Inlägg

Inlägg som lappen81 har skrivit i forumet
Av lappen81
Skrivet av rolle880:

Jag kan inte skriva ned det som står i textrustan i cmd eftersom den stängs ned så fort. Jag trycker på att acceptera genom user account control och då skrivs lite mer text till och sedan slås det ned. Men jag tror inte att jag kan skriva meddelandet här.

prova att lägga till "pause" längst ner i batch scriptet , fungerar inte det testa köra det från kommandotolken istället för genväg på skrivbordet.

Av lappen81
Skrivet av AplAy:

Exakt. Det enda sättet att barn uppfostras riktigt idag på är att föräldrarna får betala "notan" för ungens sattyg.

Då kommer även andra föräldrar upptäcka snabbt att, "Shit, vi kan inte låta vår avkomma bete sig precis hur som helst!".

Mycket bättre att myndigheter och företag får ha vilka skitlösningar som helst, skitsamma om känslig data läcker det är alltid individens fel.

Av lappen81
Skrivet av pa1983:

Vet inte vad som är mest imponerande, att attacken kostade 40 USD, eller att killen var 12 bast, eller att inga skydd fans och att det kostade regionen 1.5 mille XD

Så om allt det tar är 40 USD värt av botnät vad ger 10000Kr en då...

Ja fokus borde ju ha legat på regionen inte att han inte var straffmyndig och slipper långt fängelsestraff.

Av lappen81
Skrivet av Napoleongl:

Skärmen är rätt ok, men inte en IPS… och kvm:en är helt efterbliven, fick spel och returnerade min skärm efter en vecka. Vill minnas att jag skrev av mig nånstans innan jag skickade tillbaka den, ska se om jag hittar det!

ETA:
#19062543

Jag va uppenbarligen positiv till kvm:en just då, men att väcka laptopen när den somnat funkade inte riktigt för skärmen kände inte av datorn och ville inte väcka tillbaka. Och kablarna hade jag förträngt… huva va fult det va…

ETA2:
Det va automatiken i kvm:en som inte funkade som jag ville. Har tidigare lekt med en benq som hade en riktig fjärr där jag kunde växla ingång (precis som den billiga usb-kvm:en från Aten jag kör nu). Det va mycket bättre än när skärmen ska gissa sig fram till vilken ingång man vill va på och har nåt slags veto när du försöker rätta den.

Ajdå

Du har inte tips på alternativ verkar ju svårt att hitta ngt

Av lappen81

Det närmaste jag har hittat hittils

https://www.dustinhome.se/product/5011181444/p-line-346p1crh-...
USB-C laddning/nätverk/video/ljud i en kabel, 100hz

Några andra tips?

Av lappen81
Skrivet av pruttkorv:

Går du ultra kompakt A4 SFX ~7liter så är det ~2.2 slots som gäller och upp till normallångt kort (OC modeller går ofta bort)

https://www.reddit.com/r/sffpc/comments/9n4lf9/dan_a4_ncase_m...

https://external-preview.redd.it/8MxXfvRu-0Jus8gKwKcyeF3a2iUICkW...

Av lappen81
Skrivet av Subsack:

750 + frakt för processorn!

Verkar som att något blev knasigt, trodde att jag hade uppdaterat tråden CPU samt kylare är sålda/packade och nästan skickade :/

Av lappen81
Skrivet av Klarspråkarn:

Någon med HBO som kan rekommendera bra serier på tjänsten?

The expanse

Av lappen81

Vega 64 är nu sålt
Övrigt är kvar

Skrivet av prolle:

Bjuder 250:- + frakt för Asetek 545LC

Högsta bud avslut imorgon kväll

Skrivet av Yegor:

700+frakt 1700x

Noterat, högsta bud avslut imorgon kväll

Av lappen81
Skrivet av godspeed:

300kr plus frakt för amd 1700x processorn
Söker nåt vettigt för att uppgradera en gammal AM2+ med 4gb ram i min systers burk med

Kommer det inte in någonting på kylaren under morgondagen så avslutar jag budgivning (vet inte om jag hinner titta på annonsen under arbetstid)

Skrivet av Yegor:

Ryzen 1700 - 500+frakt

Skrivet av Robin_SwE:

600+frakt för processorn

Kommer det inte in någonting på CPU under morgondagen så avslutar jag budgivning (vet inte om jag hinner titta på annonsen under arbetstid)

Skrivet av TMG:

2400 kr plus frakt för Vega.

