Inlägg

Inlägg som Mnemozyne13 har skrivit i forumet
Av Mnemozyne13
Skrivet av SueCia:

Jag förstod att det inte är en felstavning, när jag var 14 var det jättetufft att kalla Telia för Felia, egentligen helt utan anledning då Telia hade överlägsen täckning och stabilitet, likaså är det idag men ändå kallas dom Felia av personer som inte har en aning om varför dom kallar dom för Felia, brukar vara samma typ av människor som kallar aftonbladet för aftonhoran.

Telia fick smeknamnet Felia på den tiden folk satt på 28,8-33,6kbps modem och då var det mer problem. Föreställ dig en ping på 180ms och 35% packetloss så kan du ju gissa att folk blev arga. Oförtjänat nej, dom tog bra betalt. Men dom var inte ensamma om att ha problem, Comhem hade väl inte direkt bra rykte i början vill ja minnas men sånt kan ju ändras med tiden. Deras support var förmodligen inte lika bra som idag heller.

Av Mnemozyne13
Skrivet av mibsweden:

Det här är ju rätt kul. Användare aktiverar automatiska uppdateringar i Windows och blir sen arga när uppdateringar sker automatiskt. Vill liksom säga WTF?

Skickades från m.sweclockers.com

Jo fast ingenting har ju blivit uppdaterat, dom har bara lagt en installationsfil på systemdisken som tar upp utrymme.

Av Mnemozyne13
Skrivet av anon159643:

Systembolaget är en mycket sjuk verksamhet på många sätt, som att de köper reklam på bästa sändningstid för få folk att dricka mer genom att säga att de gör raka motsatsen.

Dock bör man se över lagstiftningen kring förargelseväckande beteende då den borde skärpas på vissa punkter och kanske mjukas upp på andra. Var hur full som helst på gatan, men låt folk som vill vara i fred vara detta.

På frågan om sprit så dricker jag ej sprit, men jag har ibland sprit i maten. Porterstek på mörkt starköl eller två burkar starköl i kräftgrytan gör susen. Detsamma vinsås med några % i, nästan all sås med lite alkohol i är gött.
Nå spritkostnaden är för mig försumbar så jag köper på närmsta ställe.

På uppdrag av regeringen. Det är i så fall regeringen som är den "sjuka" verksamheten då det är dom som hittar på allt. Men lite irriterande är det att skattepengarna går till oändlig TV reklam, rakt ner i fickorna på TV kanalerna. Kan inte föreställa mig att någon skattebetalare vill se reklamen, inte ens dom som är emot försäljning av alkohol.

Men politiker är politiker, måste inte finnas någon logik i deras utfall.

Av Mnemozyne13
Skrivet av elajt_1:

Vad menar du nu, har inte AMD sin "Gaming evolved" reklam, dessutom många andra reklamer/propaganda för att få oss konsumenter välja deras produkter över Nvidias. Men att välja bort en produkt baserat på att man tycker deras reklam på något vis är störande känns i mitt tycke helt ologiskt.

Hoppas innerligt att AMD vänder på sin neråtkurva snart. Det här är absolut inte bra för någon annan än Nvidia (om ens dom).

Har missat den reklamen helt men ja det är ju på samma nivå i så fall.

Av Mnemozyne13

Kanske inte tillhör majoriteten men jag stör mig mest på Nvidias reklam och det är mer ett argument att välja bort dom än att bli deras lojala kund. Tack AMD för att man slipper meningslös reklam, använd pengarna till att utveckla nya produkter istället för att förklara för mig att spelet är menat att spelas på ett visst sätt.

"The Way It's Meant to be Played - Nvidia".

Av Mnemozyne13

18tkr/mån men jobbar inte heltid så 900kr om dagen(ring och spring). En arbetsdag är mellan 10-13 timmar, OB är frånvarande oavsett helgdag eller nattetid. Liksom facklig representation, rast får man ha på fritiden dvs efter arbetet då det inte ingår eller hinns med. Hittade inge annat arbete så det här får gå tills vidare.

Sverige 2015

Edit: "icx12 Kan du berätta lite mer? Arbetsuppgifter mm."

Säljare, kan inte säga så mycket mer utan att att det blir uppenbart vem som är arbetsgivare.

Av Mnemozyne13
Skrivet av lastninja:

Precis som du spekulerar i hur många som rippar CD hos kompisar, så spekulerar jag i att dom som blir tjurskaligast av alla över denna dom är inte fotograferna, utan den stora massan piratkopierare som byggt upp en kultur där man inte ska betala för nått och få allting gratis.

Jämförelser brukar inte alltid bli så bra men jag lär nästan dra till med en nu. Om jag säljer en vara och person X gör intrång på min upphovsrätt genom att tillverka en egen kopia så missar jag en möjlig kund. Är det då rätt att jag tar ut en avgift från dig personligen för att kompensera mig för mitt eventuella inkomstbortfall?

