Inlägg

Inlägg som eXpander_ har skrivit i forumet
Av eXpander_
Skrivet av MinscS2:

Ger en rätt besk smak i munnen att företaget går med vinst och att CFO:n får en $15 miljoner dollar-bonus samtidigt som dom sparkar nästan 800 pers.

Att Activision Blizzard ens går framåt med tanke på hur företaget sköts är märkligt.
PR har inte varit deras starka sida på länge och dom har inte släppt några nya spel ("nya", dvs. inte expansions och remasters) på länge:
- Senaste Warcraft RTS kom 2002.
- Senaste Starcraft kom 2010.
- Senaste Diablo kom 2012.
- Hearthstone kom 2014.
- Overwatch (nyaste IP:n) kom 2016.

3 år(!) utan nytt spel nu dvs. Var är Warcraft 4? Starcraft 3? Diablo 4?

Blizzard har blivit ett företag som lever på att mjölka WoW, microtransactions och Call of Duty via Activision.

Suck, Blizzard. Vad hände? Jag gillade er en gång i tiden.

Ahh, det förklarar...

Många Game Masters i WoW.

Fast, det där är inga "nya" spel heller, egentligen, utan ett nytt spel i samma spelserie. De har alltså inte gjort NYA spel överhuvudtaget.

Av eXpander_

Som man bäddar, får man ligga!

Av eXpander_

Cinnamon-tema jag trixade med nu i helgen.

https://i.redd.it/qsp2l76o28e21.png

Av eXpander_

Haha, för helvete, jag kör fortfarande med DDR3... kanske dags att byta när DDR6 kommer.

Av eXpander_

Jävlar, detta var snyggt!

100/100

Av eXpander_
Skrivet av Mirialia:

Jag skulle inte påstå att "många" ogillar Diablo 3, de som gillar det är många fler än de som ogillar det. Har sålt i över 30 miljoner exemplar (2015), första året sålde det 12 miljoner exemplar. Så det är ju många som köpt det efter att hypen lagt sig, många som gillar spelet med andra ord. Jag var där första veckan och slutade spela någon gång efter att de infört paragon systemet då det bara blev en grindfest för levels istället för items imo.

Du har rätt med det där om förväntningar. Därför anser jag att man inte ska förvänta sig att få "samma" spel igen fast i ny förpackning. Spel-serier utvecklas med tiden, det tycker jag är något positivt. Spelmekaniken förfinas för att de första eller andra försöket kanske inte var så lyckat även om folk gillade det.

Jag hoppas på något i Diablo3-stil hehe. Men förväntar mig något annorlunda.

Hur får du det till att antalet sålda D3-spel korrelerar med att man "gillar spelet"? Har du källa på den undersökningen?

Av eXpander_
Skrivet av Ryssfemma:

Typiskt diablofans och agera edgelords, ni är inte med i en undergroundrörelse för att ni bojkottar den typen av grafik. Wow’s grafik har sin charm och även overwatch.

Man tycker synd om mer allt mindre, skaffa er en telefon och spela Immortal

Skickades från m.sweclockers.com

Rant on
Diablo ska inte ha någon jävla "charm", det ska vara mörkt och ondskefullt!
Rant off

Seså, det här är såklart min subjektiva åsikt om WoW och Diablo. Ta inte åt er!

Ha en trevlig dag!

Av eXpander_
Skrivet av dlq84:

Wat... Det är ju knappast utvecklarna som bestämmer sådant, det är art- eller creative director o.s.v som bestämmer sådant.

Skrivet av Ryssfemma:

Sen när dansade man på rosor i wow?
Har inte sett en gnutta disney i wow förutom mist of pandaria.

Skickades från m.sweclockers.com

Trampade jag på en öm tå? WoW är inte Diablo, slut punkt. WoW-grafiken är alldeles för "cartoonish" med fjantig grafik, gjorda för barn. "Utvecklare" menas inte bara programmerare, utan allt däromkring.

Jag vill ha tillbaka det mörka temat som fanns i D1, känslan när man gick i de mörka "catacomberna" och var livrädd för vad som ska komma härnäst, vem är denne "Butcher" som jag ska dräpa; "Please, listen to me. The Archbishop Lazarus, he lead us down here to find the lost prince. The bastard lead us into a trap! Now everyone is dead... Killed by a Demon he called the Butcher. Avenge us! Find this Butcher and slay him, so that our souls may finally rest..."

https://d1u5p3l4wpay3k.cloudfront.net/diablo_gamepedia/2/26/Butc...

Av eXpander_

Hoppas de sparkat alla WoW-utvecklare från Diablo-avdelningen.

Dags att gå tillbaka och återfå utvecklare med gothic/mörk tema. Detta gillas!

