Inlägg

Inlägg som lappen81 har skrivit i forumet
Av lappen81
Skrivet av Napoleongl:

Inte direkt… där jag mest sett det är på 32-tummare och då från både dell och lenovo utöver philips. Och så förstås Benq som hade den goda smaken att låta användaren växla manuellt, men även då på en 32-tummare.

Ska ge mig på en sån vad det lider, kan delge mina åsikter efter det, även om det är en annan formfaktor än du är ute efter.

Jag köpte Dell U3821DW
https://www.dell.com/en-us/work/shop/dell-ultrasharp-38-curve...
- den är enbart 60hz samt ingen adaptive sync , ok för min del (dyr ur det perspektivet)
- perfekt storlek, har haft en 21:9 29" (för liten) 21:9 34" (ok men på gränsfall för liten om man vill köra PBP) 31:10" 49" (för stor) samt nu tillbaka till 21:9 , 38" (lagom)
- inbyggda högtalare 9w
- stödjer påde PBP och PIP
- inbyggd kvm med gbit ethernet passthrough? samt USB-C alternate mode upp till 90W. Har ingen laptop som stödjer USB-C ännu men har pluggat in mobiltelefonen , via knapptryckning/menyn så flyttas allting mellan inputs inklusive nätverket/verkar som att android stödjer ethernet.
- dell display manager fungerar istället för meny systemet (går att ställa kortkommanden etc), har bara testat på en PC antar att det inte finns till android
- stativet är smidigt
- separat knapp för meny och power vilket är väldigt trevligt, meny systemet är även smidigare än vad det var på min samsung eller LG
- det verkar som att Dell har bättre reklammations eller garantivillkor med snabbt utbyte / men det kanske inte gäller i Sverige (youtubers så det får väll tas med en nypa sal). 2 skärmar tidigare som har gett upp det är jobbigt att sitta utan skärm när man jobbar hemma, eller alls för den delen.

I skärmen har jag pluggat in USB-ljudkort/headset, RJ45/nätverk, En logitech wireless receiver (mus/tgbord), Web-kamera vilket är dom USB-portar som finns, samt sen då USB-C upstream kabeln som hänger löst till laptop/annat och USB-B upstream kabeln som är kopplat till min stationära (det går att ställa in vilka ingångar upstream portarna ska hänga ihop med)

Osäker på vilka begränsningar som finns men det lär väll märkas om ett halvår eller så när jag lyckas få tag på en ny arbetsdator. Just nu är jag väldigt nöjd , spelade lite (dock inte i game mode och eventuellt upplevde jag att det var lite ryckigare , ska testa lite i game mode någon dag men det är ok för mig) EDIT: Flöt på bättre i game mode

- Jag undvek LG's utbud som på papper var bättre men dyrare ca 5k till/ högre hz, adaptive sync dock inga inbyggda högtalare, KVM verkar vara en mjukvaru lösning vilket jag helst undviker (men är osäker fick luddigt svar), supporten har även svarat att den inte stödjer ethernet via HUB'en (gissar ju att det går att koppla en USB->RJ45 där men man kan tycka att dom borde ha koll på det). Har även en tidigare reklammerad skärm som gav upp inom 1år
- Jag undvek Philips utbud då är lite oklar hur bra KVM lösningen fungerar, samt som någon skrev luktade den råtta
- Jag undvek Samsungs utbud då det var lite rörigt, hittade inga bra lösningar samt att min skärm gav upp inom 1år

Hoppas nu att Samsung skärmen ger mig många års nöje , tidigare skärmar har varit ultra-wides där panelen har visat sträck istället för bild.

Av lappen81
Skrivet av scienta:

Hur behandlar ni era grejer egentligen? Ser inte hur det är möjligt.

Men om så är fallet borde ni kanske kolla på rena metallprylar eller bygga eget.

I ditt tidigare inlägg skrev du att det hade fungerat perfekt i åtskilliga timmar, vissa kanske spelar åtskilliga timmar varje dag.

Av lappen81
Skrivet av evil penguin:

Det talas väl om att kretsbristen borde minska när TSMC fått sin utökade tillverkningskapacitet på banan. Det är väl 2023 det handlar om, vad jag förstår.

