Inlägg

Inlägg som filigran har skrivit i forumet
Av filigran

Hur fixade du det då, om du inte använde någon av ovanståend metoder? Tala gärna om det så slipper vi en tråd till om det.

Av filigran

www.hotscripts.com isåfall .. finns även cutenews. Eller så kan du lära dig PHP och MySQL(funkar ju även med textfiler, men det är omständigt enligt mig).

Av filigran
Citat:

Ursprungligen inskrivet av fdpelli
Du menar vad det är fär site? Det står på förstasidan;

Ja, det står vad den är till för. Men det står inte vad den heter. Jag kan lika gärna ha hamnat på www.gunnarnilsson.com istället. Visst, man kan lätt kolla i adressfältet, men jag tycker ändå att det borde stå någonstans. Fast det kanske bara är jag?

Av filigran

Helt onödigt, eftersom repeat-x repeterar bilden i sidled, och bakgrundsfärgen sätts till den blåa som är nertill, så det ser ut som om bilden fyller hela rutan. Då kan den vara 20px hög och 1px bred, vilket ju är något smidigare.

Av filigran

Den där bakgrunden var ju halvt epilepsiframkallande att titta på. Kanske skulle tona ner den en aning?

OnT: AggeMan har rätt. Men vill man vara lite mer ekonomisk vad gäller tecken kan man korta ner det till:
background: #CBESFF url(dinbild.gif) top repeat-x;

Av filigran

Att det blir svart brukar vara för att framebuffer-moduler och sånt är felinställda i kärnan(en modul som behövs finns inte, kommer inte på exakt vilken nu). Då brukar det bli svart för mig. Tar jag bort allt med framebuffer eller lägger till rätt modul så funkar det sen. Men SuSE om något borde ju ha ställt in sånt rätt, eftersom det väl räknas till en nybörjardist(dessutom startas väl KDE/Gnome automatiskt med gdm/kdm/xdm, så man ska inte ens behöva se "det fula dosgrejset"?).

Av filigran

Istället för att se "du har redan röstat" nere till vänster så skulle jag vilja se resultatet, och slippa öppna en ny sida för att se det.

Annars tycker jag att det ser bra ut. Kanske en svag grå färg som bakgrundsfärg till rubrikerna, "senaste nytt" och de alltså. Annars har jag inte mycket att anmärka på. Möjligtvis att det inte står någonstans på sidan vart man hamnat.

Av filigran

Finns massvis av länkar för att lära sig css på forumet, sök efter typ "lär dig css", den kommentaren har ett antal personer sagt här, och ibland har de t.o.m. varit snälla nog att ge en eller flera adresser. Sen om de är på svenska eller inte vet jag inte, men de flesta är nog på engelska. www.webdesignskolan.com är på svenska, och har en css-skola om jag inte minns fel.

För att undvika frames kommer du troligtvis få inkludera sidorna med SSI(server side includes), alltså PHP eller ASP(går väl på andra sätt oxo, men det är de vanligaste(och smidigaste enligt mig), har du inte tillgång till det kan du köra <!--include(fil)--> eller nåt annat konstigt, men det har jag aldrig gjort så jag vet inte exakt hur, det kan nog någon annan tala om bättre hur man gör(om du inte har tillgång till PHP eller ASP, har du det är det en fördel att använda det). Även det finns det trådar om på forumet, och www.php.net/include är specifikationen för funktionen include() som man använder i PHP(oftast, kan använda require och require_once oxo, nåja), och några exempel på hur den funkar. ASP kan jag inte, det får någon annan ta det oxo.

Av filigran

Noggrann testning, fint. Att du ens orkar kolla i Netscape 0.9, men det var ju fint att den funkade även där.

Det finns inget administrationsgränssnitt, kanske läggs till vid ett senare tillfälle(t.ex. för att lägga till en beskrivning till bilderna och liknande).

Cachning kommer fixas, och den enda buggen som kvarstår är väl Daniel:s "bugg", eller har jag missat nåt?

Tack för kritiken, allihop.

Edit: Ska iväg på LAN nu i helgen, kanske även måndag och tisdag, och sen åker jag 30 mil hemifrån till den 27:e, och sen är flickvännen här och då blir det inget kodande fram till den tredje, så det blir nog inga uppdateringar för problemen som uppstår(om det uppstår några) på ett tag. Så ha gärna lite tålamod.