Av eXpander_

Ringde upp Intels chef och bokade en i9-99999XXXXE. Endast exklusivt för mig, återkommer med benchmarks.

Av eXpander_
Skrivet av andolf:

Fult, töntigt och slöseri med pengar. "plexiglas" (plexi är ett handelsnamn, det heter polykarbonat!!!) är dyrt, och dessutom är utmärkt DÅLIGT val att bygga av. Aluminiumstavarna är dessutom skeva, och obehandlade.

Men hey! That's me!

Du har helt fel, det heter Polymetylmetakrylat.

On-topic:
Snyggt!

Av eXpander_
Skrivet av BerraJobb:

Finns många andra sätt att spela Nes och Snes på idag så jag ser inte det som ett dilemma heller, tex med en Nvidia shield.
Den klarar ju dessutom många andra format som är besvärliga att spela på annars idag.
Ser verkligen inte varför man ska köpa 10 olika classic konsoler när det ändå är ren emulering.

För att det är Nintendo eller original-företaget som tillverkar, vilket ökar värdet.

Annars kan du självklart hitta billiga kina-produkter med emuleringar och rom inkluderat. Inte riktigt samma sak.

Av eXpander_
Skrivet av Gender Bender:

Problemet med äldre konsoler är att de inte ger bra bild på en modern TV, utan ger bäst bild på en gammal CRT. Så såna här Classic-modeller är en bra lösning för den som vill spela gamla klassiker på ett lagligt sätt utan att behöva krångla till det med en massa dyra omvandlare m.m.

Sen ska vi heller inte glömma att vissa spel på NES och SNES Classic är väldigt dyra, alternativt rent ut sagt omöjliga att få tag på. Star Fox 2 är ett sådant exempel.

Star Fox 2 släpptes aldrig, så inte så konstigt. Den fick ganska så värdelös kritik i SNES classic, typ rankad som det sämsta spelet i SNES classic listan.

Däremot är det ett bra argument att införskaffa NES/SNES classic baserat på spel som aldrig släpptes för vanliga NES eller SNES.

Av eXpander_
Skrivet av ekipz:

Man kanske vill slippa blåsa i kasetterna varje gång man byter spel?
-Fast, det kanske är en del av charmen med att spela NES?

Exakt, plus nostalgin och charmen att spela på en tjock-TV med NES Zapper.

Av eXpander_

Palla, har ju originalet.

Av eXpander_

@lassekongo83: Ok, tackar. Jag känner det är lite jobbigt att plöjja igenom ett antal tusen rader kod...

Av eXpander_

Känner du till någon bra WYSIWYG program för GTK3-theming? Finns ju en liknande som denna: https://github.com/themix-project/oomox, men jag tycker den är för simpel.

Av eXpander_
Skrivet av Xedor:

Personligen, som icke juridisk person bör nämnas så tycker jag att det som eSam kommit fram till är "lustigt". Med hänvisning till andra EU länders syn på Publika moln (UK - NHS bl.a) och de certifikat men framförallt historiken som de publika molnplatformarna har. Kry med patientdata och storbanker hade aldrig lagt ut information till en osäker tredjepart. Men jag förstår också osäkerheten kring Cloud Act och hur det står sig mot GDPR. Även om säkert "de stora" molnplatformarna lobbar eSam just nu och försöker ändra beslutet så förändrar inte det direkt något som jag pratat om. Det som eSam och SKL lägger fram är ett beslutsunderlag, inget förbud. Allt handlar i slutändan om informationsklassning och självklart så är det upp till informationsklassningen om vart datan kan eller får läggas.

Artikeln du länkade är skriven av Beebytes VD som är en direkt konkurrent mot tex AWS, Azure och GCP. Och Beebytes tillsammans men andra "Helsvenska publika moln" som binero.cloud (http://binero.cloud/) och elastx använder ofta just artiklar som denna som markandsföring för att "skrämma" bort kunder från de publika jättarna. Hur var det nu med oberoende länkar? Jag vet att han nämner det själv i artikeln men hoppas du förstår min poäng.
Även om detta skulle stämma (Igen: GDPR har aldrig ställts mot Cloud Act så inget vet, folk bara tror på båda sidor) så tar artikeln upp intressanta punkter om kryptering inte skulle vara säkert. Om inte kryptering skulle anses säkert, hur mycket inom it-säk falerar inte då? Även om du kör i eget DC, “svenskt cloud” eller helpublikt cloud.

Du kan finna det "lustigt". Men så ser läget ut idag för den offentliga sektorn inom landsting och sjukhus. Självklart är det ett beslutsunderlag, men det är ett beslutsunderlag som kommer hindra den offentliga sektorn långt framöver att gå över till molntjänster, eftersom innovationstakten är, som du redan vet, långsam.

