Inlägg

Inlägg som Gudma har skrivit i forumet
Av Gudma

Fortfarande inte fått detta problem löst. Någon som har en idé angående vad det kan vara?

Av Gudma
Skrivet av marr:

Antar att du menar.

Du har ett inbyggt trådlöst nätverkskort, och ett USB trådlöst nätverkskort.

Felet borde då vara inställningar på det inbyggda trådlösa nätverkskortet, där ligger antagligen kvar en IP adress, så att de inte funkar att tildela en.

Tack för ditt svar!

Jag är så dåligt insatt i huruvida det är inbyggt eller inte, men vi har trådlöst Internet där vi köpte USB adaptern som ett sätt att endast förstärka signalen - inte att den skulle vara essentiell för en internetuppkoppling.

Var kollar vi isåfall detta trådlösa nätverkskorts inställningar? På Windows 7 öppnade vi Nätverks- och delningscenter och tryckte oss vidare till den internetanslutning vi hade och egenskaper. Väl där fanns det några alternativ, där vi endast kunde välja egenskaper hos två - nämligen protokoll 4 och 6. På båda dessa var Erhåll automatiskt IP-nummer ifyllt och inget IP nummer var angivet.

Av Gudma

Problem med USB adapter för Internet

Hej!

Jag har sedan långt tillbaka köpt en USB adapter för att förstärka internetsignalen. Emellertid slutade jag dock använda denna då den inte gjorde någon skillnad på internet och bara tog upp en USB plats. Nu, nyligen, har dock hyreshuset jag bor i ändrat från statiskt IP nummer till dynamiskt IP nummer vilket har gjort att jag inte kan sitta på internet utan USB adaptern i.

Någon som har någon idé hur detta kan lösas så jag kan sitta på Internet utan denna i, som jag gjort så länge förr? Väldigt irriterande att spela med en adapter ivägen må jag säga.. Min pojkväns internet fungerar förresten på hans dator utan att ha i denna dångel i även fast han sitter bredvid mig.

Tack på förhand!
Gudma