Av filigran

Fixat.
"Problemet" med opera kvarstår dock. Men om man orkar flytta musen till rätt länk(eller trycka på nästa/föregående bild) så funkar det ju. Men går det lösa vill jag ju såklart göra det.

Av filigran

Den duger. Som projektredovisningssida funkar den bra. :hover-färgen i menyn är lite jobbig, svårt att läsa ljusblått mot vitt.

Varför har du en vit bild på "om oss"? För att flytta ner innehållet? Isåfall tycker jag att du har överdrivit lite, för så långt ner behöver du inte flytta den. Och för att flytta ner den använder du bara lite padding på den.

Antar att det är 34 dagar kvar tills projektet ska vara klart? Kanske skulle skriva det?

Loggan är ju lagom seriös.

Koden är ju inget att hänga i granen, men nåja..

Av filigran

Funkar ändå inte. :/
Kolla http://filigran.no-ip.org/galleria/?dir=misc_funny&file=bendi... - "next" ligger sist, funkar ändå inte.

Edit: Hm, det funkar, men bara om texten är "Next", inte om den är > och title="" är satt till "Next", vilket vore smidigare. Dessutom måste ju länken ligga sist, ligger den innan så funkar det inte. :/ Vill ju helst ha "Next", sen "Jump 10" och sist "Go to last". Konstigt om man har "Jump 10" först, sen "Go to last" och sist "Next". Enligt mig blir det "fel" ordning. Och vad ska "Previous" heta, för att det ska funka åt andra hållet? Även om den ligger först och texten är "Prev" eller "Previous" så hittar den den inte, utan går till index(den hittar inte "back to index", utan den tar bara bort query stringen och går till /galleria/, hade den använt "back to index" så hade den gått till index.php, vilket den inte gör).

Ni som röstat "värdelöst" kan ju gärna motivera varför. Har ni röstat det för att siffrorna i omröstningen ska bli missvisande eller så kan ni säga det oxo, så jag vet att jag inte behöver räkna dem.

Av filigran

Mycket bra.

Av filigran

Apache sköter det ju automatiskt om du har Indexes på din katalog i apache.conf (eller i en .htaccess-fil, vilket som). Kör du IIS vet jag däremot inte, men jag har för mig att den oxo sköter det automatiskt.

Av filigran

Daniel:
1. Som sagt, använder mycket bandbredd just nu vilket bidrar, dessutom ska caching av filerna fixas.
2. Se ettan.
3. Testade att flytta "hoppa 10 sidor framåt/bakåt"-länkarna före resp. efter "hoppa till första/sista sidan"-länkarna, men jag kommer fortfarande till sista sidan ändå. Kanske inte var så du menade? Testat i opera 7.54u2 build 3929.

Malesca: Fixat.

Galleriet är nu uppdaterat, samma adress som tidigare. Nerladdningslänken är även den densamma(orkade inte märka den som en ny version ).

Edit: Kastade dit tre bilder direkt i albums/ oxo, så man ser att det kan finnas bilder även där. La till ett tomt album oxo, så ser man hur det ser ut när det inte finns några bilder.

Av filigran

robert_o: Jo, jag har gjort så i ett gammalt galleri, och det ska nog fixas senare. Att det går segt just nu är nog för att jag utnyttjar en hel del av min bandbredd, och denna tråden gör nog att bilderna får laddas mer än en gång, men det kommer fixas vid ett senare tillfälle.

n_wolle: Bra förslag, ska fixas.

En sak jag är osäker på dock, heter det "sub-albums" eller "sub albums"? Det sista låter för särskrivet för att vara engelska t.o.m. Har vi någon grammatikexpert för det engelska språket?

Av filigran

Lägger man till bilder direkt i albums/ så hamnar de där. Bara det att jag lagt allting i underkataloger.

AggeMan: Jo, jag har funderat på det oxo. Får ta och fixa det.

Av filigran

HTML Tidy: http://tidy.sourceforge.net/
Inte säkert att det funkar, men lite borde det kunna hjälpa till.

Av filigran

"input"? Vilken kod?

Av filigran

Tycker det ser bra ut, dock hade jag nog sett att du hade gjort något roligare med mojerna i loggan, så att de står ut lite. 3d-effekt eller nåt, så de inte är så platta. Ger loggan lite liv.

Sidan validerar inte, men det kanske du inte prioriterar. Vet du inte hur du validerar finns det besvarat flertalet gånger på forumet, bara att söka och kolla FAQ(tror jag?).

Kanske någon typ av bakgrundsmönster? Kanske bara ser konstigt ut, jag vet inte.