Inlägg

Inlägg som Mnemozyne13 har skrivit i forumet
Av Mnemozyne13

Förstår fortfarande inte hur man juridiskt kan binda en IP till en människa. På vilket sätt är det rättssäkert egentligen. Man har ju inte en blekaste aning om vem som begår det så kallade brottet, bara vem som äger IP adressen.

Av Mnemozyne13

Sånt här borde ligga på statens ansvar att skydda medborgarna ifrån men dom är väl inte så intresserade, finns roligare saker att ägna sin politiska karriär åt. Åkte på ungefär samma sak för några år sedan. Tror vi bestred fakturan sen blev det inge mer med det men det känns ju väldigt obehagligt när man blir utsatt.

Det var bättre förr.

Av Mnemozyne13

Om du har problem med klickljudet kan du ju alltid pröva att använda o-ringar i gummi och sätta mellan tangenterna och tangentbordet. Det tar inte bort klickljudet men det blir ett lite mindre vasst ljud. Kör själv med dubbla o-ringar på varje tangent och gillar det.

Av Mnemozyne13

Säkert många idag som kommer bli förvirrade och inte fatta vad en shambler är eller vilka vapen som är mest effektiva mot en sådan.

Av Mnemozyne13
Skrivet av Henrik21:

Dvs, vi lever allt längre med allt dyrare omsorg.

Vet inte om jag köper det där. Är det inte mest som så att vi helt enkelt inte dör i förtid snarare än att vi blir äldre? Därför går medelåldern upp. Vi kanske blir äldre med men det är nog inte hela sanningen.

Det betyder ju att vi kan jobba mer för att vi inte dör i förtid (utan att höja pensionsåldern) samtidigt som effektivare företag och ny teknik gör att vi kan producera mer med färre personer. Det är väldigt underligt att man uppe på det eventuellt måste höja skatten. Men det är klart lånar man pengar i högkonjunktur lär det ju bli svårt när det blir lågkonjunktur. Men det ska bli spännande och se hur man hanterar det här, låna mer eller höja skatterna.

Av Mnemozyne13

Ryser i hela kroppen när dom spelar i 1/3. Vet inte varför men låtar där instrument eller vocals blandar 1/3 och 1/4 vid något tillfälle är över lag mycket bättre.

Av Mnemozyne13
Skrivet av Lcars:

Vad sägs om hans uttalande om att använda kärnvapen mot Europa? "Europe is a big place. I’m not going to take cards off the table. We have nuclear capability."

Men han är ju en fredlig man, som inte krigshetsar. Angående IS; "Bomb the s*** out of 'em. I would just bomb those suckers. That's right. I'd blow up the pipes... I'd blow up every single inch. There would be nothing left", eller varför inte ""I would do things that would be so tough that I don't even know if they'd be around to come to the table. … I would bomb the hell out of those oil fields [in Iraq]. I wouldn't send many troops, because you won't need them by the time I got finished."

Nåja, vi kan förlita oss på hans iver att skydda de mänskliga rättigheterna och se till att endast de skyldiga straffas! "With the terrorists, you have to take out their families"

Och detta är en människa som du tror står för fred och icke-involvering i Mellanöstern?

Det bästa vi kan hoppas på är väl att hans vallöften var rena lögner och han överger dem omgående.

Det är inte Trump som har placerat soldaterna där eller startat krigen, någon måste ju reda ut röran som Obama och George bush skapade. Vad är det för oljefält han pratar om, IS kontrollerade oljefält? "Bomb the s*** out of 'em. Låter mycket bättre än att göra som Sverige, ge dom gratis bostad, körkort och skriva av alla eventuella skulder. Men jag tar för givet att det är hans känslomässiga spontana åsikt och att han låter generalerna sköta ett eventuellt krig eller hur.

Citaten du nämner är tagna ur sitt sammanhang och du verkar tro det du vill tro eller möjligtvis har dålig läsförståelse. Har du verkligen läst hela artikeln? Men du kan vara lugn, han är ingen diktator så han kan inte genomföra en kärnvapenattack mot din stuga på egen hand.

Klart oskyldiga faller offer i krig det har vi ju sett dom senaste 12-16 åren med Bush och Obama och inte har dom bett om ursäkt för det. Därför man inte ska starta krig.

"The last person that wants to play the nuclear card, believe me, is me," Trump said.

"But you can never take cards off the table, either from a moral [standpoint], from any standpoint, and certainly from a negotiating standpoint."

Republican presidential front-runner Donald Trump on Thursday doubled down on his promise to not rule out using nuclear weapons in Europe.

Han har tydligen sagt i Europa, inte mot Europa eller hur. Tycker det var ett strategiskt klokt uttalande då behöver Putin inte ens fundera på saken.

Av Mnemozyne13
Skrivet av anon4992:

y
Ja det där kan man se på olika sätt.....vi har varnat länge nu för att utvecklingen går åt fel håll. Hur har det gått? Har vi lärt oss alls? WW1, WW2, att hänga ut minoriteter osv.