Vet inte hur mycket man ska hoppas fram tills dess. Och sedan, när tillverkningskapaciteten väl finns, så blir ju nästa fråga hur normala priserna blir, eller om det i någon mån normaliserats att allt ska vara dyrare.

Sedan har vi ju andra sidan av myntet, hur efterfrågan kan tänkas variera. Om t.ex. miners av en eller annan anledning inte längre skulle vilja köpa just grafikkort så kan det ju förändra läget oavsett tillverkningskapaciteten.

Dom tillverkar ju chip till alla möjliga saker så när väll tillverkningskapaciteten är utökad är det säkert en lång backlog generellt.

Av lappen81
Skrivet av Pzors:

Jag är föga intresserad att tjafsa. Behåll du ditt headset. Jag önskar dig lycka och framgång i livet.

Troligt

Av lappen81
Skrivet av Pzors:

Finns nu för dryga 900 kr nytt. "Köptes för några månader sen" kan inte ses som relativt ny. Men för all

Okej jag förstår, en oanvänd produkt som är köpt för några månader sen är då värd 25% av nypriset? Hade den haft 1 år på nacken och varit använd antar jag att jag hade fått 50spänn.

Av lappen81
Skrivet av Pzors:

Logitech G Pro VR Gaming Headset 400 + f.

Skrivet av Pzors:

Logitech G Pro VR Gaming Headset 250 + f.

Sänkte du just ditt eget bud till 250 + f för ett oanvänt headset som är relativt nyinköpt för 1100 + f?

Av lappen81
Skrivet av Yoshman:

Ser man det så blir det tyvärr ännu värre för Android-sidan.

Iphone 13 mini kostar 8595:- hos Apple, den har i stort sätt identisk ST-prestanda och inom 10 % för MT-prestanda (samma systemkrets, så bara möjlighet till kylning som skiljer) mot Pro/Pro Max.

Förklaringen är som redan nämnts i tråden: till en rätt liten del kommer det av bättre integration med OS, fast Android är långt bättre än man kan tro på denna punkt. Nästan hela förklaringen är att Apple har en CPU-design som ligger år före det Qualcomm/Samsung använder.

Skillnaden är lite mindre när man jämför GPU-intensiva applikationer, men finns det överhuvudtaget någon benchmark där Iphone 13 inte vinner mot alla existerande Android-lurar?

Mini'n är ju inte en del av deras framtida lineup/ hoppas att dom fortsätter och bra att dom har pressat priserna.
Nej jag antar inte det, får väll se vad 898 levererar men jag ser ju hellre längre batteritider + AR stöd det fungerar out of the box på jobbets iphone utan någon greenscreen för inspelning av mixed reality.

Av lappen81
Skrivet av anon287298:

Nu var det ju S21 Plus som ts jämförde med.

Ja S21+5G? eller menar du att det finns en S21+ (+5G)

Okej det verkar finns en + + 5G men den vanliga S21'an ligger ju i närheten prestanda mässigt (920 vs 966)

Av lappen81
Skrivet av anon287298:

I vilken värld är 12290 vs 9489 nästan dubbelt så mycket?

Jag vet inte vilken värld du lever i men i min värld säger prisjakt 12290 vs 7149:-

Av lappen81
Skrivet av jan-banan:

https://browser.geekbench.com/mobile-benchmarks
Kolla man listan där
Så ser man att
iPhone 13 pro får 1699
Går man långt ner på listan hittar man
Samsung Galaxy S21+ 5G som får 966.

Hur kan detta komma sig?

Är android sämre optimerat och koden sämre java mot Swift?

Är hårdvaran hos Apple byggd bättre än android?

Testet kan också såklart vara fel men litar nog ganska bra på Geekbench att det skulle vara så stor skillnad har jag svårt att tro.

Skrivet av blade80:

Bättre cpu, operativ och hårdvara byggd och designat av samma företag, så det går att optimera enklare. Men det är som sagt ingen hemlighet att apple ligger före på cpusidan, dom har helt enkelt några års försprång.

Iphonen är ju nästan dubbelt så dyr, du får alltså 70% bättre prestanda enlogt geekbench för strax under dubbla priset. Utgår man ifrån att prestanda = pris så är Samsungen snäppet bättre. Baserat på argumentationen att Apples enheter har samma eko-system/företag kan lättare optimera enheterna så borde dom kunna sänka priset på telefonen med 40%

Av lappen81
Skrivet av LeVvE:

Slutade spela deras spel efter det blev krav på klienten. Gillade att jag kunde installera GTA V direkt utan nån extra klient men nu går det inte längre.

