Inlägg

Inlägg som rabiat har skrivit i forumet
Av rabiat
Skrivet av star-affinity:

Om man får mindre dator eller inte beror på. Det beror på vad som värderas.

Delvis därför jag uttryckte mig som jag gjorde, "Skulle dom flesta hålla med om". Vad man värdesätter är ju högst subjektivt och rätt ointressant att diskutera.

Personligen värdesätter jag inte att bli låst till ett helt ekosystem, icke-standard gränssnitt, avsaknad av tredjeparts accessoarer och ja.. listan är lång.

Skrivet av star-affinity:

HP och Dell gör inte heller så mycket väsen av sig.

Världen jag huserar i så är det bara HP och Dell. Om jag går till marknadsföringsavdelning kan man hitta Mac-datorer.

HP, Dell och Lenovo har alla större marknadsandelar än Apple. Vad du menar med väsen vet jag inte men det stämmer kanske att Apple klappar sig mer på bröstet, eller iaf att flera lyssnar när dom gör det.

Skrivet av star-affinity:

Hur är det med AMD vs NVIDIA?

Vi pratar Laptops och Apple, jag försökte ta relevanta motparter. Nvidia och AMD producerar kretsar. Om vi ska räkna upp allt som har fanboys kan vi sitta här länge.

Skrivet av star-affinity:

Tror även det finns en hel del som ”köper ändå” när det handlar om andra märken. Precis som det bara är bland Apples kunder som det finns folk som ”inte vet bättre”.

Absolut! Min far köper bara HP datorer, utav den enkla anledning att hans arbetsplatser alltid haft HP och han har god erfarenhet av just HP. Han kör på det han är vad vid, personligen tänker inte jag så men jag förstår honom. Detta skulle jag ju knappast klassa som att vara en "fanboy". Att vara en "fanboy" tänker jag oftast som att det är till en orimlig nivå. När man sitter och, utan vinning, försvarar "sitt märke" i kommentarsfält och forum. Och det är inte en gliring, tycker vi båda är rimliga

Av rabiat
Skrivet av star-affinity:

Är rätt trött på där snacket om att Apples kunder i huvudsak köper grejerna de köper utan att det finns någon substans bakom. Uppenbarligen gör det det, eller menar du att folk som köper har blivit förhäxade?

Bara för att det ena är sant behöver inte det andra vara falskt. Att man får "mindre dator" för pengarna när man köper Apple skulle nog dom flesta hålla med om. Produkterna är inte värdelösa men det finns också definitivt en nivå utav "förhäxning" hos vissa. Apple "fanboys" går det att hitta, försök hitta HP eller Dell Fanboys.

Av rabiat
Skrivet av Soldierofwar1985:

Du kan inte tänka dig att betala 800 kr inklusive frakt?

Taget, se PM

Av rabiat

Bor utanför Stockholm dessvärre. Tyvärr har jag inte vägarna förbi.

https://www.postnord.se/privat/priser-och-villkor/portotabell...

Hamnar i 10kgs raden, så 229kr i frakt. Å andra sidan har jag ingen användning för foten som jag gissar väger en del, så paketet kanske kan hamna under 5kg.

Av rabiat
Nytt bud: 700 kr https://www.sweclockers.com/forum/post/20251798
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av rabiat

Ojoj en gammal klassiker! Inte ska den behöva åka på tippen än.

En skärm väger ju lite så frakten kommer smaka. 700, frakt inkluderat i priset.

Av rabiat

Tänkte att jag lämnar en referens här.

Snabbt och smidigt köp. Kortet snurrar på bra, inga konstigheter.

Av rabiat

3000+hämtar

Av rabiat

2600+hämtar

Av rabiat

2100+frakt

Av rabiat

2600+frakt

Av rabiat
Skrivet av Nivity:

Jag behöver nog inte oroa mig för det

Ne VPN är inget för mig med undantag för kringgå geolåsta saker.
Och då har jag under mina 30 år aldrig varit laglydig.

Tack för att du låter oss veta. Hur är ditt prickfria register relevant?

Tror förövrigt UFO VPNs använder också primärt ville komma runt geolåsta saker. Så som Google och journalistik som inte är propaganda.