Skrivet av djdennistm:

2800kr plus frakt för vega 64 kortet

Skrivet av SuLioS:

Avslutar budgivningen, skickar PM

Av lappen81
Skrivet av djdennistm:

1200kr plus frakt för vega 64 kortet

Skrivet av Signovinces:

2000 kr + frakt för Vegakortet.

Skrivet av godspeed:

300kr plus frakt för amd 1700x processorn
Söker nåt vettigt för att uppgradera en gammal AM2+ med 4gb ram i min systers burk med

Noterade

Av lappen81
Skrivet av Herr Kantarell:

Okej! Det låter ju inte jättekul! Du har inte möjlighet att testa det på en annan dator?

Vad kör du för CPU till?

Nej tyvärr inte jag tror eller hoppas ju fortfarande att kortet är ok" annars hade jag inte sålt det men det finns inga garantier. Jag kan sälja det med garantier/alternativt testas på plats men då är ju prisbilden helt annorlunda

Ryzen 1700X som finns i annonsen/ passade på att byta CPU/GPU nu.

Av lappen81
Skrivet av prolle:

Bjuder 250:- + frakt för Asetek 545LC

Kanske ska förtydliga att medföljande fäste är för AMD inte Intel men det går ju säkert att komplettera från Asetek vid behov

Av lappen81
Skrivet av prolle:

Bjuder 250:- + frakt för Asetek 545LC

Noterat

Av lappen81
Skrivet av Herr Kantarell:

Är du ursprungsägaren för vega kortet eller har du köpt det beg? Kommer crasherna sporadiskt eller är det mer när kortet varit gång och blivit varmt? Kan som sagt vara underdimensionerat PSU, risern du använt eller så är kortet helt enkelt defekt.

Kan bjuda 1000kr + frakt

Kortet köptes via en annan användare på sweclockers som bor i närheten av mig för MRSP som nytt då det var svårt att få tag på referenskort vid lansering, tror att det var plomberat och var inte i hans ägo många dagar.
Det verkar inte vara temperaturberoende, sporadiskt och inte ett dugg logiskt. Jag vill gärna tro att det inte är defekt då jag trots allt har tagit mig igenom och klarat Far Cry 5 (inte far cry 3/felskrivning tidigare) som steam har reggat som 32.2 timmar. Diablo 2 kraschar efter 5minuter som referensspel, mass effect legendary edition verkar fungera felfritt fram tills man kör mars rovern där kraschar det kontinuerligt vilket även det är sjukt konstigt. Minecraft har vi kört många timmar multiplayer utan krascher , before we leave/lättdrivet kraschar kontinuerligt mellan 20-60min, assasins creed origins har ofta fungerat timmar/spelsessioner utan krasch för att ibland krascha, Tarkov kraschar ofta under timmen, Witcher 3 har jag klarat 60.8timmar tror inte att det kraschade men kommer inte ihåg det var så länge sen.

Inte ett dugg logiskt och sjukt irriterande att jag inte kan funktionstesta kortet på ett bra sätt.

Bud noterat på 1000:- + frakt hör av dig om du vill dra tillbaka det.

Av lappen81

Ryzen, Vega, Asekek, Logitech, Omron, Contour, Chillipad

Fortsättning på lägenhetsrensning inför flytt om några månader
Har inte tagit några smickerbilder grejerna, delvis dammiga kartonger som kanske har legat i förrådet etc, prio på avhämtning/smidig affär. Kvitto finns till vissa men garantin har ju gått ut på det mesta förutom hörlurarna

Har valt att lägga bilderna på google drive
https://drive.google.com/drive/folders/1ujJHVmEOxY_8nQ3I7CXH5...