Du är medveten om att det finns online krav på en hel del offline spel i Steam och säkert andra launchers också? Håller dock med om att det är tråkigt att man inte tillåts att spela offline.

Av lappen81
Skrivet av lonewolfshade:

Använder allt för många utilities och moddar för att jag någonsin skulle använda store till någonting.

Skulle heller aldrig komma på tanken att likställa en telefon med en dator då dom används för olika ändamål.

Håller med! På telefonen ringer och smsar man vid datorn gäller mirabilis icq, altavista och yahoo mail.
Brukar slita med mig min kamera ut ibland då den inte kan likställas med en telefon jag menar wtf ringa med kameran

Av lappen81
Skrivet av DevilsDad:

Nu är jag sjukt förvirrad. Enligt min mening är pakethanterarna en av linux stora övertag. Var klagas det så mycket på dem?
Jag säger inte att Linux är det bästa valet för alla. Vill bara förtydliga vad det är som är problematiskt. LTT säger ju direkt att han tänker använda den som gaming-maskin, och ja där finns mycket kvar att önska. Men inget av det som saknas är ett tillkortakommanden av pakethanterarna.

Det finns ingen uppsatt standard, alla gör olika det är också olika innehåll det innebär att det går åt extrema mängder utvecklar timmar per år för att göra källkoden tillgänglig och underhålla paketen just för den pakethanteraren. Träligare jobb kan ju knappast finnas, stort slöseri med tid

Men det har ju ingenting med gaming att göra , bara en tråkig konsekvens av hur det är uppsatt.

Av lappen81
Skrivet av Fenrisulvfan:

Öh, nä. Alla människor föds fria.
Att sätta sig i ett ekorrhjul är oftast ett val, men många blir även inlurade i ett, inte sällan under premissen: -Gratis.

Baserat på den argumentation som har förts så är frihet är en illusion eller tänker du att spädbarnet själv har ett val? I vuxen ålder har du ju själv valt att fortsätta i ekorrhjulet sen att du har valt bort en extremt liten nichad del för att känna dig friare är en helt annan sak.

Av lappen81
Skrivet av Fenrisulvfan:

Det finns inget som är gratis, allt kostar, känner du inte till kostnaden, så är det du som är produkten.
Om man inte har kontroll på mjukvaran i sin egen maskin, så är man bara arrendator, inte ägare.

Okej då förstår jag grundproblematiken, oändlig tillväxt/BNP vi föds alla som produkter i det oändliga ekorrhjulet där vi skuldsätter oss för livet och måste arbeta för att betala bort skulderna och den oändliga konsumptionen.
Vill du inte vara en produkt/arrendator kan du knalla ut naken i någon djungel, bygga upp ngt nytt det har ingenting med mjukvara att göra. Så länge du har tillgång till media är du en produkt

Av lappen81
Skrivet av Söderbäck:

Själv har jag givit windows appbutik både en två och tre chanser genom åren.

I början var väl främsta problemet att applikationsutbudet i mångt och mycket saknades.

På senare år så har jag ändå haft lite VRapplikationer via butiken. På grund av windows mixed reality headset.
Men navigationen i butiken är horribel. Iaf i w10.

Det går inte att se vilka köpa appar man har, vad man hade installerat sedan förra installationen. Hittar inte de appar jag söker på som jag har och kan inte navigera utifrån apptillverkare heller.
Jag använder google för att söka upp en del appar till butiken som jag vet att jag har men inte kan hitta.
Exempelvis VRupplevelsen the blu. Jag har den betalda versionen - men när jag söker på denna så får jag upp en version som jag inte har köpt. Jag kan däremot inte söka mig fram till den versionen jag redan har i butiken. Det är google som gäller. Bara en sån sak alltså...

Previews av innehållet- snålt med bilder/grafik av applikationen och beskrivningarna av applikationer är ofta undermåliga.

Dessutom kan man installera program via appbutiken, men inte avinstallera från appbutiken igen. Det är lite irriterande att det inte finns på samma ställe.

