Inlägg

Inlägg som Jespuur har skrivit i forumet
Av Jespuur
Skrivet av anon13728:

Jag söker en liknande produkt som denna:

http://www.kabelbutiken.com/ljudhub-for-hogtalare-headset-med...

Vill enkelt kunna byta mellan högtalare och hörlurar, men den enda produkten jag hittar (se länk) ser ju ut som den har legat på Ö och B:s fyndhylla i sedan -93.

Är det nån som vet nån snyggare/bättre, eller kanske sitter på ett kopplingschema för en ljudhub? Jag är inte nån elkonstruktör, men köpa elfaprylar och löda ihop borde inte vara nåt problem.

Kravet är alltså en 3,5 mm ingång, och två utgångar, och ett sätt att växla mellan dessa.

Men.. är det inte en precis sådanhär du e ute efter? http://www.kjell.com/sortiment/dator-kringutrustning/datortil...

Haha kollade inte ens länken.. men du kan ju utgå från denna och lacka om den i svart eller nått.. alt, göm den under skrivbordet. håller med om att den är ful

Av Jespuur
Skrivet av anon175067:

LG930 trådlöst extremt bra headsett, komplett har extra pris just nu på det

Sitter du på nån info om hur länge batteriet håller?
För man får med laddningsbart batteri eller är det 2-3st LR6 man ploppar i?
Får man med laddare från logitech?
Verkar ju va ett par riktigt schyssta lurar alltså.. vore najs med trådlöst. vet inte hur ofta jag svär över kabeln som fastnar ÖVERALLT..

Av Jespuur
Skrivet av sorkki:

Har tittat runt lite efter ett begagnat wii för att kunna spara några slantar, eftersom jag inte tycker att det är värt de 1400:- det kostar nytt. Dock har jag insett att samtliga begagnade konsoller man hittar verkar säljas av folk med hybris som tror att just deras konsoll är guds utvalda och därför ska de ha 1500:- för den, trots ett nypris på under detta. Tänkte bara höra efter om någon vet något bättre sätt än blocket att få tag på ett beggat (eller nytt) wi för en bättre peng. Har sett att de har på amazon.co.uk för ca 100£ med fri frakt, är detta kanske det bästa alternativet.

Kan tillägga att jag bor i sthlmsregionen

Finns även på gamestop för samma peng som skribenten här ovan tipsa om

Av Jespuur
Skrivet av XFTality:

Hej!
Ska köpa en ny mobiltelefon snart och budgeten ligger på maximalt 5500 kronor. Jag hade tänkt att skaffa en HTC Sensation XE, Samsung Galaxy S2 eller en iPhone 4S, som titeln säger, men är även öppen mot andra förslag!

Samsung Galaxy S II har ju sin awesome AMOLED-skärm att skryta med och 8-megapixelkameran är bättre än den som återfinns på HTC Sensation XE. Diggar inte den plastiga designen dock!

Sedan kommer HTC Sensation XE som kommer med beats-lurar, vilket jag verkligen diggar då jag är en audiophile CPU:n (dualcore) ligger på 1.5 GHz, 300 MHz högre än Samsung S2 som ligger på 1.2GHz. Grafikkretsen ska vara lite bättre än Galaxy S II, då den i Galaxy är en Adreno 205/Exynos(Eller Mali-400 MP?) medan HTC Sensation XE har en Adreno 220. Frågan är hur mycket bättre HTC:n är.

Jag har använt iOS sedan iPhone OS 1.1.3, men det känns inte som om jag får lika mycket ur en iPhone jämf. med en Android. iPhone 4S har en Dualcore-A5-processor och en awesome retina-skärm som jag diggar, och dessutom den bästa kameran jämf. med alla dessa. Dock ett stort minus för batteritiden.

Kan seriöst inte bestämma mig, så jag undrar om my fellow sweclockers skulle kunna hjälpa mig Har inte jättemycket erfarenhet av Android, hade en budgetandroidlur (ZTE Blade) under 3 veckor och den var inte kul att använda.

TL;DR: HTC Sensation XE, Samsung Galaxy S II eller iPhone 4S 16GB?

