Inlägg

Inlägg som Petterbr har skrivit i forumet
Av Petterbr

Som folk redan skrivit så är känslan av Bing mycket sämre än Google, tyvärr.

Däremot så använder jag nog nästan så gott som alltid Edge som webläsare nu för tiden, där tycker jag att Microsoft lyckats fint faktiskt. Synd att dom inte fokuserar lika mycket på att göra sin sökmotor lika bra så Google får lite konkurrens.

Av Petterbr

Deras ryktade skrotade flaggskeppskort för 8000-serien hade säkert kunnat konkurrera med 5090, men det verkar som AMD bestämde sig för att dom var för dyra att tillverka.

Som några andra redan vart inne på så borde AMD lägga krut på att göra FSR till en värdig konkurrent till DLSS, i min dator sitter för övrigt ett 6950 XT som jag är väldigt nöjd med, spelar de flesta spelen i 4k utan några större problem. När jag spelar de tyngsta spelen och skalar upp skulle jag dock önska att jag hade ett kort från Nvidia, och som jag förstår det så blir FSR bara sämre och sämre jämfört med DLSS ju lägre i upplösning man går så jag antar att det känns ännu mer för er med svagare kort.

Klart att dom kan slå NVIDIA när som helst i prestanda, frågan är väl bara hur mycket pengar man är redo att förlora på kuppen. Om dom gör det? Omöjligt att svara på, men det verkar ju inte bli fallet nästa generation iaf.

Av Petterbr

Stormgate
Homeworld 3
Elden ring dlc
Black myth wukong

Av Petterbr
Skrivet av ActualAir:

Lite off topic men tror ni att 5000-serien kommer under 2024? Eller snarare 2025?

De rykten som går är väl att 5090 (eller vad de nu döper det till) kommer sent i år, möjligtvis även 5080, resten kommer efter nyår. Men som vanligt kan det ju vara fel och så här tidigt lär ju det inte ens vara bestämt

Av Petterbr

Jag hade kanske kunnat förstå priset när den nya generationen lanserades för över ett år sedan, men nu är vi förmodligen inte ens ett år bort från 50-serien och har man väntat så här länge in i produktcykeln så är väl en sänkning med runt 10-20 % inte jättemycket att skriva hem om eller?

Av Petterbr

Nu är det inte mina pengar men 4000 serien är ett år nu och har knappt gått ner något i pris, om cirkus ett år kommer nya fräsiga kort förmodligen att hitta ut, eller Refresh på 4000 serien som kommer nu i Januari.

Hade jag vart du hade jag köpt ett 6950xt för 7k och sedan uppgraderat GPU om ett år om du känner det behovet. Du skriver att du inte tycker om FSR men i quality läget är det rimligt bra och 6950xt presterar bra i just quality när du spelar i 4k i så gott som alla spel.

Hoppas du blir nöjd med vad du än beslutar dig för, lycka till!

Av Petterbr

Det går ju rykten om att både en 5700x3d och 5500x3d är på väg till AM4, om du tycker att priset på 5800x3d är lite högt!

Av Petterbr

32 tums skärm eller större med ultrawide eller 4k upplösning, mini LED eller OLED till högst 8k pris så är det köp på dirren. Det här fixar ni 😉!

Av Petterbr

Samma bygge som jag klickade hem för ett par månader sen!

Du kan väl i stora drag välja vilken upplösning som helst på din skärm, jag spelar e-sportstitlar på min 27 1440p skärm och singleplayer spel på min 4k tv. Nu har jag inte spelat de allra tyngsta nyaste spelen (typ AW2) men Hogwarts legacy flyter på hur fint som helst i 4k med FSR Quality.

Av Petterbr

Ser spännande ut! Om 5080 slår 4090 med god marginal och kostar runt 15k så kan det bli uppgradering!

Av Petterbr
Skrivet av cads:

Såg rykten att 4080 super ska komma med samma AD103 chip. Liknande 2019 med 2080 super.
Hoppas performance boosten är bra och för samma peng.

Letar just nu efter en upgrade från mitt 2070

Länk PCgamer:
https://www.pcgamer.com/confirmed-rtx-4080-super-gpu-means-at...

Går rykten just nu om att 4080 super kan lanseras för 1000 usd med runt 10% bättre prestanda eftersom 4080 (ryktesvis) är Nvidias sämst säljande High end kort någonsin. Stämmer det så borde det väl landa på 13-14 k i sverige och dagens 4080 kanske någon tusing mindre.

Av Petterbr
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

De satsar stort genom iPhone. Är typ inte iPhone den största spelplattformen?

Apples problem på macOs är lite som Windows Phones problem. Det kostar mycket att utveckla bra appar till dem, försäljningen blir dock ofta betydligt mindre än till andra system. Ser man på spel till PS5an så tar vissa upp till 300GB/styck. En Macbook med vettig lagring för många av dessa storspel, blir så dyr så få gamers har råd med dem.
Nu fungerar usb ssd superbra, men det blir ändå en nitchad gamergrupp.

