Inlägg

Inlägg som wargreymon har skrivit i forumet
Av wargreymon

Endast på Sweclockers är 16+12=24 trådar

Av wargreymon
Skrivet av Lanhead:

Fast citatet blir inte mindre sant för det. Sen när du är fast och har inget av värde kan de göra precis vad de vill med priset och du kommer gladeligen att betala.

Fast du har ju alltid möjlighet att köpa egen hårdvara i så fall. Säg att du lägger 25 tusen på en motsvarande dator idag, det är runt 8-12 år med GeForce Now Ultimate. Efter så lång tid är det nog inte mycket värde i den datorn, så det går på ett ut.

Det finns ju fördelar och nackdelar i bägge fallen, men det viktigaste äger du, spelen.

Av wargreymon
Skrivet av Aka_The_Barf:

Får se när reklam pauserna kommer, kanske vore nått? Spela 20 min och sen reklam 5 min eller vid vissa "checkpoints" i spelet

De har ju redan idag en helt gratis tier, vore väl att den försvann i så fall eller får reklam på något sätt.

Skrivet av Lanhead:

You will own nothing and be happy.

Fast jämfört med Stadia är det ju ditt egna spelbobliotek du använder, du hyr bara kraft att köra dem.

Av wargreymon

Nu säger jag varken bu eller bä om detta utan mer info, men vi snackar en kontakt som brunnit efter 1 år? Finns ju massvis med inlägg världen över om 6/8-pin som brunnit också. Moderkortskontakter 20/24-pin brinner ju också lite titt som tätt. Frågan är ju om detta är ett större problem än normalt eller bara otur?

Av wargreymon
Skrivet av medbor:

Borde förbjudas att patentera uppenbara saker som tekniken tillåter

Domaren sade att patentet aldrig skulle gått igenom, men det handlade om att tekniken fanns, sedan kom Sonos och tog patent på det.

Av wargreymon

Är väl som med 3080 lanseringen där det visades på vissa fall där det var 100% bättre än 2080 (tror det var vissa miljöer i Doom 2016), men hela internet rasade när det visade sig vara ~50-70% i snitt.

Däremot måste det ju vara extremt sällan det blir 117-149% snabbare om snittet är närmare 28-29%, kanske de fick bort någon rejäl dipp mot 5-10 FPS eller så? "Lägsta dippen förut var 5 FPS, nu är lägsta 12,5 FPS." "Shit, du menar att det är 150% snabbare!?" "Uh, vi fixade bara en bugg som händer sällan" "Hör dig klart och tydligt, spelet snurrar nu 150% snabbare!"

Av wargreymon
Skrivet av Fenrisulvfan:

Ett grafikkort som är 20% snabbare än ett 4090 för 15k, hmm?
<Uppladdad bildlänk>
Nej.

Jo. Men tyvärr verkar du ha noll intresse att ens kunna tänka dig placera dig i andras skor, så jag låter det vara.

Av wargreymon
Skrivet av Fenrisulvfan:

Folk köper även RTX4090 och liknande, det gör inte dom prisvärda som artikeln hävdar att dessa fläktar är.
Även där har vi nog en logaritmisk skala för enligt riktningskoefficienten bang/buck så är det 6650XT som just nu är bäst.
Mitt påpekande är således att alla utgår inte ifrån ett perspektiv där saker får kosta vad dom vill, bara dom är bäst och startpriset inte är astronomiskt.

Anaologi:
Ryggbiff för 399Kr/kg i matbutiken är såklart bäst jämfört med revben för 399Kr/kg och inte astronomiskt, men nog fan köper jag hellre picnicbog för 60kr/kg.
Den är inte lika god, men god nog. Andra skulle inte hålla med och ytterligare andra vill inte köpa kött alls.
Prisvärdhet bör därför inte beskrivas från "jag är ekonomiskt oberoende" perspektivet.
Visst kan man sätta gränsen för god nog vid "det ska vara Noctua eller bättre" men det finner jag inte så seriöst.

De är prisvärda i detta prestandaskikt, på samma sätt om det hade lanserats det grafikkort idag som är 20% snabbare än 4090, drar halva effekten och kostar 15 tusen varit prisvärt.

Att du inte vill lägga pengarna på detta är upp till dig, för mig är det också lite saftigt då jag har bra nog fläktar som var billigare än detta. Men om de verkligen är så bra som de ser ut och vara så känns det som en faktisk vettig investering. Speciellt inom ett område då det inte händer mycket alls och vi kanske får vänta decennium innan det kommer något bättre/billigare (för samma prestanda).

Av wargreymon
Skrivet av Fenrisulvfan:

Jag sa inte att den fläkten var bra, men den håller datorkomponenterna från att överhettas.
Metallrams-fläkten behöver ju vara 17,5x bättre för att vara mer prisvärd och det är den inte ens i närheten av, kanske 7-8x bättre enligt testet.

I ett lågbudgetbygge där man inte bryr sig om den för oljud kan den ha sin plats, där vill man inte lägga 350Kr/styck på 14 fläktar som blir 4900Kr.

