Inlägg

Inlägg som Estatus har skrivit i forumet
Av Estatus

Xonar DX eller DG. Och om du ska koppla till en receiver så kommer du förmodligen använda S/PDIF för DDL, och då förs signalen digitalt - dvs omvandlaren på ljudkortet kommer inte göra någon nytta till koppling av receiver + högtalare. Däremot är omvandlaren på kortet bra nog för PC360. Om du däremot införskaffar M50, DT770 eller liknande skulle antingen D2X eller STX vara ett bättre alternativ, tycker jag.

Av Estatus
Skrivet av vpklotar:

Okej, tack ska du ha! Hörlurar utan mic kan jag inte tänka mig, vet inte hur jag skulle få någon mic isf? Eftersom att jag gör Let's Plays och pratar väldigt mkt i skype så behöver jag micen!

En mikrofon kan man alltid köpa separat, det billigaste är Zalman mikrofon som man kan sätta fast på hörlurar eller tröja för 49kr - det finns mycket att välja på. Men ett headset, dvs hörlurar _med_ mikrofon är väldigt komprimerat och du kommer inte få lika bra ljudkvalité. Det finns Sennheiser PC360 som har detta med helt OK ljudkvalité, men förrutom det finns det inget annat som är så bra. Om du däremot kör med Siberia, Logitech osv så kan du lika gärna köpa en mycket billigare ljudkort.

Ett bra alternativ är modmic som passar nästa alla hörlurar: http://www.modmic.com/

Av Estatus

Alla Xonar kort har fått updaterade drivrutiner för W8 så ja det borde funka bra. D2X är ett bra och kapabelt kort och kommer sitta fint för det mesta.

Om du vill ha hörlurar utan mic så kolla in:
ATH-M50
DT770
HD598

Dessa är relativt billiga men är extremt prisvärda och kommer funka mycket bra med D2X. Går du högre upp kommer du nog tjäna mer på att även uppgradera ljudkortet.

Av Estatus

Jo att köra RCA ut till extern förstärkare från STX funkar faktiskt väldigt bra eftersom DAC delen på STX är mycket prisvärd. Jag gjorde det på min förr förra förstärkare.

Av Estatus
Skrivet av blue eyed devil:

Tack för svaren hade tänkte och köpa ett par AKG K701 då jag inte är helt nöjd med mina Audio Technica ATH-M50, och asus xonar d2 var ett värdelöst köp, verkar vara många som får brus av det kortet. Blir väl ett stx då. Lyssnar mest på stereo/2.1 i lurar och mina 2st golvare.

Asus Xonar Phoebus är det bra då?

låg utgångsimpendans var något jag inte kände till alls........

Jag har inte stor koll på D2, jag kör sj på Xonar DG sen jag sålde min ST för att köpa ext. DAC. Men en del av dom billigare alternativen av ljudkort har inte ens förstärkare och/eller cirka 120ohm utgångsimpendans, vilket är förfärligt för lågimpendanslurar.

Xonar Essence STX har mellan 10 och 11ohm utgångsimpendans - man vill vanligtvis ha så lågt som möjligt för att få planast frekvensomfång men också hög dampningsfaktor (min förstärkare har tex 0.06ohm utgångsimpendans.) Vanligtvis kan man kalkylera hur mycket utgångsimenpdans man bör gå efter som max genom att dela impendansen på hörlurarna med 8. Så att för AKG 701 har 62ohm. 62/8=6,2. Så ungefär 6ohm utgångsimpendans är den maximala impendansen du bör gå efter i en förstärkare. Ju mer impendansen i förstärkaren skiljer sig från hörlurarnas impendans ju mer skillnad får du i frekvensomfånget, och därmed går du också miste om dampningsfaktor som har stor del inom basen. På så sätt lät mina PRO900 (basiga hörlurar) väldigt tunna och tråkiga från min Xonar Essence ST då den gick miste om en del bass. Och även om STX har relativt hög utgångsimpendans så borde det inte göra jätteilla genom K701 eftersom att dom är inte basiga hörlurar i grunden och du går då inte miste om så mycket via dampningsfaktorn - plus att man får tänka på att 1) många har parat K701 med STX och gillat det och 2) inte alla lågimpendanslurar reagerar lika till varann, tex Denon D5000 på 25ohm låter inte heller dåligt via STX. Vissa hörlurar är nog lättare att driva än andra oberoende av impendans, men generellt så är planars och orthos inte lättdrivna, vilket kanske är orelevant om du inte tänkt köpa ett par vid ett senare tillfälle. Tumregeln är dock att alltid gå efter 1/8 av hörlurarnas impendans i val av förstärkare.
Det finns en intressant artikel om detta här: http://nwavguy.blogspot.se/2011/02/headphone-amp-impedance.ht...

