Inlägg

Inlägg som Modellören har skrivit i forumet
Av Modellören

Jag får väll ge mig... inte fundera på detaljer så mycket.
Fast nu har jag kommit på ett problem som kanske skall få sin nya tråd. Kortet är ju varmt och där får ni hålla med.

Det sitter på översta kortplatsen... Ca 5 Cm under processorn(2600k) (oginalkylare). Nu har den börjat varna då och då nu för tempen som börjat ligga runt 70 grader när jag kör Bf3. Funderar på att flytta ner grafikkortet men då kommer det väldigt nära aggregatet platt på. Fast det är ju bra svalt så det lär ju kanske gå ändå.

Av Modellören

Har fortfarande en om det är två eller fyra lådor om det är 100 eller 200 oöppnade. Plasten kvar på paketen.

Tänkte försöka kopiera av ett fyllos Amiga disketter men han var inte så rolig att ha att göra med och sen skulle han ta en 500 kronor fast jag skulle gör jobbet så jag skrattade och sket sen i det.

Men har några samplers från tiden så disketterna är alltid bra att ha förr eller senare. Det finns förresten även ett mindre format som ser ut ungefär som 5.25 disketterna men de här är 2.8 och kallades för quick disk (QD). http://famicomworld.com/workshop/tech/maxell-quick-disk/

Om det är så att någon har ett gäng så nyper jag dom mer än gärna. Min Akai 612 och X700 mår inte så bra utan disketter nämligen.

Av Modellören

När det strular eller när man skall ställa in något så bryr man sig föga om något grafiskt gränssnitt. Det blir bara en sak till som kan strula så ser bara nackdelar med det... Visst utvecklingen går väll framåt och man skall väll inte vara en bakåtsträvare men den här trenden som alla moderkortstillverkare verkar hänga på är bara löjlig och tillför inget mer än något grafiskt.

Väljer du mellan två kort så ta det som är bäst men låt inte denna funktionen väga in i det val.
Skulle i stället välja ett kort som för en gång skull fått till några "äkta" strömsparfunktioner men det har dom inte lyckats få till...

Av Modellören

Gillar alla banor.
Jag tycker att tiden som rundan är i gång är för kort...Passar inte mitt sorts lir.

Av Modellören

Jag är snart 40... När jag var 14 så hade min kompis som eg inte var min kompis C64. Där var det ett spel där det satt folk på plank. Man drog fram en kulspruta och avrättade dom... Efteråt dör det upp en skyllt där det stod This is fun.

Ja inte blev jag tokig för det?

Av Modellören
Skrivet av Windir87:

Kortet kyler bra, klarar av riktigt höga överklockningar utan problem och gör detta utan att föra speciellt mycket oväsen. Så vad är problemet egentligen?

Skrivet av snozan:

Känns som du är sur över att ha fått kicken från ASUS design avdelning

Ha ha ha Jo det skulle man kunna tro... Men nä.

Jobbet sker på den svarta Komponentplattan just nu. Det är det som stör mig... Komponenter som blir varma håller inte länge.

Tror att jag skulle kunna designa kylkomponenter som är 4-5 gånger mindre till ytan men effektivare... Då menar jag platsen den tar upp i lådan. Inte yta som kommer i kontakt med luft. kanske 2-3 gånger mindre yta som kommer i kontakt med luften. Effektivare på grund av att allt sitter närmre med mer precision...

Av Modellören
Skrivet av .maker:

Haha, jag tycker att det här är sjukt underhållande.

Jag bryr mig ärligt talat inte om folk som fuskar; jag har runt 20 timmars speltid nu och tror att jag kanske träffat på det här en gång, och då tycker jag det fortfarande mest är sjukt kul vilket otroligt nerdrage som kommer fram i alla som blir totalt ägda. Det är liksom inte en rättfärdigad respons att bli så otroligt förbannad som en del verkar bli.

Inlägget får mig att tro att du skojjar...

Vi är ett gäng grabbar eller låt mig säga gubbar runt 40 strecket som lirar... Vi ser fuskandet precis lika allvarligt som i vilken annan tävling som helst. Ta en fotbollsmatch eller något där man kan vinna pengar. Jag gillar inte folk som har pengar och fuskåker...kommunalt heller. Ser ingen skillnad... Förstår inte varför man skall göra det. Förstår inte mig på folk som är liberala så där över allt.