Jo självklart, PC och konsolgaming är svindlande litet om man jämför med mobilgaming, men jag tror nog att du och våra andra nördvänner hör på forumet förstod vad jag menade ändå ?

Av Petterbr

Jag verkligen önskar att Apple gjorde en ordentlig satsning mot spelmarknaden, men med tanke på hur företaget ångar på så kanske dom inte behöver oss kantiga gamers. Får fortsätta drömma

Av Petterbr

Behövs det här kortet verkligen? Prestanda mellan ett 6950xt och 7800xt, och hoppet mellan de korten är ju märkbart men inte överdrivet stort. Svårt att se målgruppen här

Av Petterbr

Inte testat Beyerdynamic men kan varmt rekommendera Sennheiser HD 560s, allt du behöver köpa till är en Appledongel för en hundring så låter det kanon både till spel och musik.

Till mic är det väl vad som passar där du ska sitta om du inte har några speciella krav. Jag kör HyperX solocast som jag tycker är okej

Av Petterbr
Skrivet av Hulle:

Men om det bara hade funnits en enda modell av en konsol då hade ju utvecklarna tvingats anpassa sig till den, dra ner på grafiken för att hålla 60 fps osv. (Det hade såklart underlättat om Sony/MS ställt krav på 60 fps).

Men när det kommer en Pro, då kommer det bli 60 fps på den och 24-30 fps på basversionen. Så absolut får ägare av basversionen en sämre upplevelse när en Pro har lanserats. Att tro något annat är naivt.

Det är (tyvärr) inte som PC där du kan få 60 FPS på en potatis om du bara skalar ner allting. Av någon anledning vägrar utvecklare göra så på konsoler.

/hulle.

Uhm, utvecklare kommer alltid att förhålla sig till baskonsolen, så har det varit alla generationer som haft en Pro och kommer vara så även denna gång. Men ja det finns ju redan nu flertalet spel där du tvingas välja mellan 60fps eller högre bildkvalitet, utan att en Pro har lanserats.

Så ja och nej till basversionen kommer få en sämre upplevelse. De hade inte fått en bättre även om en Pro inte hade funnits, men de får en sämre upplevelse än de som har en Pro får.

Förstår ärligt talat inte riktigt problemet, om jag köper en dator för 20k idag så får jag mer fps/bättre grafik än någon köpte sin dator för 20k för 3 år sedan, är det en scam?

Av Petterbr

Det här är förmodligen sant för alla telefoner med Oled panel som någonsin gjorts, för ett litet antal användare. Jag vet att det är poppis att klaga på Apple men hade det här problemet varit stort så hade du inte behövt läsa om det på något forum.

Apple har mycket tvivelaktiga affärsmetoder för sig men deras produkter brukar, dock inte alltid, hålla bra kvalitet och göra vad dom ska.

Av Petterbr

Jag byggde nyligen helt själv (tagit kompisar som stöd innan) för första gången som oteknisk snart 40-åring. Var faktiskt oväntat lätt och roligt med stöd av youtube, kan jag varmt rekommendera om du vill spara några tusenlappar!

Jag hade som ovanstående också använt mig av en 7600 eller 7600x, det går loss på runt 10k för allt utom GPU (lite extra om du är noga med färger, rgb osv).

Det lämnar runt 15k för Gpu i din budget, skall du prompt ha nvidia rekommendationer jag 4080 för runt 15 eller 4070 för runt 8 (och sparar lite inför framtida uppgradering). 4070ti ses som ett av de sämre värdena den här generationen.

Personligen hade jag nog köpt ett 7800xt och sparat lite inför nästa generation, eller ett 7900xtx och smällt på lite extra då jag tycker AMD erbjuder mer per krona än nvidia.

Lycka till med ditt köp!

Av Petterbr

Om du vill ha bästa möjliga ljud i prisklassen föreslår jag att du skippar trådlöst och köper ett par Sennheiser hd 560s, en appledongel för typ 100 spänn om du inte har bra ljud på ditt moderkort, och valfri mic med någorlunda betyg.

Det enda trådlösa jag hade tittat på är Audeze maxwell, som ligger en bit utanför din budget.

Vill du prompt ha trådlöst för 2000kr så välj bara ett med rimligt betyg, ljudet kommer säkerligen att vara ok men inte mer än så.

Av Petterbr

Mitt senaste paket med datordelar var inte snyggt när det kom fram, men alla paket på insidan av det större var iaf oskadade.

Airmee som Amazon använder har alltid kommit med hemleverans nästa vardag efter beställning, helt gratis, aldrig blivit några fel på typ 5 försök. Dom har nog varit bäst för min del