Inlägg

Inlägg som webbson har skrivit i forumet
Av webbson

Äldre speldator (2500k, 280X)

Säljer nu frugans gamla speldator.
Det som finns i den är:

CPU: Intel Core i5 2500K 3,3GHz
GPU: Sapphire Radeon R9 280X VAPOR-X TRI-X 3GB
Mobo: ASRock P67 Pro3 REV B3
RAM: Corsair 8GB (2x4096MB) CL9 1600Mhz VENGEANCE
SSD: OCZ AGILITY 3 2.5" 240GB SSD SATA/600 MLC

Chassi: CM Storm Enforcer
PSU: Cougar CM 700W 80+ Bronze
CPU-Kylare: Corsair Cooling Hydro H50

Allting är fungerande och det ligger ett nyinstallerat Windows 10 på burken.

Avhämtning då det är stort och skrymmande. Leverans kan ordnas inom NV-Skåne för en rimlig peng.

Prisidé: 1500kr eller bud.

Läs hela annonsen här

Av webbson

Allt jag hade velat ha är en trådlös Naos...

Av webbson
Skrivet av njanja:

Jag får inte alls bild. Utan bild man kan inte göra så mycket.

mvh

Om du läser hans inlägg beskriver han hur man gör en bios flashback vilket är hur man uppdaterar bios på moderkortet utan att kunna starta datorn, antagligen det du behöver göra.

Av webbson

i5-7600k i speldatorn. Ryzen 9 5900HS i jobb-laptopen.

Av webbson

Jag har kört en del med Scaleways Development instanser. Kostar hyffsat lite och har bra fart.

Av webbson
Skrivet av AplAy:

Hehe, är det verkligen lugnande för en kund att få höra? "Utanför vår kontroll, inget vi kan göra. Bara be till de andra IT-gudarna och hoppas på det bästa!"

Skrivet av Phod:

@webbson måste vara en man med talets förmåga.

Har en väldigt bra kund som förstår uppdelningen i vår miljö och när saker är utanför vår kontroll. Sen kan jag ju inte svara för hur det ser ut inom bolaget och vad higher-ups inom bolaget säger till min beställare om downtimen.

Av webbson

Fick sms att kundens site gått ner, trevligt mitt i semester. Kunde snabbt konstatera att felet låg utanför servrarna och kunde "lugna" ner kunden att det var helt utanför vår kontroll. Undrar vad detta kan kosta Akamai i slutändan, med tanke på vad deras tjänster kostar så blir det nog en del.

Av webbson
Skrivet av oakar:

Ok! Hur ser din setup ut med kamerorna?

Just nu kör jag mina kameror via Frigate och en Google Coral för att känna igen folk. Sedan har kamerorna sina feeds exponerade utåt via RTSP in till Ajax.

Tidigare körde jag kamerorna via BlueIris.

Av webbson

Hade ni inte haft kontoret i Stockholm hade ju detta varit drömjobbet

Av webbson

Senaste ominstallationen var 2011 eller 2012 när jag hade problem med att datorn laggade till ibland. Då var felet en trasig SATA-sladd.

Sedan dess har jag bytat moderkort/cpu 3 gånger, Intel -> AMD -> Intel utan ominstallation. Fortfarande full fart. Har dock gjort uppdateringar Win 7 -> Win 8(.1) -> Win 10 under denna tid med.

Av webbson
Skrivet av andr3a$:

RTSP till kamerorna öppnas direkt ut mot internet för att man ska kunna kolla på dom via Ajax-appen vilket säkerhetsmässigt är en riktigt dålig idé. Använder man lokala IP-adresser till RTSP-strömmarna så går dom inte att nå om man inte är hemma och på samma nätverk.

Yes detta är såklart ett problem. Själv kör jag RTSP via BlueIris. Så jag kan peka Ajax på BlueIris RTSP feeds och får då skydd mot bruteforce osv från BlueIris som blockar IP't.

Av webbson

Jag har kört Ajax i lite över ett år nu i min villa. Är överlag väldigt nöjd med det.

