Inlägg

Inlägg som Nanae har skrivit i forumet
Av Nanae

Eftersom helgen närmar sig och det kanske finns tid över för lite projekt för de flesta, tänkte jag bara dra ett tips att köpa en raspberry pi och banka in Pi-hole. Blockerar annonser på dns-nivå redan innan de når din webbläsare, fungerar på alla enheter som är anslutna till nätverket, och så vidare.

Av Nanae

Vad har du för temperaturer på GPU? Tänker på att thermal throttling kan ha ett finger med i spelet.

Använd exempelvis HWMonitor för att kika vad ditt max går upp i medans du spelar.

Av Nanae

1. Trasig pump
2. Felaktigt applicerad kylpasta
3. Felaktigt monterad kylare (för löst, ojämnt ditskruvad, etcetera)
4. Glömt sätta i någon sladd (troligtvis inte)

Av Nanae

Det finns absolut inga hinder för dig att skaffa en FA-skattesedel när du har gått ut gymnasiet, och därmed starta en egen firma samtidigt som du söker arbete. Då kan du prova om din idé flyter så att säga, samtidigt som du söker ett enklare jobb för grundinkomst efter gymnasiet.

Att däremot hoppa av gymnasiet känns lite som att skjuta sig själv i foten före ett sprinterlopp.

Medans du går gymnasiet har du trots allt gratis mat, en minär inkomst i form av studiebidrag, samt tillgång till gym och andra faciliteter som kostar som vuxen/icke gymnasiestuderande.

Underskatta inte de sakerna hur små och värdelösa de än må verka, samt den reella kunskap du lär dig under gymnasietiden.

Justera dina studier så du känner dig bekväm med dem, som många redan nämnt, och börja istället lägga grunderna för ditt potentiellt framtida företag under tiden, så du är redo att kicka igång direkt efter gymnasiet är avklarat.

Att ha problem med att lära sig Engelska är inte en bra förutsättning, kan jag säga som utvecklare som tidigare haft eget företag. Gymnasiet finns där för din skull, för att du ska utvecklas. Utnyttja skiten ur det för din egen skull.

Av Nanae
Skrivet av emika:

Jo det var ju mest total war 2 som jag kände att det inte funka med den gamla(normal disk) och planerar ju spela fler saker som kommer ut från total war serien.

Men lär väl känna märkbar skillnad ändå med denna.

Ja alltså, sitter du på en gammal mekanisk disk nu så kommer det kännas som att du har en helt ny PC när du uppgraderat till SSD. Det steget får du oavsett om du går till Sata-SSD eller M.2 SSD.

Av Nanae

Nej det är absolut inte hela världen. Visst kan man märka av någon sekunds snabbare laddning i tyngre spel som Warhammer Total War 2 osv, men i det stora hela så är det negligerbart.

Av Nanae

En 850 kan du defenitivt köra via SATA 6GB.

En 860 i M.2 format kommer du dock inte kunna plugga in i ditt moderkortet, isåfall blir du tvungen att köpa ett extra PCI-E kort för det. Du kommer dock tappa prestanda då dina PCI-E slots verkar köras i 2X istället för 3X. Hur mycket prestandatapp du dock får realistiskt sett är uppe för debatt.

Av Nanae

Skulle packa familjen och ta mig upp till stugan vid Ljungdalen. Mitt ute i ingenstans vid norska gränsen, egen brunn med manuell pump, elverk finns, vedspis, 80+ av soldatens ärtsoppa och en hel del annat skit där uppe.

Kan tilläggas att jag inte på något sätt är en prepper. Har bara massa konserver där uppe pga att jag är lat gällande mat när jag väl är där.

Skulle det bli riktigt jävligt får man väl råka köra på en ren eller två.

Av Nanae

När vi flyttade till vår nya replokal ljuddämpade vi hela rummet med en hel kakafoni av diverse lösningar. Det som gjorde absolut mest var att riva bort tak/golvlister efter 2 väggar, regla upp dessa med 45x45 reglar, och sedan sätta tät isolering i fackverken. Sedan klädde vi dessa två väggar med tygfront (vilket var ett rent helvete att få snyggt, jävlar vad vi svor).

Den lösningen är klart den mest effektiva prismässigt.

Av Nanae
Av Nanae

Hade faktiskt ingen koll på hur snyggt det där chassit egentligen är förrän jag såg dessa bilder. Ser otroligt stilrent byggt ut.

