Inlägg

Inlägg som Mnemozyne13 har skrivit i forumet
Av Mnemozyne13

Datorer är som tjejer, ibland måste man bara glömma dom oavsett hur bra dom har varit. Har den inget användningsområde eller värde för dig längre så finns det ju inte mycket anledning att behålla datorn. Har du någon familjemedlem som vill köpa den för en billig peng eventuellt få den i gåva?

Av Mnemozyne13

http://osu.ppy.sh/

Gratis att spela med..

Av Mnemozyne13

Riktigt fult gjort, dessa (extra) försäkringar bör förbjudas enligt lag. Dom är bara till för att blåsa folk på pengar för ingenting.

Av Mnemozyne13

Startmenyn - kör / sök och skriv

cmd "tryck enter"
dxdiag "tryck enter"

Klicka på fliken bildskärm

Måste väl vara bekvämare än att installera GPU-Z

Av Mnemozyne13
Skrivet av MultiMan:

Hur menar du med det jag fetstilat?

Lagen om ångerrätt ger dig samma rättigheter att undersöka produkterna som du kan göra i en fysisk affär innan köp, det är tanken. Hur tolkar du lagen? Det låter som att du verkar anse att ångerrätten går längre än en undersökning i butik. Att du kan köpa hem en hel dator, köra i 14 dagar och sedan skicka tillbaka för att du inte gillade datorn? Det är inte tanken eller meningen med ångerrätten. Den kom till för att ge en onlineköpare samma möjligheter till undersökning som kan ske när man handlar i butik.

Nja jag pratade med någon på ett företags support i samband med köp av en ny skärm till datorn och han sa att det gick bra att öppna varan och prova den och skicka tillbaka om det blev fel. Jag blev ganska förbluffad men han berättade att det var så det stod i lagen och det var inga problem. Sen kan man ju tycka att lagen är lite väl generös mot kunderna, finns väl både för och nackdelar. (Han lät vettig så jag litar på det han sa).

Men folk som använder lagen till att "pröva och skicka tillbaka" bara för skojs skull är ganska irriterande, har själv drivit e-handel ett tag. Det är ungefär som när du går och prövar skor i skobutiken. Blir svinn för X antal kronor av alla som ska stoppa ner sina lortiga fötter. Liksom e-handlare får svinn för X antal kronor då folk returnerar varor.

Av Mnemozyne13

Folk klagade på campers i Quake 1 med men det var bara newbies som klagade. Dom som var bra hade inga problem att få gratis frags.

Av Mnemozyne13

Rekommenderar inte att du kör annat än 60 FPS/60Hz i Skyrim. Kan bli problem med fysiken i spelet.

Av Mnemozyne13

Hur är bilden på inspelningen med den kameran? Ofta får man ju så dålig kvalité att man blir mer paranoid än innan man satte upp kameran då man inbillar sig att dom suddiga pixlarna egentligen är en illegal aktivitet.

Av Mnemozyne13

Enligt distansavtalslagen hade han rätt att häva köpet inom två veckor utan att ange någon som helst orsak, om dom nekade honom att göra det så gjorde dom fel.

Folk verkar glömma att han är kund till CDON inte Pioneer. Det är egentligen CDON som ska kontakta Pioneer. DilluTioN har ingått ett avtal med CDON inte Pioneer. Sen att det går att kontakta Pioneer är en annan sak. Hade jag varit CDON skulle jag tagit tillbaka produkten och sen i min tur reklamerat den till Pioneer samt tagit bort produkten för försäljning om problemet kan lösas inom en snar tid, annars reklamera hela leveransen.

Av Mnemozyne13

Internetmoralen var mycket högre förr, vad det beror på kan man ju fantisera om.

Av Mnemozyne13

Vissa buggar och problem med spelen är ju så uppenbara att det är omöjligt att inte märka något bara man sitter med spelet en timme eller två. Det är riktigt fult gjort att släppa ett spel som man är medveten att det har uppenbara brister. Ur ett etiskt perspektiv så motiverar det oetiska motåtgärder. (ingen bra idé att vidareutveckla det här kanske).

