvs det beter sig som avstängt) när man kör skärmen i G-sync compatible-läge i spel. Recensionen är ungefär ett år gammal, så det skulle vara intressant att se om det är fixat nu.

Har för övrigt CQ27G2U hemma just nu, och är ganska nöjd med den. Absolut snabbare än de 27-tums VA-paneler jag testat innan (CV27Q och VG27WQ).

Av hipstergamer

Gäller detta fortfarande? Jag hittar absolut ingen info om ändringen på deras hemsida, och länken i trådstartarens post verkar inte längre ha texten som citerades.

Kan ni förtydliga vad som gäller @Komplett ? Lite konstigt att introducera hemliga regler som man måste läsa om i forum kan man tycka.

Av hipstergamer
Skrivet av 220volt:

Nej, jag har inte sett en tillstymmelse till burn-in på min skärm som jag haft sen februari och används flitigt många timmar per dygn.

Jag har också sett några inlägg om det på Reddit, men tror det rör sig om en väldigt liten batch som har de problemen.

Tänkte det med då ingen här verkar klaga på det.

Är du nöjd med den överlag? Har även hört vissa klaga på tydligheten pga antireflex-beläggningen som används.

Av hipstergamer

Många runt nätet verkar klaga om temporär burn-in med denna modell. Är det något som ni märkt av, @protovaffe @220volt

Av hipstergamer

Bra stativ/vesa-fäste till 27" datorskärm?

Funderar på att köpa Samsung C27HG70, men eftersom stativet som följer med har ett djup på nästan 40cm så är det nästan nödvändigt för mitt skrivbord att använda ett separat stativ.

Krav:
Höjd, vrid, och tilt-justering, där höjden måste kunna gå ner till 10cm från bordet.
Skärmen måste kunna sitta 20-25cm från väggen, utan att man tappar justeringsförmåga.

Vad skulle ni rekommendera?

Av hipstergamer

Hade undvikit VG27AQ då den har ganska mycket overshoot (eller alternativt dålig responstid) om du kör den i lite lägre FPS.

27GL850 är ett bra val så länge du inte bryr dig så värst mycket om lite sämre kontrastförhållande (svart ser mer grått ut, speciellt när rummet är mörkt). Färgerna är även en aningen överdrivna jämfört med andra wide-gamut skärmar.

Hade jag köpt en IPS så skulle jag valt Aorus FI27Q-P. Enligt de recensioner jag läst så har den bättre pixelrespons & overdrive tuning än många andra, men utan det dåliga kontrastförhållandet som du får på nano-ips skärmar som 27GL850. Det enda problemet är att den är ganska dyr, och verkar inte finnas i så många svenska butiker just nu.

Av hipstergamer
Skrivet av fragglarna:

Någon banding ser jag inte till.
Den första boxen jag kan urskilja är femman.
Kan inte hitta någon gamma-inställning.

Ett annat konstigt problem jag råkade på var att det inte blev någon bild när jag startade windows i felsäkert läge.

Kan du urskilja fler om du släcker ner i rummet och kör webbläsaren utan gränssnitt (F11)? Om det är just black crush som är problemet och inte gamma-kalibrering så bör du se fler boxar om du kollar från andra vinklar.