Inlägg

Inlägg som Estatus har skrivit i forumet
Av Estatus
Skrivet av phoenixdisciple:

Har kört allt från Siberia V1/V2, Sennheiser 360, Razer megalodan, har ett par turtle beach till xboxen, sedan körde jag ett par Roccat för ca. 2 år sedan, och just nu lirar jag med WoW USB headset.

Och min slutsats av det är iaf att du lär inte få ett "gaming" headset för under 2000kr med ett bra bas element. Mina AKG 516 DJ (som jag gav 270kr för på rea, nypris normalt 500), har säkert x5 gånger bättre bas än vad något 'headset' jag testat-

Not fair Siberia. Bortsett från det så är alla dessa öppna lurar, och inga öppna lurar kan ge ifrån sig lika bra bass som slutna (kanske DT990 och LCD-2 är dom enda undantagen som öppna lurar)

Du borde pröva Razer Tiamat, dom är under 2000kr och har ganska bra bass - men dom är som sagt slutna

Men ja, jag kan faktiskt tycka nästan lika - men då gäller det mer än bara bass, då snackar vi SQ, diskant, ljudbild osv, och generellt så är gaming lurar av lägre kvalitét.

Av Estatus

När jag brukar pilla i equilizer får jag sånt problem. Har du pillat nåt med det? Bass boost är ganska vanligt fall för sånt

Av Estatus
Skrivet av simonwellander:

Vilka används mest?

HD650, dom har den varmaste, lugnaste och mest neutrala signaturen som passar till nästan alla genrer.

Av Estatus

Om du vill pressa ut lite extra cash kan du köpa världens bästa gaming hörlurar - Stax SR-009

Av Estatus

Tänkte ta och ladda upp några bilder på mitt nuvarande system innan det ändras!

http://i.imgur.com/4ManM.jpg

http://i.imgur.com/vB4l1.jpg

http://i.imgur.com/IZjO3.jpg

Komponenter: Audio-gd NFB-3 (DAC), Matrix M-Stage (pre-amp, förstärkare), Little Dot MKIII (förstärkare - såld, snyft), Signal Cable AnalogII (RCA kabel)
Hörlurar: Ultrasone PRO900, Sennheiser HD650, Beyerdynamic DT990 600ohm

Funderar på att köpa HE-400 och förmodligen byta ut SS förstärkaren till Burson HA-160 om jag gillar den mer än M-Stage, eller bara köra på V200 för framtiden när man ska köpa LCD-2!

Av Estatus

Du kan nog stryka Nuforce från listan redan nu. Fiio också så vitt du inte är ute efter en portabel lösning som skulle passa i iPod tex (och då är e17 att föredra). Kan inte säga något om Audioengine dock. ODAC är ett bra alternativ, eller HRT Music Streamer II / II+ (II+ kanske överbudget).

Musical Fidelity V-Dac II är också ganska kompakt och har en väldigt musikalisk signatur, en ny kostar 3k men jag har sett den gå för 1500kr begagnat väldigt många gånger.

Av Estatus
Skrivet av Simcon:

Helt ärligt är det nog bättre att sänka värdet till en rimlig nivå, än att sänka det till en orimlig nivå (beror på vad det är som ska skickas).

Det gjorde jag med min DAC, kanske 80 dollar och fick ändå tulla. Allt annat under 40 dollar, ingen tull.

Av Estatus
Skrivet av anon116323:

Behöver man tulla det också? Isåfall så kanske man kan göra 2 beställningar?

Tulla kan du nog undvika om säljare skickar med sänkt prisvärde. Tex $20 för något som kostar $200. Vanligtvis gör folk från Kina detta på flesta produkter utan att behöva prata med dom - från USA kan det nog behövas beroende på företag/säljare.
Skicka som gåva alternativt. Woo Audio, Head-Direct, Tam-Audio kör på så lågt prisvärde som möjligt vet jag. Inte säker på Schiit.

Fedex tullar automatiskt så vitt jag vet, så USPS är att rekommendera.