Som konsument blir man såklart mer försiktig och tar minns ofta nästa gång man köper ett spel om det har varit problem med just dom spelutvecklarna/publisher. Vill man förstöra sitt varumärke, ja strunta då i vad QA killen säger eller ännu bättre, införskaffa ingen från första början dom är ju bara jobbiga och gör inte så mycket om dagarna. Släpp lågkvalitétsspel och håva in storkovan, det lönar sig i längden för alla seriösa företag.

Av Mnemozyne13
Skrivet av Blackbird_CaD_:

Ett människoliv är inte värt nånting för dig?
Snubben har fått sitt liv förstört för att han laddade upp en film.

Licens hit, licens dit, eller vad det nu kan vara, så är det inte rimligt att någon får sitt liv förstört pga. ett så ringa brott.

Ett? Hans familj då, barn, fru, mor.. helt totalt genomruttet att förstöra människors liv med bagateller. Speciellt när syftet är vinstmaximering som sen firas med tårta och klapp på axeln av chefen när uppdraget är slutfört.

Av Mnemozyne13

Då majoriteten av dom som laddade ner filmen med största sannolikhet inte hade köpt den annars heller så var skadeståndskravet orimligt. Men det är såhär svenskt rättsväsende fungerar, domstolarna dömer på rena gissningar och efter sitt personliga tyckande.

Tänk på det när du går och röstar eller gör värnplikten, det är det här samhället du röstar för att behålla och tränar att försvara. Kanske dags att bli anarkist.

Av Mnemozyne13

Först låter man terroristerna komma hit utan att ifrågasätta dom. Sen måste man bygga övervakningssystem för att kontrollera svenska folket för att hantera dessa terrorister. Börja i rätt ände.

Av Mnemozyne13
Skrivet av Gainsgoblin:

Hur kan du vara orolig över att den är optisk?
Det är ju klart pålitligare.

Beror på vad du har för underlag. Stämmer inte alls att en mus är pålitligare för att den är optisk, på samma sätt som den inte heller behöver vara direkt sämre.

Har 99,86% full combo på den här banan och det får man inte med en opålitlig mus. Dom där 0,14% var inga missar som berodde på en "opålitlig" mus utan på grund av min dåliga taktkänsla.

Av Mnemozyne13
Skrivet av OskarW90:

Jobbade som fiber projektör ett tag, och man är lite sur på vissa som tror att det är så lätt att bara trycka ner en fiber från gatan och så ska det fungera. det är en jäkla jobb att få upp ett fibernät på rätt sätt.

Det är samma sak i många branscher, folk har generellt dålig koll på vad saker kostar. Lätt att bli förbannad men det är bara att gå vidare och acceptera att människor är människor.

Av Mnemozyne13

Programmet fyller ingen funktion för mig och dessutom spammar Steam reklam om spel som är helt ointressanta, kraschar och kräver uppdateringar som kan poppa upp lite när som helst (när man inte vill det).

Steam = maleware. Tänker en gång extra innan jag köper ett spel om Steam är inblandat.

Av Mnemozyne13

spännande ämne

Hantverkaren vill ha betalt i cash, tandläkaren i Grekland med. Därför motverkar kryptovalturorna kriminella som tar betalt och betalar varor och tjänster svart för att smita undan skatt. Bara skumma personer som använder sedlar som bankernas automater spottar ut, som sen andra får bekosta hanteringen av. (företagare och i slutet kunden).

Droger köps väl oftast kontant, kan inte tänka mig att någon svensk bank bryr sig i det så länge dom tjänar pengar själva. Det här med att misstänkliggöra kryptovalutor är det väl bara en aktör som vinner på, den redan etablerade banken.

Eller är det verkligen så att bankerna är genuint godhjärtade och vill motverka kriminalitet?

Av Mnemozyne13

Går SSD,n kanske in i viloläge och sen inte klarar av att vakna?

Om du kör operativsystemet på något annat än din SSD har du samma problem då med? Är säkert inte fallet men jag hade samma symptom när min OCZ (sandforce) gick in i viloläge. Räckte inte med att bara starta om datorn man var tvungen att bryta strömmen.

Av Mnemozyne13

Infensus OP eller Razer Goliathus, len vs sträv yta. Fungerar bra med både optiska och laser. Det viktigaste är nästan att man inte har en skitig musmatta, en månad sen börjar friktionen bli olika på olika delar av musmattan vilket blir mer och mer besvärligt med tiden.