Inlägg

Inlägg som Hubbee har skrivit i forumet
Av Hubbee
Av Hubbee
Skrivet av KAD:

Jag kan inte Spring och jag förstår inte exakt vad du vill göra. Men en kommentar kan jag nog ändå bistå med.

Du har konfigurerat användande av Basic Authentication. Det är ett OK val för ett REST-API, men bara om du kör över https, annars skickas lösenordet i princip i klartext. Eftersom du har skapat en login-controller så tror jag inte du vet hur Basic Authentication fungerar. HTTP Authorization-headern används av klienten för att skicka användarnamn:lösenord base64-kodat. Läs på specen om du tänker använda detta. RFC 7617.

Sedan kan jag inte se hur du kopplat din användardatabas med konfigurationen för Basic Authentication heller, men det kan vara min Spring-okunnighet som spelar in där. Över huuvud taget är det inte speciellt bra att ha lokala databaser för användare, det kommer bli en belastning förr eller senare. Men i ett hobby-projekt är det förstås OK.

På vilket sätt är det säkrare att skicka credentials med base64?

Av Hubbee

I respektive override ToString():

if (boolValue) { return "Return när värde är sant"; } else { return "Return när värde är falsk"; }

Men detta kräver ju givetvis att du har en property som matchar värdet som finns i din textfil.

Av Hubbee

Troligtvis via document.hasFocus(), se https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/API/Document/has...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Hubbee

Kort och gott: HTML/CSS och Javascript

Edit: som lite inspiration, kolla in https://youtu.be/JCATu2WkOq8?t=8m19s

Av Hubbee
Skrivet av Tyruko:

Back at it again, har nyss kört rakt in i en roadblock. Hjälp mig förstå och skriv gärna exempel på hur jag ska lösa uppgiften.
Håller på med ett glostest som använder sig av List och klasser.
Formuläret
Klassen
Det är i själva huvudprogrammet jag behöver hjälp, vet inte hur jag ska ta mig vidare. Det första svenska ordet i listan ska läggas till i textboxen, Svenska, under groupboxen, Glostestet. Sedan ska man skriva in det engelska ordet i textboxen nedanför. Sedan går man vidare till nästa glosa. När glostestet är klart ska man få upp ett resultat i en label i groupboxen "resultat" den är just nu osynlig men den är där, som visar hur många rätta svar man har samt hur många fel.
Huvudprogram
(hit jag kommit hittills i uppgiften)

Efter det första glostestet är klart ska man sedan kunna klicka på starta glostest, med samma uppsättning glosor.

Eter man klickat på Nya glosor ska nya glosor kunna matas in och användaren kan sedan testa sig på dessa.

Eftersom det här är din fjärde trådstart, inom en relativt snäv tidsram, där du är i behov av hjälp för att lösa en skoluppgift kan jag komma med några hjälpsamma tips som kan vara bra för dig att tänka på i framtiden:
1. Du kommer inte lära dig någonting om du inte försöker själv.
2. De allra flesta på SweC är inte särskilt intresserade av att lösa dina skoluppgifter.
3. De allra flesta på SweC är däremot mer än gärna villiga att hjälpa dig på din väg att själv lösa uppgiften om du på ett vettigt sätt kan förklara vad du har fastnat på och ställa specifika frågor kring ditt problem.

Jag skriver inte det här för att vara dryg och otrevlig utan för att du själv ska få ett know-how om hur du på bästa sätt kan lära dig. Det kommer du ha nytta av i framtida utmaningar, oavsett om det är i skolan eller i arbetet.

Av Hubbee

Du kan inte testa nåt ping pong likt det här: http://vunse.blogspot.se/2014/04/websocket-ping-pong.html

Skickades från m.sweclockers.com

Av Hubbee
Skrivet av Fjanterifjant:

Precis det jag är ute efter men den hämtar ingen data dessvärre.
Kan JQuery vara kinkigt pga att jag lägger in diverse parametrar i url:en till xml filen kanske?

Ser ut såhär (utan api nyckeln):
http://api.sl.se/api2/realtimedeparturesV4.xml?key=härärapike...

Hämtar ingen data? Du såg väl att bussnr skrivs ut?

Jag fick intrycket att problemet var att parsa xml:en för att få ut information, vilket jag gav exempel på. Visserligen från en statisk xmlfil som exempel men du får ju utgå från mitt exempel för att hämta data från din egna källa, alltså sl:s api.

Av Hubbee
Av Hubbee
Skrivet av Neon:

Hej,

Jag har tidigare gjort en del websidor med ASP.NET Webforms och ASP.NET MVC, JQuery. Nu hade jag tänkt ta mig an ett nytt projekt och då det var par år sen jag jobbade med detta så efterfrågar jag nu lite vägledning.

Websidan ska innehålla användarregistrering, messageboard, planering, integrationer med andra system o.s.v.

