Inlägg

Inlägg som Nanae har skrivit i forumet
Av Nanae

Det där borde väl gå under 31§ i avtalslagen som Ocker?

Administrativ avgift är inget man som privatperson bara kan hitta på, speciellt inte under privata affärer utan avtal.

Hur som, ta inte diskussionen med varandra i forumet, håll det till PM innan ni får en arg moderator i baken.

Av Nanae

Är inte vegan eller vegetarian men försöker dock dra ned på kött så mycket jag kan motivera mig själv att göra. Inte för att jag bryr mig om djuren, så bra människa är jag inte, utan helt enkelt för att det är lättare för kroppen att bryta ned växtbaserad kost, och inte lämnar en som en rullande säck potatis. Dessutom är inte köttfisarna så jävla mysiga direkt.

Mitt problem är att det ska kosta så innihelvete att äta växtbaserat. Iallafall för en annan som väger 100kg/186cm och behöver äta väldigt mycket för att inte vara hungrig. Har börjat bytt ut fullkornspasta mot nötter, vilket i och för sig dämpar hungern lite längre.

Med mitt energibehov skulle jag bli ruinerad av att gå över till växtbaserad kost, lägg på latheten på det, så är det helt plötsligt mycket mer lockande att köpa ett paket kycklingkorv och äta hela paketet kallt för 16kr, än att laga till en vegansk lunch som jag -kanske- blir mätt på för 50kr. Hade jag kunnat köpt ett paket sojakorv för 16kr istället hade jag gjort det varje gång.

Så, hur gör man för att äta växtbaserat utan att behöva lägga ut flera tusen på mat? Ska tilläggas att jag är 31 år med fru/barn och därmed har de ekonomiska medel som krävs för att göra det egentligen, men mitt problem ligger dock i principen.

Av Nanae

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=951368

Dessa var mina favoriter bland de in-ear jag ägt, tills de blev stulna.

Av Nanae

Har du även en integrerad grafikkrets på moderkortet? Prova isåfall skärmen i denna, gå runt grafikkortet med andra ord. Det löser ingenting pang tjong, däremot kan det hjälpa dig att avslå hårdvaruproblem med grafikkortet som fel.

Av Nanae

https://www.k-rauta.se/byggvaruhus/innerd%C3%B6rr-cello-spege...

Köpte sånna där till huset mitt, både som badrumsdörrar och rumsdörrar. Om de vill ha mer än 499:- för ny dörr, säg att du har en "snygg modern vit spegeldörr som är oanvänd", köp en sån där, montera om beslagen och sätt dit skiten.

Att ens betala för att ersätta en sån där dörr med en likadan känns lite som att betala för att prova en pepparkvarn med ögonen.

Av Nanae

Förväntat.

Ungefär som när PostNord har en förväntad leverans i December men den dyker upp i Februari. I Uganda.

Annat vore om de specificerat datumet exakt, men en förväntning är en förmodan eller en uppskattning. Den har med andra ord inget exakt satt datum.

Av Nanae

Blev en röst på #8 då den var den enda som bidrog med något ovanligt. Hängt med många många år och aldrig snubblat över en frusen sjö i logotypen.

Av Nanae

Nu har jag personligen dåliga erfarenheter av HP, gällande värmeproblem på varenda laptop jag ägt av dem. Gissningsvis 5-6 stycken olika genom åren. Senaste HP-laptop i min ägo var dock 2013, sedan dess kanske de har blivit bättre?

Skillnader mellan 6700HQ och 7700HQ: https://www.youtube.com/watch?v=dcZIibVMGhc
Skillnader mellan 1060 och 1070: https://www.youtube.com/watch?v=bumC71bG3Sk

För just gaming så verkar 1070 istället för 1060 göra mer positiv skillnad FPS-mässigt, än 7700HQ istället för 6700HQ.

Av Nanae

Bara jag som övervägde mina användningsområden och tog en oupplåst 8700?

Av Nanae

Hemma: BeyerDynamic DT990 Premium
Portabelt: Bose QuietComfort 35

Duger utmärkt för mina användningsområden.