Av Estatus
Skrivet av blue eyed devil:

Du ska inte köpa något utan att lyssna

Detta. Nu har du fått rekommendationer, nu gäller det bara att provlyssna / handla mot öppet köp. Alla har olika öron/smak och man ska gå för det man själv gillar att höra.

Skrivet av blue eyed devil:

Vill du ha en sluten då? Annars tror jag jag skulle ha köpt Beyerdynamic DT990 Pro 250 Ohm, har dock aldrig lyssna på dom själv utan bara läst om dom.

Om det är första hi-fi lurarna så undvik DT990 modellen, dom har väldigt hög diskant. DT770 har tre modeller och du kanske borde provlyssna 2 av dessa. DT770 80ohm (har mer bass) DT770 250ohm (lite mindre bass, men mer kontrollerad/detaljerat). 250ohm modellen kan behöva en förstärkare - men som sagt du har redan Phoebus som har detta. Undvik 32ohm modellen.

Av Estatus

Fostex, Beyer... allt är tusen ggr bättre än 360..

Av Estatus

Dom här kan också vara intressant att kika på: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1531447

Av Estatus
Skrivet av blue eyed devil:

Teastde precis bf3 också det brusar där med, bruset försvinner inte ens när jag tabbar ur bf3.

Japp har koppla lurna direkt in i ljudkortet, kör bara med asus d2, ingen förstärkare. Det är så jäkla mysko för det händer bara när jag kör med Audio-Technica ATH-M50, har ett gäng andra lurar också hör ingenting när jag använder dom.....

Edit provade precis mina siberia v2 satte ljudet på högasta i windows och stängde av in game, och jag hör bruset, dock mycket svagare, är nog så att Audio-Technica ATH-M50 plockar upp alla ljud bättre.

Folk brukar ha problem när gf-kortet sitter för nära, ljudkortet? Jag har en plats emellan, kan inte ha det på något annats sätt pga av kortplatserna på moderkortet, dom sitter så långt ifrån varandra det bara går.

Så det måste vara när gf-kortet börjar dra på som det blir störningar eller vad menar du med jordslinga?

Jordslinga framkommer när man kopplar allt till separata nät vilket är väldigt knepigt och kan inte gå in för mycket i detalj i för att även för mig är det ganska oklart. Mitt fall handlade bara om att jag kopplade en förstärkare till ljudkortet och då var en extra strömkoppling avgörande i fallet av jordslinga (drog jag ut strömkabeln till förstärkaren försvann allt brus och allt annat lät bra igen - det tar kanske 2 minuter innan strömmen går ur den interna strömförsörjningen som sitter i förstärkaren). Man kan försöka lyfta jorden temporärt och se om det gör skillnad, eller använda en trafo.

Citat:

An earth loop occurs when a device, such as a keyboard, is connected to the mains earth via more than one path. The first path is via the instrument’s own power cable to the mains earth. The second path is via the interconnecting audio cable to the sound system, then via the sound system’s power cable to the main’s earth. Any resultant circulating earth current is amplified and is heard as a hum or buzz. These unwanted earth currents are usually induced from nearby power and lighting cables.

Alla hörlurar har olika känslighet oberoende på just saker som impendans. Jag vettefan om ett 'bättre' ljudkort kommer rädda dig. Mitt problem förekom på onboard men även på Xonar Essence ST som skall till och med skydda mot störningar! En trafo fungerade men tyckte det var för ovärt och degraderande så jag bestämde mig helt enkelt för att köra via optisk ut (digital utgång som är immun mot störningar då den fungerar på ett annat sätt än RCA/Coax). Dock framkom endast bruset/hisset inte via hörlursuttaget vilket gjorde mig fundersam på ditt fall. Jag kan ha fel dock om jordslinga, men eftersom jag hade det problemet så ville jag bara peka ut det. En dator är i överlag en väldigt stojande miljö öppen till störningar, men brus/hiss via HP out låter väldigt mysko för mig.

Alternativt kanske något är fel på kortet? Pröva ett annat alternativ från butik/webshop med öppet köp så du kan returnera efteråt och se om det blir nån skillnad.

