Inlägg

Inlägg som Jespuur har skrivit i forumet
Av Jespuur

Alltså 242 var ett smart drag, kan inte vart superjobbigt att få in den i spelet om man tänker på hur många svenskar som har velat ha volvo i spel sen gta vice city. Släng in en volvo 740 också och gör ett "Volvoraggar bundle" med 2 specialkjolpaket till volvo 242 och 740 samt en stock snus. Gärna i ett paket med konungen på, ordet välfärd och en älg.

Av Jespuur

@SnowNalle:

Fredrik skötte sig bra enligt mig, vad du bör tänka på är att Fredrik har folk ovanför sig och att det inte är hans fel att det inte går att lösa, han gör bara som han blivit tillsagd. Har själv jobbat i support och ibland vill kunder ha löst saker som faktiskt inte går och vägrar ge sig. Det handlar inte om att man inte vill hjälpa, det handlar om att man inte kan. Dock kan jag tycka att Fredrik skrev lite konstigt stundvis, det vara många "men" vilket är lite slappt. Och helst vill man undvika ordet "tyvärr" enligt mig då det har en väldigt negativ klang. Telia chatten är inte snåla, det är telia isåfall. Ring nästa gång, har aldrig suttit på chattsupport men sinnesstämningar framgår ju inte riktigt på chatt och smileys är inte ok att använda så det får ju en ganska grå ton rätt igenom och kan uppfattas som nonchalant och otrevligt. Känns som att det är lättare att få sin vilja igenom över telefon.

Vet att en kompis till mig blev av med internet i två veckor och fick ett usb-modem 3g för den tiden. Så tycker ju dom kunde klippt av halva månadsdebiteringen iallafall..

Av Jespuur
Skrivet av LemonIllusion:

Jag är ingen mästare på detta, men du ska väl skapa dina hundobjekt utanför hundklassen? Dessutom ska väl objektet skapas med $DogX = new Dog("Namn");?

Provade flytta runt lite på hakparantesen å ändra vart den stängde. Provade överallt. Ingen skillnad..

Lägger även koden här i text ifall någon vill ändra och förklara vad jag gjort för fel

<!DOCTYPE html> <html> <head> <title> Practice makes perfect! </title> <link type='text/css' rel='stylesheet' href='style.css'/> </head> <body> <p> <!-- Your code here --> <?php class Dog{ public $numLegs = 4; public $name; public function __construct($name) { $this->name = $name; } public function bark() { return "woof"; } public function greet() { return "Hello! ".$name." lovely weather isnt it?"; } $Dog1 = new Dog($name){ $name = ("Barker"); } $Dog2 = new Dog($name){ $name = ("Amigo"); } } echo $dog1->bark(); echo $dog2->greet(); ?> </p> </body> </html>

Av Jespuur

Codeacademy PHP

Hej,

Hittade ingen passande tråd, tänkte därför att jag skapar en tråd där vi kan posta våra problem vi får på codeacademys PHP kurs. En samlingstråd helt enkelt.

Har alltså ett problem, gör som i exemplet (tror jag) och får inte riktigt till det. Tryckte på att gå vidare för att se vad jag gjort fel, men då säger den att det är rätt ändå. Även om jag inte får den outputten jag ska ha i wysiwig editorn. Postar screenshot så kanske ni kan hjälpa mig få klarhet i detta?

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/t31.0-8/1...

Av Jespuur
Skrivet av Agonotheta:

Förstår att php är serverspråk, men kan man på något vis komma åt använarens storlek på browsern?
Tänker då från "startmenyn" upp till där adressfältet är och från vänster kant till scrollisten?

Anledningen är att jag har en bild som genereras i php och vill att bilden uppdateras med jämna mellanrum automatiskt.
Om användaren minskat storlek på fönstret ska bilden "passa in sig" i rutan.
Hittade en länk till den här sidan när jag googlade runt http://www.perraultarchitecte.com/en/projects/2461-olympic_te...
Om man minskar storleken på fönstret så ser man att bilden i mitten ändrar storlek.
Min tanke är att göra något liknande med en bild, så användaren kan ha bilden i ett hörn på en skärm, eller halva skärmen om hen så önskar.

