Inlägg

Inlägg som filigran har skrivit i forumet
Av filigran

Konstigt att ingen reagerat på att han stavat fel, "turn off your computer and the on again".. Är väl bara jag som är så petig.

Av filigran

Det var nog det han menade, fast med PHP:

switch ($_GET['page']) { case "projekt": include("projekt.php"); case "nyheter": include("nyheter.php"); ... }

Samma sak, men olika språk.

Kritik: mindre antialias på hörnen, fyra hörn istället för två, roligare färger(länkar, bakgrund, meny o.s.v.), roligare meny ö.h.t., en textlänk som byter färg är sådär upphetsande, länkade bilder under "projekt", "nyheter" till höger flyttar sig en pixel eller två till höger när man går in på "startsidan" jämfört med "projekt"- och "kontakta oss"-sidorna. Loggan är det inget fel på, de röda strecken passar däremot mindre bra. Men med mer färg i övrigt kan det funka. Du kan ju alltid styla dina <form>:s med lite css, så ser de inte så tråkiga ut. Upplägget gillar jag.

Av filigran

Identifierar sig inte PIE på något speciellt sätt, så att du kan kolla på det sättet om det är en "vanlig" webläsare eller något som finns på en handdator? Kommer inte på vad ordet för det heter, men du vet säkert vad jag menar.

Av filigran

Vad är det som är felaktigt..? Funkar inte imagesx() och ..y() på en fil, utan bara på en bild genererad via PHP, eller vad? Annars ser jag inget fel på den där koden ..

Dock är ditt sätt smidigare. Märks att jag inte kodat på länge, finns många fina funktioner jag inte tänker på att de finns.

Av filigran

Jo, precis, jag skrev inte med allt som behövde fixas med PHP, men jag reagerade bara på att du körde med <?=...;?>, när det inte funkar utan short_tags. Men om han har short_tags på och bara tänker använda det på sin konfiguration så gör det ju inget.

Av filigran

Tux81: Jag tror du kollar i fel kritiktråd..

Av filigran

Ladda om hela sidan är väl bara att inte länka till en target="", utan bara <a href="sida.html">kjam</a>? Arbetar aldrig med frames/iframes, så jag vet inte, men jag har för mig att det var så det funkade. Man döpte en frame/iframe till "pelle" och länkade till den via target="pelle". Tar du då bort target och länkar den på "vanligt" sätt så borde ju hela sidan länkas om.

OT: Wohoo! Avatarer!

Av filigran

ICe: Äsch, du snodde min kommentar..

OnT: Varför inte kolla på ett par hörlurar som ahr sladd hur det sitter? Borde som sagt bara vara att löda dit en kabel direkt från elementen, utan allt det trådlösa joxet.

Av filigran

Det är nu du talar om vart du hittade det, eller iaf vad du sökte på, så att andra som undrar samma sak slipper starta en tråd för att du inte gav dem svar.

Av filigran

Sätt i kameran, hittar den kameran så har du det, hittar den den inte så har du det inte? Hittar den det fast du inte har det så funkar den med USB1 oxo, men det går långsammare att överföra bilder(vilket ju inte tar särskilt lång tid ändå).

Av filigran

- Loggan gillar jag inte. Själva motivet är inget fel på, men färgerna tycker jag inte om. Ful orange/brun färg.
- Det är tre runda hörn på loggan, varför inte två eller fyra?
- Svårt att se länkarna i menyn
- Vad är det för skillnad på "p" och "i"("L"?) bland länkarna till höger? Fyller de någon funktion?
- Länkarna borde inte vara "du kan hämta firefox [här]", utan "du kan [hämta firefox här]", typ. Inte ett ord i länken, utan man ska förstå sammanhanget genom att bara läsa länken.
- I den första nyheten är allt klart, i den andra är det snart klart?
- alt="" ska användas om den fyller någon funktion, inte för att visa en text när man håller musen över den, title="" funkar även i IE, så alt="" kan du lämna tom(men den ska finnas med).
- På alla sidor utom "info" så är din e-mail blå..
- Hade det inte varit bättre att ha "svar: blabla" på varje gästboksinlägg, istället för ett helt nytt inlägg när man skriver ett svar? Blir lätt väldigt många inlägg annars. Fast det kanske inte gör så mycket.
- Blandade färger. Ibland är länkarna gråa, ibland orange:a.. bestäm er.

