Inlägg

Inlägg som fiskebulle har skrivit i forumet
Av fiskebulle

Vad har det för volym?

Av fiskebulle
Av fiskebulle
Av fiskebulle

Flera fläktar behöver ju inte vara bättre. Kan ju helt enkelt vara så att man föredrar 2st större fläktar, gentemot 3 mindre.

Av fiskebulle

Problemet med mobilt bredband är ju att det fluktuerar. Som en total lösning för ett hem så ser jag det som den absolut sista alternativet. Det går ju att göra en bättre installation, men utanpåliggande antenner för att få en starkare signal dit du bor, men det kostar ju $$$

Av fiskebulle
Skrivet av DJ_Datte:

Njae, nej Inte som det är nu, jag har en RTX Quadro 4000 sittande (typ 2070) men vet inte om någon vill ha ett sådant.

Det gäller nog att hitta rätt köpare för dig. Någon som är ute efter en ball gaming-rigg kommer ju såklart inte vilja betala ett högt pris, eftersom prestandan inte är riktad mot gaming (även om det såklart går utmärkt att spela på denna dator, så är det ju inte det som är syftet med TR och Quadro direkt.).

Av fiskebulle

Ingen GPU?

Av fiskebulle

Lufthansa är ju ett välrespekterat bolag inom flygbranschen, så de har sannolikt inte ghostat dig utan arbetar igenom sin backlog från sommarens resande. Jobbade med reklamationer åt SAS förr, och kan säga att vi var typ 12-15 personer som arbetar med alla deras reklamationsärenden... Lufthansa är såklart större än SAS, men jag gissar att de inte heller har någon gigantisk avdelning för reklamationer. Lagom till man är nere på några dagars väntetid på ett ärende så kommer nästa rese-period.

Av fiskebulle

Hur mycket kostar det ett företag att erbjuda förmånsbil?

Snart dags för medarbetarsamtal för min del och funderar på vad man ska fråga efter…

Av fiskebulle

Det går ju fint att ha 2 uppsättningar med fälgar och 3 uppsättningar däck. Däck för sommar, däck för sydlig vinter och däck för resan till fjällen.

Av fiskebulle

Jösses, inget att vara stolt över.

Av fiskebulle
Skrivet av isbjoern:

Citerar mig själv här nu, kollade specarna på torktumlaren och tiden vi körde den. den kostade runt 40kr att köra igår en omgång. Världen är ur led mina kamrater!

Skippa tumlaren och hängtorka istället. Bra torkväder har det ju varit på sistone också.

Av fiskebulle
Skrivet av Xyborg:

Fortfarande katastrof-dåligt när de flesta "riktiga" elbilar i samma storleksklass förbrukar nästan bara hälften så mycket. Hybrider är verkligen en kompromiss som istället för att vara bra på en sak, blir dålig på flera.

Jämför till exempel med BMW X5, en annan gigantisk SUV. Den drar 24-27 kwh/100km.

Ett problem som hybrider kommer runt är ju förmågan att dra tunga släp. Ett hästsläp med 2 normalstora hästar väger i från 2000kg och upp till 2700kg. Finns bara Tesla Model X eller BMW iX som ens kommer i närheten av de dragvikterna nu för tiden.

Av fiskebulle

Har fått höra vid ett flertal tillfällen från olika politiker att det är bristen på "reaktiv effekt" som är problemet varför vi inte kan överföra lika mycket el från norr till söder som förr. Stämmer detta? Finns det något som heter "reaktiv effekt" och fungerar det på det viset som vissa energipolitiska talespersoner säger?

Av fiskebulle

Grafikkorten började ju bli så pass kraftfulla att det inte fanns något större behov av att ha 2st för att kunna köra i högre upplösningar och uppdateringsfrekvenser, så det bidrog nog en hel del.

Av fiskebulle
Skrivet av Cypress_86:

Har du testat fyran? Jag gillar det än bättre än tvåan... 😇

Nej,

Har tittat på lite olika streamare, men det faller mig ej i smaken.

Av fiskebulle

Spelar nästan bara Age of Empires 2:DE

Kul med ranked, även fast spelet har en del utveckling kvar för att verkligen vara modernt.

Av fiskebulle

Minns ej om denna redan blivit postad i tråden, men det är en rundtur på en gigantisk laddningsstation i Tyskland.

https://youtu.be/jdqWlEIFUMI

De har massor av ~35kw laddare, som man kan låsa upp till högre effekt via någon app. Sedan finns det ultrasnabba laddare också. Tänker mig att stora attraktioner man tar bilen till hade kunnat investera i något snarlikt som en service till gästerna.

Av fiskebulle

Har haft liknande upplevelse med Spotify, detta på ett nätverk där det inte fanns några okända enheter. Skulle ju tro att Spotify har något fuffens för sig med hur detas casting fungerar.

Av fiskebulle

Svårt att glömma svaret på fråga 10 alltså. En riktig Swec-klassiker.