Själv tycker jag, molntjänster är bra, men isf bör den hållas inom svensk mark med svenska företag, av förklariga skäl.

Av eXpander_
Skrivet av Xedor:

Det behöver du inte göra, jag tror dig Synd, i Umeå så kommer man få en slöare innovationstakt än de som väljer att använda sig av molntjänster!

Det var tydligen eSam som hade gjort undersökningen: http://www.esamverka.se/nyheter/nyheter/2018-11-12-esam-ser-r....

Följande kan läsas:

"eSams juridiska expertgrupp bedömer att det inte går att utesluta att en leverantör av en molntjänst som lyder under utländsk lagstiftning kan medverka till att sekretessreglerade* uppgifter röjs. De beskriver sin tolkning av gällande rätt i ett rättsligt uttalande.

- Vi anser att det i juridisk mening måste ses som ett röjande om en molntjänst används för behandling av uppgifter som är sekretessreglerade, och om molntjänsten ägs av ett utländskt företag där detta lands rättsordning ålägger företaget att under vissa förhållanden överlämna viss information till det landets myndigheter, säger Johan Bålman som leder eSams juridiska expertgrupp."

Vidare har vi SKL (Sveriges kommuner och Landsting) svar som kommenterar utfallet och där SKL håller i sak med i analysen av rättsutlåtandet: https://skl.se/naringslivarbetedigitalisering/digitalisering/...

PS: En annan trevlig artikel jag fann idag: https://computersweden.idg.se/2.2683/1.711758/svensk-molnlagr...

Av eXpander_
Skrivet av Xedor:

Det finns flera nya tjänster inom sjukvården som har hand om patientdata som använder sig av AWS och andra molntjänster. Ett exempel på detta är Kry.
Att inte tex Landsting eller liknande kör på AWS idag beror nog mycket på okunskap och att innovationstakten i den publika sektorn oftast inte är lika snabb som i den privata sektorn. Men jag skulle tro att med den nya Stockholmsregionen så kommer AWS med deras svenska partners att få mer boots on the ground som kan driva denna fråga men framförallt utbilda inom tex molnsäkerhet. Jag säger inte att man ska flytta ut all journaldata till AWS utan man kan istället använda AWS som en enabler på de punkter man kan och vill. Allting handlar om en mognadsgrad, både för kunden men även AWS måste kunna förmedla en trygghet. Ett exempel är hur Götebors stad har börjat använda sig av Office 365 men inte för konfidentiell information. https://computersweden.idg.se/2.2683/1.708251/goteborg-gront-...

UK (Fortfarande inom EU) har kommit lite längre än oss i Sverige när det kommer till tex Health care i publika moln där deras National Health Service godkänt användning av AWS: https://www.igt.hscic.gov.uk/AssessmentReportCriteria.aspx?tk... Skulle inte bli förvånad om vi får "svart på vitt" snart vad som gäller för oss.

Källorna jag länkade till tex AWS egna sida var för att jag ville ge dig up-to-date information om vilka "compliances" som finns, alla compliances veriferas, utförs och godkänts av en 3de part. Tex SOC1/2/3, ISO 27017, ISO 27018 handlar bl.a om att AWS inte flyttar din data utan ditt medgivande var senast veriferat och utfört av EY. Du kan på de länkar som jag gav dig se vart du hittar rapporten från de som kontrollerat certifikatet.

De exempel på företag som jag listade innan inkl Kry och AZ har alla hand om data som faller inom GDPR. Skulle denna data tex lagras utanför europa så väntas dryga böter för dessa företag. Skulle inte dessa företag lita på AWS och deras jurister inte godkänt använding av AWS så skulle de självkart inte använda platformen. Många företag skriver (enterprise) agreements med de stora molnleverantörerna där man tar upp bl.a detta som en extra säkerhet. Så skulle AWS och de andra molnleverantörerna "ljuga" och faktiskt flytta din data över hela världen så skulle de skjuta sig själva i foten, all trust mot leverantören hade försvunnit och de hade troligtvis inte haft någon business kvar i Europa.

I de första versionerna av Azure så vet jag att det gick rykten om att kundens data kunde lagras var som helst och att man endast bearbetade datan i den regionen man valde. Men om detta var fallet så det är fixat sedan flera år tillbaka, då det finns många tjänster som faller inom GDPR på Azure också.

I den offentliga sektorn är innovationstakten väldigt långsam, där är vi överens. Det tar flera år innan saker och ting ändras.

Man har just gjort en undersökning, i Umeå (om jag inte minns helt fel), tittat på Cloud Act, GDRP, molntjänster osv i den offentliga sektorn och beslutat att molntjänster inte kommer bli aktuellt. Detta ger en kedjereaktion så till vida att andra lansting och regioner följer detsamma.

Ska rota fram dokumentet för att få fram detaljerna kring besluten.