Däremot har jag också hört att beroende på förstärkare kan du få ut en hel del bass även ur K701. Många har föredragit förstärkaren Matrix M-Stage till just dom. Dels för att den har 5ohm utgångsimpendans och dels för att den färgar ljudet en aning - gör hörlurarna mindre ljusa / aning varmare/mer musikaliska.

Phoebus suger inte, men den är absolut inte bättre än STX. Phoebus använder sig av ganska lågkvalitativa komponenter som använts till Xonar Xense m.fl och att du inte kan byta ut op-amps på den heller, vilket du kan göra på STX. Jag tror dock att båda korten använder samma förstärkare.

Av Estatus

Som Kalium sa så är skillnaden PCI och PCI-e. Och ST är inte precis gjort för högtalare och STX för hörlurar - båda funkar för högtalare. Däremot har ST tillgång till 7.1 högtalare/hörlurar via dotterkortet H6.

Så vill du ha bra analogt 7.1 så äre PCI versionen ST, annars STX. Om du inte använder 5.1 eller 7.1 så är STX säkrare i och med att många nyare moderkort saknar PCI slot. Jitter är inget man behöver oroa sig för i detta fall - vare sig det är sant att PCI har mindre jitter eller inte. STX är så bra så.

Angående hur 'tunga' lurar dessa kort kan driva kan variera. Upp till 600ohm? Ja. Men beroende på modell tror jag också. DT modellerna av Beyerdynamic (DT770/DT880/DT990 på 250-600ohm), eller tex HD600/HD650 från Sennheiser på 300ohm drivs väldigt bra med den inbyggda förstärkaren på kortet. Däremot kanske det inte låter lika bra om du använder planar magnetiska hörlurar som HE-500/LCD-2 osv som delvis kan behöva mer drivkraft och en låg utgångsimpendans för planaste frekvensomfång. T1 och HD800 kan nog också behöva en bättre separat förstärkare. Vissa lågimpendans hörlurar kan också behöva en bättre förstärkare. Vissa funkar dock bra via Xonar, som tex AKG K701 som har en impendans på cirka ~62ohm. Men tex Ultrasone PRO 900 låter inte alls bra via Xonar (40ohm) då ljudkortet inte har jättelåg utgångsimpendans vilket kan vara krävande för en del hörlurar som tjänar på dampningsfaktorn.

Av Estatus
Skrivet av Wh1sp:

Blev nyss färdig med O2:an. Den var verkligen enkel och smidig att bygga, var nästan trist att det gick så snabbt Kretskortet var trevligt att löda, relativt mycket plats osv. Har inte hunnit lyssna så mycket än men kan ju säga att det inte är dåligt direkt för 66€.

http://imageshack.us/a/img62/3471/20130128098.jpg

http://imageshack.us/a/img228/4148/20130128103.jpg

http://imageshack.us/a/img651/6797/20130129104.jpg

http://imageshack.us/a/img837/6638/20130129124.jpg

Ser bra ut! Om du funderar på att göra mer DYI så kolla in AMB

Av Estatus
Skrivet av the squonk:

850€! Inte gratis för att förstärka ett par lurar

Den såg ju grymt välkonstruerad ut i alla fall, hoppas att det blir till belåtenhet. Själv är jag än så länge helt nöjd med att använda en gammal 2-kanals förstärkare som hörlursförstärkare(Sony TA-FB940R). För tillfället med ett Xonar ST, som ju har lägst dist/brus över RCA så potential finns med en extern förstärkare istället för den inbyggda TPA-kretsen på ST.

Skrivet av reaperishere:

Hur mycket fick du betala för den ?

Jag köpte den faktiskt begagnat fast i prima skick, kostade 5400kr med frakt.

Skall bli intressant att avlyssna den med planars och PRO900 (tills jag får dom sålda). Rekommenderad förstärkare till LCD-2 vilket jag senare ska införskaffa. Massor med drivkraft har den också för väldigt krävande hörlurar (till och med HE-6 till en vis grad), 2700mW/50ohm, 0,06 output impedance (800 DF @50ohm). Den ska ha en ganska varm signatur, nästan vinyl-aktig, vilket passar mig. Tycker det är trist att behöva ha 2 förstärkare, en SS för låg impendans och en rörförstärkare till högimpendanslurar - mer prisvärt att ha en som delar samma karaktär som en OTL rörförstärkare och en SS.

Av Estatus

Nu gick många saker till salu och så blev men en aning fattigare beställde nyss HPA V200!

http://aphroditecu29.com/Violectric/violectric/V200REF.jpg

Av Estatus
Skrivet av Tablawallah:

Nja men är du sugen på att bli av med din matrix m-stage?

Skickades från m.sweclockers.com

Bortse från mitt förra inlägg - förstärkaren fungerar som den skall. Det var jag som glömde bort att ändra input och vända på op-ampen :doh:
Så att Matrix M-Stage kommer jag eventuellt lägga upp som annons på Marknaden här på swec om någon skulle bli intresserad!

