Inlägg

Inlägg som fiskebulle har skrivit i forumet
Av fiskebulle

Några delar som är värda att spara? Typ SSD, nätaggregat(om hög kvalité)?

Av fiskebulle

Många av SUVarna har ju en väldigt sluttande bakdel, så hundkompatibiliteten beror mycket på hundens storlek.

Av fiskebulle

Vilket nätverk blir först med tidsbokning på sina stationer tror ni? Kommer det ske överhuvudtaget?

Av fiskebulle

Sitter på ett 1080ti till min 4k 144hz-skärm och hade väl egentligen tänkt uppgradera till motsvarande från 3000-serien, men priser, tillgänglighet och hur sällan jag spelar datorspel nuförtiden så har det fått vänta. Är kanske dags att stiga tillbaka från de mest påkostade varianterna för min del. Så denna gång kanske det blir ett 4070 eller liknande om prestandan räcker till.

Av fiskebulle
Skrivet av Dinoman:

Ja när belysningen är på blir det mer kraftfullt men jag har verkligen svårt med bakdelen, min granne har en EV6 i grått så jag kommer nog vänja mig antar jag.

Spana in grannens bakdel... Du lever farligt

Av fiskebulle
Skrivet av GreasusGoldtooth:

Liten uppdatering på ovan!

Vi ska hämta vår Hyundai 27/7!

Säljaren ringde mig och var glad över att kunna lämna ett roligt besked i dessa tider!
Citerar: "Er bil är den enda som överraskat oss, alla andra ligger långt bort så det är ju härligt"

Ryms det en mellanstor till stor hund i bagaget på Kona? Är ju några spänn billigare än E-Niro trots allt...

Av fiskebulle

Personligen så far tankarna till postdiligenser när jag ser bilar med jättestora fälgar. Värst är väl BMWs i3, då den inte bara är liten, utan däcken är väldigt smala också. Den praktiska och ekonomiska aspekten finns ju också såklart.

Av fiskebulle

Såg nyligen Hustle med Adam Sandler och en hel uppsjö olika NBA-stjärnor. En feel-good sportfilm, för den som tycker basket är kul eller den som vill bli på bättre humör. Jag ger den 6 and 10 orangea, studsande bollar.

Av fiskebulle
Skrivet av megaman01:

Om jag förstått vissa här i tråden så ska inte tillval räknas in inom dom där 700K. Finns tydligen nån lista på skatteverket där man kan kolla listpriserna dom går efter.

https://www4.skatteverket.se/download/18.7d1506f5181083b9ee92...

Av fiskebulle

Kanske dags för en ny tråd om ni vill tjöta rymdskördetröskor från Dune.

Av fiskebulle

Kan nog konstatera att smaken är som baken, tycker nämligen Ioniq 6 inte alls var så ful. Syftet med designen är ju soklart i varje fall, lågt luftmotstånd.

Har inte sett någon video där de öppnat bakluckan, det hade varit intressant att se.

I andra nyheter så var jag och en kollega och provsatt Toyota bz4x - Utan soltak så kommer jag kunna ha en riktigt bra körposition med mina 197cm @ 110kg. För omväxlings skull så går det att dra ut ratten tillräckligt. Kollegan som snarare väger 140kg tyckte den var för trång, kanske inte så otippat.

Av fiskebulle
Skrivet av vinylens:

Då har man bilat med våran Peugeot e208 till Tyskland och vänt måste säga funka riktigt bra lyckades klara mig från laddköer skapligt med.
I Värnamo kom vi till vid 11 tiden i söndags och strax efter jag koppla in mig blev det lite kö fast jag slapp och vänta men bra rotation på dom 6 laddarna där förutom att någon valde fel laddare så man fick vrida kabeln runt halva stolpen för att ladda.
När jag kom ner till Helsingborg för att toppa upp lite för att ta mig till Malmö så blev jag första och enda kön men efter 5 min åkte en så jag fick en laddare.
Sedan bara det va till hotellet i Malmö med laddare i garaget.

Dagen efter bar det av till Danmark strax innan 9 på morgonen åker till Vordingborg i Danmark, märker där att Bonnet appen inte funkar på någon ionity i Danmark så fick ladda bilen dyrt med 8.70:- kw men toppa bara upp med 10KW sedan över och handla lite i olika butiker avslutar med bordershopen för jag vet att det finns 1 laddare där med 2 laddplatser, kommer dit ingen som laddar bara en 50kw laddare men till min överraskning så är det gratis att ladda där så bara ställ bilen på laddning och gå och handla mera.
Efter det chansa jag på att jag kom över till Sverige och Malmö för att ladda på Ionity som ligger strax efter bron men har 17% kvar när jag kommer dit, toppar upp lite där så jag kommer till Helsingborg där jag vet att jag måste ladda upp till 80% för att ta mig till Värnamo för att ladda igen för att ta mig hem.