Jag hade valt Sgs2. varför?, den väger mindre, den ligger mycket bättre i näven. Den tål relativt mycket. Den är snyggare! Sen finns det många custom roms till, tex cyanogen eller MIUI.

Av Jespuur

är det på toppen av greybeards-stället så ska du inte ha det än. Om du nu inte är i den fasen av just det questet

Om det inte är där.. vart är det?

Av Jespuur

Vart hittar man nudelwoken som jag ser att folk mumsar på?

Av Jespuur

40" är rätt lagom.. Men ska du ha större får du ingen bra tv för det priset. med gammal klump menar du 28" tjock-tv antar ja?

Av Jespuur

http://www.netonnet.se/art/tv-och-bild/lcd_led-och-plasma-tv/... skulle säga att denna e värd lite över din budget.. Är jävligt najs med nätverksstreamning och så streama filmer från datorn smidigt

Av Jespuur
Skrivet av roobi:

Tjenare, nu äre så att jag fick strul med datorn och syrran behövde ett grafikkort så jag lät henne ta mitt nya GIGABYTE HD6450 OC 1GB, Det köpte jag bara för att lira lite Wow och kolla lite bluray filmer och leka lite i Photoshop, inget spelkort direkt men det dög till mina ändamål, nu måste jag ju då köpa ett nytt Är ute efter ett för ca 400-500 max då jag spelar så mycket, det enda jag är ute efter är att kunna spela wow på ultra och köra 1080 filmer. Bästa prestandan för pengarna? Tips? som sagt 400-500

Tack på förhand OBS! inga idiot kommentarer om att det bara är skit grafikkort för det priset, som sagt - jag har skrivit vad jag ska ha det till och det gick bra med mitt HD6450 som gick på 429kr

"400-500 max då jag spelar så mycket" Jadu spelar du så mycket e väll kanske inte 4-500kr klassen nått.. Jag tycker du ska köpa ett begagnat. får du nog ut lite mer av.. eller så koper du ett http://www.dustinhome.se/gigabyte-geforce-gt-520-1gb-ddr3-pci... eller så köper du detta till syrran och tar tillbaka ditt gamla? http://www.dustinhome.se/asus-geforce-gt-210-512mb-ddr2-pci-e...

Av Jespuur
Skrivet av zorki:

jag brukar koppla de på molex i datan. har haft större modell av kylbox oxå med. e bara de senaste åren de blivit griniga. som du får max ha en skärm per plats tex

brukar gömma de under bordet o lägga en handuk över bara o se till att fläkten får luft.

ÅHÅ!, Bra idé med molex! Men . kolla mina speccs i signaturen dära.. Tror du mitt agg klarar av boxen? står 40-52w på boxen. Hur många Ampere e de på en molex vs ett cigguttag? Och kan jag skada agget?

Kommer dra 4.3 A max.. e de ok?

Av Jespuur
Skrivet av Bloopy:

Alla dessa "mini" kylare består av en fläkt å ett mindre stycke aluminium å nå snitsig plast kåpa runt.
Ta med dig en kylbag som har exakt samma funktion men klarar av å kyla avsevärt bättre än dessa.

Denna typ av utrustning ger ingen värme.
USB varianten tar högst 0.5A medans kylbag drar ca 2A
Bägge går dock på +12v, så skarva ström från PSU å gör nå snitsig snabbkontakt mellan dator å kylbag.

Annars? Ja du får nog nöja dig med din +6h kylning som USB kylare behöver.

Regel... "tror"... du blir tilldelad uttag för 2A bruk.
Så alla monsterdatorer får stanna hemma då

Har en sån du snackar om från biltema.. Men får jag ha denna tro?.. lite lättare att gömma den lilla kylen om den nu inte är tillåten. en kylbag e ju lite större.. lär ju bli så att nån crew ser den när jag bär in den och säger nej nej ajja bajja?

Av Jespuur

Då borde det funka fint med skumgummi och ugnsfolie.. Kan tyvärr inte ta mig till biltema innan dh.. =/ Tack!