Min tanke är att köra ASP.NET MVC och möjligen byta ut vissa mer avancerade client side kontroller mot Angular(eller liknande). Jag vill dock undvika tung clientside java kod så långt som det går av 3 anledningar ; 1. Det är en hög tröskel för att lära sig(har sen tidigare tittat på Ember och React som jag inte direkt gillade) 2. Alla sidor ska gå att indexera enkelt av sökmotorerna 3. URL ska alltid representera var man är så det är lätt att hitta tillbaka.

Projektet ska vara uppe och rullar relativt snabbt(par månader) och sen kan jag bygga på med mer avancerad teknik där det behövs.

Så vad bör jag titta på inledningsvis?

- Är det ASP.NET Core som gäller nu?
- Är Twitters Bootstrap good enout? Jag har en hel del erfarenhet av HTML\CSS och att producera grafik själv men i detta fallet vill jag ta in en grund som sedan går att modifiera. Det är också viktigt att sidan är responsive så att den fungerar bra på både en dator och en telefon.
- Entity Framework för att hantera data mellan databas och DAL, kan kanske denna även mappa mellan business objekt och databas objekt??
- NLog för att hantera all loggning till databas?
- Någon mening att köra full TDD för ett webprojekt som man vill komma igång snabbt med?

Skit i MVC, kör ASPNET Core fullt ut med angular(2), react eller motsvarande hippster-ramverk som är på tapeten just för minuten. Personligen skulle jag kolla in Vue.js ( https://vuejs.org/ ) eller Mithril ( https://mithril.js.org/ )

Bootstrap är väl industristandard men det finns säker bra alternativ också...

Personligen kör jag Serilog för loggning men det är väl smaksak.

TDD - skippa...

Edit: Angående Entity Framework, hur mycket hålla-i-handen-sql-stöd behöver du? Om du kan hantera databasoperationer med SP:ar istället så skulle jag rekommendera Dapper ( https://github.com/StackExchange/Dapper ). Extremt smidigt för scenarion med databaslogik.

Av Hubbee
Skrivet av improwise:

jQuery är dåtid, AngulaJS är framtid. Men det kan vara värt att direkt sikta på AngularJS 2 istället som kommer ändra en del. Sen skulle jag nog rekommendera att titta på TypeScript också, för mig som är van att programmera lite större objektorienterade system så är det ett jättelyft framför ren Javascript med stöd för klasser, namespace osv.

jQuery dåtid? Hah! Snyggt att generalisera utan någon som helst insyn till vad för krav som ställs på sida som ska utvecklas.

Sen när är nyare = bättre? Och varför ska man överkomplicera saker som inte kräver det?

Av Hubbee
Av Hubbee

Typ såhär...

var foo = Console.ReadLine(); int bar; if (foo == "Y") { bar = 1; } else if (foo == "N") { bar = 0; } if (bar == 1) RunAgain();

Av Hubbee
Skrivet av pellski87:

Jag får tusan inte till detta med isnan! är det nån kunnig som skulle kunna förklara lite för mig hur jag kan gå tillväga?

Detta är väl det närmaste jag kommit att få det at fungera

<script> function checkNum(){ var n = document.kalk.disp.value; if(isNaN(n) == true){ alert("Your entry is not a number"); }else{ kalk.disp.value=eval(kalk.disp.value); } } </script>

Får dock bara alert oavsett vilken input jag har

det verkar vara + - * tecknen som ställer till med problem nu för mig

det går bra om jag skriver exempelvis -2 men om jag skriver 2-2 så får jag alerten

Ja, då fungerar det ju som förväntat. Du får klura ut hur du ska hantera fallet när det inte är ett tal enligt "2-2" eller liknande.

Av Hubbee
Skrivet av Maaajka:

Hej,

Jag är helt ny i visual basic och tar en online kurs i det nu. Jag har kört fast helt och hållet och skulle behöva lite hjälp av någon kunnig. Det är väldigt simpla frågor. Finns det någon som tror sig kunna hjälpa, skicka PM.

Inte för att vara en "party pooper", men ta dig en funderare eller två på om det verkligen är värt att ta en kurs i VB. Titta hellre på C#, det kommer vara värt det i längden.

Av Hubbee

Först och främst: regexp är sällan svaret.

Kan du inte använda isNan() ?

Av Hubbee

Inte Youtube, men kolla in Channel 9.

Av Hubbee
Skrivet av Sandra_Bengtsson:

Jag har inte tittat på Node.js. Men om man tar dessa kunskaper som ni anger "http klient/server comm".
Vad ska jag mer titta på då?

Börja med att kolla in nodebeginner.org för att se om det kan vara något för dig.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Hubbee

Idag så går det väl alldeles utmärkt att jobba med javascript som backend, främst inom Node.js.

Av Hubbee

Handelsbanken alla gånger. Deras mobilapp fungerar så jäkla bra.

Skickades från m.sweclockers.com