Inlägg

Inlägg som hag har skrivit i forumet
Av hag

Ett nytt steg i teknisk utveckling, visst, men jag skulle ändå föredra kabel. Ser ingen vits med att köra på trådlöst om det finns möjlighet att dra kabel.

Jag skulle vilja se att det bedrivs mer forskning inom strålning, vad jag vet finns det inte många studier om till exempel wifi:s inverkan på kroppen. Det behöver ju inte vara skadligt, men man vet ju inte förens man undersökt.
Och det finns ju folk som säger (eller iaf påstår) att strålning påverkar dem starkt negativt. Hörde ett UR-program i somras om strålning i skolor... tror det var denna.
http://www.ur.se/Produkter/169560-Skolministeriet-Stralande-skola?q=skol+str%C3%A5lning
Det är väl lite extremt om en hel klass sitter med iPads och mobiler och allt vad det heter uppkopplade, men bra kan det ju inte vara. På måttlig nivå (där det inte finns alternativ), absolut. Men går det att undvika, gör det, tycker jag.
Och även jag kör wifi i telefonen hemma, men inte i någon annan pryl. Inte ens laptopen eftersom jag nästan alltid har den på skrivbordet.

Av hag
Skrivet av nitroid:

Det är den väl inte? Apple ligger på 659,19 och Google lite högre på 761,51

https://www.avanza.se/aza/aktieroptioner/kurslistor/aktie.jsp...
https://www.avanza.se/aza/aktieroptioner/kurslistor/aktie.jsp...

Eller är det nåt jag inte fattar? Är inte riktigt expert på det här.

tja, någon av oss måste ju ha fel.
fattar i ärlighetens namn inte heller det här riktigt. men jag fattade det iaf på artikeln som att apple var värt ungefär dubbelt så mycket jämfört med microsoft och google. :s

Av hag

Fattar inte riktigt hur apple kan vara värt så sjukt mycket mer än google och microsoft...

Av hag

Coolt!
Har haft ett liknande projekt på gång själv, fast att bygga om en radiostyrd helikopter till en bil. En fråga, hur gjorde du för att få axeln från motorn att sitta fast i legot? Om du är med på hur jag menar...

Av hag

Varför har du tagit bort USB och det på fronten? (ser det ut som i alla fall)

Av hag

Trevligt att slutna vattenkylningssystem letat sig fram till grafikkort nu, känns verkligen som ett alternativ. Och möjlighet att kunna byta upp sig till tystare fläktar säger i alla fall jag inte nej till.

Av hag
Skrivet av #enbom:

Dåligt att MS valt att göra Win 8 så pass stängt... Varför undrar jag? Kan något bra komma av det alls?

Antar att de vill bli mer som till exempel Apple, sälja sina egna produkter och inte låta andra få så stor del av kakan...

Jag gillar det inte heller.

Av hag

900D är nog ett av de absolut snyggaste chassin jag sett på sistone, synd bara att jag inte har något som helst egentligt behov av ett så stort. Skulle hellre som många andra vilja bygga ett riktigt litet system ist, håller med om att de borde släppa en mITX-burk också!

Skrivet av Vildarawk:

Bara jag som reagerar på att 900D heter godILLZa och inte godZILLA på produktbladet?

Nej, jag trodde att det hette Godzilla ända tills jag gick tillbaka för att få namnet riktigt rätt när jag kommenterade. Då upptäckte jag att det stod något annat.
"Godill... vänta nu?!"

Av hag
Skrivet av smajlY:

Första "Datorbygget"**
Data är program i datorn

Fast nej. Data är information.

.... som i och för sig kan blida program, om man tänker så. Men det är inte program i den meningen.

Av hag

härligt!
är det någon som vet hur man på ett tillfredsställande sätt kan köra en nintendo64-emulator på den? Det finns ju android till den (har jag hört), och till android finns det ju emulatorer. Någon som testat och kan säga hur bra det fungerar?
funkade dåligt på min HTC legend med 600 mhz cpu. med denna turbo kanske man skulle kunna spela på en raspi ändå..

Av hag
Citat:

§ 1.3
Galleriet är ingen bilduppladdningstjänst. Ett galleri måste innehålla tillräckligt mycket information, både bilder och text, för att uppnå läsarvärde.

