Inlägg

Inlägg som Nanae har skrivit i forumet
Av Nanae

Att via kundportalen få välja mellan ownit's vanliga DNS-servrar, eller DNS-servrar med förkonfigurerad pi-hole för annonsblockering.

Så du helt enkelt loggar in som kund, och väljer annonsblockerare JA eller NEJ på "mina sidor". Sedan bör whitelists med mera gå att ändra där.

En tjänst som skulle fungera till både unga, äldre, pensionärer med mera. Eftersom det sköts på DNS nivå skulle det fungera för både datorer, mobiler och surfplattor. Och det skulle definitivt vara värt 49:- månaden om detta sköttes bra och smidigt med bra blockeringslistor.

Av Nanae

Generellt dagsschema:
07.50 - Vakna, frukost: Ett glas vatten
08.15-08.30 - Cykla i 100% total svettfart till jobbet, cirka 35km/h (custombyggd racercykel och en skitdålig respekt för min egen andningförmåga)
8.30.12.00 - Jobba
12.00-12.15 - Dafgård random fryst matlåda, oftast kalvfärsbiffarna
12.15-13.00 - Sova på soffan i vilorummet
13.00-17.00 - Jobba
17.00-17.15 - Cykla hem, hämta dotter på skolan
18.00-18.30 - Äta med familjen, random-mat varenda gång. Tänk typ kycklingfilé och strips
19.00-20.00 - Ett glas whisky alternativt 2 guiness

Stoppar inte i mig mer efter det förutom vatten.

31 år, systemutvecklare modell riktigt duktig, 186cm, 102kg, inte fet, och så stark att jag råkar ha sönder alldeles för mycket saker.

Av Nanae

Råkade bli en flaska 21årig Glendronach Parliament på vägen hem efter jobbet. Frugan blev väl lite missnöjd över min enligt mig totalt prisvärda investering, men den är så jävla god så det får tålas.

Skål.

Av Nanae

Ibland är det tur att kaffeapparaten står 50 steg bort.

Av Nanae
Skrivet av Grishnackh:

Tack för all input! Min läkare och min psykolog känner till läget. Kommer att käka Sertralin framöver och hoppas på att få något starkare än atarax mot ångesten (tror inte jag kommer få det då min läkare anser att sertralin fungerar som substitut till ångestdämpande). Har som sagt aldrig gjort något liknande förut så var skitskraj över att passerat gränsen och att det eventuellt skulle bli allvarligare nästa gång.

50% av hur din medicinering går, kommer att bero på hur du mentalt är inställd till den.

Sertralin hjälper mot ångest såväl som depression, ja. Bara för att den hjälper mot båda, innebär den inte att den är sämre mot ångest än medicin som -endast- hjälper mot ångest. Det är med andra ord ingen 50%-50% faktor här.

Du kommer märka av att medicinen fungerar genom att du troligtvis mår ännu sämre, under de kommande dagarna efter att du har börjat. Tillfälliga döds-sprattel från ångesten som går över.

Det viktiga då är att komma ihåg att dessa ångestattacker, har du valt själv. Jämfört med en ångestattack på 100kg som kommer flygandes utan att du själv valt det, är en ångestattack på 200kg på grund av att du börjat medicinera för att bli av med skiten, som en dröm. Den är ju din.

Nästan så man blir pepp och får fighting-spirit eller vad man nu ska kalla det av de initiala bieffekterna första dagarna, fast de ångestmässigt är värre än tidigare. För man vet att "Det här är MIN ångestattack. Jag har valt det här. Fuck you. Äntligen. Nu jävlar."

Exempelvis kommer jag ihåg att jag blev illamående och yr, och spydde som ett as inom 5 timmar ifrån min absolut första tablett under utbrändheten. Det var inte en "nu går det åt helvete" utan snarare en "nu börjar det, kom igen då så kör vi".

Det värsta med riktig ångest är ju just känslan av total maktlöshet. Man har ingen kontroll över skiten, man vet inte när det börjar, när det slutar, hur illa just denna attack kommer vara, och så vidare. Nu när du valt att börja ta din medicin, är det helt plötsligt du som har kontrollen. Ångesten kommer troligtvis dödssprattla lite allt vad den kan, för att sedan dö långsamt. Njut av det, det är din situation som du själv skapat, för att få kål på skiten.