Av Estatus

Du kan lika gärna köra med HD650 om du funderar på HE-300 istället

Av Estatus
Skrivet av anon8870:

Jepps redan lagt det i kundkorgen. Läste tråden på head-fi och det finns rekomendationer samlat i första inlägget. Och ja jag fick svar i natt, så såg det i morse på frukosten. Fick svar om vad frakten kostar samt grejen med värdet på paketet. Men funderar på om det kommer med posten, vilket jag föredrar, eller någon annan paket utlämnare?
Står ju bara International Mail Express och sedan DHL och fedex bland annat. Hmm får la se hur det dyker upp helt enkelt.
Har inte fått min cash back än. Surt men kommer nog beställa som i morgon.

Om det är med Fedex, EMS, eller USPS så tar Posten hand om det när paketet anländer till Sverige. Om det är DHL kommer DHL i Sverige göra utlämning till dig personligen eller överlämna till närmaste Schenker/Posten ombud.

PS: Om nån skulle vara intresserad av Blue Yeti mic har jag en upplagt på Marknaden

Av Estatus
Skrivet av Tablawallah:

Nja men är du sugen på att bli av med din matrix m-stage?

Skickades från m.sweclockers.com

Tyvärr så verkar den inte fungera som den skall och försöker nu returnera den till säljare, vilket är en anledning till att jag vill ha en hög-kvalitativ förstärkare istället. Jag hade gärna sålt den annars.

Av Estatus
Skrivet av Blitzer:

Eventuellt! Jag sitter och kikar på diverse bra, slutna, lurar att ersätta mina HD650 med, eftersom de stör min sambo som sitter i samma rum. Hur är ljudläckaget på PRO 900?

Pro900 har bland den bästa isolationen för slutna hörlurar anser jag, väldigt robust design också. Du bör dock kolla in ljudsignaturen på dom först. Om du går från HD650 kommer du märka mycket mer bass men också mer diskant. Om musiken är EDM/Dubstep/HipHop eller allt som är bass orienterat är PRO900 extremt bra. Föredrar dom också till film och spel då dom är väldigt detaljrika och livliga.

Av Estatus
Skrivet av Roger W:

Inte billigare, men ett udda alternativ som jag tror stämmer hyfsat på din beskrivning är Decware Taboo
http://www.decware.com/newsite/TABOO.htm

Intrikat rörkonstruktion som funkar både som högtalaramp och hörlursamp, och ska matcha planars mycket bra. Den har nämnts ett par gånger i den där LCD2-förstärkar tråden på head-fi. Jag har dock aldrig hört den själv då förstås ...

Det är tyvärr för dyrt. Allt som kostar mer än en ny A18 är över min budget.

Av Estatus
Skrivet av anon116323:

Hittade en najs sida, vetifan om den är till nån hjälp: http://ravenda.wordpress.com/2011/01/24/headphones_journey/

Jag har faktiskt läst den där bloggen förr, men nu när jag ser den igen minns jag AMB M^3 som jag bör kolla upp om ja hittar en beg.

Av Estatus

Lyr kommer nog räcka bra länge det, är också mer populärt på Head-fi.

Sitter själv i båten för uppgradering av förstärkare till antingen beg. V200 eller Sabre A18. Någon som känner till andra billigare alternativ? Letar efter något som har låg impendans och hög drivkraft helst 1W+/50ohm. Bör ha en varm signatur som A18 och V200 (med emfas på mellanregister och bass). Något som paras bra till LCD-2 och planars generellt (kanske också T1).

Skrivet av Ramses:

Jo kontakta dem också. Men inte fått något svar än. Men det låter ju bra att de skriver ner värdet, slinker ju oftast igenom då. Får jag inte svar beställer jag inte. Samma respons från den tyska affären än så länge, inget svar alltså.

Kom ihåg att kasta in $10 Velour pads om/när du gör beställning - dom ska vara bättre än pleather. Du borde nog få svar i natt/på morgonen när det är dag i USA; dom svarade ganska fort på mitt mail.

Av Estatus
Skrivet av anon8870:

Hmm blir det inte mer med tull och moms så är det ju givet att köpa direkt från dem.
EDIT: Lurarna kostar 2600:- direkt omvandlat från dollar. Kommer ju bli mer än 2700 totalt helt klart..

Jag har kontaktat Head-direct, för jag ska nämligen också köpa just HE-400. Dom sa att dom alltid skickar internationella ordrar med minimalt prisvärde samt gåva för att undvika moms. Jag har alltid handlat mina saker från USA och Kina, enda gången jag fick tulla var när säljare inte gjorde detta, eller jag glömde nämna det.

Av Estatus

Apropå hörlurar funderar jag på att lägga upp Swec annons på mina Ultrasone PRO 900. Någon som skulle vara intresserad?

Av Estatus

*Essence. Kanske lite overkill till PC360, men alltid bra att ha till framtiden.