Av Estatus
Skrivet av blue eyed devil:

Har spela in mina Audio-Technica ATH-M50 ca 12 timmar nu, och ingen större skillnad på ljudet dock är så är det en annan respons på ljudet, förut kunde jag spela på max volym, det kan jag inte längre, nu spelar jag på 10% och det är högt nog, men kanske detta som menas med att spela in?

Diskanten låter fortfarande skit på dom, skrikig som fan......

Min högtalare tog några månader att spela in.

Ge dom några timmar till, men jag måste faktiskt peka ut att just M50 har i sin natur ganska skärande diskant - dom är trotts allt ljusa på det viset så som DT770 och 990.

Av Estatus

Händer detta i andra spel också? Det låter som ett liknande problem jag hade med en jordslinga som gjorde att jag plockade upp störningar från grafikkortet via RCA och Mic in varje gång jag satte igång ett spel.

Hur har du allt kopplat? Hörlurarna direkt in i ljudkortet? Ingen extern förstärkare eller dylikt? Vilket ljudkort använder du?

Av Estatus

En del säger att spela in sina hörlurar är nästan som att bryta in ett par nya skor.
Detta vill jag personligen påstå är sant till en viss grad på vissa hörlurar. Mitt senaste fall var PRO900 som låt väldigt tunna och tok för ljusa när jag först öppnade dom. Sätter dom ett par timmar i pink noise och sen till vanliga musikspelningar och provar att lyssna nån kvart eller så där med ungefär 5 timmars mellanrum. Ljudskillnaden var faktiskt märkbar, den fick mer styrka i sig rent sagt, och då var det väldigt objektiv lyssning med undvikande från placebo effekt. Dock kan jag inte säga att jag märkte samma drastiska skillnad på HD650. Så att detta varierar från hörlur till hörlur skulle jag anse.

Efter 10-20 timmar vanligtvis så borde du ha kommit förbi den riktiga inspelningen. Många överreagerar ibland med hundratalstimmar, och vissa säger att placebo tar effekt, men jag skulle fortfarande säga att ytterst marginella skillnader kan framgå, dock långt ifrån det du åstadkommit efter dom 20 första timmarna.

Jag har faktiskt haft _två_ par DT990 600ohm samtidigt några månader tillbaka. Det första paret köpte jag begagnat vilka hade nåt år på kroken, och det andra paret köpte jag helt nytt och billigt från butik vid slutet av sommarrean. Innan jag sålde det äldre paret (för nytt sitter alltid bäst med mig och jag tjänade faktiskt en hundring eller så genom att dyka in på sista paret som fanns på REA) så jämförde jag båda lurarna. Jag kunde knappt förstå varför dom lät så olika, jag trodde jag hade fått en defekt vara (basen var nästan rasslig ibland, diskanten rev på tok för mycket, och dom lät som att nån gjort ett par fakes med Siberia V1 drivers). Sen gjorde jag mer undersökning och började spela in dom. Dagar senare lät dom klart bättre, fortfarande med emfas på diskant men mindre nu (signaturen är ljus på dessa) och basen blev mer kontrollerad. Sen, innan jag sålde det äldre paret, gjorde jag en jämförelse och märkte direkt att dom äldre faktiskt lät en aning lugnare i diskanten (lite mer och den hade låtit som ett par helt nya HD650) meddans det nyare paret lät marginellt ljusare; basen var dock i princip helt lika på båda lurarna. Genomförde även blind test för att vara säker.

Så jag tycker du ska köra på minst 20 timmar och se hur dom låter. Gillar du dom fortfarande inte så hoppas inte på att mer inspelning kommer göra att dom magiskt låter bättre ett år senare - inte alla hörlurar fungerar lika eller reagerar likadant till inspelning, och då kanske en förstärkare med färgad ljudsignatur kommer in men även då pratar vi om små skillnader - så vitt vi inte pratar om mörkare/varmare tubförstärkare.

Av Estatus
Skrivet av blue eyed devil:

Ja tror på att om man ska sitta hemma och lyssna eller spela, så ger nog öppna ett mycket bättre och dynamiskt ljud. Men då dom flesta säger nog att det är en smaksak, jag vill påstå att det inte är en smaksak öpnna låter alltid bättre, mer klart ljud.