Kommer jag över en fuskare i riktiga livet så är det en rejäl utskällning som gäller och fuck off sen.
Hela vårt gäng fullkomligt hatar fuskare. En av dom började fuska för en massa år sedan men kan säga att det höll inte för vårt grupptryck. Brukar fortfarande retas för det där då och då...

I går lirade jag på en random server nån fransk... Där fullkomligt kickade Punkbuster ut spelare en gång i minuten. Det stod diverse namn på olika fusk hela tiden. Det märktes att det var många oerfarna på den servern. Folk stod bara still och tittade sig runtomkring, hoppade in i fordon och satt där stilla och körde ut några meter. Jag håller på att öva på att flyga så för mig vara servern perfekt att öva på... . På SweC och andra kända servrar märker man inte av så mycket.

Annars brukar jag gå ur servrar direkt när jag märker av det där
Det är mitt bästa tipps...

Vi gjorde så här på en känd BF2 server... Den var full. Så kom en jättefuskare med allt på in. Då sa jag att gå ur alla och håll er borta i fem minuter ta lite kaffe och ät och allt sånt... Alla gick ur på hela servern så den stoppade. Fem minuter senare så var alla tillbaka och fuskaren borta trevligt minne

Av Modellören
Skrivet av Jalle64:

Om du inte har problem med kortet så ser jag inget underligt med det du beskriver.

Jag ser nu kortet som ett kort med löjligt överdimensionerade komponenter.

Dessutom så tilltalar designen en 16 åring som vill ha något att visa för kompisarna. Inte någon som vill kyla något bra och seriöst.
Dom borde för det första skippa den där löjiga svarta kåpan som inte fyller någon funktion. Göra flänsarna lite mindre.

Sen snedställa bägge fläktarna så att dom blåser mer luft mot någon sida. Inte rakt in mot en platta.

Av Modellören
Skrivet av JJ90:

Jag har alltid haft problem med att installera Windows på min dator. Det som brukar hända är att det tar minst en timme att installera. Man kan höra DVD-läsaren gå igång vid vissa tillfällen och då börjar det hända något på skärmen. Det är alltså att den jobbar en tid och sen slutar den, sen tar det fem minuter tills den börjar jobba igen med installationen. Jag installerade windows på samma hårddisk fast i en annan burk och det tog 30 minuter och inga konstigheter. Nu tänkte jag att jag provar installera windows via USB-minne istället. Vad händer? Jo, samma sak. Den laddar förstasidan och sedan slutar den, och så går den igång igen osv osv. Vad kan det vara för fel? Det måste ju vara något fel på någon komponent i datorn. Har provat olika hårddiskar, bytt moderkort och även grafikkort. Har även provat med 1,2 och 4 GB RAM. Något fel i datorn måste det vara som gör så att installationen håller på som den gör. För tillfället lyckas jag inte installera windows, när den väl ska slutföra så hackar den upp sig istället.

Tack på förhand!

Det blir lite jobbigt om man sitter på en sköldpadda och veterinären tror att man har ett lejon...Om man beskriver en massa symtom och inte talar om vad det är för djur...

För det första så tar det väldigt lång tid om man har en gammal dator och det är inget konstigt med det... Dra i gång installationen gå och städa, eller nått undertiden... Sen är det frågan om varför du sitter och installerar om hela tiden... Sluta med det och använd datorn till det den är till för i stället så går det säker mycket bättre och blir bra mycket roligare... Jopphopp så nu är den trasig... Kan inte hjälpa till med det. För lite info helt klart.

Av Modellören
Skrivet av Jalle64:

Tempvärden på kortet?

Normala värden...

Av Modellören

Asus GTX 580 DCII hur sprids vämen funderingar

Har detta kort och känt runt lite på det när jag pressat det... och har blivit fundersam. Det är helt ok... Går fint och tempen i diverse program visar sig helt ok.

Hela kretskortet är svinvarmt, där gpun sitter är det förstås väldigt varmt... Ser inget konstigt med det.

Men sen när man känner på flänsarna kommer det konstiga. uppåt högra flänsen lite i mitten där känner man lite värme på kopparn och lite småljummet ut på flänsen.

Den vänstra delen är helt sval på kopparn och flänsen är lika sval som bordet i rummet... det tycker jag är väldigt konstigt. Men borde ju kunna känna åtminstone lite småljummen värme där på flänsen... Vad tänker ni.

Av Modellören
Skrivet av DylanSvensson:

jag har ärligt talat ingen koll på vad en bra speldator kostar i dagsläget, men tack till alla som tipsade.