Om du svarar ja på det vet jag inte vad ja ska svara dig tillbaka. Om du svarar nej så är det just därför en hel del blir upprörda över Copyswedes organiserade sätt att med hjälp av lagen stjäla pengar från oskyldiga offer som inte vill bli inblandade.

Av Mnemozyne13
Skrivet av Yorg:

Och vem tror du byggt upp infrastrukturen som gör det möjligt för dig att ha ett internetabonnemang? Tror du att månadsavgiften du betalar täcker den investeringen?

Jag vill hävda att jag är extremt beroende av att större delen av befolkningen har tillgång till hyggligt nyanserad nyhetsrapportering, därför betalar jag gladeligen avgiften, inte för mitt eget tittandes del.

Du skriver det ju så tydligt själv, infrastruktur! Jag har då aldrig varit emot att infrastruktur bekostas av staten(skattebetalarna) men jag ser rött när ditt TV tittande och om din Thailandssemester gör det. Hur många procent av tiden sänder SVT nyheter som du använder som argument? Varför är den statliga propagandamaskinen så mycket viktigare än andra nyheter du kan ta del av?

Ja inte var det då SVT som drog min nuvarande fiber, det var Borlänge energi och jag betalar nätavgifter genom min ISP Bahnhof och har så gjort i +18 år inklusive Telia då. Om du undrar vem det var som bekostade telefonledningarna som mitt 28,8k utnyttjade så var det Felia men dom tog 16kr timmen när jag var uppkopplad mot en modempool i Sthlm (rikstaxa) och 6-8 kr timmen mot en lokal. Räkningarna låg i snitt på 4tkr/månaden så jag antar att jag har varit med och bekostat infrastrukturen tillräckligt. Men det är en intressant fråga, hur mycket behöver man betala för att bidra med sin del av kostnaden för internetinfrastrukturen i Sverige?

Om någon är sjukligt beroende av SVT kanske man borde bygga avvänjningskliniker istället som skulle räknas som samhällsnytta.

Av Mnemozyne13
Skrivet av MauseRR:

@Mnemozyne13:

Varför skall folk som sällan är sjuka betala lika mycket som sjuka för sjukvård? Varför skall folk som är emot invandring betala för flyktingmottagande? Varför skall jag som inte har barn vara med och betala för barnomsorgen som jag inte utnyttjar? Varför skall jag som har jobb betala grannens soc-bidrag bara för att denne inte pallar utbilda sig eller gå upp på morgen?

Allt regleras beroende på vilket parti som har majoritet i riksdagen, finns det inget parti som passar dina värderingar så är det fritt fram att starta ett eget och försöka ändra på saken.

Du jämför samhällsviktiga funktioner med privata nöjen.

Låter bra men det fungerar inte så i praktiken och är direkt omöjligt, vilket du förmodligen inser själv. En folkomröstning angående TV licensen vore däremot inte helt fel. Men det är klart, så fort någon får chansen att låta andra bekosta sina privata nöjen så tar dom den så många kommer förmodligen rösta på ditt etiskt korrekta förslag.

Av Mnemozyne13

Hederlig?

Skrivet av muffen:

Tack till alla osolidariska personer som ser till att vi hederliga som betalar för oss även måste betala för er.

Hur vore det om folk som vill se på SVT faktiskt betalar för sig och inte tvingar folk som inte vill ha något med SVT att göra att betala för dom. Jag skulle aldrig komma på tanken och fråga dig att "solidariskt" betala min interneträkning. Det är mitt privata nöje och jag betalar för det själv, liksom jag förväntar mig att du ska göra med ditt SVT tittande.

Visst du har lagen på din sida, men lagen är dålig och borde ändras. "Hederlig" kan diskuteras, på vilket sätt är det hederligt egentligen när man utnyttjar lagen för att låta andra betala ens privata nöje?

Av Mnemozyne13

1. Osu 1
2. Quake 1
3. Diablo 1
4. Starcraft 1
5. Civilization 1

Man kan säkert anse att senare utgåvor är bättre men första spelet brukar ändå upplevas bättre. Kanske för att det sällan blir riktigt lika bra som första gången och alla dessa spel var unika i sig på ett eller annat sätt. Alla uppföljare är ju bara samma koncept med smink och spackel, man vet redan vad man förväntar sig innan uppföljarna har kommit ut.

Av Mnemozyne13

Man kanske borde lägga till "företräder svenska upphovsmän". Iphone är alltså särskild ägnad för privatkopiering av svenska upphovsmän. (upphovshen kanske är mer korrekt idag). Utlänningar skiter vi tydligen i dom får ingen ersättning och det är väl i så fall dom som kopieras flitigast.