Intressant kanske är hur mycket jag pengar jag spenderat på att ladda för att ta mig 160 mil som det är tur och retur.
Ladda för 389,21:- för hela den resan men då hade jag 100Kw gratis med som jag använde hos Bonnet annars hade det varit 370:- till.

Både frun och jag tycker det funka bra vist man får sitta och vänta medans bilen laddar men det tror jag bara är något man får vänja sig vid.
Hade jag haft kvar vår gamla bil som gick på diesel hade det gått åt nästan 100 liter med dagens priser hade det varit mycket dyrare.

Hade väl önskat att bilen hade lite mer än 45kw batteri i detta tillfälle men det är inte en normal resa utan något som kanske görs någon gång om året.

Kul att höra att det gick bra med en lite större svängom med mindre batteri. Jag och tjejen har också börjat ta vår "kortdistansbil" Ioniq 28kwh på halvlånga turer. Vi kommer ca. 21 mil på motorvägen om man håller 100, och sedan får man ta en bulle och ladda lite.

För-förra helgen åkte vi till Stockholm, och det gick fint på en laddning, parkerade sedan i ett parkeringshus med laddare, kom tillbaka på eftermiddagen med 100% batteri och kunde rulla hem igen, om än i ganska långsamt tempo. Det var ganska dyr parkering. Tror det gick på ca. 300kr, men då ingick ju laddningen. Det hade kostat oss ca. 600kr i bensin + kostnaden för parkering.

Av fiskebulle
Skrivet av jockemedkniva:

Privatleasing:
Räckvidd: ca 50 mil.
Fyrhjulsdrift
Dubbdäck
Försäkring.

Kan man hamna under 6000 månad? Vilken modell är det som gäller?

Tror den billigaste Toyota bzzzz med 4wd ligger på 6600kr/månad. Den bil du önskar finns nog inte riktigt ännu, åtminstone inte till det priset. Möjligtvis att Subaru släpper Solterran med någon form av lägre spec, vet inte vilka leasingpriser de har.

Edit: Subaru Solterra med vinterhjul för 6196kr/månad

Av fiskebulle
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Hela C hallen var ju 20+ också, dvs var biljetterna minst dubbla priset mot vanliga LAN-biljetterna som enbart var i D hallen.
I D hallen kändes det tomt kontra tidigare år... Bara halva hallen var fylld med LAN-platser.
Utomhus-scen osv fanns inte utan var i D hallen. osv osv.

Jag har också hört att flera bojkottar Dreamhack då de nu ägs av ESL som i sin tur ägs av Saudi-arabien.
Jag var bara förbi i ca 3.5h med sambo och vän. Det kändes mycket sämre än tidigare.

Vet att det var ganska många besvikna miner bland volontärerna när det såldes till MTG, fokuset blev väldigt fort esport och Dreamhack Masters och allt vad det heter och LAN-et hamnar på bakbrännaren.

Av fiskebulle
Skrivet av superapan:

Solterra får dra hela 750 kg...ingen hästägar-Subaru inte.

Haha, verkligen inte. Vi har dessutom 2 hästar. Det är precis på håret att ryms i dragvikten för våran Outback+Släp... Får helt enkelt vänta på den elektrifierade G-klassen.

Av fiskebulle

Finns det någon siffra på BZ4X eller Solterras dragvikt ännu?

Av fiskebulle

3400 platser totalt? Säger man varför de krympt det så mycket?

Av fiskebulle
Skrivet av Ostbullen:

Trevligt, det här är en bil jag är intresserad av att höra lite mer om då toyota tenderar bygga (om än rätt tråkiga) stabila bilar Tackar för bra sammanfattning!

Var också intresserad av Toyota/Subarun men det intresset svalnade ganska mycket när jag hörde om laddhastigheterna.

Inte ens 150kw

Av fiskebulle

Hur är löneläget i Malmö då? Medianen är ju ganska låg där, men det kanske pressas ned av personer på försörjningsstöd.

Av fiskebulle

Finns det någon uträkning på om det är värt att fri-rulla gentemot första nivån av bromsning eller fortsatt farthållare?

Satt med lite räckviddsångest igår på väg hem från Stockholm, men det avhjälptes ganska bra när jag kunde rulla typ 2km i 110-115kmh efter Kolmården, ned mot Norrköping. Testade i en kortare men brantare backe och även med första nivån av bromsning så är jag snabbt under motorvägshastighet med min Hyundai Ioniq.