Skrivet av NutCracker:

Lösning: Köra öppet och se till att MAN SJÄLV har rent mjöl i påsen;)

Problemet är ju vem som definierar vad som klassas som "rent mjöl i påsen". Om du bodde under kinesisk regim, vilket majoriteten av UFO VPNs användare förmodligen gör, så skulle du nog också vilja använda en VPN.

Av rabiat
Skrivet av Savage_Gray:

Oj, så länge de lägger ordentligt med krut på fallout 1 och 2 så är det helt klart intressant.

Har dom sagt att dom ska använda spelens story som grundmaterial? Om jag skulle få gissa så blir det något fristående som tar plats i "Fallout-universumet" så att säga.

Av rabiat
Skrivet av medbor:

Behöver man ha 10+ spel installerade samtidigt verkligen? Hur ofta används dom? Jag skulle offloada sparfilerna möjligen (eller cloud) och ladda ner igen när jag skulle vara sugen igen.

Men visst kan man ha nytta av 2tb också, men man behöver inte göra som @JonasT

Tänkte just skriva detsamma, jag har inga problem med 500GB. Om jag vet att jag kommer spela något igen men behöver göra plats så brukar jag ibland lägga över spel jag inte spelat på ett tag till HDD/NAS. Ofta inser jag dock att mycket utav det jag har installerat har jag inte rört på månader, så du avinstallerar jag det.

Av rabiat
Skrivet av Sando:

Eftersom yieldsen på 7nm verkar ha gått upp ordentligt sen lanseringen av Zen 2 så tror jag inte att tillgången kommer att vara så låg.

Tvivlar inte på kapacitet eller tillverkningskostnader. Tvivlar på efterfrågan eller kanske rättare sagt att AMDs uppskattning av efterfrågan skulle vara stor.

Tror dock att dom som vill ha en "XT" kommer kunna få tag på en utan problem. Kanske hade vart bättre att säga att jag tror försäljningsvolymerna kommer att bli, relativt, små för denna Refresh.

Sen att det kommer vara bra pris/prestanda tvivlar jag inte en sekund på.

Av rabiat
Skrivet av klein:

Ett av mina favorit spel ET Wolfenstein, spelet är ifrån 2002 . Det här spelet har man släppt som öppen källkod och det har fått leva vidare. Idag finns en helt ok version som även fungera på moderna datorer.

https://www.etlegacy.com/

Översköljdes av nostalgi. Laddade ner direkt. Hoppas det finns en hyffsad spelarbas.

Av rabiat
Skrivet av ClintBeastwood:

Det är ju högre frekvenser till ett likadant pris som nuvarande och i artikeln pratas det om prissänkningar på nuvarande modeller. Det tycker jag är tillför tillräckligt om det nu stämmer dvs.

Skulle inte förvåna mig om det kommer vara låg tillgång på dessa "Refresh" processorer och att det är mer utav ett symboliskt svar på Intels lansering.

Som andra var snabba att påpeka blir det ju roligt och se om dom når utlovade frekvenserna.

Av rabiat
Skrivet av Dizzö:

Btw glöm inte att Ericsson inte är en ängel heller som Huawei då de har mutat sig in i massor av kontakt världen över. Inget av dessa bolag är precis rena.

Nu har jag inte läst just något om Ericssons mutskandal(er?) utöver rubriker och möjligt någon ingress. Om det handlar om "uppvaktning" så skulle jag gissa att det är rätt standard inom många branscher när det handlar om stora upphandlingar och att få företag skulle vara helt oskyldiga till sådant. Givetis är det inte okej bara för att andra gör det, men ja..

Tar dock muthärvor över potentiellt spioneri vilken dag som helst

Av rabiat
Skrivet av Lasse Laserman:

"BHA, vi krossar dig..."

med syra och med spray, hahaha

5/10, chansade mig till ett av svaren dessutom. Bättre har det gått.

Av rabiat
Skrivet av ajp_anton:

Hur kan man först nu lägga till stöd för något som används i 99,99% av all video i världen?

Tror YUV601 är standard i OBS om jag inte minns fel.

Förövrigt tror jag inte riktigt VCN är något dom lagt ner krut på med tanke på deras marknadsandel och vilken målgrupp APU:erna har. Det känns ju mer instinktivt som något dom lagt till för att kryssa i en checkbox. En punkt de kan använda i marknadsföring trots att få av dom som kommer köpa en APU från dom har användning av en hårdvaru-encoder. Men ja, jag håller med det var ju konstigt att den inte hade stöd för det från början.