Jag har upplevt att butiken har övergivits. Den var inte riktigt färdigt när den släpptes för 10 år sedan. Det har säkert kommit ansiktslyft men den byggdes inte klart.

Med det sagt har jag inte testat butiken i w11 ännu. Kanske är det mesta fixat?

- Ägda Appar kan hittas via library knappen vänster/botten sen filtrera på installed eller vad man nu vill (det går att slå på auto update i settings, tror det även finns en inställning i windows update som kör en snurra via store samtidigt). I tidigare windows var det svårare att hitta installerade appar men det gick.
- Navigering är ju ett problem i dom flesta butikerna tycker jag, det stora problemet har varit content hoppas att man löser det iom windows 11 så att den inte känns övergiven. Jag har installerat: Firefox, Messenger, Epic Games Launcher, Your Phone, Drawboard PDF, Disney+, Amazon Prime, HP Smart, Xbox,Lastpass, Netflix, Lightroom, har tidigare köpt Filebot, Minecraft, Plex, (nice att kalkylatorn snip and sketch etc nu är appar istället) så det känns som att det är på rätt väg. Tillägg på detta att linux svaghet är ju deras repositorys iom att det finns så många olika sätt att hantera det på (mycket onödigt jobb) windows är windows kan man få in det mesta i windows store så finns det där (speciellt då dom har sagt att det inte behöver packas om för windows store/native exe installations filen bör fungera så bränner man inte onödiga utvecklar timmar). Bonus blir ju android stöd (inte ngt jag själv tror att jag kommer att använda)
- Avinstallation kan göras via högerklick på appen i startmenyn/taskbar och antagligen add remove programs alt app settings (men håller med borde finnas direkt i butiken under appen)

Av lappen81
Skrivet av Fenrisulvfan:

Att använda Windows store är lite som att betala hyresvärden för att byta glödlampa och man måste köpa hem glödlampan själv.

Förstår inte? Jag har installerat ett flertal appar från store dom var gratis och det installerades automatiskt

Av lappen81
Skrivet av RPGWiZaRD:

Felix "Mindre socker och salt" är godast för mig. Heinz är för sött och för intensiv, tar över smaken för mycket. Tycker orginal versionerna av ketchup har en tendens att ha för mycket socker i sig, gör dem mindre smakrika då det smakar ju mestadels socker, kommer mer naturlig smak fram när jag jämför orginal Felix mot denna version jag länkade till. Orginal Felix är för söt, säkert 5-10% mera söt än Heinz men Heinz är mera intensiv i smaken, starkaste bland de vanligaste vilket inte faller mig i smaken. "Mindre socker och salt" landar precis rätt tycker jag med typ 5-10% mindre söt än Heinz med lagom styrka i smaken så det blir bra balans med det man äter.

- Ketchupfantast som äter Ketchup på det mesta förutom glass då kanske.

Itigos är rätt najs om du inte gillar socker men den kostar mycket, typ 85:- kg't.
Coops krav kostar strax under 40kr:-kg så den är ju rätt dyr om man jämför prispressad krav mot dyr kravmärkt ketchup.
http://www.itigo.se/produkt/Ketchup-med-balsamvinager-KRAV

Tittar man på balsamvinäger som är producerad i modena så är det ofta väldigt dyr så gissningsvis är det en del av priset i ketchupen.

Av lappen81

Yngves

Av lappen81
Skrivet av KingCobra:

Blir faktiskt hypad av den där trailern Har suttit och kollar trailer reactions en bra stund på youtube och det är helt underbart att se folk som bryter ihop och börjar gråta av glädje

Kolla här, speciellt killen och den gråhåriga kvinnan till höger
https://www.youtube.com/watch?v=AZBtZPKdRiA

Det var ju extrema fans som hypar wheel of time generellt/trailern var ju inte ens i närheten av dom reaktionerna. Nu gillar jag böckerna och kommer att se serien i alla fall, men ställer mig in på att den kommer vara halvdassig så kanske man blir positivt överraskad i slutändan.
Då gillar jag många halvdassiga serier, vissa har ju en tendens att leverera om man biter ihop och det finns en röd tråd rakt igenom som man fastnar då går det från halvdassigt till asbra. Tror att det är svårt att leverera en så komplex bok serie utan att ändra mycket från böckerna så nästa reaktionsvideo blir väll varför den och den ....