Inlägg

Inlägg som Estatus har skrivit i forumet
Av Estatus

Juste, det kanske var värt att nämna. Men angående HE-4 skulle jag rekommendera HE-400 som skall vara en förbättrad version - och bör också köpas direkt av Head-direct (Hifimans webshop) totalt kostar det nog under 2700kr med frakt och tull.

Av Estatus
Skrivet av anon8870:

Funderar en hel del på Hifiman HE-300 som nästa lur. Är det någon här som vet om det kommer gå med en enkel Fiio E10 eller kommer det en uppgraderingsdjävul igen när väl lurarna är på plats?

Hifiman 300, 400, 4 skall enligt andra gå bra på Fiio. Det är HE-6 och 500 som kräver rejäla förstärkare.

Av Estatus

+1 för Lake People G109

Av Estatus
Skrivet av anon116323:

Hur tror du Schiit Lyr står sig mot Audio-gd NFB-6?

Dels finns XLR för NFB-6, och Lyr enbart RCA. NFB-6 är SS och Lyr är en hybrid, men ändå har båda 1ohm OI. Lyr är mer populär - även om Audio-gd är jättekänt på tex Head-fi och har gjort många mycket prisvärda produkter så är DAC/Amp combos och deras separata DACs mer populära. Lyr är också känt val till ortho och planars. Ljudmässigt är svårt att kommentera, Audio-gd brukar ha ganska varm signatur men fortfarande en hel del detalj dock är NFB-6 inte varm, och Lyr är också lite mer neutralt men man kan justera ljudet en aning med andra tuber som kostar lite extra.

Om vi ska snacka drivkraft så brukar vanligtvis Audio-gd ha försprång, tror dom har en amp som har max. 7000MW, vilket är extrem overkill. Lyr minns jag inte helt, men tror det låg lätt över 1000-1800MW / 50Ohm - vilket räcker gott och väl till orthos. NFB-6 har jag inte mycket koll på dock, det ska vara en upgradering över C2.2 som var bra, men som sagt så är NFB-6 mycket mer neutral. Compass 2 tror jag skulle sitta mycket bättre, speciellt om du skulle behöva en DAC senare (eller byta ut). Men mellan just NFB-6 och Lyr skulle jag personligen ta Lyr. Vill du ha mer färgning/varmare signatur är Asgard ett bra val.

Av Estatus
Skrivet av anon116323:

Letar efter en kraftfull förstärkare, runt 300-400mW per kanal i 50Ohm, främst för att driva Orthodynamiska hörlurar.

Budget? M-Stage är en bra lösning och skall vara kapabel till detta, men vill du ha mer juice kör lätt på Schiit Asgard eller nåt från Audio-gd, dom har väldigt bra förstärkare till sådant, även 1-2ohm uttag impendans för bästa dampnings faktor.
Audio-gd NFB-6 = 4500 MW / 50 ohm
Compass 2 = 2000mW / 50 ohm
NFB-11 (billigast) = 1800mW/50 ohm

Annars kan jag rekommendera Schiit Lyr och Burson HA-160, dock är dessa dyrare.

Av Estatus

Har försökt med att avinstallera alla USB enheter bland tangentbord @ Kontrollpanelen vilket inte heller hjälpte. Kan det vara något program som står i vägen för att Fn funktionen ska fungera?

Av Estatus
Skrivet av blue eyed devil:

Ja det är ju kanske inte omöjligt att det är något fel på mina, men å andra sidan dom spelar rätt bra det är bara diskanten som är dålig.

Men ska testa med andra ljudkort/stärkare och se om jag här någon skillnad.

Oroa dig inte, M50 är ganska kända för sin diskant och jag tyckte också att dom var väldigt ljusa. Och jag håller med att diskaten på dessa är 'vassare' än på Beyers 770+990 där diskanten fortfarande är hög men ljuvare och inte lika rivande.

Ganska billiga lurar tjänar inte så mycket på förstärkning då såna hörlurar är generellt lättdrivna, om du inte är ute efter 'färgade' förstärkare som är en aning varma, så som tex M-Stage, V200 eller till och med OTL rörförstärkare som kan bli väldigt mörka/varma beroende på vilka rör man använder. Och dessa skillnader är små när det kommer till diskant, det handlar mer om att ha bättre kontroll över bass, ljudbild och mellanregister. Diskant kommer fortfarande finnas (kanske i lite mindre mängd) men dess 'rivande' och 'metalliska' karaktär är något som kommer sitta kvar. Man kan inte förvänta sig att helt göra om ett par hörlurar genom andra komponenter i systemet. Förstärkare är enbart till för att driva vissa svårdrivna hörlurar och i vissa fall ge små tweaks åt sidan. Och ska du köra förstärkare så uppgradera dina hörlurar först

Av Estatus

Det är i alla fall ett stort steg över dom billiga budget och/eller 'gaming' varianterna och kan anses som det första steget in i hi-fi. Men vill man ha riktigt örongodis får man förvänta sig att lägga ner en extra tusenlapp eller två och kanske även införskaffa en rimlig förstärkare. Jag lärde mig detta ett tag sen när jag trodde jag fortfarande kunde hålla mig 'under budget', även om ~3000 anses som mid-tier.