Tveksamt... Vad sägs om att skriva något och ta några fler bilder? Det är ju trots allt rätt så snyggt och cleant.

Av hag

uttalar nog shell som 'shell', men jag har för mig att det typ är engelskt uttal och att det egentligen heter 'chell', jfr med ex skjul som uttalas med 'ch' på svenska...

Skrivet av Spixel:

Älskar det, gå gärna hur mycket mycket off topic som helst och dra upp på tiden, älskar er och kan lyssnar på er hela dagen, fredagspanelen kan ni ha för mer seriösa saker.

Håller fullständigt med spixel, ni är så sjukt härliga! Sänd så många som ni kan spruta ut, bara det inte går åt på fredagspanelen eller något annat. Off topics är ju såå himla roliga också! Det efter shell-snacket gjorde min kväll.

Av hag
Skrivet av OWNEG:

Nej! Bjudar 100kr för den

Med eller utan frakt?

Av hag
Skrivet av Spille:

Idag har jag varit hemma från jobbet sjuk, men efter att ha blivit otroligt uttråkad så bestämde ja mig för att jobba lite med chassit.

Så det blev till att fixa HDD-fästena

http://cdn.imghack.se/images/6c6e6ad07fb3202cc7d71948449dcd33...

Första klar

http://cdn.imghack.se/images/99e404cda8695d56949597735a9118a8...

Testar så det går att montera i chassit

http://cdn.imghack.se/images/f5f4a6308550daa3402daf6ec8b8abe6...

Sådär ja, nu finns det plats för 2st 3,5" diskar i chassit

http://cdn.imghack.se/images/93eb8ebc5872b27d778d03d0df804aee...

Firar snart 11k viewers, sjukt kul måste ja säga! Skulle vara roligt att få höra vad fler av er tycker och tänker! Tips och tankar kring det jag gör är mer än välkommet

Nu har du ju redan hört mina åsikter, men jag har en fundering, hoppas det går bra ändå. Vad använder du för skruvar för att fästa hårddiskarna?
Vad jag vet är det en väldigt fin gänga på de skruvar som man fäster hårddiskar med, så det går inte med vad m-gänga som helst. (eller?) Och de skruvar jag har för hårddiskar är bara långa nog att passa i tunna plåtar i chassin, inte på långa vägar så långa att de skulle kunna passa i det där.

Av hag

Rätt så snyggt, men ska du ha slangarna så långt på utsidan, och är pumpen verkligen placerad sådär "mitt på", ovanför nätagget? Det ser nästan lite... Slarvigt ut, tycker jag faktiskt. Går det inte att dra in slangen högre upp och placera pumpen någon annan stans?
Dock blev det snyggt med reservoaren på toppen.

Av hag

Funderade på just samma sak själv, tänkte också använda neodymiummagneter i mitt bygge. Snackade med min fysiklärare om idén, och han hade någon form av keramiska plattor som också kunde blockera magnetfält. Vet dock inte hur bra dessa fungerade eller vart man kan få tag på det över huvud taget, och mymetall verkar ju vara bättre dessutom. Men nu känns det lite säkrare att ha magneter i mitt bygge också.

Av hag

Hej!

Ledsen för att jag inte kunnat uppdatera förrens nu, men jag har helt enkelt inte haft tid. Kommer antagligen inte ha det inom den närmaste tiden heller, så det kommer inte hända speciellt mycket alls på bygget.

Men men, i fredags kom vi i alla fall äntligen upp till Borlänge, resan blev försenad några gånger pga sjukdom mm. Så nu har jag lyckats få tag på det jag behövde för att bygget (teoretiskt) ska kunna fortsätta.

http://i.imgur.com/LT8vY.jpg

Detta hittade jag. 50 Lysdioder, 3mm, röda, ist för de gula jag hade innan. En gängtapp för ca 130 kr mindre än på järnhandeln, 10 st neodymiummagneter, samt en ny lödpenna. (Hur mycket bättre än den gamla som helt, går knappt att jämföra. )

En förklaring till magneterna: Jag borrade ju fel på akrylskivan som skulle sitta på baksidan, vad tror ni då om att ist sätta fast den med magneter? Vet att det låter helt galet riskabelt, men hur långt ifrån delarna tror ni att de behöver vara för att inget ska ta skada? Min fysiklärare visade mig även att det fanns keramiska plattor som "blockerade" magnetfält mer eller mindre, och som jag även skulle kunna använda mig av för ökad säkerhet. Dock har jag inte lyckats hitta några sådana, någon som vet vart de finns att köpa?