Av Nanae

Hur står det sig med smakfullt animerade jiffar, om storleken hålls acceptabel för webb-bruk?

Av Nanae

En standardlösning för luftburen värmehantering är väl dubbla insug i fram, enkelt utblås i bak. Följande fläktar är prisvärda för sin prestanda/ljudvolym: https://www.inet.se/produkt/5320031/fractal-design-dynamic-x2...

Utöver detta så kan ett utbyte av kylpasta till Kryonaut eller GC Extreme hjälpa. Slutligen så har du den rejäla förbättringen som är att delidda din processor, men det är inget man gör pang tjong utan att läsa på och förbereda sig rejält.

Av Nanae

Nu var det länge sedan jag tittade, men jag vill minnas att det på en av mina tidigare routrar iallafall gick relativt enkelt att se via routerns gränssnitt, vad för trafikkällor/mål, url'er och så vidare som trafik har gått på.

Om detta går på arbetsplatsens router eller inte är dock relativt omöjligt att veta.

Av Nanae

Själv sitter jag och kör på en gammal intellimouse explorer fortfarande, och fasar dagen den ger upp. Anledningen till att jag fortfarande använder den och anser den som den bästa musen för min del, är att jag inte hittat någon större med bra passform. Och mina händer är modell för stora med pianofingrar.

Om någon har tips på en mus modell skitstor med hög rygg så mottages det gärna för övrigt.

Av Nanae

Det har alltså gått 1 hel vardag sedan Black Friday, troligtvis den största readagen på året, och du börjar redan gnälla, ringa runt och leta paket?

Seriöst?

Sluta. Ta en kopp kaffe som någon sa, låt livet fortgå som vanligt. Dina saker kommer. När de kan komma.

Av Nanae

Med chipsetkrav Z470. Säkerligen.

Av Nanae
Skrivet av phanto:

Förvisso trummar sweclockers ganska hårt på BF-trumman men kolla på cdon exempelvis. Livesändning 24h, upptrampning av deals ("kom tillbaka varje timme för nya deals!") och sånt. De flesta butiker hade väl tydliga annonser flera dagar i förväg också.

Det där med "kom tillbaka varje timme" och all överdriven hypning fick mig att totalsumpa cdon.com under rean. Det kändes alldeles för överdrivet och för mycket sälj, på något sätt. Ungefär som den där dryga säljaren i butik som kommer fram och kladdar på en när man står och överväger vad man ska köpa, vilket slutar med att man känner sig irriterad och går därifrån.

Av Nanae

Som systemutvecklare med alldeles för mycket webshops-erfarenhet fick "Känner även att Komplett skyller ifrån sig på det "höga trycket under Black Friday". Man visste att dagen skulle komma, och borde sett till att uppgradera systemen så det klarar det höga trycket. Man hinner förbereda sig 1 år innan denna dagen kommer" mig att sätta kaffet i halsen.

Komplett har inte gjort något fel.

Av Nanae

Har inget att klaga på gällande detta års Black Friday. Hade skjutit upp en uppgradering till Coffee Lake sedan lansering, med inväntande av just black Black Friday som anledning. Tack vare detta sparade jag cirka 5000kr jämfört med standardpriser som jag bevakat av och till sedan lansering.

Lyckades även knipa en SNES Mini som julklapp åt frun för 999:-, vilket jag ändå hade tänkt försökt köpa åt henne men för standardpriset 1699:-. Så, happy camper.

Om någon nu bara kunde klämma ut Bitfenix Whisper M 750w för 999:- eller billigare idag som cyber monday erbjudande så vore det perfekt.
Edit: *host* @inet *host*

Av Nanae

Det här kändes faktiskt riktigt bra. Brukar föredra Inet framför de andra butikerna, det här var lite extra morot känner jag ifall exklusiva Sweclockers-erbjudanden kommer att finnas även i framtiden. Särskilt då Inet's vanliga erbjudanden brukar suga relativt stor röv.

Beställde mig ett SNES mini för 999.