Jag tycker nästan lika, men sen beror det också på hörlurarnas FR / signatur. Tex känner jag att jag får mycket mer upplevelse med mer detalj och energisk ljudbild i spel/film med PRO900 (slutna) men mer öppenhet och naturlighet i musik på HD650 (öppna) men inte precis bättre detalj än på mina slutna pga dess varma signatur. Så att mycket kan variera på modell också anser jag.

Av Estatus

Det jag tycker utmärker M50 är just bass, men som du säger diskant kan bli märkbart och en del gillar inte det - dock inte lika illa som på DT990.

Av Estatus

Angående velour är det här kanske intressant att kolla in: http://www.changstar.com/index.php?topic=416.0

Av Estatus
Skrivet av Wh1sp:

Förutom att jag är finlandssvensk då Men det räknas väl nästan iallafall. Jag har förstått att Pro 900 är diskant monster, har inte haft chansen att testa men skulle definitivt vilja göra det någon gång. Basen lär ju vara nåt att uppleva iallafall.

Har för ett tag sedan sålt DT-990'orna men det var 250 ohms Premium versionen jag hade. DT-990 har en lite större och mer "attackerande" bas, speciellt som första intryck. Däremot låter HE-400 djupare, och levererar faktiskt mer tryck i vissa låtar. Jag böt mellan dem några gånger just bara för att jämföra, och konstaterade att till en början låter DT-990 lite mer rolig helt enkelt, men ju mer man vänjer sig vid HE-400 desto mer uppskattar man det ljudet istället. Efter ett tag kunde jag inte längre hitta något som var bättre hos DT-990, bortsett från någon enstaka låt som tog nytta av den väldigt ljusa diskanten. Som sammanfattning, DT-990 har en mer utstickande bas, HE-400 har mer kontroll och får det att låta mer naturligt, utan att egentligen ha särskilt mycket mindre av den.
Musik som Infected Mushroom och Massive Attack (välgjord elektronisk musik med andra ord) låter verkligen grymt bra med HE-400, jag blir fortfarande ibland förvånad över hur starkt men bra den levererar i låtar som skall ha rejäl bas.

Angående velour padsen, har inte testat, men har nog haft planer på att beställa. Jag tycker egentligen inte att det är nåt fel på original, men skulle också vilja höra om ljudet faktiskt ändrar så mycket som vissa menar. Har inte riktigt fått tummen ur än så att säga. Jag köpte mitt par här i Finland, skulle jag ha beställt från Head Direct skulle jag antagligen ha slängt med dem i paketet.

Jag rekommenderar dem varmt iallafall, som all around hörlur ska man nog upp till Audeze LCD-2 tror jag innan det blir så mycket bättre (om det blir, också ett par jag vill pröva) :).

LCD-2 Rev2 ligger också på min lista men i det fallet tillsammans med en starkare förstärkare, kanske en begagnad V200, M^3 eller Lyr.

Velour har jag hört ska ge mer kropp till uppre mellanregistret och trebeln och på så vis göra dom mindre mörka, kanske en aning mer detaljrikare / ljusare. Även om jag är ute efter det mörkaste och kommer förmodligen hålla mig till pleather så kommer jag köpa till velour om jag bestämmer mig för att beställa HE-400 ($10 är nästan ingenting ändå, och vem vet jag kanske till och med kommer gilla dom mer). Bass går nog inte att komma jättelångt upp till på ett par öppna lurar, DT990 sägs ha mest (men också LCD-2 Rev1) - själv hade jag dock 600ohm DT990 som hade lite mer kontrollerad bass och därav inte lika emfatisk och märkbar som på 250ohm.

Ska själv ta och provlyssna HE-400 här i Sverige innan jag bestämmer mig för att lägga en beställning. Förhoppningsvis ger dom det lilla extra som jag saknar i mina HD650. Skall be intressant och se hur planars presterar.

Av Estatus

Jag skulle också säga M50 till att börja med. DT770 tycker jag ligger nära (både i pris och ljud fast en aning mer i komfort), men M50 är mer populär.