Visst hade ett öppet api varit att föredra men jag har ändå fått in det i min Homeassistant via SIA protokollet och ansluta den som en Monitoring station. På detta vis får jag i alla fall status på larmet så jag kan automatisera utifrån det.

Skrivet av Gelantious:

Är nyfiken på ajax, någon som har det och provat lägga till tredjeparts kameror? Om det fungerar bra?

Jag kör på 6 stycken tredjeparts kameror som är kopplade via RTSP. De kan endast användas för att se video feeden och vad jag har förstått kan larmcentralerna ansluta till dem då också. Dessa kameror kan inte användas för att trigga larmet utan är helt för verifiering.

Av webbson

Körde en Golf GTE innan under 3år. Det är en rolig bil i GTE läget, helt klart. Däremot ska man inte förvänta sig några under på batteridrift. Ska man dra ett snitt under året så klarade jag mig runt 25km på el. På somrarna var det uppemot 35km vid rätt temperatur och inte allt för mycket över 70km/h. På vintrarna skulle man vara glad om den orkade 20km. Detta en bil som på pappret skulle ha 45km eldrift i sig.

Av webbson

Dell 27" med soundbar

Dell U2713HM med AX510 soundbar.

Bra skärm med 2560x1440 upplösning.
USB 3.0 hub med 4 portar.

HDMI, DVI, DisplayPort, VGA ingångar, för max upplösning krävs DVI Dual Link eller DisplayPort-anslutning.

Ingår strömsladd, usb 3.0 sladd samt DisplayPort sladd.

Finns i Ekeby utanför Helsingborg.
Skickas ej då kartong fattas. Leverans i närområdet kan ordnas för en liten slant.

Läs hela annonsen här

Av webbson
Skrivet av medbor:

Det ser ut för mig som ’Y’ sitter på fel halva, men det är säkert bara jag?

I princip alla splittade tangentbord har det så. Jag kör själv med ett Dygma Raise som har samma split, i början tyckte jag att B satt på fel halva eftersom jag brukade skriva B med höger hand.. Fick snällt vänja om mig.

Av webbson

Sverige har för höga skatter, hade man haft mer konkurerande skattenivåer hade företagen inte behövt mygla. Lägre skatt = fler företag som vill satsa samt mer pengar över för gemene man att spendera = mer inkomster i slutändan.
Sen behöver ju Sverige inte slösa med skatten på onödigt skit som vi håller på idag.

Av webbson

Logitech MX Vertical, tog ett tag innan jag använde den även till gaming, men nu lirar jag lika bra (eller dåligt) med den som med min vanliga gaming mus.

https://i.imgur.com/IVrLQc7.jpg

Av webbson

Något under marken som vibrerar upp i huset och resonerar? Kanske kolla med lantmäteriet om det finns finns floder under jorden där.

Hotspoten kanske är huvudkopplingen till vibrationerna och så sprider det sig sedan vidare i huset.

Är det krypgrund eller gjuten platta på huset? Kanske någon plint under hotspoten som för vidare vibrationer från marken?

Av webbson
Skrivet av Lagerlöf:

Jag lånade 1,7 miljoner till bytt bostadsköp, med 150K privatlån på bil (som såldes och gick till kontantinsats), samt ca 300K CSN-lån.

Tjänar dock strax över 38 kkr/mån men inte så mycket mer, var inga problem alls.

Dock tror jag det är bättre att leta efter något billigare, då ni är 2 där en person inte tjänar något.

Men du vet aldrig förens ni pratat med banken.

Det var som fan. När vi skulle låna 915k till vårt hus var det precis vi fick det på sammanlagd inkomst av 45k + ett billån på 100k.
Men det var en hel del år sen. Dock brukar de vara mycket hårdare när man är två som ska låna, och ytterliggare om man har barn.

Av webbson

Jag tror inte att de skulle godkänna ett lån på 1.7m med bara en inkomst på 38k om ni även har ett lån på 200k för handpenning. Iallafall inte om ni båda står på lånet då CSN inte räknas till inkomst.