Undrar vilka medier som egentligen försöker få folket att tro något som inte är sant. Du är ju historielöst på helt fel sida, och menar att vi ska spara det här som en lärdom? Tråden är ett bevis på att vi inte lär oss.

Den personliga agendan du snackar om handlar om att INTE upprepa historien. Att inte hänga ut främlingar. Att inte använda våld. Att tro att i ett land som Sverige att allt är korrupt och styrs av "vänstereliten", ja då har väl resten av världen inte en chans. Man sliter sitt hår och hoppas att någon ska lyssna, men ändå alltid ALLTID skylls på media och staten. Det är ju befängda konspirationsteorier som du skyltar med som skapar problemen. Tänk på vem avsändaren är istället.

Snälla.

Skickades från m.sweclockers.com

Jo om man inte lärt sig av historien kan man ju ytligt påstå att problemet är att minoriteter hängs ut, då vill jag snarare gräva djupare och påstå att skapandet av minoriteter är problemet.

Minoriteterna var dessutom bara ett bihang, orsaken till WW1 och 2 var föregående krig; krigsskadestånd och förlorade landområden. Folk svalt och förs ihjäl. Som exempel var ju Tysklands förlust i WW1 och det franska krigsskadeståndet den i särklass farligaste faktorn för vad som skulle komma att ske senare. (min uppfattning).

Konspirationsteorier, hur skulle du förklara att USA har varit och krigat i princip vartenda land i Mellanöstern och på vilket sätt har livet blivit bättre för dom som lever där? Är det för att Obama fick fredspriset och ville skapa fred han har krigat där under sina åtta år vid makten?

Ja menar, inte ens lilla Yemen kan man låta vara ifred.

Av Mnemozyne13
Skrivet av Lcars:

Säg mig, är du bekant med vad Trumps vallöften har varit när det gäller exempelvis bruk av kärnvapen och USAs inblandning i Mellanöstern?

Jag tänkte bara fråga innan jag börjar dra upp faktiska citat, för du kanske vet med dig att vad du säger inte stämmer med vad Trump faktiskt sagt.

Nej, jag kan omöjligtvis veta varje ord som kommer ur munnen på honom eller hur. Citera på, väntar.

Av Mnemozyne13

Den här tråden borde sparas och arkiveras för att sedan användas som undervisningsmaterial för våra barnbarn där vi varnar dom för hur samhället, staten och privatägda medier med sin personliga agenda lyckas få hela svenska folket och tro något som inte var sant.

Såg mätningar där Hillary ledde med 16%, ren taktik för man går ju inte och röstar på någon som inte har någon chans att vinna ändå. Ur mitt perspektiv har rapporteringen varit oerhört partisk. Sköt hur som helst att Trump tog hem detta, han är ju den enda som går ut och säger sig vilja ha goda relationer med Ryssland istället för att konstant krigshetsa mot dom och det känns tryggt.

Han kanske till och med tar hem trupperna från mellanöstern, jag menar USA har ju varit och krigat i princip vart enda land där dom inte är direkt allierade med antingen egna eller så kallade proxysoldater. Förutom Iran (som förmodligen var näst på tur och Clintons mål). Finns bara ett land i hela världen som vill att resten av mellanöstern brinner och dessutom tjänar på det, vi vet alla vilket land det är. Alla andra är förlorare.

Av Mnemozyne13
Skrivet av Nem0:

Det fanns en tid då man kunde spela multiplayer lokalt och över modem. Tror QW var första man kunde spela över internet.
Vilket även var det som stod i texten.

Nu förstår jag inte alls har jag missförstått något?

Såhär står det exakt, copy paste: "1996 släpps Quake, som snabbt blir en succé. Men det är först i december samma år, med lanseringen av Quakeworld, som det går att spela över nätet."

Med nätet antar jag att dom menar Internet. Att man ansluter sig till en server via Internet istället för lokalt. Det var fullt möjligt när man startade q95.bat istället för quake.exe. För multiplayer användes q95.bat vilket fungerade både lokalt och över Internet, IPX/TCPIP.

Av Mnemozyne13

Det där om Quake stämmer ju inte, spelet hade multiplayer innan QW kom ut.

"Men det är först i december samma år, med lanseringen av Quakeworld, som det går att spela över nätet".

Av Mnemozyne13
Skrivet av Lengab:

Så sött med rosa. Och nä, det här är sweclockers.... inte facebook. Så vi mobbas inte... ge oss en selfie please.

Förstår vad du tänker på, tyvärr ja är kille annars hade jag bjudit på lite fanservice. Det ser förövrigt rätt illa ut att ha rosa hörlurar på sig men ja har ingen spegel framför datorn så det är lugnt. Datorn och skärmen är helsvart med ett stort svart lackat skrivbord och ja tänkte att rosa passade rätt bra in med svart.