Skrivet av BareHipster:

I somras sålde Teknikmagasinet dem för 10 spänn, ville bara dela med mig av detta.

http://ragefac.es/149

Skrivet av Leifson:

USB-kylar får man ha, de drar i princip ingen ström alls. och det från datorn. Dessvärre är dem totalt värdelösa, det tar extremt lång tid (vi snackar timmar) för att få en dricka hyfsat kall. USB kan leverera alldeles för lite ström för en vettig kyl.

Är det konfirmerat att det är så att man får ha usb-kyl?, Mjo därför jag vill isolera den för att öka kylförmågan ytterligare^^

Av Jespuur
Skrivet av Tanax:

Tackar för svar!
Filservern kommer jag plocka ihop själv så det kommer alltså vara i stort sett en vanlig dator - fast med extra många hårddiskar - så några medföljande appar eller program kommer tyvärr inte att finnas :/

Angående mapparna så verkar det se ut som en vettig lösning! Går det att sätta ett lösenordsskydd så att man behöver skriva in ett lösenord varje gång man går in på den "hårddisken"? Också; Hur gör man detta på Mac?

På windows kan man välja vilka som har rätt att göra vad läsa/skriva när man delar ut.. Så om det hade vart windows hade jag delat ut hela diskar på filserven och bara låtit min dator ha behörighet till filerna. Detta borde gå i mac med förmodligen på liknande vis..

Ah, http://support.apple.com/kb/TA45283?viewlocale=sv_SE&locale=s... Finns tydligen en flik som heter behörighet. Men ska du ha mac på filservern?

Av Jespuur
Skrivet av Tanax:

Hej!

Jag har planer på att införskaffa mig en dator som ska agera som filserver(NAS) och server snart och rent hårdvarumässigt tror jag mig ha en ganska klar uppfattning om vad jag behöver.

Det som jag däremot undrar och har undrat länge är hur jag gör en mapp på filservern som sedan andra datorer kan komma åt? Filerna ska alltså enbart ligga på filservern så det ska inte vara som Dropbox där man delar en mapp och kan komma åt och ändra innehåll men där filerna ändå ligger på varje dator utan filerna ska enbart ligga på filservern.

Också en viktig faktor; Jag vill kunna komma åt dessa filer oavsett om jag sitter i skolan med min bärbara eller hemma där jag är ansluten via samma WiFi - alltså måste denna "mapp"(som typ ska agera som en länk till en mapp på filservern) fungera även om man inte är ansluten via samma nätverk.

En annan viktig faktor; Detta måste fungera både på Windows och Mac då min bärbara är en Mac men min speldator är PC med Windows.

En mindre viktig faktor men vore bra; Kunna göra så att det krävs lösenord varje gång man går in på mapp-länken för att hindra obehöriga kunna komma åt filerna.

Går detta? Hur?
Tack!

Beror lite på vad för NAS du har.. jag har en Dlink sharecenter 320 eller nått i den stilen och den har nån app i sig som gör att jag kan komma åt filerna från andra datorer tex i skolan, Om skolan nu inte har proxy och skit då blir det knepigare.. Vad gäller mapparna så gjorde iallafall jag så att jag gick till "den här datorn" alternativt "datorn" och högerklickade och tog "add a network location" och letade fram mappen jag ville ha.. då kommer den upp som en vanlig hårddisk. Men ska du ha tag i filerna i skolan får du bläddra genom medföljande program tror jag..

Av Jespuur

Modifiera en 33cl minikyl inför DH

Tjena!

Köpte mig en mini-kyl för 249 på teknikmagasinet idag för att ha med mig på DH den drivs genom USB http://teknikmagasinet.se/db.pl?tf=product.html&artnr=490816 Som man ser på bilderna så är den dåligt isolerad.. det är bara plast på sidorna och toppen.. Kan jag på något sätt göra denna kyl mer effektiv?. Isolera med frigolit? skumgummi+aluminiumfolie etc etc?, nån som vet? Tar ganska lång tid att kyla nu så.. är inte riktigt nöjd. Men plattan blir ju iskall iallafall.

Tack för svar!