Anyway, testade även dioderna. Inte riktigt så perfekt som jag hoppats på än, men det är ju bara ett snabbt test så förhoppningsvis blir det bättre när jag gör det ordentligt.

http://i.imgur.com/dx5mQ.jpg

IT'S ALIVE!
Fick först inte en enda diod att fungera, ännu mindre hela slingan. Upptäckte sedan att jag vänt två dioder åt fel håll, klant! -.-

http://i.imgur.com/GrD0v.jpg

Och fastlimmat på toppen. Ser lite rosa ut, tror faktiskt det är det i verkligheten också. Glömde titta efter ordentligt, var mest glad över att det fungerade.

Och det var det jag hade att bjuda på för den här gången!
Än en gång, kommentera! Nu behöver jag er hjälp, kan jag sätta fast baksidan med magneterna? Och finns det någon som har en aning om vart man kan köpa "magnetsköldar"?

Av hag
Skrivet av Spille:

Tackar, kul att du gillart! Ungefär i samma storlek som en hemmabioförstärkare

Thaanks! Tanken är ju att jag ska klämma in vattenkylning senare, annars hade de blivit mycket mindre Ja ett fullstort grafikkort ska inte vara några problem o sätta in! Dock kommer ja inte göra det då datorn bara ska stå framför tv'n o agera mediabox typ

Dimensionerna är 500mm bred, 400mm djup och 150mm hög. så den är ju inte såååååååå stor iaf, bara väldigt utbredd

Ja hade funderingar på något sånt med ett extra plåtlager faktiskt men då hade lådan behövt bli högre och de ville ja inte! Nu är istället tanken att försöka göra någon cool dragning av kablarna istället så att dem verkligen syns under UV-ljuset!

vattenkylning, vart ska du ha radiatorer då? (kanske har att göra med ventilation som jag skrev tidigare i tråden...)
täcka hela utsidan med passiva?

Av hag
Skrivet av Spille:

Bildbomb!

Jag är nog knappast ensam om att ha varit nyfiken på hur 160st radiebrickor skulle se ut va?

http://cdn.imghack.se/images/1dee7bfbc6e9b1bcd7b68bbb850504d9...

Storleksjämförelse med chassit..

http://cdn.imghack.se/images/5f1666baabd62a73256161968dfe0e19...

Movie it, move it, move it!

http://cdn.imghack.se/images/714190993bffb38e860702cdf7046575...

Mums

http://cdn.imghack.se/images/df94a9efd525dac942e54b6819ec2747...

Sådär ja! En liten check för att se så att allt får plats som jag tänkt mig!

http://cdn.imghack.se/images/e4b4142b0ee8b548c0631e7a3e05a3d0...

http://cdn.imghack.se/images/5d258a95e102a77eb02d2c47e3fb1734...

Kommer bli fett najs tror jag! Vad tycker ni?!

http://cdn.imghack.se/images/65438065ab43313d45b3982fc846df3c...

Grym passform vill ja lova!

http://cdn.imghack.se/images/9310187786b5f3eb60a2e6dbc8cd6e6e...

Sitter som ett smäck!

http://cdn.imghack.se/images/0bb9f6b2be879f7ca2af646f91dc3b80...

Men nu vill jag höra vad alla ni tycker och tänker! Kommentera...NU!

Fy sjutton vad snyggt det blir! Önskar att jag också hade den budgeten tillmin låda.
Det verkar bli lite större än jag tänkte mig det... Extremt stilrent måste jag säga!

Av hag

tänkte först när jag såg den: "en utmanare till raspi? Inget kan väl vara bättre än den i samma prisklass. Jag vill iaf ha en raspi och inget annat!"
men när man läser om den, verkar vara ganska mycket bättre spes än raspi och till samma pris.. nu blir det svarta att välja. :/