Av Nanae
Skrivet av Grishnackh:

Är redan i kontakt med både psykolog för KBT och med vårdcentralen för mediciner. Får bara atarax för ångesten så den hjälper knappt och antidepp jag vägrar ta.

Skönt! Då slipper jag bära långärmat resten av livet ^^

Tack för input, alla

De ångestdämpande bieffekterna från Atarax är på gränsen till placebo.

Förklara läget för vården hur det ligger till med välmåendet, vad du gjorde nu under alkoholinfluens, och att du behöver mer effektiv medicinsk hjälp för att själv ta dig upp ur hålet. Fick själv Citalopram 40mg utskrivet med en grunddos på 20mg till att börja med, för att hjälpa till med ångesthantering efter en utbrändhet för 7-8 år sedan.

Inget fel i att ta emot en stege ifall man själv inte orkar klättra upp ur gropen.

Med tyngre medicinsk hjälp som SSRI och SNRI får man dock oftast till&med mer ångest och symptom den första veckan, men jag kommer ihåg att jag tog de anfallen som "fy fan vad skönt" snarare allt än negativt, då det var ett bevis på att medicinen börjat påverka nervsystemet och var påväg att sätta igång med sin grej.

Av Nanae

Dessa från Jula använder jag på kontoret. Fungerar utmärkt och är sköna. Skiter i om det står Bluewear eller Gucci i sulan, det är en jävla innesandal. 149kr är överkomligt.

Av Nanae

Aktiv brusreducering har alltid så kallad white-noise, detta kommer du inte ifrån. Men hur mycket detta hörs varierar stort från modell till modell. MDR1000XM2 och QC35 II är exempelvis väldigt tysta, men du kan fortfarande höra white noise om du anstränger dig för att höra det.

Av Nanae

Markus från Ikea
Svankstöd av memoryskum från Jysk
Nackstöd av memoryskum från Jysk

Kan tilläggas att jag äger en så kallad gamingstol, samt en kinnarps freefloat. Men dottern fick ta gamingstolen och freefloat flyttade ut i verkstaden/förrådet, till förmån för ovanstående kombo som slog båda två.

Är för gammal och trött för att bry mig om att stolen nu ser lite pensionärig ut. Skön som fan är den iallafall.

Av Nanae

Som någon som jobbat inom formgivning & grafisk design i över 10 år så förstår jag tänket, men tycker det har applicerats helt fel. Nästan så jag mår illa av den grafiska profilen.

Om det är något som saknas designmässigt på marknaden för kringutrustning, så är det ett företag som verkligen utgår ifrån stilren applikation av färg. Att färg behövs på marknaden håller jag tveklöst med om, men de där produkterna samt hemsidan är bara vedervärdiga. En stor röra av missanpassad känsla och klottrigt 70-tals annonsmaterial.

Självklart en helt personlig åsikt men urgh, jag förstår inte hur det där ens kan ha gått förbi skissa-på-fyllan stadiet.

Av Nanae

@jagardaniel: 32ohm kommer självklart gå lättare att driva än 250ohm. Så om du vill vara säker på att få ut tillräckligt högt ljud, och inte har en inbyggd hörlursförstärkare i ditt ljudkort, kör på det. Själv använder jag en AG03 som jag har lurarna samt högtalare kopplad till. Gillar att kunna switcha från hörlurar/högtalare med fysiska knappar, ha olika volym på båda, samt ha ljud ur båda om så önskas.

De 990 Edition som jag länkade har rak sladd, för övrigt.

Philips lurar -bör- du kunna prova på elgiganten, om du har en sådan butik i närheten. Jag är jättenöjd över mina 990 Edition, men trots det är jag fortfarande nyfiken på Philips lurar. För att.. något. Prylbögs-tarmen som är igång antar jag.

Av Nanae

Som 30+ med en stabil relation som pågått i över 8 år nu, utan ett enda bråk/höjd röst mot varandra någonsin, kan jag definitivt bekräfta att det går.