- AMD Radeon Vega RX64: ej överklockad har försökt köra på underklock iom litet varmt 7liters chassi och underdimensionerad PSU. För transparens har jag haft mycket problem i vissa spel, jag har inte lyckats lista ut om det är kortet eller någonting annat då det finns många saker som skulle kunna ha orsakat problemen (jag har en sandwich modell delvis en PCI-express riser kortet gick inte ner hela vägen i porten +30% av kretsytan syntes, superlitet chassi/varmt dåligt luftflöde, underdimensionerat nätaggregat, annat, själva kortet). Jag har för något år sedan testat heaven benchmark utan någon krasch för att sen sitta och köra mass effect 1 med kontinuerliga svarta skärmar, lyckades köra igenom hela far cry 5 (+30h) utan krasch 2020 samt en hel del timmar i assasins creed origins med sporadiska eller inga krascher för att sen sitta med något lätt spel som kraschar efter en stund). = svart skärm där fläktarna spinner upp till 100%. Jag har ingen energi för felsökningar vill bara kunna spela, kortet köps alltså as is.

- AMD Ryzen 1700X ej överklockad ca 3års desktop användning (lite spelande iom ovanstående strul) har försökt köra på underklock iom litet varmt chassi har inte haft några problem med CPU
- Asetek 545LC 92mm performance liquid CPU cooler (fästen till AM4 medföljer) / fick aldrig in det i min dan case iom moderkort som var vinklat tråkigt för dragning av slangar , den har legat och samlat damm i några år (ej funktionstestad, köptes i samband med cpu'n via import från USA då det är dom enda blocken som får plats i mindre chassin).

- Logitech G Pro VR Gaming Headset (vilket är samma headset som den vanliga varianten där utöver den vanliga hörlurs kabeln följer en extra kort kabel med så man slipper kablar som hänger till sitt VR headset). Köptes för några månader sen har fått ca 1timmes användning jag klarar inte av att användna slutna headset så går tillbaka till mitt gamla. Kvitto ska finnas men hittar det inte (kanske kan maila logitech vid behov tror jag köpte den där). Funderar på om kvittot är i kartongen tillsammans med den kortare kabeln och ett usb ljudkort / hittas inte kartongen så kan jag skicka med en antlion usb ljudkort istället (kort kabel borde gå att hitta varsom)

- Smart designer/vardagsrums bord trevlig för tacokvällar (höjbar matdel) samt förvaring

- Contour XT sockerhalt mätare typ oanvänd

- Omron M7 Intelli IT blodtrycks och pulsmätare typ oanvänd

- Chillipad vattenkyld eller värmd madrass (har räddat mig på somrarna)

Läs hela annonsen här

Av lappen81

Ultrawide med bra KVM switch

Jag är ute efter en ultrawide skärm 34" och uppåt med en smidig KVM switch

Minimum 3 USB portar: USB ljudkort/hörlurar, Webkamera, trådlös receiver för tangentbord+mus
Bonus om det går att driva/ladda en laptop via USB , gärna om det går att kombinera bild/ljud/nätverk i samma kabel då den pluggas ur och i hela tiden.

Den stationära sitter ju där den gör men kan jag minska kablar ytterligare eller framtidssäkra för minskat kabelklutter är det en stor bonus (exvis så tror jag referens big navi har usb-c lite osäker på om tanken är ström/bild/ljud)

har inga specifika krav på uppdateringsfrekvens , adaptive sync, HDR eller upplösning / det beror ju lite på prisklassen. Bytte nyligen till ryzen 3800x samt nvidia rtx 3060 så jag tror för gaming kanske 1440p sen ska jag arbeta på skärmen också (har kört 49" 1440 tidigare tyckte nog att det var gränsfall men fungerade, 34" 1440 var helt ok).

Kan alltså tänka mig en äldre 60hz, 1440p 34" utan något lullull så länge priset är därefter och det finns en vettig KVM switch.

Tips och erfarenheter mottages gärna.

Av lappen81
Skrivet av Summoning:

Varför?

Det är som att ID software skulle uppdatera RTCW för att ett nytt wolf kommit. Skulle aldrig ske.

Varför inte?

Av lappen81

Slänger om det ligger långt under skambud eller lyckas ge bort till bekanta , inte värt besväret att försöka kränga.

Av lappen81
Skrivet av Stoffelundgren:

Vet man att man alltid gör rätt och dessutom inte orkar med en massa kvitton och liknande, förstår jag det givetvis.

Det här med att få bekräftelser skulle då vara valfritt, och man som kund skulle själv behöva aktivera detta.

Gör jag fel får jag en påminnelse annars blir det mitt ansvar att följa upp och klarera varenda bekräftelse det tänker jag inte göra. Går det att lösa på ett smart sätt att det flaggas när man gör fel är det en annan femma