Går det via php?
Vad finns det för alternativa lösningar?
Själva storleksförändringen på bilden kan mycket väl hända när sidan uppdateras så det är inget problem.
Två input fields som läses av var gång sidan laddas om, är det en lösning? Inte snyggt och inget jag önskar men det accepteras om det fungerar.

Förslag?

Du bör läsa lite om responsivitet låter det som. Om du har en div som ska fylla ut en hel bredd s ålänge upplösningen inte är under 1000px bred tex. Så kan du med media query sätta alternativ CSS kod när det villkoret du sätter där uppfylls. Detta är vanligt med sidor som skalar för surfplatta och mobiler.

Här är en länk med info som visar hur det fungerar.

http://learn.shayhowe.com/advanced-html-css/responsive-web-de...

PHP är mer för funktioner. Det är programmering mer, html och css är kodning.

Av Jespuur

Dom kan lära sig "tryckåpys" Alltså. El och pneumatik. Pneumatik framför allt är väldigt lätt att förstå då det styrs av ett synligt luftflöde. För att sedan gå vidare till enklare PLC. LOD 1 OUT 22 tex. När ingång 1 påverkas, påverkas utgång 22. Simpelt nog för yngre att förstå. Sen får man ta de vidare med svårare grejer och språk kanske. Hoppa in i c++ när man går i lågstadiet.. nja.

Av Jespuur

dvi-dvi, dvi-hdmi till skärmarna och hdmi-hdmi till tvn, du vill ju få med ljudet till tvn misstänker ja utan extrakablage:)

Av Jespuur
Skrivet av Nikkop:

Jadu, att visa upp koden du hittat gör det nog lättare för någon att förklara den.

Lite skitsamma eftersom de jag sett inte verkar göra det jag vill..

Av Jespuur

jquery, byta innehåll i en div.

Jag har en sida med en meny med knappar gjord med lite css. Det är alltså en html-fil och en css fil. Vad jag förstår ska jag använda jquery för att byta innehåll i min div som heter "main" men jag vet inte hur. Jag vill att innehållet ska växlas när man trycker på något i menyn. Jag hittar kod som visar hur. Men jag vill förstå koden också. Hjälp!:O

Av Jespuur
Skrivet av Macaper:

Tror att många har hjälpt till här och självklart, som jag också skriver, ska man försöka att inte jämföra för mycket. Att bara ge ett spel 5min och inte 5dagar är så klart inte rättvist heller, men vad ska jag säga. Jag är en komplicerad och besvärlig person

Som svar innan, jo, jag har stäng ner filmer efter 2min för att jag helt sonika inte gillat kamera hanteringen eller känslan. Livet är för kort för att inte försöka gilla allt jag gör.

Laddade ner och körde igång 10d test på WOW igår och tänkte, panda kan vara kul. Men måste säga att jag fick samma dåliga känsla om i Rift

Uppriktigt sagt så tror jag mycket av grafikproblemet (skrev det i första posten att jag är genom mitt jobb en grafik-junkie) faktiskt är min rigg, som jag vet är sjukt gammal. Den klarar SWTOR på nästan max, men det är ändå lite ryckigt och min erfarenhet är att SWTOR inte är speciellt tungdrivet.

Så en tanke är att spelen har uppdaterats långt förbi vad min rigg nu klarar och det är vad som sätter käppar i hjulet för att jag ska uppskatta dem, känslomässigt.

Blir att testa om alla spel på tjejens nya inköpta ROG och se om jag gillar dem bättre. Hoppas nästan inte det, då det innebär nya utgifter för en rigg

Tack igen för alla svar och ska helt klart testa TSW och ska ge Rift, GW2 och Tera en chans till (GW2 en första chans) och lovar att ge varje spel minst 5h

Tack igen, ni har varit otroligt hjälpsamma

Tycker du ska börja spela wow med tjejen och starta en ny svensk guild med mig och lite annat folk på hellscream/ally. raida 3 kvällar i veckan i lagom tempo. mmmh mys.