Självklart finns det tillfällen då man känner att sin partner rakt av är dum i huvudet. Men oftast så relaterar detta till att den personen inte betett sig som man själv förväntade sig, vilket egentligen är en helt idiotisk anledning. Så länge som man klarar av att acceptera någon för den de är, inte för någon de skulle kunna vara, ökar chansen både för att ha ett stabilt förhållande, och att inleda ett.

De flesta människor, både kvinnor och män, vill bara bli förstådda och accepterade för den de är. Både de bra och de dåliga sidorna. Det gäller nog alla som läser detta med. När dessa positiva känslor finns, så ökar de chansen för att fler positiva känslor ska uppkomma i relation till den orsakande faktorn till de förstnämnda, dvs partnern.

Människor är jävligt egoistiska djur. Vi gör saker för andra, för att vi själva mår bra av det. Även någon som ger bort mer pengar till fattiga pensionärer än de har råd, gör detta av egoistiska skäl för att de själva känner att de 'gör rätt', och mår bra av det.

Jag anser att samma sak gäller i relationer, och även när det gäller att skaffa sådana. Trygghet, humor, närhet, sex, förståelse, det finns många variabler vi vill ha för vår egen skull, som räknas in när det gäller att skaffa en relation. Ju flera av dessa boxar man tickar i för någon omedvetet, som bidrar till att dessa känslor uppstår, desto större chans att en relation skapas med någon.

Och ibland får man faktiskt anstränga sig och ticka i dem manuellt också, särskilt när man märker att sin partner mår bra av det. Även om det egentligen är av helt egoistiska skäl. Precis som man vill att sin partner ska göra.

Av Nanae

Beyerdynamic DT 990 Premium/Edition

Även jag använde QH85 innan jag bestämde mig för att hoppa upp ett snäpp, och skaffa separat kondensatormikrofon. Började omedelbart leta efter alternativ hos Beyerdynamic då de var OEM-leverantör till QPAD för QH85. Använder nu dessa, och med mitt huvud på storlek 62 samt industrial-piercingar i öronen, sitter dessa stora, fluffiga och lätta kåpor fortfarande som moln på huvudet. Öppen design.

Philips Fidelio X2/X2HR ska dock ha mer slagkraftig bas än DT990.

Av Nanae
Skrivet av KAD:

Mina fem senaste pass är cirkelfys, skivstång intervall, indoor walking, box och power ho..

Indoor walking.
Indoor. Walking.

I'm done.

Av Nanae

@Gorian: Jag betalade cirka 3500kr för hela cykeln, komponent-mässigt. Ska då läggas till att den fungerade helt okej från början med endast aluminiumkomponenter, men jag ballade ur lite och bytte ut styre/sadelstolpe/gaffel/sadel till carbon på grund av.. reasons.

Av Nanae

Som grinig debian-gubbe välkomnas detta.

Av Nanae
Av Nanae

Personligen så tycker jag cykling fungerar alldeles utmärkt. Ska tilläggas att jag absolut inte kommer ställa upp i nå lopp eller banor eller så, så pass seriös är jag inte.

Men jag köpte mig en väldigt lätt aluminiumram från E-bay och byggde ihop resten av cykeln själv av diverse aluminium/carbon-delar. Utan växlar med 64 tänders "kugg" ifram, det vill säga ett stort jävla schabrak jämfört med ett vanligt med 34 tänder. Enbart för att få den att bli livsfarligt snabb och trögare att trampa så jag verkligen kan trycka på utan att trampa luft ibland. Planen var att ta den till & från jobbet varje dag.

Resultatet blev en cykel som knappt väger någonting, är extremt trögtrampad (vilket jag gillar) pga det stora kugget i fram/litet i bak, och som går fort så det är vansinnigt. I och med hastigheterna den går upp i så känns den inte trögtrampad, det känns mer som att man verkligen får ut den hastighet man "förtjänar" för det man trycker i.

Detta gjorde helt plötsligt cykling till en rolig aktivitet, som dessutom sparar in på ekonomin transportmässigt. Så med rätt saker, tycker jag definitivt att det är en rolig motionsform.

Av Nanae

Gillar't inte. Punkt.

Men, personliga åsikter är ju just det. Personliga.

Av Nanae

@krasha: Fungerar bra nu för tiden så länge du gör en komplett wipe och installerar relevanta drivrutiner korrekt.