Inlägg

Inlägg som Azured har skrivit i forumet
Av Azured
Skrivet av Twister86:

Har beslutsångest... ska jag köpa ett 780 eller ett 780 Ti?

Vill bara kunna klara av att köra dom flesta spel på Ultra helt smooth... inkl. nya spel som Battlefield 4. (även Metro och Anno).... märker man någon skillnad direkt som gamer, eller är 780 Ti för riktiga entusiaster? Klarar jag mig köra BF 4 helt smooth i Ultra utan någon lagg osv alls med ett GTX 780 kort?

Blir väl att jag isf slår till i mellandagsrean... men tror ni att 780 eller 780 Ti kommer sjunka i pris?

Även intresserad av referensmärket man ska köpa isf... Asus, MSI, EVGA, Zotac, Gainward, Gigabyte? andra? vad är bäst och presterar bäst och är skillnaden?

Har hört att,
Asus > bäst kylning och är tystast
MSI > bäst överklockningsmöjligheter
EVGA > bäst prestanda

Har suttit och funderat i liknande banor, och kommer nog bli ett 780 Ti för min del dock med ref då.
Tror att båda kommer räcka väldigt långt, men Ti har ju aningen större e-penisfaktor.
Kan säga att mitt gamla 680 räckte långt i BF4, så om ett 780/ 780 Ti inte skulle göra det så skulle jag bli föga förvånad.

Skulle gissa på att det är det gamla vanliga under mellandagsrean, priserna höjs och sänks för att det ska se billigare ut.

Av Azured

Tänkte bara skriva här i tråden för att säga att jag fick otroligt bra support vid reklamationen av mitt 1½ år gamla GTX 680.
Mycket bra bemötande, och oerhört smidigt löst. Hade förväntat mig mer krångel. Helt klart värt en guldstjärna.

Av Azured

Uppdatering: Återförsäljare skickade retursedel, jag skickade tillbaka det och köpet har hävts eftersom det har utgått. Så kommer få jaga ett nytt kort nu. Men det blir nog till mellandagsrean.

Av Azured

Kul att jag fann denna tråden igen. Tycker att folk kan börja producera mer bilder på denna oerhört vackra bil! Gav mig ett gott skratt nu på eftermiddagen (för de med rubbad dygnsrytm).

Av Azured

Varför skulle man vilja ha en desktop med ett så limiterat OS?

Av Azured
Skrivet av dwd:

Jag mailade EIS (återförsäljaren i mitt fall) och frågade om de går efter Gigabytes garanti. Jag ser till att följa upp när jag fått svar

Gör gärna det! Vore intressant att få höra hur det kommer gå. Jag kommer att följa upp mitt ärende och posta uppdateringar (när det finns mer info) för de som är intresserade. Kommer dock inte bli något fören efter jul skulle jag tro, posten kommer nog sitta på kortet under jul.

Av Azured
Skrivet av dwd:

Ger mig nog på lite självmek först, annars får det bli ett 7950 så länge

Självmek innebär att plocka bort hela kylaren för att komma åt fläktarna, och känns inte som att det är värt att voida garantin för det. :/

Av Azured
Skrivet av dwd:

Mitt Gigabyte GTX 680 WindForce 3X har också detta problem. Kostade 5000kr så visst vill man få det fixat, däremot trist att vara utan grafikkort under tiden.

Hoppas att det går fort.
Jag kommer att skicka in det över julen när jag kommer att vara bortrest, kommer dock få rejäl abstinens från min stationära.
Har en laptop som på sin höjd kan spela terminal-tetris i godtycklig UNIX-dist, inte mer än så. Tycker att jultomten skulle kunna speeda up postens trafik under julen.

Har varit i kontakt med återförsäljaren, och eftersom att varken återförsäljaren eller leverantören för kortet (PCB) inte har kortet i lager så lutar det mot pengarna tillbaka så att jag kan skaffa något annat. Känns aningen osmidigt eftersom det skulle bidra till lite längre tid utan grafikkort.

Av Azured

La till en sampling av ljudet i fråga i första posten. Tycker att det låter oerhört obehagligt.
Varvar upp fläkten 33 sekunder in i klippet vilket gör att det blir tyst från allt skrammel, men när jag sänker hastigheten igen börjar det låta. Är relativt tyst under 30% fläkthastighet, men ovanför det så finns det risk för missljud.

Av Azured
Skrivet av newflag:

Exakt samma fast på mitt Gigabyte GTX 560 ti

den ena fläkten beter sig som ett woblande hjul eller vad man skall säga, sen låter det lite när man lyssnar riktigt noga. fläkten känns också allmänt lös/det går att vicka på den mycket mer än den andra fläkten...

funderar också på att lämmna in den men frågan är om det är värt det!