Av Jespuur

Roten till de flesta datorrelaterade problem är väll att folk inte vet hur man använder google.. Nej nu var jag bitter.. Men, programering var inget för mig, har inte riktigt det tänket tror jag men jag gick programmering A, nånstanns i mitten gjorde vi ett program som räkna om heltal till romerska siffror. Detta låter bra mycket enklare och är slutprojektet.. hmmm.

Av Jespuur
Skrivet av zOlid:

Bra av ASUS.
Är dock lite mer oroad över hur dåligt firmwaret är för RT66AC routern från ASUS.
Det har varit ute typ ett år nu. Och det är fortfarande en hel del strul med att man tappar anslutningen osv.
Tycker dom borde fått ordning på det hela vid det här laget.

Mjo, har du provat merlin firmwaren? Är i grund och botten asus egna men finjusterad av "merlin"

Av Jespuur
Skrivet av foh668:

Hur tänkte man nu? Med den icke vikbara designen tänker jag. :/
Om man vill fokusera mot mindre barn så borde man väl i alla fall kompenserat med en större skräm?

En vikbar skärm går sönder rätt lätt. simple as that. Men dom kunde skippat plasten mitt på skärmen.. är ju en stor skärm. Då kunde man ju sett på film på den iaf.. men.. nae.

Av Jespuur
Skrivet av Roger W:

Nej man måste ha ett RIAA steg för en skivspelare, annars kommer det inte funka.
En skivspelare spottar inte ur sig en vanlig line out signal.

Allright! Aldrig hört talas om! Då har man lärt sig något nytt. Så då behöver han det riia-förförstärkaren som kan "koda" av signalen som kan ge en line-out?

Av Jespuur

Du bör inte behöva för-förstärkaren. Utan du bör kunna koppla in högtalarna direkt till skivspelaren om dom är aktiva. Kan behövas nån rca hona - 3.5mm emellan.

De du länka är inte aktiva. http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=354669 dessa ska du kunna använda direkt till skivspelaren med rätt kablage. Rca hona - rca hane

Av Jespuur

Högljutt xbox 360

Hej!

Har ett äldre 360 som låter mycket, det har varit rrod på den så jag har bakat det i ugnen, tagit bort xclamps och bytt till skruv och bytt kylpasta. Följde guiden som finns här på sweclockers. har fungerat jättebra i ett år ungefär men nu låter det rätt mycket. Är det någon som har några tips på hur man kan få ner ljudvolymen?

En fråga till, ska sälja det när jag fått ordning på volymen. vad är ett vettigt pris?, 1hk 20gb hdd och 6 spel, Assasins creed brotherhood, mass effect, skate 3, gh3, nfs most wanted och halo reach. Kommer vara ärlig i min annons med att den är bakad. Helst att jag säljer den till någon tekniskt kunnig. Det fungerar felfritt förutom att det låter mycket.

Av Jespuur

Fick ordning på det tillslut verkar det som. Jag flasha in ett nytt bios.

Av Jespuur
Skrivet av Seetela:

jag hade samma problem, jag flyttade ner grafikkortet till den andra PCI-e slotten(du funkade det, gör det du också om du har något). annars kontakta företaget du köpte den av så fixar dom det på något sätt.

Ska prova detta! tack

Skrivet av simon253:

jag måste ställa standard-frågan: har du provat att uppdatera eller byta till en äldre drivrutin för grafikkortet?

Japp. hade äldre och har uppdaterat till nyaste..

Av Jespuur

Wow + 560ti = Krasch

Hej, Datorn fryser när jag spelar wow. Jag har formatterat om igår för jag hade samma problem, men nu är det tillbaka, provade även klocka ner med msi afterburner men samma sak.. Nån som har haft liknande problem? Datorn fryser och blir helt obrukbar tills jag resettar..

Av Jespuur

Heh, va där. Kändes som att man var på ett meet-up för nått nytt mindre parti, "AH DEN 27e SEPTEMBER så ska ni spela på swecclockers BF3 server!" Å sen va de "SWECLOCKERS!" Å då följde folkmassan med i "öh, sweclockers" Haha Roligt:D Kul att se Emil och Jonas IRL