+ Typsnittet. Jag tycker om Georgia.
+ Färgerna på själva sidan, grått och blått funkar. Loggan och länkarna kan dock fixas som sagt.
+ Upplägg. Rent, inte kladdigt, lagom mycket mellanrum, stor lättläst text o.s.v.

Av filigran

erlc: Och det funkar om man har short_tags avstängt? Det gör det iaf aldrig för mig.. och köra utan short_tags: <?php=$width;?> funkar då inte på samma sätt.

Av filigran

Kan inte nbs ha någon egen funktion för det? Du har stängt av det i själva mIRC, men nbs har samma funktion påslagen?

Av filigran

Jag blockerar inte reklam. Är inte på sidor som har överdrivet mycket reklam, inte som stör iaf, och jag kör firefox så popups rör mig inte i ryggen per default.

Av filigran

http://filigran.no-ip.org/swec/donthomaso.php

Eller? Denna funkar dock inte med variabla bildstorlekar, men det löses ju lätt med PHP om du använder det(och kanske ASP oxo). I PHP funkar ju:

<?php $width = imagesx("/bild.jpg"); $height = imagesy("/bild.jpg"); ?> <style> #box2 img { width: <?php echo $width; ?>; height: <?php echo $height; ?>; } </style>

.. typ.

Av filigran

Har du läst en massa FAQ:s och tutorials om CSS och (X)HTML utan att ha stött på <div>? Då har du inte läst noga, eller så har du läst om något helt annat.

Upplägget för den där sidan är en <div> för header, med en bakgrundsbild, en <div> för menyn och en <div> för innehållet samt en <div> för footer. Menyn och innehållet ska float:as. Svårare är det inte. Nu gäller det bara att läsa hur man gör för att positionera objekten, hur syntaxen funkar o.s.v.

Av filigran

Antar att han vill ha samma sak som de flesta program som inte är freeware har, man måste skriva in en serial för att få fortsätta använda programmet/kunna installera programmet, men det är ju inte särskilt svårt.. så det är nog inget stort OS isåfall, om det ens räknas som OS. Eller så har han valt ett stooort projekt för att lära sig programmera.

Vilket språk?

Av filigran

Nog för att ni gamers brukar ha överdriven hårdvara, men er upplösning måste vara något extremt om ni ser hela den där iframen på en gång, antar att inte ens 2048xX räcker. Ni använder ju ASP, varför ens köra iframe? Inkludera via ASP? Eller går inte det?

Är det inte smidigare att visa "logga ut" när man är inloggad, nu ser man ju både "logga in" och "logga ut".

Om ni ska ha den där omröstningen där så kanske ni borde fixa så att resultatet oxo hamnar nedanför innehållet, så man slipper klicka "hem" när man röstat för att komma till den sidan igen.

Förstår inte riktigt vad bilen i loggan har med laget att göra, men det är ju bättre än att ha något som har med "fistfucking" att göra antar jag..

Och koden, ptja .. jag antar att ni inte prioriterar den.

Bilderna, går de inte optimera mer? ~18kB/menybild, 54kB för loggan. Kanske är jag som är kräsen, jag vet inte.

Av filigran

Som sagt, 5.x kan du få att se ut som 2.x, och det slukar inte mycket mer minne än vad 2.91 gör. Och även om du kör 5.x full så slukar det ju inte mer minne om du inte använder alla funkionerna. Det enda det tar upp är ju plats på hårddisken, men det är ju inte heller särskilt mycket. Det finns ju dessutom många fördelar med 5.x, t.ex. global hotkeys som gör att du kan styra winamp med tangentbordet, även om det inte är aktivt. Smidigt i spel t.ex., eller om du helt enkelt inte orkar tabba fram/klicka fram det och trycka kortkommandot/klicka på rätt knapp i fönstret.

Av filigran