Inlägg

Inlägg som Chmat76 har skrivit i forumet
Av Chmat76

Beror lite på, men jag begriper inte de som lägger lika mycket eller mer pengar på moderkortet som CPUn. Används verkligen alla dessa "features", eller är det bara hårdvaru-bloatware? Jag tror på det senare i nästan alla fall.

Av Chmat76

Som sagt ovan. Skit högaktningsfullt i att du inte får använda internet. Det finns inte en programmerare idag som inte använder internet för att få fram funktionsförklaringar och syntax-hjälp.

Skrivet av EPLOO:

Finns det ingen som kan lösa detta?

Jo, det kan nog en del av oss, men du hjälps inte utav att vi löser uppgiften åt dig.

Dock så förstår jag att det inte är helt enkelt att bara sätta sig in i programmering, så som hjälp på traven:

https://docs.python.org/3/library/random.html

from random import randint num_of_die = randint(a,b) die_num = randint(c,d)

Du får komma på vad a,b,c,d och hur du ska använda dem själv. Men med din psuedokod samt ovan länkade dokumentation kan du säkerligen lista ut det!

Av Chmat76
Skrivet av Wolfkin:

Finns säkert nått program eller yrke där den fortfarande används men jag vill nog säga att den är den mest mobbade (minst använda) tangenten på ett tangentbord, kommer inte på en enda gång jag använt den under de 40 år jag pillat på tangentbord.

Är du säker på att det inte är Pause/Break tangenten som är din minst använda?

För övrigt så kan det vara användbart i Excel med scroll-lock. Jag vet inte riktigt varför, men det finns en funktionalitet där.

Av Chmat76

ÄR DET HÄR ALLA NORMALT FUNTADE MÄNNISKOR BEFINNER SIG?

Av Chmat76

Att de inte kunde klämma ihop det på 3 platser. Då skulle jag nog inte kunna hålla mig ifrån att köpa ett!

Av Chmat76

Logitech Gxyz är ett bra val för insteg, men bromspedalen är rent skräp. Det är helt omöjligt att känna hur mycket man bromsar, så det blir antingen 20% eller 100%.

En (enligt mig nödvändig) mod är en som heter "TrueBreak"(Länk) som fixar det. Efter att jag skaffade denna så kan jag faktiskt variera bromskraften utan att svära över att hårdvaran är dum (och istället bara svära för att jag bromsar för tidigt/sent)

Av Chmat76

Äeh, det är busted. Jag kan inte lägga bud på 1000000kr! Jag fick inte göra mitt fina Dr. Evil-meme

Av Chmat76

Om du menar en vanlig 5V-laddare (typ vilken mobilladdare som helst), absolut. Det ska gå.

Logitechs mjukvara lämnar mycket att önska. Jag har stött på både en och annan bugg med mina Logitech-prylar. Har du testat vad som händer ifall du installerar om/installerar på annan dator?

Av Chmat76

Jag håller med de här som tycker att digital inte nödvändigtivs anser binära signaler.

Om vi tar NAND-FLASH i SSDer celler som exempel. Vi är alla ganska överrens om att de lagrar digitala värden. Men om man faktiskt ser till hur tekniken fungerar så lagar man flertalet bitar i en cell (bortsett från SLC, då).

Om vi bara tar MLC för enkelhetens skull, så kan man alltså lagra värderna 0, 1, 2, 3. När de är lagrade i själva cellen är de lagrade som olika spänningsnivåer (0V, 1/3V, 2/3V, 1V). Detta kan såklart översättas till binärsekvenserna 00, 01, 10, 11. Men ifall digital alltid skulle vara binär, och vise versa, skulle man inte kunna påstå att MLC-celler lagrar digitala värden. De skulle istället lagra något som översätts i digitala (binära) värden. Det blir i mitt huvud onödigt komplicerat.

Av Chmat76

Det var inte riktigt frågan.

Nu vet jag inte detaljer, men det kan tänkas att din AIO-pump inte gillar antingen en PWM-signal på <100%, alternativt ifall moderkortet tror att det är en 3-pin fläkt, lägre spänning (moderna MBs har ofta spänningsstyrning på fläktportarna också). Ifall detta är fallet kanske den helt enkelt inte får tillräckligt med juice för att gå igång?

Däremot så tycker jag mer och mer om att det låter som en död pump.

Av Chmat76

du har inte på någon CPU-FAN off vid låga temps? Sätt dina fläkt-headers till att alltid vara 100%

Av Chmat76
Skrivet av solomon:

Slutet system har inte bubblor. Eller rättare sagt SKA inte ha bubblor.

OnT: Har du verkligen kopplat i strömkabeln? Om inte pumpen går så låter det mera som om du inte kopplat in den.

Alla AIO har luft i sig. Helt oundvikligt. Kommer inte ihåg exakt vad GamersNexus sa i hans video, men har för mig att det kan vara 5-10% luft i loopen.

Av Chmat76

Har TS prövat att ha igång pumpen, samtidigt skakat lite på allt så att ev. bubblor lossnar?

Av Chmat76
Skrivet av Blueboy:

Ja och tittar du på sidan 1-3 så ser du att det är egentligen en port för chassifläkt, på den bilden du hänvisar till så är det ju dimmplatser på båda sidorna av cpu men det har inte jag

Jo, visst, men det är beteckningarna som är viktiga. 1-2 manualen, uppe i högra hörnet har du AIO_PUMP, CPU_FAN och CPU_OPT

Av Chmat76
Av Chmat76
Skrivet av Mortal1ty:

Rätt ovärt med en 8år gammal CPU. En dylik kontorsdator utan GPU kan man nog hitta begagnad för en spottstyver.

Synd att marknaden är som den är just nu, det är lite svårt att hitta vettiga alternativ.

EDIT:
Denna kan ju vara värd att kika på.

en i7 4770 är fortfarande en respektabel CPU. Jag tycker att paketet verkar värt ifall det går in i TS budget.

Av Chmat76
Skrivet av Lonian:

Hur gör jag ett syntetiskt test?

https://crystalmark.info/en/software/crystaldiskmark/

Vad bra att du blev klok på det!

Av Chmat76

"Upp till" betyder egentligen "i vårt syntetiska test, som aldrig egentligen kan appliceras på verkligheten". Har du prövat att köra disken i ett syntetiskt test själv bara för att verifiera 1000MB/s?

Vad är det du kopierar ifrån? Ifall den disken inte kan läsa snabbare än 200MB/s spelar det ingen roll hur fort din SSD kan skriva.

Också så kan det påverka hur du flyttar mapparna. En massa små filer är stötigare (ergo långsammare) att flytta än en stor .zip-fil

Av Chmat76
Skrivet av stoffe_83:

Jag tar 100 kr styck flr mina 500 grams burkar. Lite synd med prisdumpning av honung.

Verkligen. Jag tar samma pris. Det är roligt och så, men det är så mycket arbete med det. 100kr/burk är inte en bra timpeng egentligen. Men vi konkurerar ju även med matbutikernas "honung" som kommer från "Inom och utanför EU" eller vad det nu står på deras burkar.

Intressant trivia, men i världen så säljs det mer honung varje år än vad det produceras. Och då menar jag inte att ett kilo räknas två gånger för att det byter händer två gånger. I absolut vikt. Var kommer det ifrån?

Av Chmat76

Biodling. Det är makalösa små insekter, och aldig blir man riktigt klok på dem.

100+ kg honung är dock negativt. Jag vette tusan var jag ska göra av allt?