Vart bor du? Föreslår att kila in till Webhallen; i-net, komplett och köp deras största paket så lär din son inte bli besviken...

leta upp någon där så får folk här säga sitt....

Av Modellören

För 70K skulle jag satsa runt 20 på på datorn, sen resten på miljön och lite budget här. Ett riktigt fräsigt skrivbord, och en riktigt bra och skön stol så att man inte domnar i benen. Bra ljus och inte ett"gamer ljudsystem utan fixa då ett biosystem KITT från hifiklubben. bara där rasar det i väg 25 papp.

Sen skulle jag leta upp ett par mörka tapeter även här hyfsat billigt... om man vill kan man sätta en ett mörkt trägolv. bra belysning med dimbara halogen i taken och lite mysbelysning här och där... fixa sen ett billigt men tyst minikylskåp och micro och andra bra saker att ha bredvid... en minitv att ha bredvid datorn så att man kan hänga med litet. eller en stor fin tv att till film. datorn skall ha HDMI ut. en soffa i bakgrunden eller en till dator till polaren. har dom dator så köp BF3 till alla kompisarna som inte har BF3 som vill vara med och lira. BF3 är ett lagspel så få med alla kompisar.

och glöm inte... Se till att beställa det bästa bredbandet.

Av Modellören

Startar fläkten i aggregatet när du försöker starta den...Då vet du att det finns ström in där. Kolla en gång att alla kablar sitter riktigt och att alla sitter där dom ska.... grafikkortet skall ha en eller två kablar in i sig.

Av Modellören

Du har väll provat att byta plats på Sataportarna en gång...

Av Modellören
Skrivet av 2pi:

Hejsan, jag är en fattig student men känner även jag att det kan vara dags med en ny dator. Det är många nya spel som lockar men jag är inte alls så kräsen grafikmässigt. Så vitt jag vet så är det dumt ur ett ekonomiskt perspektiv att köpa en s.k "värstingdator" eftersom man får mindre för pengarna. Så min fråga är därför enkel, hur skulle man idag sätta ihop ett datorpaket som ger mig mest datorkraft per krona? väldigt tacksam för svar.

Jag måste alltså inte ha en extremt låg budget utan är mest intresserad av en prisvärd dator om det nu hamnar i 7k klassen eller 12k klassen vet jag inte, dessutom vore en prisvärd skärm att uppskatta.

Undrar om man kan kolla in den här listan... Folk tippar om något som dom anser är bättre då läggs det till. Lägg till /ta bort något själv.... http://www.prisjakt.nu/list.php?l=988596

Som att välja ett exempel. Mitt bygge.. la inte in en extra kylare utan kör med original. en k2600 processor och Asus P8Z68-V då det är lite billigare, kör med en gammal hårddisk DVD och annat som jag redan hade.

Av Modellören

12*17=204Watt
12*18=216Watt

Vet inte så noga men du ser att det står ett V1 och ett v2... Då står det nog V1 på den ena kabelhärvan som sticker ut... och V2 på den andra. Förövrigt så orkar aggregat inte med ett nytt spelkort modell bättre i dag tyvärr. Men det skulle kunna gå med ett modell mindre... Passar om man inte håller på med nya spel.

Av Modellören
Skrivet av Apelsingummi:

Strömstyrkan som PSU'n klarar att leverera på 12V-linan.

Effekten räknas ut genom att som nämnt tidigare multiplicera strömstyrkan med spänningen enligt följande formel;
P=U*I

Hade redan räknat ut att jag skulle bli ägd

Av Modellören
Skrivet av CrazyBanana:

inte så kunnig inom el men var kommer "53" ifrån?

Om man vill vissa hur man räknar så måste man hitta en siffra någonstans ifrån... Så här räknar man ut hur många personer som finns i ett rum. Exempel : 1+1=2

Siffran 53 i exemplet skall du byta ut mot den siffra som står på ditt nätaggregat.

Av Modellören
Skrivet av SteveK:

Sanning med modifikation, tänk på att processorn kan dra en del också på samma spänning.
Största problemet för mig har dock varit att ta reda på hur mycket ett visst kort faktiskt drar.

Jo det stämmer glömde väll bort det. Såg bara alla inlägg så gör ett försök...

Kom på det här när mitt gamla aggregat som "Skulle klara" med god knapp marginal skulle orka med mitt GFX580. Fick konstiga frysningar så satt och funderade och kom på hur det fungerar... Läste om folk som pratar om dåliga komponenter och så vidare...

Kan detta förresten vara en hjälp. http://www.enermax.outervision.com/index.jsp