Inlägg

Inlägg som filigran har skrivit i forumet
Av filigran

Läser man vidare i inlägget så står det även att han vill köra en privat webserver, så antingen vill han ha båda, eller så vet han helt enkelt inte vad han vill. En av anledningarna till att man borde läsa igenom sina inlägg efter att man skrivit dem, så att alla fattar och förstår på en gång.

Av filigran

Visa gärna en testsida på även det.

Men om jag fattat det rätt så är det float du letar efter, http://css.maxdesign.com.au/floatutorial/ har några olika upplägg, där kan du säkert hitta vad du söker.

Av filigran

Ja, det verkar som om det är här i skolan det inte fungerar. Det blir något som ser ut som en frameborder längst ner i fönstret, och sen får jag timeout. Den funkar dock hemma, tyvärr kan jag bara se den i links, och det är ju sådär lagom intressant.. Får helt enkelt kommentera när jag kommer hem.

Av filigran

Sätt margin-top: 10px; på tabellen...? Varför ska du lägga in en <br /> där?

<TABLE WIDTH=485 BORDER=0 CELLPADDING=0 CELLSPACING=0 align="center" style="margin-top: 10px;">

funkar ju lika bra?

Och din styling av dina kantlinjer på tabellerna är ju sådär lagom vettiga.. varför inte köra <td style="border: 1px solid #ccc"> istället för en massa bordercolor="#..." borderface="#..." ...>?

Du borde inte lägga CSS:en "inline"(direkt på varje element), utan i en egen fil eller inom <head>.. men nåja.

Av filigran

Ptja, själva poängen med tråden är väl att man ska se sidan för att kunna se vad som passar? Får dock operation timed out, så ...

Av filigran

Jo, det är ju oxo sådär lagom nödvändigt.

Av filigran

Sidan ser bättre ut, dock hade jag gärna sett någon slags bakgrund, istället för vitt. Utanför sidan alltså. Och kanske 10px margin-top, så att den inte ligger precis ända längst upp i fönstret, eftersom den inte gör det nertill. Och dina tabeller ser ju ut som just tabeller, 3d-border och allt, inte särskilt roligt. Styla dem med css så ser det nog bättre ut. Men det är ju bara min åsikt.

Av filigran

Tack gode gud för det, trodde att det fanns en sån kurs. Blev ju rädd där ett tag. Sorgligt nog finns det väl säkert folk som behöver en kurs för att förstå något så enkelt som MSN Messenger.

Av filigran

Sidan funkar inte.

Av filigran
Citat:

Vi erbjuder dig att få kunskap om program som Flash MX, MSN Messenger och många fler.

Finns det kurser för att lära sig MSN Messenger? Vad är det för värld vi lever i?

OnT: Sidan fyller sin funktion, mer behövs egentligen inte. Man får veta vad det handlar om i loggan, distansutbildning, och resten av texten talar om vad det går ut på och hur det funkar. Lite väl mycket vitt enligt mig dock. Menyn skulle kunna göras lite roligare, men den funkar. Loggan är ju inte direkt rolig, hade du tagit bort kantlinjen runt om och lagt den bärbara datorn åt andra hållet under texten hade det nog blivit bättre, enligt mig. Lagom med bilder som visar allting, inte bara en massa text. Det känns lite onödigt att ha överskrifterna som bilder dock. Annars bra, särskilt för att vara din första sida.

Av filigran

Jag vet inte riktigt. Så gör jag. Och även css.maxdesign.com.au/floatutorial/ i nån av sina tutorials tror jag. Går säkert göra bättre, men det funkar.

Av filigran

Nej, det funkar bara i IE(och även Opera tror jag), gecko-läsare(firefox, safari, konqueror...) förstår det inte eftersom det inte är standard. Det går att fixa med javascript, det är jag dock ingen hejare på, men det ska finnas i andra trådar trro jag.