Av Estatus

Anledningen till att dom är så populära och berömda är för att dom presterar väldigt bra för dess prisklass. Dom är bland några hörlurar som klassas som entry-level lurar till hi-fi världen, självklart är diskanten rivande ibland, men i andra andelar är dom väldigt bra så som i SQ, bass och ljudbild. Går du däremot över 2-2500kr och upp till 3000kr börjar riktiga referensklasser stiga fram så som HD650, HD600, DT880, K701. Och med dessa lurar tycker jag även man kommer längre med när man byter ut sin utrustning, varav dom andra billigare varianterna har minimal prestationsskillnad.

Av Estatus
Skrivet av blue eyed devil:

Så vilka andra slutna lurar rekommenderar du i samma prisklass då?

Men hur kan dom ha misslyckats så med diskanten på ATH-M50, alla säger att det är en smaksak, men mina polare har lyssna på mina ATH-M50 och ingen gillar det här skrälliga/disharmoniska soundet diskanten ger.

Jag har inte bäst koll på slutna hörlurar, speciellt i den prisklassen. Men jag har hört att Custom One Pro ska vara ganska bra allrounders med mindre diskant. I högre pisklass kan jag tänka mig ett par basslurar som inte har någon skärande diskant och det är Denon D5000/D7000.

Jag anar att många slutna hörlurar är utförda för att utmärka bass + detalj/diskant eftersom bass fungerar bäst på slutna. Mellanregister och nerdragen diskant på slutna funkar lika bra, men inte just för M50. Alternativt finns ATH-Pro700MKII, den ska också ha bättre bassrespons.

Edit.

Av Estatus

Nej det behöver inte vara öppna lurar för att få "bra" diskant, eller rättare sagt mindre/ljuvare diskant och/eller tex mer fokus på tex mellanregister i FR.

Av Estatus
Skrivet av huttala:

Det enklaste är som sagt att testa i en annan dator, fungerar det inte där heller så är det ju tangentbordet som felar och därmed är det lätt att reklamera.

Jag testade tangentbordet på en annan dator och där fungerade den. Jag har också prövat att byta till en annan USB slot på min dator men det gjorde inget.

Av Estatus

Jag hade för mig att det funkade i andra media spelare, men jag dubbelkollade nu och märkte att dom inte fungerar i något.

Kör Win7, men skulle inte tro att det har någon påverkan i detta fall?

Av Estatus

Har ni testat detta i Foobar2000 då?

Jag reklamerade det förra pga repor och en tangent som satt för hårt. (På den funkade inte media knapparna heller)

Av Estatus

Ducky tangentbord - media knapparna

Jag har använt ett Ducky tangentbord ett tag nu som ersatte min Qpad MK-50. Dock har jag aldrig kommit på hur man ska få media tangenterna att fungera (Dvs F1-F7 som styrs via Fn tangenten) - det funkade prima på mitt Qpad. Det enda som funkar är Fn+F9 vilket är belysningen, men jag vill kunna använda mediaknapparna, speciellt om jag vill lättare byta mellan låtar i Foobar.

Någon som kan komma med förslag? Jag vet inte om detta var en addon till Foobar, har ganska nyligen ominstallerat det. Jag har hört om att Ducky Shines mediaknappar inte ska funka - men jag har Ducky G2Pro.

Visst kan jag binda egna i Foobar, tex Alt+högerpil, men det hade varit trevligare med Fn+F1-7.

Av Estatus
Skrivet av punchline82:

Okej på de viset. Tror ni det blir bättre "prestanda" då ? Alltså klarare och bättre ljud ? Funkar den där drivrutinen till alla Xonar kort ?

Klarare bättre ljud? Nej. Men däre mot kan du uppnå lägre DPC latency med ett installeringsalternativ.
Den fungerar för tillfället till alla Xonar kort förrutom Phoebus.

http://brainbit.files.wordpress.com/2010/07/features-comparasion...

Av Estatus

Bättre enligt mig är DT770 - men det är nog en smaksak

Av Estatus

Jag använder bara Unified till mina Xonar kort. Har haft så många problem, speciellt med WASAPI och ASIO att jag inte ens pallar med Asus offiiciella drivrutin längre.

Av Estatus
Skrivet av Valhall:

Eftersom att sennheiser pc 360 är slut överallt och jag behöver en mic. Vad sägs om essence stx + sennheiser pc 350?

Det är ett klokare val, Xonar Phoebus är bara skräp enligt mig - hade den kostat en tusenlapp mindre hade den varit värdare än en DX.

Jag tycker ATH-M50, DT770 80ohm är mer värt än PC350, kostar lika mycket eller mindre till och med. DT770 är nog bäst för gaming, skönaste att ha på sig, bättre bass, och man svättas inte lika mycket i dom.

Av Estatus
Skrivet av Wh1sp:

Fint! Kör på HE-400 bara, men finns risk att du inte hittar användning för DT-990 efter det såvida du inte gillar diskanten förstås

Tack. Jag kör med PRO900 nu för diskant men också ultra bass. Ska testa HE-400 nästa vecka.