Ska man bygga en dator för 50k+ så är den såklart helt irrelevant och ett fläktpaket på 5k blir helt plötsligt normalt.

Decibel mäts på en logaritmisk skala, så snackar vi ljudmässigt skulle det inte förvåna mig om dessa är flera tusen (miljon?) gånger bättre än de där billiga fläktarna. Men visst, sitter du i en maskinhall, inne i en jetmotor eller är stendöv så fungerar det säkert

Sedan är det ju så att dessa kostar lika mycket som Noctua som folk redan köper, och dessa spöar dem. Vilket gör dem till ett solklart val om de faktiskt är så bra. Om de nu också håller i massa år utan att haverera så är det ju en bra investering som kan följa med i kommande byggen.

Av wargreymon
Skrivet av Fenrisulvfan:

Verkar prestera riktigt bra, men 350Kr för en fläkt är fortfarande lika dyrt som en noctua, så visst kanske mer prisvärd i det segmentet, men en 20 kronors fläkt gör ofta jobbet.

Själv kör jag helt utan fläktar för att spara pengar, jag sitter och blåser på flänsarna. Det gör jobbet.

Av wargreymon

Sedan de bytte till AMD som partner för grafik har Exynos legat bakom konkurrenterna med en generation. Tidigt resultat visar att Exynos 2400 inte ens slår nuvarande Snapdragon 8 Gen 2. Med tanke på att en generation GPU-prestanda på mobilfronten är runt 30-50% så är ett ju bara sorgligt för de som köper en Exynos.

Av wargreymon
Skrivet av mpat:

Om jag får gissa så handlar det om CUDA - att Nvidia bara jobbar med att få CUDA att gå bra, samtidigt som ingen annan kan använda det. EU hade kunnat tvinga dem att öppna CUDA eller börja stödja någon öppen standard. Å andra sidan är det ju det ingen nyhet hur Nvidia behandlar CUDA, så varför titta på det nu. Men men vi får väl se om det här ens är sant.

Fast CUDA är väl inte så mycket AI?

Av wargreymon

Så enligt tråden ska Nvidia sänka sina priser och blöda AMD till döds, det blir nog bra det För AMD ligger ju inte långt från i pris, och inte kan väl de utnyttja situationen att Nvidia har höga priser?

Jag undrar lite vad EU anser är konkurrensbegränsande? För jag tror ju inte det handlar om pris på gamingkort i alla fall. Snarare höga priser på företagskort och vill väl minnas att de begränsar GeForce för företag?

Av wargreymon

Intressant att en artikel om en hur en knegare bildade ett företag för 30 år sedan, vars varor nästan alla på detta forum ägt någon gång väcker känslor om att vara onödigt.

Av wargreymon
Skrivet av ronz:

Alltså jag tycker ju inte 41,43% är en liten marknad. Det är nästan hälften av användarna som då har tillgång till ett bättre alternativ. Bra andel IMO.

Du kanske missade "/s"

Av wargreymon
Skrivet av medbor:

Det är ju bara 2.5 generationer av Nvidias hårdvara som har stöd för DLSS. Äldre kort fungerar med både FSR och XeSS. Konstigt argument känns det som

Bara 41.43% har ju stöd för RTX/DLSS enligt Steam, så det är ju en väldigt liten marknad som faktiskt skulle ha nytta av det bättre alternativet.

/s

Av wargreymon
Skrivet av mrSvamp:

Å andra sidan läcker Unity stora mängder pengar. Hur tycker du de ska åtgärda problemet för att hålla sig flytande om de.inte tar betalt för produkten på något sätt?

Enbart annons-system täcker inte på långa vägar deras kostnader.

Om de inte går runt får de göra som andra företag, skära ner på sina kostnader, ändra sitt fokus och eventuellt höja nuvarande avgifter och/eller göra så att de blir mer attraktiva att lägga pengar på.

Att göra som i detta fall och lägga in en urbota korkad och ej noga undersökt avgift som totalt ändrar villkor för företag som lagt ner i många fall åratal av utveckling och i vissa fall skulle få bolag att gå i konkurs är helt fel sätt att tackla problemet.

Av wargreymon
Skrivet av Quenya:

Att offentligt sprida och/eller skapa obekräftade rykten om sådant som är helt klart olagligt att göra är närmast förtal. Kanske inte passar så bra på Sweclockers.

Fast att de sålt är väl ingen hemlighet, sådant måste väl registreras när det gäller högt uppsatta personer. Däremot om de köpt tillbaka är en spekulation.

Att högt uppsatta personer i företag eller liknande säljer en drös med aktier dagar innan ett stort avtäckande som störtdyker aktien inte skulle vara medvetet är otroligt låg chans.

Av wargreymon

Vilken slump att när AMD går ut officiellt och säger att de inte blockerar DLSS så börjar det läggas till i AMD-sponsrade titlar Otrolig tur för oss med Nvidia-kort

Av wargreymon

Hur kommer det sig att man inte har grafikkort med Thunderbolt? Borde ju vara mycket smidigare att kunna dra en liten USB-C jämfört med en DisplayPort. Plus att du kan ha samma kabel till stationära och laptops som oftast bara har USB-C.