Av filigran

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"> <html> <head> <title>Test</title> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-1" /> </head> <body style="background:#FFF;"> <p>Titelbild</p> <div style="background:blue;float:left;width:100px;"> <ul id="menu"> <li> Apa </li> <li> Skapa </li> <li> Rapa </li> </ul> </div> <div style="background:red;margin-left:100px;"> <p> Apan skapar många långra grodor. Apan skapar många långra grodor. Apan skapar många långra grodor. Apan skapar många långra grodor. Apan skapar många$ </p> </div> </body> </html>

?

Av filigran

<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1" ?> <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.1//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml11/DTD/xhtml11.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en"> <head> <title>en sida</title> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;charset=iso-8859-1" /> <style type="text/css"> div.scroll { overflow: scroll; width: 100px; height: 100px; } /* ändra width och height till hur stor du vill ha den */ </style> </head> <body> <div class="scroll"> en massa text </div> </body> </html>

Du behöver ju inte använda samma doctype och sånt, det är det inom <style></style>-taggarna som är viktigt. Du kan även lägga det i en separat fil och anropa med <link>:

... <head> <link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css" media="screen" /> </head> ...

style.css är vad filen heter, kan även heta kurtelof.css, tror t.o.m. den kan heta kurtelof.pelle, jag brukar dock alltid döpa den till något.css, oftast style.css eller liknande.

Av filigran

Det ser inte direkt ut som en sida för en brandkår ..

Grå :hover på länken i headern är kanske att ta i, svårt att läsa.
Samma med länkarna i footern, mörkgrå mot svart är svårläst.

Under "larm" kanske du skulle vända på det, så att 2004 stod först i listan och 2001 sist, trodde att det inte hade varit ett larm i skyttorp sen 2001 först, men det kändes fel. Lagom sysslolös brandkår isåfall.

Gästboken är ju lagom sexig med en fet reklamspalt vid sidan, måste väl finnas gratis PHP-gästböcker som inte är lika mycket om ens någon reklam i?

Du länkar ju till en bild på brandstationen under "personal", och du har ju bilder på bilarna, kan du inte fixa ihop en snygg logga av det, så ser det ut lite som en brandstationssida?

Av filigran

<div style="overflow: scroll; width: 50px; height: 20px;"> en massa text som tar upp fler rader än vad som får plats i diven </div>

Skillnaden mellan id och class(och vad det är) ser du här: http://www.w3.org/TR/REC-html40/struct/global.html#h-7.5.2

Av filigran

Nej, byt ut alla "sida" mot show:

$show = 1; // det du vill ha om inget är satt, default så att säga if (isset($_GET['show'])) { $show = $_GET['show']; }

Det som står inom $_GET[''] är det som står i url:en, om du har en url som ser ut som följer: h ttp://www.kjam.com/index.php?sida=kontakt&jag=soet&du=fet så kommer du att få tre st $_GET-variabler, "sida", "jag" och "du", första med värdet "kontakt", andra med värdet "soet" och tredje med värdet "fet". Om din url vore h ttp://www.kjam.com/index.php?sida=kontakt&jag=soet så finns ju inte $_GET-variabeln "du" med, alltså är den undefined(felet du får), då kollar man m.h.a. isset()-funktionen om den är satt(is set - är satt), är den det så får man true, sant, alltså är den defined(den finns i din URL), får man false, falskt, så är den inte med i URL:en, alltså inte satt. Klarnar det?

Edit: Det elaka forumet förkortade mina söta länkar, det går ju inte för sig.

Av filigran

Eftersom du inte har någon "action" i din query string (http://www.kjam.com/?page=gb&action=post typ) när man går till gästbokssidan och inte har tryckt på submit-knappen, så finns ju inte $_GET['action'], lätt fixat med en isset. Samme med "show" där nere.

Problem två är nog som malesca säger, rättigheter. Kan även vara att de har safe_mode aktiverat, fast jag är inte säker.

Av filigran

Vad ska du ha det till i skolan ... ?

Av filigran

Det är inte användaren du su:ar till som ska ligga i wheel, utan användaren som su:ar.