Nu är frågan om man kan ställa två bredvid varandra för att husera komponenter i det enda och vattenkylning i det andra..

Av Nanae

Enda jag kan komma ihåg att jag var högst tveksam till att fortsätta spela, var Silent Hill till PSX då det nyligen hade kommit ut. Nu var detta i och för sig väldigt länge sedan men ändå. Efter att ha sprungit genom tunneln på skolgården som förändrar världen till den rostiga risiga varianten så tog det bra mycket viljestyrka att våga fortsätta.

Nu för tiden är jag för gammal och trött för att tycka något spel är läskigt. Att jag jobbar med utveckling gör ju inte saken bättre då man ibland sitter och bittert svär över "vem fan har scriptat det här skiten egentligen..", "Men herregud vilken jävla polygonsmurf" osv istället för att bli rädd.

Av Nanae

Alldeles för sent.

OM du inte kommer på något effektivt man kan bygga av cirka 100 fidgetspinners, köper in dessa för 500kr från netonnet, och sedan säljer din makapär för 1000kr för att gå 500kr plus. Och cirka 5000kr minus i nedlagd tid.

Av Nanae

Från mina 80-83 grader med throttlng och lagg, ligger jag nu på stabilt 70 grader i full 100% load på grafikkortet utan överklockning.

Då är detta efter att jag manuellt ställt ned fläkthastigheterna till ohörbara nivåer, min dator är numera knäpptyst. Skillnaden i mitt tysta kontorsrum från när den är avstängd, och när den är på, lär vara några få decibel bara.

Med 100% på båda NF-F12 fläktarna låg jag på 52 grader i full load på mitt GTX980 Strix.

Helt klart en värd uppdatering. Dock satt den igång tankar på att bygga en vattenloop pga att "kylning är kul", så vi får väl se hur hårt det här kukar ur ekonomiskt.

Av Nanae

Phanteks P400S TG bör rymma lösningen för dig. Överkomlig prislapp, rymdskeppsbelysning ingår, bra monteringsmöjligheter.

AIO i chassit
Chassibild

Av Nanae
Skrivet av Mezzlock:

Jag har en sån med 2st 120mm 1500rpm fläktar på mitt vega 56, med orginalkylare throttlade korted vid 90°C, nu har jag en full load temp på 55-60°C

Låter oerhört positivt!

Av Nanae
Skrivet av DavidtheDoom:

80-82 grader Celsius är måltemperatur för 900-serien och inte bara normalt utan väntad temperatur vid tung last.

Stämmer alldeles utmärkt, dock är det långt ifrån önskvärt för mig. Delvis pga att det är något vajsing på kort/kylare som gör att det går upp i 81c utan motiverbar belastning, delvis för att det får kortet att throttla, och slutligen för att kylaren från Asus låter som en bajsmacka när den är uppe i de varvtalen som krävs för dessa temperaturer.

Förhoppningsvis kan den nya kylarlösningen komma till rätta med alla tre problem.

Av Nanae

VGA-kylning med Raijintek Morpheus II core

Är det någon här på forumet som har en sån här liten gullig sak?

Mitt 980 Strix har börjat balla ur rejält värmemässigt utan några förändringar i hårdvara/mjukvara, och Asus vägrar erkänna att något är fel på det. Efter en rengöring och applikation av kylpasta med Thermal Grizzly Kryonaut, utan resultat, är det dags för lite grövre tag.

Det känns inte stabilt att kortet ska upp på 81 grader i load, så jag funderade först på att köpa ett nytt men det här verkar roligare. Därmed har jag lagt en order på en sådan där nu, som kommer att få kyla kortet med hjälp av 2x Noctua NF-F12.

Då Asus använder sig av någon form av proprietär 5pins-connector för pwm-styrningen på kortet kommer fläktarna behöva kopplas via Y-split till moderkortet och ställas in manuellt, vilket känns helt okej. Resultatet bör ligga runt 60 grader i load på GPU utan att behöva köra fläktarna på en hörbar RPM. Teoretiskt sett.

Någon på forumet som har en sådan här lösning redan? Annars kan jag dra upp lite före/efter-resultat imorgon när den bör landa i brevlådan.

Av Nanae

Vet att NordVPN som jag använder erbjuder fast IP-adress för en tilläggskostnad, kan dock ej voucha för hur detta fungerar. Deras vanliga tjänst fungerar felfritt iaf.

Av Nanae

Sängtestare. Jag är utan tvekan den tröttaste människan jag känner till.