Då är det inte bara jag som har det då, eftersom mitt är ett 680 och kostade en hel del när jag köpte det så känns det inte som att jag bara sitta och vänta på att något händer. Bör ju vara lätt fixat om det skickas in på service, bara att de byter ut fläkten.

Jag har ju ett halvt års alternativt ett och ett halvt års garanti kvar på kortet, så den finns ju kvar. Så frågan är bara om detta faller inom ramarna för en reklamation.

Av Azured
Skrivet av gabinono:

Fläktens lilla snurra håller på och blir smutsig. Prova och lägg nån olja och tryck lite på fläkten. Rensa snurran så klart.

Skulle du kunna beskriva vad "fläktens lilla snurra" är för något? Kan inte skruva isär något, då ryker väl garantin, kan inte olja något utan att plocka bort hela kylaren.

Av Azured

Missljud och oscillerande fläkt på Gigabyte GTX 680 med Windforce

Har Gigabyte GTX 680 med Windforce-kylare har börjat låta illa med fläkthastighet 45% och uppåt, en av fläktarna ser ut att oscillera/wobbla samt missljud som låter som en skallerorm (som inte hörs hela tiden men tillräckligt ofta för att jag ska bli orolig för att fläkten ska explodera) vilket gör mig bekymmrad.

Har klockat ned kortet för att jag ska kunna köra på lägre fläkthastighet för att slippa ljudet, fläkten oscillerar dock fortfarande.

Bör jag reklammera eller är detta inom ramarna för det som bör accepteras hos ett grafikkort?

Har spelat in ljudet, och för dem som är nyfikna finnes detta här: http://soundcloud.com/hfoy/gtx-680-missljud

Av Azured
Skrivet av Gibbe:

Varför kallar man det version 1 när det uppenbarligen är en beta? :?

Håller med, att kalla det "version 1" det första man gör känns lite att ta i.
Som det är nu skulle jag inte heller lita på stabiliteten för fem öre.

Har testat SteamOS på en VM, och kan konstatera att det är oerhört många lib's som är inkluderade, och det känns redan bloatat, sen så jävlas ext med mig och fuckar upp fs gång på gång fast jag stänger av på "rätt sätt".
Har installerat om tre gånger pga detta, har dock gett upp nu.
Kommer vänta på en version med officiell support med "tredjepartsdrivrutiner".

Av Azured

Jag tycker att Steam är en riktigt bra plattform, finns dock en sak som stör mig, och det är spel som innehåller mer än Steams DRM.
Annars så tycker jag att resten är toppen, eftersom jag anser att skivmedium är utdöende så passar det mig utmärkt, lägg till en bra internetuppkoppling så behöver man inte ha alla spel installerade och ladda ned on-demand, finns dock undantag såsom Max Payne 3 (30GB...). Aktivera med en kod och ladda ned, smidigt.

Har lite svårare för tjänster såsom Origin och Uplay, Uplay har blivit aningen bättre på senare tid medans Origin är rätt så kasst fortfarande.

Av Azured

43 timmar och rank 54 än så länge.
Offtopic: Nyaste patchen löste en hel del.

Av Azured
Skrivet av H4nsson:

Vad har du för ratt? Vet du om Assetto Corsa har stöd för kopplings pedal? Spelet ser riktigt grymt ut

Har en temporär ratt för tillfället (Driving Force GT), Assetto Corsa stödjer sekventiell, H-låda och H-låda med koppling. Och går att mappa som om hur man vill, dock ej koppling på en vanlig knapp, utan ,måste mappas på pedal.

Av Azured

Kan rekommendera Assetto Corsa (Early access på Steam) riktigt bra fysik, GT och Forza kan ta och slänga sig i väggen.
Kan förövrigt inte spela bilspel med kontroll sedan jag införskaffade en ratt.

Av Azured

Blev nummer fem för min del, får jag föreslå att man har en del med alla bilder separat? Det är väldigt jobbigt att scrolla upp och ned. *lat*

Av Azured
Skrivet av Yooriitzz:

Surround ljud i hörlurar är helt meningslöst. Även på dom modeller som har 4 högtalare på varje sida. Det låter inte som att det är bakom dig förrens högtalaren står bakom dig.

Skickades från m.sweclockers.com

Kan ju säga direkt att det är klart skillnad mellan surround-lurar och vanliga stereo-lurar.
Själv har jag ett par G35 som jag använder för att "navigera" i spel.
Jag spelar mycket med hörseln och gör därför sämre ifrån mig med vanlig stereo, så det är inte meningslöst för fem öre.

Av Azured

Jag är lite splittrad mellan Inet och Webhallen, det är ju så bekvämt med en fysisk butik att gå till.
Fick bli Webhallen.