//Jespuur

Av Jespuur
Skrivet av Sewer1n:

Hej, ska införskaffa en ny tv inom kort: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=854598
Till en vass tv måste jag givetvis också införskaffa ett vettigt ljud, jag ska inom kort flytta in i en ny lägenhet, men jag behöver inte ett extremt ljudsystem av flera skäl.
1. Kommer inte kunna nyttja det till fullo ändå om jag inte ska ha arga grannar 24/7,
2. Jag är van vid att bara använda tv-högtalare så jag är inte kräsen, suktar dock efter surround-ljudet så 5.1 känns obligatoriskt
Vill inte lägga ner många tusenlappar, kom gärna med prisvärda förslag.

Tack på förhand.

Här har du ett billigt. Kanske inget för finsmakaren men från TV-ljudet är det ett rejält lyft.
http://www.fyndborsen.se/ljud/hemmabio-hifi/stereo-forstarkar...

Av Jespuur
Skrivet av IamShortyX:

Jag har ett MSI P67A-GD65 (B3) moderkort med 4 st ddr3 minnen 2x2gb och 2x4gb.
Det har fungerat helt utan problem hela tiden, men idag så uppdaterade jag mitt bios till den senaste versionen.
<och nu helt plötsligt kan jag bara använda 3 st stickor, vilka 3 stickor som helst på vilka slottar som helt så de e inte stickorna lr slotsen som de e fel på.
När jag har i alla 4 så startat datorn upp snabbt i kanske 6 sec (inte skärmen) sen bara dör den
Någon som kan tänkas veta va problemet är?

Ge mer info på dina delar. Cpu och minne (märke och hastighet) vore till hjälp:)

Förresten.. Varför uppdaterade du BIOS? hade du något problem, Eller uppdatera du bara för att ha de nyaste?. Du kan ju alltid ta ur en av stickorna och flasha om till en äldre version..

Ser nu att det är en del som har problem med nyaste BIOS uppdateringen med andra kort.. Så.. Problemet är BIOS versionen det kan vi fastställa:)

Av Jespuur
Skrivet av blue eyed devil:

Ah darn, är det svårt att koppla in en vanlig disk om man har ssd disk? Måste det vara samma sata så att säga? Eller är det bara tuta och köra.

Den kopplar du ju bara som vanligt. nae satsa på en 120gb. Visst det kostar mer. men 60gb.. Det kommer du inte långt på. ALLTID bättre att räkna i överkant än att tänka att "det räcker nog" så slipper man bli besviken för det är riktigt tråkigt när det inte räcker.

Och nej det behöver inte va samma sata 1,2 eller 3 spelar ingen roll. Du kan koppla in en IDE disk om du känner för de.
Cheers!

Av Jespuur

Hade inte kikat så jättemycket innan de släpptes. För det tycker jag förstör. Vill hellre få hela upplevelsen kastad i nyllet på mig utan att ha tittat först! Och när jag började spela så tänkte jag att det verka schysst.. Sen såg jag texturerna. Lackade lite på dom men fortsatte spela. Och att förbise att texturerna e under kritik gjorde jag rätt i för det är så mycket mer än grafik i detta spel. Witcher 2 har bättre grafik tex men har inte alls samma känsla. Skyrim har bättre ljud vilket gör så otroligt mycket! Så som svar på frågan. JA över förväntan på allt förutom just texturerna. Men texture pack e WIP och kommer nog ett stort pack om nån månad! Ger spelet 9/10!

Kommer säkert göras ett liknande projekt på skyrim som med morrowind i framtiden. Tänker på Overhaul modden http://www.youtube.com/watch?v=2r6hilB6Dlc

Av Jespuur
Skrivet av Gelantious:

Tror det är level 81 eller 82 som är max, dvs när man fått 100 i allt och alla perks. Sen går det ännu mer med fusk.
Dock ska det ta längre tid att levla när man kommit till 50+, enligt vad folk sagt på andra forum. Om det är sant vet jag inte.

Dåså, Då kan man ju byta spelstil mitt i! Och ändå få alla perks man vill ha ^^