Vore intressant att få veta vilka dom svenska upphovshennarna är då, är det ABBA som läggs in på iPhones alltså eller vadå? Det borde stå inskrivet i de mänskliga rättigheterna att man liksom religionsfrihet har konsumtionsfrihet. Frihet att själv välja vad man vill konsumera och inte. Så är det ju uppenbarligen inte idag, TV licensen är ju ett annat fint exempel.

Av Mnemozyne13
Skrivet av anon186252:

Rolig tråd.

Vissa tycker inte att man behöver en dator för att lära sig (även om det är ett yrke som helt bygger på användande utav datorer)

Kan ju vara lite skillnad på en iPad som är rätt begränsad och en dator/bärbar dator. iPad som studiemedel låter helt galet, om man inte väljer att lägga pengar på det själv eller går på något privat alternativ och sen tycker att det är ett smidigt sätt att leta information på Internet. Så länge galenskaperna inte finansieras med skattepengar så är det okej för mig.

--

Om han ska betala för skadan eller inte måste ju skolan ha informerat om de när dom fick sina iPads. Vore ju inte helt märkligt om dom räknar in slitage/reparationer av skolinventarier. Han har ju inte lånat paddan av sin granne, fattar inte jämförelsen som många drar.

Av Mnemozyne13
Skrivet av dynamic91:

Hmm ok , men vad menas med native dpi då ? Min mus har 3 olika förinställda dpi nivåer som jag snabbt kan byta mellan på 400, 1600 och 7000. Vilken utav dessa bör jag använda till fps och mmo spel ?

Tror inte native DPI har någon betydelse (gissar) det är väl bara den DPI,n musen är inställd på när du stoppar i musen från början. Jag anser att du bör köra med lägsta möjliga DPI/sensitivity såvida du inte kan motivera en högre. Ju högre DPI/sensitivity du har ju instabilare blir aimen. Själv kör jag så det är bekvämt att vända sig 180 grader i FPS spel, mer behövs ju inte. Vet inte hur MMO skulle fungera annorlunda.

Har du en felmarginal på +-4 mm när du siktar så får du ungefär en felmarginal som är högre, låt oss säga +-8 mm med dubbelt så hög sensitivity. Så det är bättre att minska felmarginalen än att öka sensitivityn. (Kan alltid ha fel men det är så jag har uppfattat det).

Av Mnemozyne13

Anledningen till att det finns fler problem med PC är kanske den att det finns fler möjligheter med PC. Behöver i alla fall inte ändra IRQ för att få ljudet att fungera 2014, det är ju bra.

Av Mnemozyne13

Skulle vilja prova musen i alla fall. Tjejer brukar gå på vinprovning men jag vill gå på musprovning, någon som kan hålla ett event?

Av Mnemozyne13

"Appropå" logiska teorier. Om det går bra för dig så går det ju dåligt för någon annan. Alltså är det omöjligtvis en konspiration såvida motspelarna egentligen inte är människor utan "båtar".

Av Mnemozyne13
Skrivet av CeciliaB:

En blinkande ikon med kamera+kugghjul i aktivitetslisten har inte något med skadliga program att göra. Det är ett program som vill påkalla din uppmärksamhet via "Interactive Services Detection":
Vad som händer: http://blogs.msdn.com/b/patricka/archive/2010/04/27/what-is-i...
Felsöka orsaken: http://blogs.msdn.com/b/patricka/archive/2011/03/14/troublesh...

Jo fast det ser inte riktigt ut som på länkarna, ikonen blinkar inte. Den syns i 100 millisekunder sen försvinner den. (Var ganska svårt att få en print screen).

Skrivet av Pan.Pan:

Kolla i processerna om du ser något skumt, eller kolla om något körs i svchost som inte ska köras men på så sätt by-passar Antivirus skydden.

Laddade ner ett program från MS för att se exakt alla processer som körs men kunde inte se något misstänksamt.

Skrivet av Titane:

Du kan prova att öppna cmd Skriv in
Net localgroup Administrators localservice /add

Och sen starta om din dator.

Åtkomst nekad. Men jag tror det löste sig, efter att jag demonterade ett spel i Daemon tools så har jag inte haft nå mer problem med malware. Tack alla som tog sig tid!

Av Mnemozyne13
Skrivet av Videoapan:

Har tyvärr inget SD-kort just nu, men påminner den inte om "importera foto" som kommer upp när man sätter i exempelvis ett SD-kort från en kamera? Kan ju vara glapp i någon läsare OM du skulle ha en sådan förstås

Annars är ett tips att använda annat program för att söka med samt att kolla senast installerade program i Windows.

Har varken SD-kort eller kamera eller liknande utrustning. Det är trökigt men det är väl så det blir, pröva fler antivirusprogram. Tror jag hittade på källan nu, ett ryskt spel som var mountat med DT.

Av Mnemozyne13
Skrivet av tcntad:

Prövat malware bytes?

Ja, det var faktiskt det första jag prövade.