Skrivet av mrqaffe:

Det kan du få om du skaffar en bra lur oavsett fabrikat, Sennheser har hursomhelst modeller som är bättre än den du har och 192kbps är tillräckligt bra för att det ska gå att höra skillnad även om du borde byta till flac.
Det kan också vara så att du behöver en bra hörlursförstärkare för att ljudet inte ska förvrängas.

Svårt att veta vilka som är bra bara. Kan inte byta till flac, lyssnar inte på konventionell musik spelar musikspel istället. https://osu.ppy.sh/ där rankade banor har inte stöd för högre än 192kbps av olika anledningar. Däremot uppskattar jag när dom inte slänger på så mycket bas i hörlurarna att man inte hör hur instrumenten egentligen spelar. Så det där som någon skrev om "korrekt återspelat ljud" lät intressant. Visst kan det låta bra med lite extra bas ibland men det fungerar inte, speciellt inte om man kör 10 timmars pass. Hörlursförstärkare har jag inte ens hört talas om, måste kolla upp det tack för tipset.

Av Mnemozyne13

Med risk för att bli mobbad så sitter jag på ett par Razer Kraken ett så kallat gaming headset, köpte dom för att dom var rosa. Dom lät riktigt illa först och fick ut ett ljud som var oanvändbart men det var bara några inställningar som gick att fixa.

Får man ut ett bättre ljud med ett par Sennheiser lurar? lyssnar mest på musik i 192kbps.

Av Mnemozyne13
Skrivet av anon254573:

, fick dessutom köpa guld till henne för över 100k, nånting jag inte kunde acceptera men de va bara att gilla läget.

Har du missat att vi lever i ett femenistiskt samhälle idag, hon skulle ha köpt guld för 100tkr åt dig.

Av Mnemozyne13

Helt underbart, kunde inte ha vaknat upp till en bättre nyhet! Tror dess värre inte att det kommer hända så mycket mer men man kan ju hoppas. Möjligtvis att det tar död på EU lite fortare än väntat. Det kommer bli svårare att föra vår svenska politik i EU vilket är bra. Vi kommer få svårare att tvinga på Ungern en masskolonisering av lyckosökare från sämre delar av världen och bestraffa dom om dom vägrar.

Är så trött på att ens liv ska präglas av nutidens lobbyorganisationer som driver diverse frågor. Det här är ju en stor förlust för dom. Ett litet steg mot en bättre värld! Samarbeta över gränserna kan man göra ändå och visa upp ett pass när man passerar en nationsgräns borde va en självklarhet.

Man undrar ju hur mycket skit som kommer in i det gränslösa Sverige, knark, vapen, suspekta människor. Fri rörlighet det är grejer det, speciellt för kriminella.

Av Mnemozyne13

@Trixter: Den för 7,5tkr helt klart. Därför att jag inte har någon som helst användning för tre skärmar. Även om jag skulle ha varit intresserad av ett bilspel och velat köra det på tre skärmar så skulle jag fortfarande inte de resterande 99% av tiden använda dom andra två. Dom blir dessutom dammiga och måste rengöras, slöseri med tid.

Allt förutsätter ju att skärmen för 7,5tkr är bättre än en av dom för 2,5tkr. Är inte så fallet skulle jag välja skärmarna för 2,5tkr, sälja två och behålla en.

Av Mnemozyne13

Om det förresten bara skulle handla om att kunna visa upp kvitto och du inte har något så kan du ju alltid hänvisa till ett kontoutdrag där summan står, tid och datum. Såvida du inte betalade kontant.

Av Mnemozyne13

Får stabilt 33ms mot 109.169.60.63 från Ludvika och då går jag via Stockholm med Bahnhof så du bör inte få sämre. Brukar ligga på 4-7ms average 5ms till servrar i Sthlm.

Har 0% packetloss mot den aktuella servern, har heller aldrig haft problem med packetloss.

Av Mnemozyne13
Skrivet av l4nky:

Ekonomin växer mer än väntat. Låter som ett klassiskt gnällinlägg från någon som följer sina känslor istället för fakta.

http://www.dn.se/ekonomi/sveriges-ekonomi-vaxer-mer-an-vantat...

Fina källor på ditt inlägg förresten.

"Vi Sverige å merpart av EU ligger i en oerhörd ansträngd ekonomisk kris."

Jag förstår inte l4nky, vi kan väl ha någon slags "ekonomisk kris" oavsett om BPN går upp eller ej. Det vore inte direkt någon paradox.

Öka på statsskulden och hushållens belåning, ge dessa pengar till invandrare som sätter sprätt på dom och du får en väldans fin BPN tillväxt. Att det sen uppstår behov av fler brandmän som släcker bilar, tolkar och väktare till boenden för ensamkommande barn ökar med BPN. Tycker då att "en oerhörd ansträngd ekonomisk kris" var ett ganska milt uttryck.

Katastrof, orättvisa och förtryck skulle jag säga för att beskriva det aktuella läget.